На море в Гърция 2013 - III

• 82 456
  • 733
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Параход, а би ли ми препоръчала хотел или апарт-хотел., а също и плаж Simple Smile. Благодаря!

# 241
Агия Напа и Протарас са местата с плажовете, като по принцип инфраструктурата изисква кола под наем (почти пълна липса на обществен транспорт, ляво движение по пътищата, хубави плажове и гледки са извън тези два курорта).
Може да се отседне и в град Ларнака, той също е на бреговата ивица и има някакви плажове.
Най-хубаво като природа и екзотика е в турската част, но там се ходи по-сложно и е доста по-мърляво.
Цените на хотелите са доста високи. Имам няколко пътувания с отсядане при местни приятели, затова не ги знам много. Апарт-хотелът, в който съм била последно със семейството ми (в края на октомври - тогава там е идеално за море, лятото е много горещо) бе доста семпъл поради тази причина, макар и на плажа и с прекрасна гледка.
Основната туристическа аудитория са пияни англичани. Пиши ми на лични, ако искаш повече информация, защото Кипър все пак не е Гърция и не сме съвсем по темата. Езикът е същият, но иначе е доста различно.

# 242
А как е ситуацията по Великден-има ли отворени магазини,заведения?
Чувала съм,че гърците здраво отпускат по празници и ако нищо не работи,трябва да мисля как да изхраня мъжа и децата(не случайно мъжО е на първо място преди децата,че не се трае ooooh!).

# 243
Здравейте момичета !Имам нужда от вашата помощ. PraynigИска ми се да отидем до Корфу,но имам малък бюджет.Търся семеен хотел или студио ,около хубав пясъчен плаж  600.лв за 2ма и дете.Мъжът ми хареса районът около Agios Stefanos,според вас добре ли е?До два дни ако не му предложа вариант той ще избере ooooh!Той искаше да отидем до Лефкада или някой друг остров?Вие как мислите?До сега съм ходила на Тасос и Ситония.Моля ви за мнения  bouquetЗабравих да кажа ,че ще сме с нашата кола .

# 244
Ето това хотелче изглежда прилично и е на добра цена http://www.agoda.bg/europe/greece/corfu_island/metaxa_apartments.html ,но въпреки това не знам дали ще успеете да се вместите в 600лв все пак ще имате доста път с кола след това ферибот  newsm78

# 245
Poliesa,
600 лв. е бюджет за колко дни и какво влиза в него? Трудно ще стане. То бензинът+билетите за ферибот са почти толкова, за спане и храна не остана Grinning

Автобусна екскурзия в Корфу за 4 дни, за 1 човек, е на цена между 300 и 400 лв. само със закуска, 1 обяд и 1 вечеря (гледам случайни оферти). Можеш да го докараш мааалко по-евтино от това, ма не много.

# 246
Забравих да напиша ,че това се отнася само за настаняването за около 6 дни.За път си е отделно.Най добре е студио или апартамент.

# 247
Ето това хотелче изглежда прилично и е на добра цена http://www.agoda.bg/europe/greece/corfu_island/metaxa_apartments.html ,но въпреки това не знам дали ще успеете да се вместите в 600лв все пак ще имате доста път с кола след това ферибот  newsm78
                                                                                                                                                           Благодаря ти,но за нашите дати няма свободни места за юни става въпрос Sad

# 248
E, ако е само за настаняване, цената е ОК. 50 евро на нощ за юни - всякак ще се впишете.

# 249
Здравейте и много благодаря за полезната информация, която споделяте.
Случайно попаднах на тази оферта, но нямам опит с цените и не мога да преценя дали е изгодна.
Бладодаря предварително за помощта.

# 250
Здравейте и много благодаря за полезната информация, която споделяте.
Случайно попаднах на тази оферта, но нямам опит с цените и не мога да преценя дали е изгодна.
Бладодаря предварително за помощта.
Излиза по около 400 лв на човек с транспорт, нощувка, закуска и вечеря /за 6 нощи/. Смятам, че е супер евтино! Simple Smile

# 251
  • Младост 4
Пандичка, и ние планираме обиколка на Корфу и се чудя дали е възможно за един ден да се обиколи острова спокойно без бързане или е по-удачно да се правят нещо като лъчи (до града, до Сидари, до Лиападес). Ние сме наели къща много на юг и няма да ни е много удобно за обиколки, но вече бяхме резервирали къщата, когато проучих картата на острова Blush
Maybe, вие в коя част на острова ще бъдете?

# 252
Параход и другите ходили в Корфу. В какъв смисъл югозападните плажове са "най-хубави"? В смисъла на бял ситен пясък и небесносиня вода ли?  newsm53

Сали, хехе тамън публикувам и гледам, че си пи писала.  Hug Ами моите родители казаха, че островът е малък и бързо се обикаля, вкл. вътрешните пътища били супер. За един ден надали, но примерно за 2-3... Те са отсядали на 2 месеца за 4 дни - на източното и на западното крайбрежие и са обиколили навсякъде - столицата, забележителностите и няколко плажа... Иначе след мноооого проучване къде да отседнем, резервирахме х-л ОИ, падащ се по-скоро на югозапад. И без друго Параход каза, че там са най-хубавите плажове и силно се надявам да сме близо до такива.  Heart Eyes Но попределено следобедната програма задълижтелно ще включва обикаляне с колата, като ще направя план кога накъде и какво.

# 253
  • Младост 4
Пандичка, като направиш план, сподели Hug Ние сме чак в края на август-началото на септември. Аз по-скоро си го представям така: един ден лежане на хубавите плажове, един ден - обиколка от сутринта до вечерта, за да може да стигаме до по-далече и така да редуваме...

А от къде точно тръгват лодките с прозрачно дъно?

# 254
А от къде точно тръгват лодките с прозрачно дъно?

Нещо ми се върти, че назад някой беше споменал, ще се върна да чета. Колкото до плана, ще споделя, но твоят звучи супер.  Hug Аз предполагам, че моят мъж ще иска всеки ден да включва плажуване под една или друга форма и не само обиколка по "забележителности" и си мисля вариант тръгване в конкретна посока с предварително набелязано нещо за гледане +  харесване на някое плажче. Лошото е, че не можем да бъдем твърде флексабилни, тъй като сме с 4г дете, което все още спи следобед. Евентуално в колата между две места би могла да дремва, за да не губим време в каране напред-назад/слагане да спи в легло.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт