На море в Гърция 2013 - III

• 82 433
  • 733
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Като казвате бензиностанции, та се сетих нещо - не само плащането е проблем понякога, но и работното време. Принципно Неделята за тях си е почивен ден и хич не ги вълнува дали пътя е международен, дали туристи минават и т.н.
Конкретно го пиша, защото преди 2 години ако не се лъжа, прибирайки се от Тасос, и почти без никакъв бензин - минахме покрай 20-на неработещи бензиностанции /включително и на вериги от типа Еджиън/ и когато вече бяхме на изпарения и доста далече от границата - в насрещното платно видяхме един Шел, пред който беше изкарана табелка, където на гръцки гордо пишеше "Ние работим и в Неделя"  #Crazy, та благодарение на гръцкия ми /щото явно според тях туристите трябва да го разбират/ и на малка доза късмет се прибрахме. Та в Неделя вече винаги с пълен резервоар Laughing

# 316
Ние мислим тази година да ходим на Закинтос. Някой може ли да препоръча добър вариант за хотел? Мислим да пробваме със Солвекс.

# 317
Като казвате бензиностанции, та се сетих нещо - не само плащането е проблем понякога, но и работното време. Принципно Неделята за тях си е почивен ден и хич не ги вълнува дали пътя е международен, дали туристи минават и т.н.
Конкретно го пиша, защото преди 2 години ако не се лъжа, прибирайки се от Тасос, и почти без никакъв бензин - минахме покрай 20-на неработещи бензиностанции /включително и на вериги от типа Еджиън/ и когато вече бяхме на изпарения и доста далече от границата....
Вярно е и това и е добре да се има наум. Всъщност рядко е проблем - има твърде много бензиностанции и ако човек не разчита да зареди, когато е "на изпарения", и да чака по-евтиния бензин в България, едва ли ще закъса.
Според мен към 50% от бензиностанциите в туристическите райони си работят и вечер, и в неделя, много ме озадачи с тези 20 една след друга затворени. Може би зависи от маршрута. Освен това повечето не са по главните пътища, ако човек е на зор, следва отбивките за населените места и там има. Отклонението едва ли ще е повече от 5-10 км.

Иначе съм виждала и бензиностанция, затворена за следобедна почивка на бензинджията Grinning

# 318
  • София
Ами аз само казвам, пък който иска да тества, и не е проблема в цената  Wink, а във възможността на нас българите да зареждаме едва ли не през 10метра - и ден и нощ, и с карта и кеш, и някак си ни идва шокиращо, че при съседите не е така Peace

# 319
А, да. Права си. Но един резервоар все пак не е за 10 минути.

Те просто имат различна законова регулация за бензиностанциите и другите търговски крайпътни обекти, и затова ги няма много по магистрали и главни пътища. По отбивките са налице.

# 320
  • София
Ние мислим тази година да ходим на Закинтос. Някой може ли да препоръча добър вариант за хотел? Мислим да пробваме със Солвекс.

Колко звезди да бъде хотела, имате ли предпочитания за място, познавам острова отлично, били сме три пъти ?

# 321
Сали, вие къде резервирахте?

Честно казано аз изобщо не искам на ОИ. Специално а Корфу няма избор от такива хотели, скъпи са, а и като цяло си е ангажиращо. Опитвам се да убедя мъжо за апартхотел или виличка. Продължавам да приемам предложения.  Hug

По отношение на селце - На север от Керкира. Района около Сидари и между Сидари и Палеокастрица.Agios Gordios е далеч от всичко.Не са големи разстоянията, както някой друг ти посочи, напротив малки са, но се изминават бавно, защото е теснотия.От Agios Gordios като тръгнете за Сидари ще имате 2 часа отиване и връщене, за Палеокастрица също, Керкира - час и нещо.
По отношение на разходка с лодка, горещо ти препоръчвам Kostas boat trips тръгват точно от St. George South за Паксос и АнтиПаксос.Минават през пещери, спират на 2 пристанища на остров Паксос на остров Антипаксос се спира за плуване на Voutoumi, който залив е уникален.Трипа е целодневен и запомнящ се.

# 322
Дани24, кое е на север от Керкира, че се обърках?  newsm78 Иначе мерси за споделеното.   bouquet

# 323
Пандичка,
Доколкото разбрах, търсите настаняване на остров Корфу.Предложих да търсите такова на север от столицата на острова, която се казва Керкира.Ние бяхме настанени в Месонги и определено ни беше далеч всичко и щяхме по-малко да шофираме ако бяхме избрали настаняване по на север.

# 324
Ами ние ще обикаляме. Не държим да сме на шумотевица някъде. Ще разгледаме и забележителностите, но и ще пообиколим хубави плажчета около острова. Но да, хубаво би било базата ни да е на по-комуникативно място, с пътища, с магазинчета наблизо, някоя друга бензиностанция... Simple Smile

# 325
  • Пловдив
Момичета, помагайте. Много ни се иска още преди Великден да идем до Гърция. Бяхме си наумили да сме в Къмпинг Натура ( Мандра Бийч), но той работи от 1-ви май....сега съм в чуденка - търся място в Северна Гърция, слизаме през Златоград Ксанти и надолу. Били сме в Керамоти и о. Тасос, не ми се повтаря, а и искам да е диво, близо до водата, плитко море ( със сигурност ще се топнем поне до кокалчетата), че дребния е много див и екстремен. Дайте идеи, че мислехме да забягваме още на 28 април, но май като гледам, ще остане за от първи май нататък....а по Великден пак ще трябва да сме в Б-я, че мама ни чака за Гергьодвен да сме при тях.

# 326
  • София
Момичета, помагайте. Много ни се иска още преди Великден да идем до Гърция. Бяхме си наумили да сме в Къмпинг Натура ( Мандра Бийч), но той работи от 1-ви май....сега съм в чуденка - търся място в Северна Гърция, слизаме през Златоград Ксанти и надолу. Били сме в Керамоти и о. Тасос, не ми се повтаря, а и искам да е диво, близо до водата, плитко море ( със сигурност ще се топнем поне до кокалчетата), че дребния е много див и екстремен. Дайте идеи, че мислехме да забягваме още на 28 април, но май като гледам, ще остане за от първи май нататък....а по Великден пак ще трябва да сме в Б-я, че мама ни чака за Гергьодвен да сме при тях.

Това, което се сещам е Офринио, до Кавала....ние ще сме там юни....

# 327
Мама Мариана,
всички плажове в този район са хубави (а в този сезон и абсолютно пусти) - Авдира, Миродато, Порто Лагос, Фанари, Марония, чак до Макри и Александруполис. Вие държите да отседнете на къмпинг ли?

За Корфу - островът не е чак толкова голям. Лефкими-Сидари (което е цялата му дължина по диагонал, всички останали възможни маршрути са по-къси) е 75 км. Ако човек е свикнал на по-динамична почивка, един час возене няма да го уплаши.

# 328
Средната скорост на острова е 40-45 км/ч.
150 км ( отиване и връщане ) =3 + часа
Ако ще се разглежда доста, всеки ден по повече от 2 часа по тези пътища ще ви дойде в повече.При нас поне беше така.А повечето неща за разглеждане са на север, много на север от аг георг юг.

# 329
  • София
Дойде време да се запиша в новата темичка,тази година се надявам да се обзаведем с кемпер и да обикаляме,където ни е кеф Mr. Green
за Корфу,моето мнение е,че трябва да сте близо до Керкира(столицата)особено за по дълга почивка...тъй като тя е доста интересна и голяма и вечер е супер приятно да я обикаляш Peace
за Закинтос не важи същото,"Зантето" е меко казано смешничко,дребничко и няма нищо интересно,докато самият остров е уникален Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт