На море в Гърция 2013 - III

• 82 388
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Да, да, аз пуснах пълни данни за резервация за вашите дати, и то с голяма кола (над 4.25, като нашата) и наистина точно така излезе.
Дано и други успеят да се възползват.
За хотелските промоции - не съм засичала, ама аз и без друго бих целила цена 500 от ферибот + нощувки без промоция, та сигурно затова.
Скиатос си е много хубаво място иначе. Но цените на ферибота "връщат" доста хора. Те са вдигнати към два пъти в сравнение с преди 6-7 години, а и лодките са доста разредени.

Да, така е, затова трябват бонуси и промоция, често се намират. Нали затова сме тук. Сега хотела ни е 55 евро, 4 звезди + ферибота се получава....за плажа не се притеснявам, ще се получи, както винаги.

# 361
Какво да ти кажа, приятно изкарване Simple Smile подразбирам, че сте без деца, в такава конфигурация и януари съм ходила на море (това относно плажа)... Grinning
Ще се радвам да наминаваш с конкретна информация в темата.

# 362
  • София
Да, да, аз пуснах пълни данни за резервация за вашите дати, и то с голяма кола (над 4.25, като нашата) и наистина точно така излезе.
Дано и други успеят да се възползват.
За хотелските промоции - не съм засичала, ама аз и без друго бих целила цена 500 от ферибот + нощувки без промоция, та сигурно затова.
Скиатос си е много хубаво място иначе. Но цените на ферибота "връщат" доста хора. Те са вдигнати към два пъти в сравнение с преди 6-7 години, а и лодките са доста разредени.
От Агиос Константинос, за което ти писа, последните години виждам само хидрофойл да върви (за пътници без кола), може във високия сезон да има и кар фери, но никога не съм уцелвала. А навремето имаше и оттам фериботи.

Миналата година имаше фери от Агиос Константинос, но наистина през сезона, за тази не знам. Даже си бях взела цените на една брошура.......

# 363
  • София
Какво да ти кажа, приятно изкарване Simple Smile подразбирам, че сте без деца, в такава конфигурация и януари съм ходила на море (това относно плажа)... Grinning
Ще се радвам да наминаваш с конкретна информация в темата.

Благодаря много, и на теб хубави летни дни. Винаги на разположение. По-голямата ни страст са круизите, всяка година, дори по два. Поздрави.

# 364
Цитиранията сайт за ферибота до Скиатос и на мен ми даваше по-ниските цени
може би до седмица преди пътуването / през месец май също, преди 2г./
За съжаление, не се възползвах навреме и на място купихме от по-скъпите  Mr. Green

Bled, със сигурност ще си направите страхотен плаж, ние също откриваме сезона през май и ходим още 2-3-4 пъти. Тази година сме планирали Пелопонес  Heart Eyes

# 365
  • София
Цитиранията сайт за ферибота до Скиатос и на мен ми даваше по-ниските цени
може би до седмица преди пътуването / през месец май също, преди 2г./
За съжаление, не се възползвах навреме и на място купихме от по-скъпите  Mr. Green

Bled, със сигурност ще си направите страхотен плаж, ние също откриваме сезона през май и ходим още 2-3-4 пъти. Тази година сме планирали Пелопонес  Heart Eyes

Ако ви трябва инфо за Пелопонес съм насреща. Бяхме там миналата година 40 дена заедно с Закинтос, Кефалония и Лефкада.

# 366
  • София
Пелопонез и мен ме интересува,от средата надолу Mr. Green

# 367
Страхотно, Bled. Какъв беше вашият маршрут?
На Лефкада, Кефалония и Закинтос сме почивали вече, но в зависимост от
времето може пак да отскочим до Занте.

# 368
  • София
Здравейте, маршрута в Peloponnes e много дълъг, 40 дена, много ще трябва да пиша. Ако можете да отворите една част от него, пробвайте тук:  https://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=bg&oe=UTF8&am … 21.643066&z=6
Ако не се отваря, кажете. Задавайте въпроси, за мястото което ви интересува, ако трябва да описвам цялото пътуване, много писане ще падне.....

# 369
  • Варна
На първо място, цялата Олимпийска Ривиера от Коринос до Стомио. Плажът е една и съща 100-километрова плажна ивица, с известни прекъсвания тук-таме.
Има няколко шумни, доста населени и развити туристически места, има и тихи селца.
Най-популярни са Паралия Катерини, Неи Пори, Лептокария, но са много. Отзиви - лесно ще намериш. И тук, и другаде. Места за настаняване - стотици и хиляди, от големи хотели до къмпинги и къщи.
Това е до Лариса по магистралата.

После на юг има още две-три селца, с Петерки ги говорихме преди 3-4 страници в темата - Агиокампос, Като Сотириса. Имат плажове, както може лесно да се види в гугъл ърт. Не съм ходила, но и те са интересни като възможност, ако човек е обходил Олимпийската Ривиера на север.
Като минеш Волос почва стръмно нагоре планината Пелион. Тя е много, много красиво място с морски туризъм и на източния, и западния бряг., и ски в средата Simple Smile На западния са най-хубавите плажове, но там водата е по-студена и често духа. На източния е по-тиха и топла, но пък не е толкова живописно. За Пелион могат да се кажат две неща - страшна красота и страшно много завои, завои, завоища и завойчета.
Самият Волос е хубав град с хубави кръчми, но трудно се намира място за безплатно паркиране.
Това мога да синтезирам накратко за региона.

Много добре си го описала!!!
Ето нещо за Агиокампос намиращо се на 55 км от Лариса, на брега на морето:
http://grabo.bg/exit/?d=0h3tz2&u=http%3A%2F%2Fweb.nickym.com%2F
цялата Олимпийска Ревиера  е силно пренебрегвана от българите , а е добра алтернатива на Тасос и Халкидики.Oт София и до Сарти и до  Платамонас са точно 400 км.Огромна част от сръбско-македонско-руското присъствие се изсипва с автобуси и самолет.Ние мърдахме само на няколко километра от селото и бяхме почти сами.На прекрасния 100 км. плаж има предостатъчно място.Посред сезона например от 650 места в КЕРАМОТИ  има поне 300-400 българи ,а в цялата Олимпийска Ревиера видяхме само 2  коли с бгномера!!!

# 370
# 371
Здравейте,

тъй като обсъждате доколко края на май става за къпане в Гърция и аз да споделя моя опит. От 3 пъти - 2 пъти ставаше, едната година беше студено, но пак се къпахме Simple Smile.
Сега търся варианти за настаняване за тази година в Халкидики или някое друго близо място.
Направи ми впечатление, че за разлика от Турция например в Гърция масово хотелите предлагат само закуска. Чудя се дали е добра идея да вземем такъв хотел с малко дете.... То май единствения вариант за ядене остава да сядаме по ресторантите....

Ето това хотелче ми допадна например: http://www.antigonibeach.gr/?lang=en

Но предлагат само закуска. Някой да го е посещавал?

# 372
  • София
Илиана, повечето хотели в Гърция предлагат закуска и вечеря, не само закуска. Този, който си избрала ти предлага също закуска и вечеря. Като цяло за нас това е по-удобен вариант и аз го предпочитам. Но ако сравняваш с олинклузива в Турция - много по-малко хотели го предлагат.   

# 373
Здравейте, маршрута в Peloponnes e много дълъг, 40 дена, много ще трябва да пиша. Ако можете да отворите една част от него, пробвайте тук:  https://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=bg&oe=UTF8&am … 21.643066&z=6
Ако не се отваря, кажете. Задавайте въпроси, за мястото което ви интересува, ако трябва да описвам цялото пътуване, много писане ще падне.....
Благодаря, ориентирах се. Интересува ме югоизточно от Нафплио - Толо, Асини какво си заслужава в района?
Моят маршрут включва освен истор. места и о.Елафониси, Гитио и Коста Наварино.

# 374
  • София
phile ,за кога си го планувала?

Общи условия

Активация на акаунт