Отговори
# 405
калка аз в това отношение съм като кон с капаци то и тиквата и тиквичката са от един род, но аз си ги въвеждах по 7 дни... и продължавам сега така Simple Smile ако твоето бебче няма алергия или АБКМ можеш и по 3-4 дни да го въвеждаш Simple Smile но не мисля че се равнява на картофа за да му дадеш директно цяла порция батат Simple Smile

изтрих се Simple Smile по-добре да не се оплаквам, не обичам  Sunglasses

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 10:10 от Koralche_

# 406
  • София
Калка, постепенно го въвеждаш Hug То си е вид картоф, но няма много общо, прилича и на тиква, както и пащърнака, си е вид морков, но също го въвеждаме постепенно Wink
Коралче, може би е имал предвид, че положението в страната ни е толкова тежко наистина и е много трудно пълноценно да осигуриш качествена здравословна и образователна система на повече от две деца, че за жалост понякога и на повече от едно  Confused Не че не сте млади и образовани хора, без възможности, но нищо не знае човек за в бъдеще, а не може да се разчита на държавата ни  Tired Иначе е чудесно да имаш 3 деца Heart Eyes Не му се сърди Hug
Тайра, и ти не се карай с брат си, остави го, ще му дойде акъла в главата Hug
Марли, Тарантулка, така става за жалост понякога, но когато е станало така - това не са били истински приятелки, а познати с общи интереси в определен период от живота ви  Tired Аз също много съм се разочаровала от "приятелки", особено преди. И сега нямам много, имам си една-две, които ми стигат. и разбира се и те имат дете, защото ако нямаха - не са ни изобщо еднакви интересите и гледаме в различни посоки  Simple Smile

# 407
Добро утро, прочетох ви малко по диагонал

Захариева  nbirthday да си жива здрава и все така красива мама Simple Smile

beauty_ съболезнования  Hug

болничките да се оправят бързо  Hug

belverde за приятелките, моите най-добри приятелки си нямат деца, но не сме спрели да се виждаме и никога не са ми отказвали вместо да излезем да дойдат в нас при малкия Simple Smile и толкова много му се радват :*

да се похваля тази нощ за първи път от доста време насам спахме само двамата с ММ в леглото, друго си е да се гушнем и да не се притеснявам, че ако се обърна може да затисна дребс, или че ще се изтъркули от леглото или дали е загънат Simple Smile

# 408
Добро утро !!!

Снощи много бързо заспахме, уж ви четях от телефона и съм отнесна плувката  Mr. Green

Хриси, супер готино, че сте били на почивка на Пампорово. Там е много приятно и още по-хубаво, че не е имало навалица.
Екзо, дано бързо оздравяват мъниците.  Hug Спокойно всичко ще е наред, ама ти като майка няма как да ти е спокойно. Глутена май да не го спираш, то нали не са ти казали, че е от него алергията. Пък и нали трябва да се дава месец.
Мама на Рош, споко и аз като теб не съм редувала, ама то свършена работа вече. Да косето нещо не се отваря.
Фери, чудесно ви е минал прегледа  Peace Слуша ли Криско ? Жълтъка колко дни и как го въвеждаш?
Блонди, не е ли рано за телешко ? Не съм наясно с телешко, агнешо и т.н
Дафи, какво да ти кажа, направи това, което сметнеш най-доброто за детето. И при възможност наблегни на домашни пюренца, излиза малко по-евтино от колкото да купуваш.  Hug Пиши като мине очния преглед дали всичко е наред.
ВТД, Дано се оправи бързо Дейката  Praynig
Тарантулка, купонджийско е при вас  Wink
Иглу, как си? Има ли подобрение на ръката? Ти как се справяш?
Бюти, не бързай душата, има още време за породено  Heart Eyes
Васето и при нас кухнята е след навършени 10 месеца. Но аз сигурно ще го пусна чак на годинката. Но първо ще огледам менютата и на държавната и на двете частни и ще си избера къде да го пусна. Може и малко по-скъпо да излиза частната, но ако е по-добро менюто ще се насоча натам, но има още време. И да никакви дупки и аз съм на този принцип  Mr. Green
Кашпи, радвам се, че с баща ти вече се оправят нещата. Щом е вкъщи и вие сте края него със сигурност ще се почувства по-добре.
Коралче, ти как си ? Какво беше положението при вас, че говориш и на английски ? Иначе няма нищо лошо. Кумата ми е полякиня, а мъжа и е българин. Те говорят на малката и на двата езика и тя така си ги знае и двата. Така, че успех. А тя Иглу добре е обяснила.
Тарантулка, за тази "приятелка", която пишеш, да наистина кофти е, когато правиш много за някой, а не се оценява. Но въпреки, че ти е била единствена приятелка, по-добре без нея отколкото да вярваш, че имаш някой зад гърба си и да те предаде по-нататъка. А и това глупаво оправдание, че не пушило, еми какво да ти кажа, то пък остава и да се пуши при детето. Спрях да се ядосвам на хора, на които не им пука и грам за мен. Спрях и да им се обаждам на разни такива приятели. Не тъжи, просто няма за какво. Пък и виж колко много приятелки имаш тук  Hug Така, че не си сама. Да вярно доста сме далече, но пък като почнеш работа ще намериш нови приятели.
Тайра, много неприятно това положение с брат ти. Наистина трудни са семейните взаимоотношения, но все пак като ви мине яда и на теб и на него, не е лошо да си оправите нещата. Все пак ти е брат, но разбира се това не го оправдава да говори врели некипели за ТМ. Всеки трябва да има уважение ! Дано се сдобрите !
Марлей, браво да прегледа и че ти ви си в чудесно здраве. В бойна готовност за следващ наследник  hahaha
Ивка, с нова хубава снимка на аватара. Ето на кого са се метнали двете хубави момичета - на хубавата мама  Heart Eyes А за неспокойните нощи, и аз се надявам да е период, че иначе кофти работа. Дани доскоро си спеще непробудно, но няколко вечери подред все се буди пред 1-2 часа и като му дам биберона веднага заспива.
Зафира, не се крий бе жена, като иска да ти е приятелка нека се пробва. Или ти се правиш на недостъпна  Joy
Ати, супер че си на линия за среща. Дайте да правим списък и да видим колко ще се съберем и къде и на коя дата. Сами, какво ще кажеш ? И честито 8 месеца !!!!  Hug
Луничка, не съм чувала да има препоръчително време да стоят седнали. Колкото иска толкова. А за ръж и ечемик, чувам момичетата не откриват такива каши и май ще ги дават където са смесени / там незнам си колко зърна / или направо ще ги пропускат и след овеса ще минават на пшеница и аз май така ще правя директно на пшеницата.
Захариева, честит РД !!! Много сбъднати желания !!  Hug
Сами Hug Споко, от тук нататъка все ще има да падат, да се удрят... и така с годините ще ни побелеят косите  Whistling Добре, че има бои за коса  Whistling
Бюти, съболезнования за бабата на ТМ  Sad
Калка, аз батат не съм давала и незнам.
Белверде, всичко си е до човека, имам и приятелки с деца и без деца. Който държи на теб, с дете, без дете, ще намери общ език с теб.  Hug

Ей аз един ферман пускам  Heart Eyes

# 409
Добро ютро Mr. Green
Спи ми се,цепи ме глава и достигнах до извода,че трябва да намаля кафетата,че ги подкарах по много на ден Sad Sad Sad
Дафи,стана ми много мъчно за теб Hug И аз подкрепям момичетата,ако започнеш да правиш пюрета,идва по-насметка.Аз замразих тиквички,всеки ден правя по 1 картоф,можеш да замразиш и тиква,а и други зеленчуци.Идва пролетта,а сед това и лятото и ще ти бъде по-лесно да осигуряваш продукти,които сама да приготвяш.Да,в кухните има специални менюта за деца с алергии,но и те не са малко пари.Поне аз така мисля Hug Hug Hug HugРедактирам,видях,че си писала Hug
Тайра,много кофти неща около теб Hug
Бют,пък в моите представи сте с 3 дечица.Много грижовни мама и тати ми изглеждате Hug
Ивка,колко добре те разбирам.Аз имам проблеми с приспиването на Рош-то е кривене,въртене,мрънкане,реване,ад направо.Вчера заспиваше като новоредено-в количката на сешоар.Еми предадох се.Вече съм кълбо от нерви...
Лино  Hug Hug Hug,как добре те разбирам за чесането.Като пламнаха на Рош петната,се дръгдеше по същия начин Cry

Захариева
,ЧРД,много обичана и ценена ти пожелавам да бъдеш Hug Hug
Ехх,Бютка,много кофти Hug Hug Hug Hug Hug Съболезнования Hug
Аз пропуснах поста на Коралчето  Crossing Arms А съм толкова любопитна по природа Mr. Green

Ще помрънкам и аз,в унисон с времето
Скрит текст:
Много съм изнервена.Ужасна съм направо.Опитвам се да се въоръжа с търпение спрямо Рош,когато заспива,ама не ми стига.То всеки път е минимум едночасова приспиване.Кой ми смени детето?Какви са тез зъби #Cussing out Той докат изкара един,аз най-много на мен да ми изникнат 2-3 #Cussing out И освен бебето,някой ми е сменил и мъжа.Впил се е в игрите си,като удавник за сламка и всяка свободна минута я прекарва играейки на компютъра.Дори през почивните дни уж имаше работа вкъщи,ние с Рош излязохме на разходка.Но се оказа,че съм забравила някои неща и се върнахме за малко.Еми познайте #2gunfire #2gunfire #2gunfire Работата му беше да играе пак на игрите!Нищо не му казах,излязохме отново двамата само с Рош на разходка.След като се прибрахме от разходка,нахраних Рош,преоблякох го и реших,че мога и аз да хапна.Дадох го на ММ да го гледа,че да хапна на спокойствие.И какво мислите..Влизам след 5 минути в стаята,малкият мрънка в проходилката,баща му играе пак.Че като полудях,вдигнах един скандал,дойде му отрезвително.Но определено вече не ми помага,както в началото.И не мога да разбера как толкова бързо се изпари желание да имаш дете и да си го гледаш?....Но май причината за нервността ми и кофтито настроение идва от времето и от.....еми килограмите ми.Винаги пълнотата ми е била комплекс,в продължение на много години успях да сваля 20 килограма,харесвах си се така,но уви...Двете бременности ми струваха 30кг отгоре,10 оставени в родилното и 20 за сваляне сега.И най-неприятното е,че вече не мога да свалям така лесно.Миналата седмица 5 дни на 2 плода и зелена салата вечер,двучасови разходки всеки ден,като по време на разходките не спирам и за секунда с количката.И да ви кажа ли резултат-100гр бях отслабнала Cry Cry Cry Усещам как ме вика една яма и ми се струва,че в нея ще намеря уют...Сори,че ви натоварих...Някак след поста на Бюти,моите терзания ми изглеждат смешни,но трябваше да споделя.....

Бобърчето и тя започна с ферманите Mr. Green После ще те дочитам Hug

# 410
Коралче, благодаря, че попита. Добре е, все едно няма вирус. Тя и вчера беше така - никакви симптоми Simple Smile . Дано всички болести минават така  Praynig

Мама на Рош, облачното и мокро време навява лоши мисли  Hug . Не се притеснявай, скоро ще изгрее слънцето, ще се заредиш с енергия и нещата ще изглеждат по-добре. А пък като почнат разходките, и Рош като проходи сигурно бързичко ще свалиш килограмите докато тичаш след него. А  мъжете са си такива - лесно се зарибяват с разни игри и стават досадни с това, но пък и те сигурно са в следродилна депресия  Laughing .

# 411
Привет момичета,
имам усещането, че повечето от нас са в някаква фаза, предпролетна. Изнервени и сякаш събирали негативити през тези 7-8 месеца и сега малко преди времето да се "събуди", а с него и настроението ни - всичкии сме  smile3511 Още малко ще е така  Praynig
Бюти, съболезнования  Cry
Тарантулке, напълно те разбирам за приятелката. При мен нещата също се промениха с много от моите момичета. В началото дори не се обаждаха и аз като звъннех чувах оправданието "да не събидим малкия". С времето свикнах и сега дните ми минават по-бързо. Виждаме се през уикендите, но става все по-трудно, защото Явор вече се изнервя ако се застоим дълго на едно място. Повечето от тях дори не са го гушкали. Но и при мен, както и при Сами в момента сме на различни планети с тях. Често чувам оправдание, че чакат да понатрупат пари за да станат майки - а аз почвам да ги оборвам, че такива сметки са никому ненужни и че никога не знаеш какво ще им поднесе съдбата.
Най-добрата ми приятелка има момиченце на 1,3 месеца, но не се виждаме често както преди, на 2-3 седмици, надявам се като се постопли да е по-често, но дотогава  ooooh! Макар че понякога вижданията ни ме натоварват, защото трябва да се обяснявам защо не давам това, онова за пиене/ядене и как всъщност не искам да си уморя детето, а да го храня доказано здравословно от експертите и т.н Но хайде спирам, че предусещам и аз ферман.
Дафи, ти си човекът с най-дългосрочните планове за добро захранване. Не позволявай да ти се месят, колко и трябва на шушката - малко зеленчук, месце, домашно приготвено ще ти излезе по-евтино от ДК. Ако трябва кажи, че заради алергията педи е забранила до 1 годинка. Аз не бих излъгала, но аз съм инат и ще им вдигна скандал до небето, но ако ти не може да си позволиш да повишиш тон - излъжи  Embarassed

Явор рязко ми намали АМ, едвам пие по 350-400 за цял ден. Дано е етап  Confused

И да споделя, че цяла нощ сънувам Бахаров. Ама не еротично като вас, лисички  Joy В съня ми той ми беше брат. Обядвахме в кухнята на нашите и той седеше и мълчеше. Бях му ядосана, че не се обажда на нашите и той ме гледаше втренчено и гузно  Shocked
Айде и от мен стана ферман  bowuu

# 412
Захариева, ЧРД.   newsm67 nbirthday Много здраве и усмивки ти пожелавам.

Бюти,  Hug, съжалявам много.  Tired

Малко телеграфно, но отиваме на мерки и теглилки.

# 413
Мама на Рош, не се тревожи, сега като дойде хубавото време ще ти дойде и доброто настроение  Hug А за мъжете, ми те са си такива, не можем да ги променим, но можем да изискваме от тях да отделят повече грижи и внимание на децата. Но все пак всеки си има нужда и от малко лично пространство и време и ако можеш намери малко и за теб, било то и 1 час седмично само за теб - веднага ще се почувстваш по-добре. За килограмите, тези -100гр наистина действам много обезнадеждаващо, нооо не спирай сега диетата, ще има резултат няма начин, просо не се отказвай. Айде горе главата и усмивки на пук на лошото време  Twisted Evil Heart Eyes

# 414
Добро утро Hug
Бютка,много съжалявам Hug,моите съболезнования!
Bobur4e,мерси за комплимента!
Мама на Рош,период е това,ще мине HugНормално е на моменти да ни е нервно и напрегнато,и времето,и стоенето вкъщи,и недоспиването много допринасят за гадното настроение,аз на моменти имам чувството,че дните ми се повтарят,ама вече й се вижда края на зимата.А за мъжа ти-повечето мъже са такива,имат си по някоя мания,ама не трябва тя да е за сметка на семейството.Един съвет от мен-осигури си малко време за себе си-за разходка,четене,кафе с приятелки,действа страшно разтоварващо и освежаващо,поне на мен,ставам нов човек после.За килограмите не се тревожи,като проходи Рош,ще отслабнеш от само себе си.
Блонди,къде си,липсваш Hug
ВикТанДея,радвам се,че Дея е добре.
За приятелките-нормално е като имаме деца всичко да е по-различно,сменят се приоритетите,темите за разговор.Когато родих Марти го изживях много по-мъчително-дружките ми мислеха за кръчми,развлечения и дискотеки и изобщо не бяха на една вълна с мен и постепенно се отдалечихме.Сега не ми пука толкова,даже покрай бебето намерих две нови приятелки с бебета,с които имаме общи тревоги,притеснения и сме на една вълна.
Ние следобед сме на консултация,все "прекрасно"време улучваме,чудя се дали изобщо да ходим в тоя студ,че тъкмо се пооправи Велито.Край нямаше тая зима,много дълга ми се видя тая година.
Хубав ден от мен!

# 415
Бързам да ви се похваля, преди малко Алекс свърши голямата работа в гърнето  Grinning

# 416
Днес въведах глутена - дадах малко овесена каша. Хапна си я Дани без възражения. И мисля да я въведа цяла порция до края на седмицата - 5 дни - това много ли е като време ? А после с какво да продължа глутена ? Пак някаква каша да кажем с пшеница ? Тук нещо малко тъпо и смешно, но ако давам коричка хлюб, то тя е за залъгалка - така въвеждам ли пшеницата ? И как да увелича порцията - днес коричка, утре 2, до края на седмицата цял хляб  hahaha  Joy Ох, нещо ми е шантаво днес  Mr. Green
Еличка, в гърнето, брей много сте напреднали  newsm44

# 417

Еличка, в гърнето, брей много сте напреднали  newsm44

А напреднали, просто го хванах в момента в които почва да се напъва и го събух и с една играчка, го държа на гърнето и така докато свърши работата Simple Smile

# 418
Прекрасни, нямам много време, но много бързо пишете, та да не изпусна нишката и аз съвсем...

Радвам се, че съм ви подействала позитивно с предния пост Hug Не искам да звуча потискащо на тези, на които им се мрънка - на всички се случва, важното е да се съвземе човек в такъв момент и да се опита да погледне на ситуацията различно... Елвирке, какво щеше да ме питаш на лични?

Фери, не съм гледала "Тайната" - много хора ми го препоръчаха, но така и не го гледах. Някой път ще Peace

Тефи, разбирам за кашата - ами като гледам всичките каши без изключение са истински химически лаборатории Confused, то какво ли няма в тях - малтодекстрин, фруктози, какви ли не други съставки, ама какво да се прави, гледам да не се впечатлявам. И по-скъпите от типа на Милупа (които не знам защо са на такава цена, честно) са също много химизирани. Здраве да е...

Дими, Честит Рожден Ден, мила bdbaloni! Бъди все така лъчезарна, красива съпруга и любяща мама на Еличка и Момчил Hug Слънчево щастие  bouquet

За двуезичието при децата - на практика как е ще кажат най-добре мамите в чужбина, иначе на теория доколкото знам е добре да се създаде на детето езикова база, т.е. то първо да научи добре един основен език. Той е хубаво да е майчиният на този, който основно гледа детето, в повечето случаи майката, т.е. този език да е родният на майката, защото се предполага, че тя го знае интуитивно и на теория най-добре. А оттам нататък детето да усвоява вече и втори, и следващи езици на основата на този първи език и наистина е препоръчително един човек да говори само на един език, за да е по-лесно за детето. Първоначално то ще бърка езиците наистина, но след 2/3-годишна възраст вече ще ги различава и няма да има реални проблеми.
Конкретно в моя случай на малкия му се говори основно на български, а свекървата и баща му, а и аз понякога (макар че се въздържам, защото все пак руският ми е втори език и не претендирам да го знам перфектно, същото се отнася и за английския) му говорим на руски. Аз понякога и на английски Wink Малкият гледа и разни филмчета и приказки на руски и английски, така че със сигурност ще научи това-онова, но го правя без никакви амбиции засега.

Бютинце, съболезнования, мила Hug Иди на погребението, след като така чувстваш нещата...

Дафи, за кухнята - и аз мисля, че няма никакъв смисъл да си съобразяваш решенията с роднините, ти си майка, ти преценяваш и толкова. Ако наистина ти е по-лесно да изразиш позицията си без да има конфликти, Тефитка е дала добро решение - кажи, че педи е забранил до годинка и толкова Peace

За седенето и по колко време на ден седи малкият - мандарин вече е много стабилен и може по цял ден да седи ако го оставя. Е, по някое време като се умори и му се доспи, клюмва Laughing, но определено не иска никакви полегнали състояния - само седи, играе с играчките или се озърта любопитно. Това с озъртането е много смешно - с баща му се спукваме от смях, като започне да върти глава във всички посоки любопитният Wink

Извинявам се за хаотичния пост, но така е като пиша рядко и гледам да коментирам каквото запомня Wink

# 419
Bobur4e ,добре е пет дни за овесената каша,аз всеки ден увеличавах с една лъжичка и на четвъртия ден дадох цяла порция.След овесената каша може ръж да дадеш,аз намерих в Лидъл ръжени сухари,смятам стрити да ги давам в зеленчуковото пюре и след тях да дам пшеница.

Общи условия

Активация на акаунт