Отговори
# 240
Калисто, кърмиш ли или пие формула. И ако е формула, коя и по колко?

Може да спреш картофа, банана и ориза и да въведеш броколи и зелен фасул. Авокадото не запича. Hug

Белверде, защото тогава го четох набързо и исках да си го припомня  Hug

Вие се оплаквате от неакане, а Камелия ака поне по 6-8 пъти на денонощие  Whistling

Каква е разликата между зелените и оранжевите пелени на Памперс, някой знае ли? Зелените са точно двойно по-скъпи, а защо?  Thinking

А, Мъжо, ясно, някои са такива, да. Нестле са същите гъсталаци обикновено  Rolling Eyes На Данон са хубави много и са вкусни.  Simple Smile

# 241
Блонди,кърмя.
Добре,ще ги спра,а броколито нали е газообразуващо newsm78
За просото какво ще кажеш? Или да изчакам малко със зърнените?

# 242
Бюти, Кашпи, да са ви живи и здрави родителите и да не ви плашат повече така!  Hug
Белверде, Калисто, дано им се оправят бързо стомахчетата на вашите слънца!  Hug
Ми Блонди, не знам, аз оранжевите много ги харесвам, единствената разлика, която откривам е, че нямат ластика на лепките!  Peace

След това месце моето чудо си ака добре, но след смяна на памперса проветрявам цял ден стаята!  Sick Днес му направих един бълвоч от картоф, тиква и броколи, има много впечатляващ цвят и мирис, но пък си го хапна ламята!  Peace
Вчера на село пък се изръси за втори път от дивана. Уж бяхме двамата със свеко при него, той го гледаше и си играеха, но се обърнал да вземе нещо, нашият пък искал да хване покривката и го видях вече като летеше надолу. Поне първо падна на тяло и после си отпусна главата. Имаше едно червено петно на челото, но днес го няма. А ММ пък ме направи на 5 стонинки, понеже със свекито гониха една мишка горе и само чули един рев. Иначе пък аз казвам, че аз съм виновна, свеко вика, че бил той, защитаваме се ...  hahaha
Майка ми лятото направи пюренца от праскови, праскови и моркови и от сини сливи, та сега поне такива не ми се налага да се чудя какви да купя. Аз го подяждам детенцето, ама ...

О, забравих, Екзо, Койчева, супеееер дребчовци имате! Много се смях с Гоги, пък Койчева, изглеждаш страхотно!  Hug

# 243
  • Добрич
Калисто, ти ли ги приготвяш пюретата? При мен като давах домашните без мазнина (зехтин) ей така се запече от тиквата и споделих с док и той каза обезателно да слагам по една кафяна лъжичка зехтин. Оюе на следващия ден имаше резултат и от тогава всичко е ок.

# 244
А,купувам,не ми се занимава за 50-60гр.да се клепотя Embarassed

# 245
  • Варна
Кафяна лъжичка не е ли много Rolling Eyes Аз не слагам изобщо мазнина все още, иначе си харесах някакъв био зехтин на Кауфланд - 500 мл за 7 лева, но мисля да започна да го ползвам като стане на 8 месеца Бобо (не ме питайте защо реших така Whistling )
Васе,
ще подяждаш ами, нали трябва да знаеш какво яде детето Joy Аз опитвам абсолютно всичко, което му давам, в т.ч. всякакви сиропи, витамини, даже АБ Mr. Green
Тефи,
давай дънки щом роклята те притеснява Simple Smile Все пак трябва да се чувстваш комфортно. И аз съм много слаба, хем искам да нося рокли и поли, хем едва това лято с шкембето се престраших да облека рокля, иначе се чувствам като ходеща солетка.

# 246
Здравейте,

Тази сутрин само ви чета, но много ми е мързеливо, сигурно от времето и хич не ми се пишеше.
Белверде, Калисто, до колкото разбирам и двете сте още първи месец на захранването. Аз понеже почнах по-рано и този период на неакането вече отмина. Да ви кажа и аз давах тогава Лактулоза, която помагаше от време на време. Сините сливи и крушите също влизаха в действие, но до едно време. Честно казано според мен това е просто един по-труден период на адаптация на стомахчето към приемането и обработването на новата храна. Каквито и мерки да се взимат имат временен ефект. Естествено не казвам да оставите дечицата да се запичат, просто не им се вглеждайте толкова много всеки ден. Но стане ли повече от 5 дни, давайте според мен дуфалак или лактулоза. За пробиотиците, аз давам биогайа всеки ден вече 2 месеца, мисля че също регулира добре, но настина има нужда поне 1 месец да  нещата се регулираха сякаш от самосебе си и вече акането си е нормално всеки ден. Наблягайте на разхлабващите плодове и също давайте течности - вода, чай, аз и сок давам въпреки че повечето тук не го одобряват. А и щях да забравя зехтина, също действа добре за домашните пюрета.
Бюти, много трудна ситуацията при вас. Незнам какво да кажа просто. Дано е добре майка ти и също дано и бабата се възстанови жената.  Hug  Praynig
Блонди, мерси за разясненията за пшеницата. След овеса ще я предложа сигурно като коричка хляб. Блонди, ти нали си майстор готвач, имаш ли някоя лесна рецепта за нещо постно - може да е с картофи, или тиквички, или ориз. Само да не е много сложно и при възможност да става на фурна   Heart Eyes
Васето, месцето и при нас дава добър и доста ароматен ефект  hahaha
Месечинка, ти квото си подпукала лекарствата на детето, ми то за него остава ли.  hahaha Ох, ще ме побъркаш  hahaha чак и АБ  Joy
Днес ми е ужасно мързеливо, нищо не ми се прави, а трябва да  newsm28 newsm75 newsm79 wash И аз с този беден речник, колко емотикончета използвах  hahaha

# 247
Марли, аз слагам 1-2 капки мазнина, 1 кафена лъжичка ми се вижда много, а и Месечинка е писала Thinking И аз преди, като забравях да слагам не акаше и се запече, сега слагам редовно, даже и в кашата и си е супер  Peace
Тефи, дънки, щом си слабичка и те притеснява, де да можех да си опна и аз сега роклите  Whistling
Васе, аз винаги правя по- голямо количество, за да си хапна и аз после  Mr. Green
Охх, да ви кажа, одеве казах на едно момиче да не идва у нас  Tired може да ми се обиди, ама честно казано, не ми пука  Blush Не може, да са толкова несъобразителни, а аз да си мълча  Blush Значи, вика, ще дойда у вас да ви видя, викам й, ми добре и след малко ми изтърси, че е болна, кашляла и тем подобни  ooooh! ми казах й в прав текст, тогава да не идва  Tired ooooh! Whistling

п.с. забравила съм котлона вече час и половина  ooooh! такава съм патка  #Sniper

# 248
  • Варна
Бобърче,
няма как, трябва да знам колко гнусно е на вкус лекарството, за да знам как да го предложа и какво да очаквам като реакция -  Sick или eat (и аз съм с беден речник hahaha )
Тарантулке,
е как болна пък се гласи да идва ooooh! Режа без угризения в такъв случай, хубаво си направила.

# 249
Абе, тъкмо се съвзехме от Т-та, цяла седмица бях като ударена от гръм и сега пак да рискувам да я разболея  Naughty пък и утре или другия ден ще пътуваме за Берлин, не искам да влача болно дете  ooooh!

# 250
Йей, най-после и някое слабо момиче да не се харесва  Joy Joy казвам го с добро де, че те нали слабите все искат да са още по-слаби  Whistling Whistling
Абе не е много мазнина, нали Диди беше публикувала че по половин до 1 лъжичка е ок  Hug
Нали ви бях казвала, че Плазмон имат конско  Twisted Evil Twisted Evil
Ние се чудим как да обезопасим, че Анди вече си джаска главата навсякъде  ooooh! ooooh!
Аз нищо не пробвам, дори пюретата  Blush ММ ми вика как давам на сина си нещо без да го опитам  Mr. Green ми така  Crossing Arms Mr. Green
Тарантулке, правилно си казала, стига сме се съобразявали с другите, да си гледаме нас и децата и това е

# 251
Каква е разликата между зелените и оранжевите пелени на Памперс, някой знае ли? Зелените са точно двойно по-скъпи, а защо?  Thinking
Оранжевите са без ластик  Peace По-тънички са, което е чудесно за лятото, но без ластик...  Flutter

Бюти,  Hug И аз не се харесвам много, прекалено кльощава съм станала, нищо не ми стои добре.
тарантулке, понякога се чудя как може да има толкова несъобразителни хора  ooooh!

Зехтин слагам на око, може би около 1/2 кафяна лъжичка.

Офф, абе не ми се пише сега, само си ви чета, друг път ще пиша  Blush

# 252
Калисто, спокойно можеш да дадеш просо, добре действа, а и то не е зърнено, както и елдата не е  Simple Smile Зехтин или орехово олио, ако не го хареса, обезателно добавяй, една кафена лъжичка е идеално, не е много  Peace
Това че кърмиш също е предпоставка за по-рядко акане (казвам го като констатация, не като нещо отрицателно). Предлагай и водичка.  Hug

Васето, Дафи, взех един пакет, ама ако е кофти без ластик да ги връщам  Thinking

Бобърче, никакъв майстор готвач не съм, само се уча сега   chef ще погледна за нещо  Hug

# 253
Блонди, на мен ми се струва кофти без ластик, защото си мисля, че не са удобни, още повече сега като са по-активни  Thinking Иначе са хубави, може да ги ползваш за през нощта, тогава не се движи и не е проблем ластика.

# 254
  • Бургас
Белверде, Калисто, и моя Вико не ака Confused. Не показва по никакъв начин дискомфорт, но много ми е странно. Веднъж му дадох Лактулоза, на следващия ден ака, но не мисля,че тя оказа въздействие. Днес го изчаквам и утре ще му дам ако не ака, че стават вече 4 дни Tired. Сега виждам бобърчето какво е писала. Напълно възможно е  стомахчето да се адаптира. Виктор яде от две седмици. Друг въпрос, е като почне да ака какви огромни количества ми поднася Outta Joint
Днес яде авокадо. Ммм, аз как обичам. Даже си направих авокадото на Блонди  chef.
Днес му комбинирах тиква, картоф и авокадо. С какво друго смесвате авокадото? Пащърнак newsm78.
И помня коментирахте за различните видове, но тогава не ми беше интересно Embarassed. Та батата трябва ли да го въвеждам или директно му го давам в по-големи количества?
Бюти, Кашпи, Hug

Общи условия

Активация на акаунт