На море в Гърция 2013 - III

• 82 463
  • 733
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Минавала съм няколко пъти по нея, първия път 2009 г. когато я отвориха,а миналото лято 4 пъти.

А аз съм имала "късмета" да мина преди години по един от старите пътища към Йоанина и още по-дивото и високо Висани. Crazy Луда работа... направо излиташ. Sick

Аз затова преди да пуснат тази магистрала не исках и да чуя за Корфу.Чувала съм от гърци,че те самите го наричали "дефилето на смъртта", моя приятелка бяха пътували 16 или 18 часа от София до Игуменица с автобус , тъй че магистралата сега е просто перфектна Peace

# 226
Много благодаря на Veka i Dechy  bouquet ,май ще се престраша  благодарение на Вас и ще резервирам, а таксата за ферибота  колко ще е грубо за кола и за трима ни ? 

# 227
Игуменица-Керкира - 33е за кола, 7е на пасажер.
За дете до 4 години е безплатно, от 4 до 8 на половин цена (ако не се лъжа, а може и да има разлики при различните фериботни компании).

Може също да са малко по-високи цените 2013.

# 228
  • София
Ровех нещо за Пелион и попаднах на това приятно място в ... Ставрос  Crazy /това дето е близо до Аспровалта/, няма цени, но понеже доста хора питат за там може да е полезно на някой:

http://www.hotelmilies.gr/en/accommodation/with-garden-access

# 229
Ровех нещо за Пелион и попаднах на това приятно място в ... Ставрос  Crazy /това дето е близо до Аспровалта/, няма цени, но понеже доста хора питат за там може да е полезно на някой:

http://www.hotelmilies.gr/en/accommodation/with-garden-access
Миналата година бяхме там. Хубаво е, но стаите са семпли, посудата - почти никаква, закуските - приемливо семпли и еднакви...В общи линии за парите си (35 евро беше една стая) - става.
Единствено бих искала да ви предупредя, че хотелът не се намира там, където е означен на картата от сайта и от букинг-а, а малко по-далеч. Не е до плажа, а се върви  2-3 мин., пресича се много натоварена улица и се стига до малък плаж с безплатни чадъри на хотела. Най-хубавото е, че на този плаж се намира една страхотна таверна  със страхотни ястия.
Хотелът е отдалечен и от село Ставрос - на 2-3 км е, и до големите ставроски плажове и до центъра на селото може да се ходи само с кола...иначе е далеч.

# 230
  • София
Maybe, нямам никакъв спомен колко струваше ферибота когато ние бяхме,но няма да съжаляваш каквато и да е цената.За мен Корфу е уникален остров, изключително зелен, изумрудено зелен.Отделно за мен това е най-италианския от всички гръцки острови.Архитектурата е все едно си в Италия, цветовете на къщите, фасадите.Задължително трябва един ден да обиколите столицата с всичките му там дворци,музеи и Венецианската крепост.Задължително едно кафенце на площада с изтъркания мрамор - все едно си на стъргалото на Верона  Heart Eyes. Хубаво е!

# 231
Maybe, нямам никакъв спомен колко струваше ферибота когато ние бяхме,но няма да съжаляваш каквато и да е цената.За мен Корфу е уникален остров, изключително зелен, изумрудено зелен.Отделно за мен това е най-италианския от всички гръцки острови.Архитектурата е все едно си в Италия, цветовете на къщите, фасадите.Задължително трябва един ден да обиколите столицата с всичките му там дворци,музеи и Венецианската крепост.Задължително едно кафенце на площада с изтъркания мрамор - все едно си на стъргалото на Верона  Heart Eyes. Хубаво е!
Много благодаря  Veka ще се възползвам от предложенията ти, Италия ми е много любима и съм била на доста местенца там, обожавам италианското капучино, съчетано с безвремието, което витае в малките улички и кафенца, така че вече резервирах Корфу и в момента съм много  Grinning . Прекрасна и лежерна почивка на всички  Wink

# 232
  • с/у ОколоМръсТното
получих добра оферта за края на август за Корфу, Палеокастрица (Paleokastritsa Corfu) за студио на плажа.

сподели я, моля...

600км. магистрала звучи като утопия за БГ... Tired

# 233
  • София
E то не целия път от София е магистрала. Магистралата е само около 400 км.

# 234
Здравейте, чакам лятото с нетърпение Grinning При пътуванията ни до Гърция най-често избираме Халкидики и по-точно Ниа Мудания. Спокойно и приятно място е, но с интерес ще следя вашите предложения!   Nature Sunny

# 235
  • София
Параход, според теб ако тръгнем без резервация към Лефкада и Кефалония в края на април и началото на май дали ще намерим свободни стаи на разумни цени? Аз си мислих да спим повечето нощи навън, но ще водим и други семейства и ми се иска да имам резервен вариант.

# 236
  • В светлината на слънцето
За мен Корфу е уникален остров, изключително зелен, изумрудено зелен.Отделно за мен това е най-италианския от всички гръцки острови.

Освен това там на много места говорят италиански. Grinning

# 237
  • София
Здравейте!
За първи път пиша в темата и имам въпроси относно Кипър - решихме това лято да почиваме там. Ще бъдем с детето и ни се иска да се настаним в студио, което да е близо до хубав плаж. Има доста информация в интернет, но бихте ли ми препоръчали от личен опит.  Hug

# 238
  • В светлината на слънцето
Здравейте!
За първи път пиша в темата и имам въпроси относно Кипър - решихме това лято да почиваме там. Ще бъдем с детето и ни се иска да се настаним в студио, което да е близо до хубав плаж. Има доста информация в интернет, но бихте ли ми препоръчали от личен опит.  Hug

Не знам дали Кипър е добър вариант в момента. Thinking Ситуацията там никак не е стабилна. Имаме много приятели кипърци и те са буквално в ужас от случващото се. Казват, че кризата е сериозна и положението се променя буквално всеки ден. Thinking

# 239
Параход, според теб ако тръгнем без резервация към Лефкада и Кефалония в края на април и началото на май дали ще намерим свободни стаи на разумни цени? Аз си мислих да спим повечето нощи навън, но ще водим и други семейства и ми се иска да имам резервен вариант.
Абсолютно да. Но трябва все пак да се има предвид, че доста хотели/хазаи работят от май до октомври, затворени са зимата.
Бих ти казала какво правя аз, преди да тръгна за някъде без резервации - прелиствам нета и си набелязвам няколко работещи места, без да се ангажирам с нищо. И най-често както се стичат обстоятелствата - спя на точно тия места Grinning

Относно Кипър - определено е по-кофти сега, отколкото Гърция в който и да било истеризиран от медиите момент Simple Smile Освен това, там студиа в смисъла на гръцките няма. Бреговата ивица е цялата в хотели, много хотели и апарт-хотели. Е, има и вили чат-пат. Скъпи.

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 15:08 от Параход

Общи условия

Активация на акаунт