Отговори
# 345
ferriy, нашият педиатър също каза, че оттук нататък, демек със захранването след шестия месец, е най-важно да се дава на бебето храна богата на желязо. Но той препоръчва само морков, с портокалов сок заради усвояването на желязото с витамин Ц, след две седмици картоф, и след две седмици и месо. Много скучно, но той си се води по австрийската кухня. На тях тук им е толкова въображението. Аз иначе не го следвам, но имам едно наум за желязото.

# 346
Фери, радвам се, че Криско е супер  Hug

Оранжевите си имат ластик, ето, дето пише флекс  Simple Smile

Пробвах да й дам тиква с пиле, направо  Sick Sick Sick изхвърлих го, ама наистина тиквата на Хип мирише повече от гнусно.  Rolling Eyes Морковите са хубави, та й добавих телешко и си го хапна с кеф  Simple Smile

# 347
Само аз ли ще давам жълтък към то 9-ти месец  Joy

# 348
  • Обетованата земя
Ааа не, и аз.  Mr. Green

# 349
  • София
Бюти аз и по-късно ще го въведа, но при нас е друго с оглед АБКМ.  Confused

Блонди явно има разлика в памперсите. При вас оранжевите са Simply dry, а тук са Sleep and play https://www.google.bg/search?q=sleep+and+play+pampers&hl=bg& … .aspx%3B420%3B420 и последните нямат ластик. Аз поне такива като твоите не съм виждала, но може и да има вече.

# 350
Скрит текст:
Не мога, ще напиша, не искам да натоварвам никой, за това по-добре не четете, просто имам нужда да напиша. От няколко часа започвам и се отказвам. Вече не зная какво да правя. Вчера бяхме при дерматоложката, всичко беше наред, петната ги нямаше, съответно спрях крема и тази вечер пак петна по лицето  #2gunfire Тя каза, ако се появат пак да мажа, но нали тези кортикостероидни кремове не трябва да се използват дълго и не смея. Дори не можа да ми каже атопичен дерматит ли е или нещо друго. Не знам си какви плакички били. Оченцето и е още по-зле, постоянно е в гурелчета, като стисна винаги излиза много секрет. Ясно е, че ще се наложи сондиране. В четвъртък сме при очната и много се притеснявам какво ще каже.
Притискат ме да записвам Ина на млечна кухня от 8-мия месец. И как да стане, като там дават всичко, аз съм въвела плодове и зеленчуци, и то не всички, сега съм на месо. Хайде глутена ще го въведа сега, ами млечните... те най-много ме притесняват. Наистина нямаме много възможности и едва успяваме да и осигурим пюретата за месеца, но предпочитам да ям само хляб ако трябва. Свеки е изявила желание да поеме кухнята и ще ни остане само памперсите да купуваме.
И така, в голяма дупка съм изпаднала и аз. За това от няколко дни не пиша, за което се извинявам, чета ви, но ще се включа по-нататък.

Бюти, и аз ще давам жълтък по-рано, мисля след глутена.
Блонди, други са ви памперсите, в БГ не са същите.

# 351
  • Варна
Дафи,
гуш. Всичко ще мине Hug
Екзо,
не се тревожи, ще оздравеят мъниците.
Ние пък тиквата на Хипп много я котираме, редовно имам запас от 3-4 бурканчета Laughing Аз домашна така и не направих, а я слагам на почти всичко - картофи, батати, пащърнак, сега моркова, всичко върви с тиква, Бобо не се оплаква. Днес му забърках тиква, пащърнак и морков с картоф - голямо зяпане беше.

# 352
  • София
Здравейте момичета  Hug
Цял ден чета и пиша и накрая какво,всичко изчезна  Crazy Веднъж и на мен да се случи...
Днес ходихме до Немското посолство да попитаме как стои въпроса с двойното гражданство.Оказа се,че тя си го има автоматично щом единият родител е немец а другият българин,но сега ще трябва да подаваме заявления първо за име,после за немски акт за раждане и накрая за паспорт  newsm68
Емма е започнала ужасно да се глези.Мислех,че това се появява на по-късен етап,но уви седи и се тръшка докато не получи това което иска,или не се разреве накрая ако не й го дам...Направо кошмар  ooooh!
Дафи много неприятно при вас ситуацията  Hug Посъветвай се с педиатъра той какво ще ти каже за детската кухня.А домашно готвени пюрета не иска ли?Аз обмислям да я пусна Емма на детска кухня,но точно заради млечните ми се иска по-скоро към 10 месеца,а не 8...Дано се оправите и вземеш най-правилното решение  Hug
Като гледам много тук още ХИП дават.Емма категорично отказва да яде каквото и да било на тази марка...Не знам защо така се получи,преди само тях ядеше...Сега е главно на Гербер,всякакви разновидности,както и Бейбивита.
Блонди да те питам тебе,Емма не иска да яде зеленчуци или месни пюрета ако няма АМ вътре.Опитах като ми каза,че не трябва да се смесват и малката веднага надуши  ooooh! Толкова ли е вредно  newsm78 Не знам иначе как да я накарам да го хапне  newsm78 Всеки ден пробвам първо без и като не иска и слагам и веднага си го хапва  ooooh!
Аз съм доволна от памперси Либеро.Пробвахме всякакви,но засега по-хубави от тях нямаше.Явно на всяко бебешко дупе различни памперси са най-добри...
Е,толкова запомних след като се изтри всичко  Embarassed

# 353
  • София
Дафи, е как така ще те притискат и то с този АД? Да си гледат работата, ако купените пюрета ви затрудняват, защо не пробваш ти да й ги приготвяш, става супер бързо и лесно, и е много по-икономично, да не говорим че сега тепърва започва сезонът им. Или пък тези, които купуваш, може и да не са Хип, а Гербер, също не са изобщо лоши Confused Ако не можеш да излезеш толкова на глава с мм, мисля, че АД е достатъчно сериозен предлог и шега и експерименти не бива Naughty То дори в хубавите кухни ис има специално меню за подобни алергии, а там едва ли ще е така, и то тази, която свеки ще поеме ooooh! За оченцата и петната ,стискам палци всичко да ви се оправи и в четвъртък да те зарадват с хубави новини Hug
Блонди, и аз съм много доволна от оранжевия, и да няма ластик - не ми е пропускал. Лидълските също, но са ми малко дебелички Confused А сега съм взела на Хумана, а те са още по-дебели, едва ги изтрайвам аз, а какво остава малкия, нямам търпение да свършат Whistling
Бюти, Валерчо е в поста с лъжичките Laughing
И аз жълтъка ще го оставя за след около 9-я май Rolling Eyes
Фери, много се радвам, че всичко на сладък Крис е наред Hug

# 354
Аз на опашката, но не знам кога точно. Peace

# 355
Дафи,
наистина е ужасно като гледаш детенцето си, че има проблем, сигурна съм, че ще се оправи. Дори и да ти кажа да не се притесняваш, по себе си знам, че е невъзможно, така че просто си повтаряй, че всичко ще се нареди  Hug
Колкото до финансовата част, Белверде наистина е предложила разумен вариант с домашни пюрета, аз незнам какво е менюто на кухнята, но не може ли да си избираш кое да вземаш и съответно да даваш. Ще видиш винаги след труден период следват много щастливи моменти ... а и ти вече си имаш най-голямото щастие на света  Heart Eyes

# 356
Диди, ама много и ходят тези обички  Heart Eyes

Ати, честито Ви зъбче. Малеее 10 кила. Браво. Не знам аз кога ще сваля свръх теглото. Ако стигна дотам, че да се мъча с три.... Whistling .

Сами, и на Вас честито зъбче.

Такаааа, гледам значи Блондиту ще е тука края на Юли, Бюти и те са на море края на юли, още 1-2 и те бяха писали за този период, та предлагам съвсем сериозно да направим една национална среща на морето!.  grinning039  grinning039  car003  sport027 help  grinning039  car003  grinning039  sport027  Nature Sunny Примерно 27-28.07 или 03-04.08, че се падат събота и неделя! Какво ще кажете?
Ако още 1-2 мами ми помогнат се наемам с организацията  Wink

Peace

Five magnificent, да не би просто да ги мързи децата  newsm78 . Виктор нямам спомен да е сядал, нито да е пълзял. Направо се изправяше от лицева опора. А Тони толкова го мързеше, че нищо не правеше. Аз го сложих в проходилката, иначе още можеше да си лежи и да спи по цял ден.

Месечинка, значи на лекар  Joy Joy ? Май много те е страх от болести, щом сънуваш лекаря.

Слънчо, браво за зъбчето и за проходилката.

Дафи,  Hug . Ти най-добре си знаеш дали да взимаш храна от кухня и според мен послушай инстинкта си, а не се поддавай на влияния. Дано и обривите и оченцето се оправят по-скоро и да не се притесняваш за това повече.  Praynig

Белверде, много лъжички  Rolling Eyes . Ние си имаме само една силиконова  Embarassed, но установих, че като е за ядене, може и с подръчни средства - изобщо не подбира.

Сега малко отчет от нас: Дея тежи 7550гр. \+250гр.\ и е висока 68см. \+0см.\. Педи не се впечатли от това, че не сме пораснали на височина. В първия момент изглеждаше озадачена, че не сме качили много грамове, но до две минути и се изясни картинката - Дейката не се спря и за секунда.
Как да качи, като по цял ден тича с проходилката - напред, назад, настрани, влиза в стаята на батковците като цели вратата от раз тичайки. Мнооого е бърза  Shocked . Отложихме ваксината, защото като и прегледа гърлото установи, че имаме вирус - някаква ангина, а няма никакви други признаци. Ще пие само Биокс Тими и ще стискаме палци да не стане по-зле.

# 357
  • Обетованата земя
Гунди и аз не знам кога точно, ама имам доста неща да въвеждам преди жълтъка, със сигурност 9-10ти месец Simple Smile .
Дафи  Hug не се поддавай на свекито, те нямат търпение с всичко. Ще ти излиза много, много по-евтино ако ти готвиш, дано хапва готвеното. Аз днес пак накупих сума ти пюрета, ами много пари отиват там. И аз мисля като въведа основните и по-специфични неща да си й готвя пак аз, ще яде къде ще иде. Хем по-евтино, хем знам какво слагам. Сега минах на купени просто за да свикне с процеса на хранене, щом й харесват повече -ок. Днес взех основно на Сънвал, не са кой знае колко скъпи, а са Био, някак си ми вдъхват повече доверие. Но никога не бих се замислила да й готвя аз или да я запиша на детска кухня, против съм ДК преди поне година, година и малко. А за вашия случай да не говорим при наличието на такива петънца.  Hug Ще се справите, но застани с твърдо решение на майка, каквото кажеш ти, това ще яде детето ти!  Hug Към годинката пък постепенно ще премине към общото хранене, тогава съвсем няма нужда от ДК, ако готвиш всеки ден за вас. А сега като се стопли ще започне още по-голямо разнообразие на пазара и ще е по-лесно.  Peace
ВикТанДея, дано мине леко вирусчето.  Hug

Последна редакция: вт, 26 мар 2013, 22:06 от didi24

# 358
А сега съм взела на Хумана, а те са още по-дебели, едва ги изтрайвам аз, а какво остава малкия, нямам търпение да свършат Whistling

Какви, бре, Белверде, са тия памперси на Хумана  newsm78

Тайра, слагай тогава  Hug

Дафи, подкрепям Диди  Peace

# 359
Напуках се с Curry-wurst mit pommes, ММ отиде да гледа мач у приятел, дребосъчкова спи  Heart Eyes кефффф  Mr. Green
Викам си, чакай да се разпиша  Whistling
Днес е пълнолуДие  Heart Eyes присетих се, че понякога забелязвам има връзка с нервността на бебата  Tiredно сега е спокойна  Praynig Днес цял ден се хилоти, ама едни ги къдри, научила се да казва "ей", ако не я гледам  Shocked Laughing Heart Eyes Душичката ми, толкова е добричка тези два дни, разкошно дете е, когато не я боли нищо  Heart Eyes Heart Eyes, какво ли ще ми сервира след време  Whistling не може всичко да е толкова хубаво  Mr. Green Хапва си добре, днес опатка 150 зеленчуково пюре и 150 каша с плодово  Blush + 6 кърмения  Tired къде го побира, не знам! Ми, ние само се храним по цял ден  Mr. Green
Белверде, много е хубав Валерко с тези голи бутчета, направо да ги схрускаш  Heart Eyes а, колко лъжици  Shocked Имам чувство, че ние сме най- бедни от към посуда  Mr. Green 1 купичка си има и 2 лъжички  Blush Mr. Green А, за лидълските памперси, до толкова съм свикнала с тях, че даже не забелязвам дали са дебели или не  Crazy Бях купила едни Био на ДМ, Гунди нали ги беше похвалила, но съм объркала и съм взела 4-ка и са ни доста големички и пропускаха и сега си седят, та те ми идват дебелички  Peace
Фери, какъв роман, ти да не искаш да минеш Шехина  Mr. Green За прибирането до БГ, явно съм оставила грешна представа за това дали искам да се прибирам или не! Но така съм се изразила. Вярно ме тресе, но причините са много, преди се прибирах с огромно желание, но започнаха да ме натоварват много моята и мъжовата рода  Tired Кой какво казал, какво направил, пък не направил  Sick #2gunfire омръзна ми да съм буфер, честно казано...
Както и да е, не ми се задълбава още. Радвам се, разбира се, че ще си видя любимите хора, но искам по- бързо да се прибирам  Mr. Green ММ казва, че ще зареди фризера с готови пици и салами и само това ще яде  Laughing каза, че къщата няма да е същата без нас  Heart Eyes Cry
Екзо, ще се оправят момчетата, не се притеснявай, но такива сме майките, все за нещо да се тревожим  Hug и според мен, не спирай глутена  Thinking
Дафи, миличка, защо не готвиш на Ина ти? За мен е много по- евтино от купешките пюрета, по- вкусни са, пък и ще знаеш какво му приготвяш. Разбирам те напълно, като има кой да ти дава "акъл" и да те пришпорва е трудно  Confused
Аз не знам жълтък кога ще давам, не съм го мислила още  Thinking
Тайра, съболезнования  Hug А, Емма е бебе с характер, то се е видяло  Flutter
За храните, които действат разхлабващо забелязах, че тези с оранжев цвят ни разхлабват- тиква, морков, батат  newsm78, а пащърнака и картофа ни запичат  Tired Тиквичката също ни разхлабва. Просото също. Днес е пълнила памперса 3 пъти  Tired
Ати, добре си се разписала и честито ви зъбче  Hug
Лино ми се губи  Thinking
ВикТанДея, добре си е Дея  Heart Eyes
Бюти, от къде ги вадиш тия лафове, представих си Пандичката като лалугер  Laughing Laughing
Аз ще хващам помпата, че малката одеве много се дзвери в баща си и сакън да не го изпусне, не яде  Crossing Arms Голямо дяволче е станала, като я питам " Къде е тати?" и веднага се обръща да го търси  Shocked а, оня ден набара аспираторчето за сополи и си го сложи на носа  Shocked не знам дали е съзнателно, но ми събра очите  Laughing умницата на мама  Heart Eyes
отплеснах се нещо, ще взема да приключвам  Hug
Лека и мека, и леко с дюшека  Mr. Green
п.с. сега гледам колко ми е беден речника  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт