29 ОДЗ Слънце или 36 СДЯ Слънчево зайче

• 2 640
  • 5
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте!
 Намерих мнооого СТАРА информация за тези градини (особено за 36 СДЯ), а живо ме интересуват! Сина ми е на 18месеца и сега кандидатстваме за 2ра яслена група.  По-конкретната информация, която моля да споделите е:
1. ВЪЗПИТАТЕЛИТЕ - как са "лелките" държат ли се добре с децата, самите те с удоволствие ли ходят и говорят за тях или се страхуват и плачат много
2. Материалната база - хубаво ли е вътре, с нови дограми ли са, чистичко ли е, мебелите как са
3. Има ли допълнителни занимания като изучаване на езици, танци, плуване, спорт
4. Има ли контрол при влизане - болни деца да не се допускат, за да не заразят останалите
5. Групите смесени ли са (големи с малки деца), големи ли са?
... и всяка друга информация която се сетите: извеждат ли децата редовно на въздух и всичко останало.

# 1
Дъщеричката ми е в 36 СДЯ.
1. Ходи с желание. Скоро изкарахме 2 седмици вкъщи болни и нямаше търпение да отиде на градина. Говори с лелите - казва им като и се ходи на гърнето или иска нещо. Не плаче, но има респект и не се глези и тръшка както прави при мен понякога.
2. Ремонтирано е с нови мебели и дограми. Сградата е стара, но пооправен и много топла.
3. Не - те са ясла с деца от 10 месеца до 3 г. Не могат да ги занимават организирано повече от 10-15 мин. Правят гимнастика, пеят, рисуват и си играят. Ако някой не иска - не участва.
4. В 3та група се влиза контролирано. Звъниш и казваш кое дете водиш/искаш да вземеш и тогава ти отключват да взезеш. Не ги преглеждат на входа, но ако имат съмнения мерят температура и звънят на родителите по телефона. За другите групи не знам как е.
5. Групите под 3 години навсякъде са смесени. Над 3 - 1 градинска група вече са по набори
Извеждат ги рядко - трудно е за 2 жени да облекат и обуят над 20 деца. Само при доста топло време са навън. Слагат ги на гърнета. Храната е съобразена с възрастта им.

# 2
  • София
Благодаря много за мнението!!!   bouquet

Дано някой се включи и за другото заведение, че съвсем наближиха класациите Simple Smile   Peace

# 3
Аз също се интересувам от тези детски заведения. Ако има други мнения моля споделете!

mimchence90 и ние кандидатстваме за втора яслена  група, но сме малко по-големи от вас - 2 годинки.

# 4
  • София
Дъщеричката ми е в 36 СДЯ.
1. Ходи с желание. Скоро изкарахме 2 седмици вкъщи болни и нямаше търпение да отиде на градина. Говори с лелите - казва им като и се ходи на гърнето или иска нещо. Не плаче, но има респект и не се глези и тръшка както прави при мен понякога.
2. Ремонтирано е с нови мебели и дограми. Сградата е стара, но пооправен и много топла.
3. Не - те са ясла с деца от 10 месеца до 3 г. Не могат да ги занимават организирано повече от 10-15 мин. Правят гимнастика, пеят, рисуват и си играят. Ако някой не иска - не участва.
4. В 3та група се влиза контролирано. Звъниш и казваш кое дете водиш/искаш да вземеш и тогава ти отключват да взезеш. Не ги преглеждат на входа, но ако имат съмнения мерят температура и звънят на родителите по телефона. За другите групи не знам как е.
5. Групите под 3 години навсякъде са смесени. Над 3 - 1 градинска група вече са по набори
Извеждат ги рядко - трудно е за 2 жени да облекат и обуят над 20 деца. Само при доста топло време са навън. Слагат ги на гърнета. Храната е съобразена с възрастта им.
за да не повтарям горния пост, само ще каза, че детската ясла е страхотна във всичките си аспекти. Ако трябва да избирате м/у ОДЗ и СЯ - аз ви препоръчвам яслата - грижата за децата е на изключително ниво, съобразена с малката им възраст.

# 5
  • София
Приети сме в яслата и сме много щастливи! Благодаря ви за мненията!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт