ВИСЯЩОТО КАФЕ

• 25 000
  • 456
  •   1
Отговори
# 345
  • Costa Rica
ПП Някой правил ли е проучване колко пъти човек (средно) трябва да бъде излъган от подобни "хуманни" акции, преди да се превърне в завършен и коравосърдечен хейтър? М?

Не знам, каке, досега не ми се е случвало да се набутам във фалшива "хуманна" акция Wink Как пък все на другите се случва newsm78

# 346
  • На земята, която е всъщност звезда.
Идеята не е милостиня, а споделяне...Както искате... Tired
За*би Naughty

Това май е национална черта на българския характер - при всяка светла идея да се появяват 47265763984593684968 експерти, които да обясняват защо не може да стане.

Чудя се изобщо как сме слезли от дърветата ooooh!

Привлякло ни е някое висящо кафе, вероятно.

За теб светла идея, за мен глупава и безсмислена. Това не ме прави "експерт", а човек с различно от твоето мнение. Кои ще са ползвателите на тази услуга, според вас? Освен споменатите от мен скитници и дълготрайно  безработни? Евентуално някой и друг муфтаджия-непукист. Човек който работи, макар и за 320, ще предпочете да изяде една вафла по-малко, за да пие едно кафе повече, ако му е толкова важно, вместо да разчита на милостиня, пардон, на споделяне. Освен това се предполага, че след като ходи на работа има някакъв социален живот, не е съвсем изолиран, има приятели, колеги. Сам ли ще отиде на това висящо кафе? Пък и кафето в България е евтино, българинът за кафе и цигари винаги намира пари.Вкарайте малко реализъм, разиграйте различни варианти.

200 % съм сигурна, че това ще са редовни ползватели на "висящите" подаръци, макар по форумите да го отричат. И в това няма нищо лошо.

А ето това прочетох, написано от собственичката на магазин за еко храни:

"Висящите" стоки в магазина се увеличават!
Сутринта влезе възрастна жена, която няколко минути преди това разглеждаше витрината, и ме попита- извинете, имате ли висящ хляб..? Ние с дядото нямаме много пари, и не можем да си купуваме много неща за ядене...- аз й дадох хляб и парче овче сирене, което вие, моите клиенти, бяхте платили предния ден Simple Smile. Тя много се зарадва и ме попита- може ли и друг път да мина...

# 347
...
Сутринта влезе възрастна жена, която няколко минути преди това разглеждаше витрината, и ме попита- извинете, имате ли висящ хляб..? Ние с дядото нямаме много пари, и не можем да си купуваме много неща за ядене...- аз й дадох хляб и парче овче сирене, което вие, моите клиенти, бяхте платили предния ден Simple Smile. Тя много се зарадва и ме попита- може ли и друг път да мина...

Ето такива искам и си пожелавам да са всичките случаи с висящите продукти, а не за хора, които се радват на авантата, без да имат нужда от нея!  Hug

# 348
# 349
  • На земята, която е всъщност звезда.

А дали ще се търси? Laughing

mu6inka, дай да я видим тази възмутителна снимка и какво е отговорил въпросният ресторант.

# 350
А дали не възможно да се публикува списък на заведенията?
Как да разбера,кои са заведенията ,които са се включили в инициативата ?

# 351
След ,като попрочетох от тук от там темата ,смятам,че хората в нужда се познават-поведение,външен вид,облекло -изобщо визия като цяло
Мен лично не ме притеснява това,че хора,които нямат нужда ще се възползват
Смятам ,че собствениците и работещите на такива места също могат да направят разлика между крайно нуждаещ се и използвач

# 352

А дали ще се търси? Laughing

mu6inka, дай да я видим тази възмутителна снимка и какво е отговорил въпросният ресторант.
Ами не няма да я публикувам тази снимка, реакцията на ресторанта беше "Ние подкрепяме добротворчеството" каквото и да значи това... И стига заяждания, просто споделих как може да се използва като пр,интервюто го има някъде в сайта на тв 7, но и аз не го намирам. А следващата инициатива на ресторанта е летяща пица, която е отишла при многодетно семейство, за което лично аз знам че е в затруднено положение, явно са си взели поука, че има доста хора в не добро положение и имат нужда от помощ.
Междодругото има инициатива да се помогне на това семейство и тъй като имам магазин, ще се срещна с бабата да си избере дрешки за нея и децата, а които иска също може да помогне.

# 353
Ей, ама много сме стиснати:))))

Цяла тема и куп аргументи за и против за едно висящо кафе, висящо кюфте, висящ хляб и прочее.
Давам ги отма и никак не ми е жал.

Аз пък никак не съм стисната, не се хваля нещо, нито се изтъквам, ама наистина не ми е жал. Жал ми е за гладния, студуващия и болния. За парите никак и никога.

Какво има толкова да се обсъжда?Щял някой ненуждаещ се да пие от висящото кафе?Еми, много важно, щом ще пие значи е нуждаещ се и толкова.

Давай и ще ти се даде - това е верният принцип.

# 354
  • Fort Worth, TX
Цитат
Нищо не сте разбрали.Не става дума изобщо за стиснатост тук.Както и да е.Не ми се обеснява, щото пак няма да разберете.

# 355
  • # супернатурална #

Кои ще са ползвателите на тази услуга, според вас?

НЕ. МЕ. ИНТЕРЕСУВА.

Ама така кажете! Значи идеята била тези, които са по-добре (финансово) , да се почустват още по-добре(емоционално). Аз пък с целия си наивитет си помислих, че е за благото на нуждаещите се! Тогава не е зле да се поогледате за малко по-скъпо билетче за Рая, може да ви гарантира по-добри места.
Тази инициатива ми напомня продажбата на лигави картички с дечица с насълзени очички уж за  събиране на средства за подпомагане на домовете за деца.

А това пък

А ето това прочетох, написано от собственичката на магазин за еко храни:

толкова бие на евтина и пошла реклама, че повече няма накъде. И такава гадна гавра с възрастните хора! Аз вярвам, че те си имат достойнство, което ще направи изварката и обикновеното краве сирене много по-вкусно от овчето.

# 356
  • Варна
Г. Краули, опитваш се да вмениш на тези, които оставят "висящи" продукти нечиста съвест ли?

Не ти се получава.. Naughty

# 357
  • Costa Rica
Цитат
Нищо не сте разбрали.Не става дума изобщо за стиснатост тук.Както и да е.Не ми се обеснява, щото пак няма да разберете.
'
Точно за това става дума, но облечено зад красиви фрази и разумни аргументи Naughty Вечният страх на българина, не дай Боже да не се прецака.

# 358
  • # супернатурална #
Нищо подобно, Хексе. Обяснявам (си) защо тази инициатива е безсмислена и ... бих казала лицемерна. А всеки може да се разпознае в каквото намери за добре.

Делфина фон Ю.  Laughing Не е страшно да се прецакаш с 60 - 80 стотинки. Страшно е да погледнеш човек в нужда в очите, ама директно, не с посредник. Не знам дали ме разбра, то не е и нужно.
Не знам и аз защо се паля толкова, може би всеки има право да се почуства благодетел.

# 359
Напротив, българинът излиза, че е прекалено щедър и наивен, иначе нямаше да се навъдят толкова безскруполни тарикати и авантаджии!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт