На море в Гърция 2013 - III

• 82 319
  • 733
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Аз купувам зехтин все в тенекия 5 l. От нея наливам в шише. Повече харесвам гръцкия зехтин.

Пробвайте на някой пазар да си купите от  сергия домашно цеден зехтин.Гледайте добре защото трудно се различава - продават го във всевъзможни бутилки :КОКА КОЛа , разни безалкохолни и даже бира.

# 406
  На мен ми е много приятно когато ми свърши зехтина примерно, да отида на един пазар в гръцко. Не че тук няма, ама ей така, кеф ми е. Зехтин, прах, омекотител...(същите неща купуват гърците като идват на пазар в нашия град!). Важното е алъш-веришът да върви!

# 407
  • Варна

Другата седмица ще сме на мързелива почивка без дете (някои знаят какво рядко  щастие е това) в Сани.
Важното е че се разбираме.

АХА Simple SmileSimple SmileSimple Smile
А пък ние всички които сме след теб на Касандра чакаме с нетърпение писаници за Сани и другоседмичните ви обикаляния.Ще четем с удоволствие докато чакаме да истине узото( абе който не харесва узо да си истуди каквото там пие , важното са спомените)Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 408
  • Варна
Вкусната „фава” от Санторини вече е продукт със запазена марка

Това лято ни предстои първата "почивка" в Гърция. Имаме разервация за втората седмица на юли във къщи Врахос, Вурвуру. На отиване и връщане, ще направим нощувка в Златоград (да разделим пътя). За 5 нощувки, съм предвидила 2 дни за разходки. Едната - да отидем до Древната Стагира - родното място на Аристотел, с парка на Аристотел и на връщане с лодки от Иерисо или Ормос Панатияс да обиколим/посетим Атон. Втората - обиколка Ситония - Сарти-Каламици-Порто Куфо -Торони-Неос Мармарас -Никити.
Водя си записки за пазарите и местата за хапване, които давате в тази тема. Много ценно инфо   bouquet
Ще се радвам да ме посъветвате, какво можем да видим по пътя Златоград - Вурвуру.

# 409
Последно купувахме това:
http://www.latzimasoil.gr/products/organic.html Органик и единственото, което мога да кажа - Страшно добро.
Лацимас го има и в България Simple Smile аз съм купувала може би около 20 вида зехтин оттук, все ме мързи да пазарувам от Гърция, някак не ми е приятно да се занимавам с битови неща, като съм на почивка. Между другото, в София се сещам вече поне два специализирани гръцки магазина за зехтин, маслини и т.н. - единият е на Васил Левски и не помня как се казва (по-големият), а другият е на Борис до Съдебната палата и се казва "Бакалия", собственикът е грък от Пелопонес и го познаваме по съседски. Дали излиза по-евтино - не съм смятала, като знам съотношението цена на гръцкото узо в България и в Гърция... Sunglasses Тия тенекии как ги ползвате, наливате в шише ли?

Параход, както винаги полезна   bouquet

Горе долу къде на Васил Левски?
Има един мисля на Дойран беше за риба и други..., но пусто все не ми е по път.
Ще проверя дали внасят точно този органик на Лацимас, че пробвах и другите но този най ми пасна.

Тенекията докато не и дойде времето я съхранявам някъде на хладно. След това разфасовам в шишета от Икеа с тапа по 1 л. Може да направя билков зехтин като слагам в бутилката чесън, сушени домати, чушки, розмарин, мащерка....

Леля ми донесе 1 л. домашен пресен зехтин - е няма такова блаженство.

А тази Фава как е опакована? Какво да търся в супермаркета?

П.С. Не виждам каква е точно хамалогията. На връщане спираме в Масутис преди границата и пазарувам за 30 мин. Че даже ми е и по лесно. Тук в София трябва супер специално да се наканя да намеря и отида до въпросните 2-3 магазина и да загубя много повече време. Че даже не е сигурно, че ще има това което търся. Хич не си прекъсвам почивката, защото тя вече е свършила.

В Масутис попаднах на много вкусен тахан, съвсем различен на вкус от този който продават тук. Тукашния вечно ми нагарча (дори арабския), а този е супер мек. Има комбинации с какао, мед и портокал и става за мазане на филия. Супер полезен и вкусен. Даже успях да излъжа дъщеря ми и какаовия замести любимия и шоколад.  Mr. Green В Метро продават от тази марка само натуралния.
Перилни не взимам от Гърция, а поръчвам от UK. Много по-качествени.  Peace

# 410
  • София
Ох, моля ви, МИЛОСТ  Mr. Green!

Домашният зехтин е приказен, но и мен, не знам защо, не ме влече да пазарувам, когато съм на почивка. Може би 2-3 пъти съм се изкушавал да си купя перилен препарат. Ааа, излъгах винаги купувам овче и краве кисело мляко, от това с огромния каймак в малките кутии. И, peterky2002, гръцкият Амстел е превъзходен. Абе не можем да правим бира ние...

# 411
  • софия
Ех, каква тема сте подхванали. Аз така и не успях да уцеля хубаво кисело мляко. Това, което съм взимала е много гъсто, безвкусно и не ми киселее. Абе, бие ми на химия отвсякъде.
И аз бих пробвала фава, стига да намеря някъде (тук)/не забравя да купя от там. Ще опитам да запомня и за тахана.
Иначе се отказах да купувам, каквото и да било друго от там освен зехтин.

# 412

ето я фавата - това е вариво, някакъв вид бакла.

# 413
Леле какви вкусни, и както Таис спомена "олигавени" 2-3 страници изчетох  Joy
Ние също на тръгване купуваме зехтин, сирене, кашкавал, препарат за петна  Mr. Green че имам 3 лекета у нас  Grinning и т.н. другия път ще се огледам и за фава.
Да се оплача, че още се лутам из посоките на братска Гърция и не мога да резервирам нищо ...но съм решила до края на месеца да финализирам вече сделката, че стана историческа  Wink

# 414
  • София
В Масутис попаднах на много вкусен тахан, съвсем различен на вкус от този който продават тук. Тукашния вечно ми нагарча (дори арабския), а този е супер мек. Има комбинации с какао, мед и портокал и става за мазане на филия. Супер полезен и вкусен.

този тахан ми го посочи приятелка, с която бяхме заедно преди 2 години на почивка в Гърция. каза, че баба й мажела на децата навремето филии с разбъркан тахан и мед.
моето детенце е доста слабичко, та купих пробно един тахан с портокалов вкус - скъсва се да го яде намазан на филийка. оттогава винаги купувам, като ходим в Гърция.

# 415
  • София
Горе долу къде на Васил Левски?

На пресечката с "Венелин" видях, че има нов такъв магазин.
Параход, него ли имаш предвид?

# 416
моето детенце е доста слабичко, та купих пробно един тахан с портокалов вкус - скъсва се да го яде намазан на филийка. оттогава винаги купувам, като ходим в Гърция.

Говори ми за слабо и злоядо... имам си го  Crossing Arms Whistling ooooh!

Другото, което купувам е сирене. И краве, и смес. Освен това сметаната/млякото за дзадзики. Не издържа дълго, но поне седмица/две в къщи все още сме на гръцка вълна след почивката. Един вид удължаваме удоволствието.
Има и едно сладко от грозде без семки. ММММ.

Оф аз преставам да пиша и чета, че съм на диета.  Mr. Green

# 417
  • софия
Ти подкокоросваш, ама спираш Naughty Сега се връщам от Халите и от щанда с маслините, освен традиционните маслини, облъчена от тук, купих домашно правена халва с шоколад. Събота/неделя ще се пробва и ще докладвам.
И аз спирам, че обърнахме темата на готварска Embarassed

# 418
Момичета, вие не мислите ли за стройните си фигури преди морето  Mr. Green
Набелязах си тахан от предложенията ви  Wink Ние си купуваме зехтин и маслини в голям буркан с марината.

# 419
  • софия
Аз я купих за детето Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт