На море в Гърция 2013 - III

• 82 437
  • 733
  •   1
Отговори
# 255
  • София
А от къде точно тръгват лодките с прозрачно дъно?

Oт столицата. Пристанището се намира някъде под новата крепост. Търсете надписи Калипсо.

# 256
Таня, мерси! А до къде отиват лодките? До разни уникални плажчета, до които няма друг начин да се иде ли?  newsm78

# 257
  • Пловдив
Параход и другите ходили в Корфу. В какъв смисъл югозападните плажове са "най-хубави"? В смисъла на бял ситен пясък и небесносиня вода ли?  newsm53

Най-красиви със сигурност. Ние бяхме в района на Палеокастрица - пред самия хотел нямаше плаж, но от ляво - малко каменливо плажче, а от дясно 2 броя пясъчни плажчета - всички на 2-3 мин. пеша.
Точно от едното пясъчно плажче в подножието на църквата (място за посещаване) тръгват и въпросните лодки. Това разбира се не е единственото място на острова, където има лодки. Но Палеокастрица е известна с красивите тюркоазени цветове и пещери.
Според мен за 2-3 дни човек спокойно може да види всичко, което го интересува, а другото време - за плаж.
http://www.in-corfu.com/beaches/07arillas-paleokastritsa/paleo_alipa.html - плажовете. Между другото препоръчвам таверна Алипа  Peace

Последна редакция: сб, 06 апр 2013, 14:01 от jul

# 258
jul, ееееее уникален сайт! Има всичко, вкл. реални снимки и инфо за всички основни плажове!!! МНОГО ти благодаря.   bouquet За пореден път се убеждавам какво злато е този форум. Simple Smile

# 259
  • Младост 4
И аз благодаря за сайта и за информацията за лодките Калипсо!  Peace

# 260
Пак се редактирам. Не сме на плаж Агиос Гордос, а на Агиос Георгиос.  Mr. Green

ТА резервирали сме ТОЗИ ХОТЕЛ и се оказва, че ще сме на плаж Agios Georgios
Изглежда широк, пясъчен. Дано вътре в морето е пясък, но все пак ще си купим от гуменяците за в море.

А на тези лодки самото дъно ли е прозрачно? Или лодката влиза малко под нивото на морето и се гледа през прозорци? Моите родители са се качвали на втория тип...

Последна редакция: сб, 06 апр 2013, 15:29 от ♥Пандичка♥

# 261
Сали, вие къде резервирахте?

Честно казано аз изобщо не искам на ОИ. Специално а Корфу няма избор от такива хотели, скъпи са, а и като цяло си е ангажиращо. Опитвам се да убедя мъжо за апартхотел или виличка. Продължавам да приемам предложения.  Hug

# 262
  • София
Пак се редактирам. Не сме на плаж Агиос Гордос, а на Агиос Георгиос.  Mr. Green

ТА резервирали сме ТОЗИ ХОТЕЛ и се оказва, че ще сме на плаж Agios Georgios
Изглежда широк, пясъчен. Дано вътре в морето е пясък, но все пак ще си купим от гуменяците за в море.

Ние бяхме в хотел от същата верига през 2009 г,но на плажа Пелекас.Избрахме го пред този вашия,защото беше 5 звезден и много по-малък в сравнение с този огромен комплекс.Като цяло обаче хотела беше 3 звезди  нашенски,но обслужването, чистотата и храната бяха много добри.

# 263
  • София
Таня, мерси! А до къде отиват лодките? До разни уникални плажчета, до които няма друг начин да се иде ли?  newsm78

А на тези лодки самото дъно ли е прозрачно? Или лодката влиза малко под нивото на морето и се гледа през прозорци? Моите родители са се качвали на втория тип...

Да не стане някакво объркване. Калипсо е малко корабче, а не лодка. Дъното не е прозрачно, а е с големи прозорци. Не се отдалечават много. Отиват на място, където хранят риби и се вижда през прозорците. Водолази показват и някой друг голям рак.  Grinning  След това корабчето отива до една платформа с тюлени. От палубата се гледа представление. Ето (има и снимки): http://www.greeka.com/ionian/corfu/island/corfu-tours/c08-kalyps … a-lions/index.htm

Отделно в Палеокастрица (сигурно и на други места) има лодки, с които разхождат. Завират се в малки пещери. Интересно е. До плажчета не са ни водили.

# 264
  • Младост 4
Сали, вие къде резервирахте?
Ние май ще сме някъде около вашия хотел Simple Smile В една от тези вили: http://www.corfuvillasapartments.com/cyclamen.html

# 265
  • София
Безкрайно съм разочарована от цените на гръцките хотели за това лято. За началото на юли, трите любими тризвездни хотела в началото на Халкидики, в които обикновено почивам са си вдигнали абсолютно незаслужено цените на нощувката с над 50% спрямо миналата година.  Shocked Никога  няма да им дам 900 евра само за 7 нощувки HB. Тази година за пръв път от 7 години насам си резервирах хотел на Златни пясъци за 1000лв. на хубаво място и на първа линия ALL, че даже и с изглед море. Peace

Последна редакция: сб, 06 апр 2013, 23:57 от bibi_2

# 266
  • София
И тъй като в последните публикации често се споменава Корфу, споделям албум с чудесни снимки, на който попаднах днес:

Керкира

И един зимен албум от същия фотограф.

# 267
  • София
Безкрайно съм разочарована от цените на гръцките хотели за това лято. За началото на юли, трите любими тризвездни хотела в началото на Халкидики, в които обикновено почивам са си вдигнали абсолютно незаслужено цените на нощувката с над 50% спрямо миналата година.  Shocked Никога  няма да им дам 900 евра само за 7 нощувки HB. Тази година за пръв път от 7 години насам си резервирах хотел на Златни пясъци за 1000лв. на хубаво място и на първа линия ALL, че даже и с изглед море. Peace

Миналото лято след като им погодиха номера като на Кипър сега, гърците бяха готови на всякакви цени, само и само да имат сезон,но тази година не е така определено.Аз също бях възмутена когато за една и съща къща миналото лято съм платила 140 евро на вечер,а това ми искат 220 евро!
П.С. В този ред на мисли някой питаше за Кипър, мисля си че тази година е абсолютно подходящо да се почива там на супер хубаво място на супер изгодни цени, именно заради номера който им спретнаха германци и други "водещи" европейски нации и институции!

# 268
  • Варна

Миналото лято след като им погодиха номера като на Кипър сега, гърците бяха готови на всякакви цени, само и само да имат сезон,но тази година не е така определено.Аз също бях възмутена когато за една и съща къща миналото лято съм платила 140 евро на вечер,а това ми искат 220 евро!

Може би е въпрос на късмет.На въпрос от наши приятели към хотел в който бяхме миналата година сега им дадоха дори по ниска цена.

# 269
  • Пловдив
И аз мисля, че е въпрос на късмет и че зависи най-вече от това какви ранни записвания са подсигурили. Ако са си напълнили хотела - държат цена, ако пък нямат резервации - намаляват цените.

Общи условия

Активация на акаунт