На море в Гърция 2013 - III

• 82 374
  • 733
  •   1
Отговори
# 390
Не е по темата, за което се извинявам, но много благодаря за информацията относно зехтина.
В края на юни заминаваме за о. Скиатос и мисля да си закупим една тенекийка.

# 391
Последно купувахме това:
http://www.latzimasoil.gr/products/organic.html Органик и единственото, което мога да кажа - Страшно добро.
Лацимас го има и в България Simple Smile аз съм купувала може би около 20 вида зехтин оттук, все ме мързи да пазарувам от Гърция, някак не ми е приятно да се занимавам с битови неща, като съм на почивка. Между другото, в София се сещам вече поне два специализирани гръцки магазина за зехтин, маслини и т.н. - единият е на Васил Левски и не помня как се казва (по-големият), а другият е на Борис до Съдебната палата и се казва "Бакалия", собственикът е грък от Пелопонес и го познаваме по съседски. Дали излиза по-евтино - не съм смятала, като знам съотношението цена на гръцкото узо в България и в Гърция... Sunglasses Тия тенекии как ги ползвате, наливате в шише ли?

# 392
  • София
Последно купувахме това:
http://www.latzimasoil.gr/products/organic.html Органик и единственото, което мога да кажа - Страшно добро.
Лацимас го има и в България Simple Smile аз съм купувала може би около 20 вида зехтин оттук, все ме мързи да пазарувам от Гърция, някак не ми е приятно да се занимавам с битови неща, като съм на почивка. Между другото, в София се сещам вече поне два специализирани гръцки магазина за зехтин, маслини и т.н. - единият е на Васил Левски и не помня как се казва (по-големият), а другият е на Борис до Съдебната палата и се казва "Бакалия", собственикът е грък от Пелопонес и го познаваме по съседски. Дали излиза по-евтино - не съм смятала, като знам съотношението цена на гръцкото узо в България и в Гърция... Sunglasses Тия тенекии как ги ползвате, наливате в шише ли?

Абсолютно точно, безсмислена хамалогия, все пак ходим на почивка и за удоволствие. С малко повече търсене тук всичко се намира.

# 393
 Аз купувам зехтин все в тенекия 5 l. От нея наливам в шише. Повече харесвам гръцкия зехтин.

# 394
 Ха, то и аз до сега не съм пазарувала нищо от Гърция, като изключим два чифта маратонки и няколко дрешки. Иначе нямам никакво намерение да си пълним багажника с храни, маслини, прахове за пране и т.н.
Иска ми се обаче да опитам хубав зехтин купен от там.

# 395
  • София
От някоко години купувам тенекии Altis и много го харесваме.

И маслинките на тази марка са много вкусни Simple Smile
Ние всяка есен, когато си тръгваме от гръцко, задължително напълваме багажника с какво ли не - поне 10 буркана маслинки, още толкова консерви от лозови сърми, зехтин, ядки, подправки, вино, мед, сладко и разни други гръцки благинки и след това цяла зима ни е едно такова приятно гръцко като си ползваме тези продукти Simple Smile
Даже понякога правя специални зимни гръцки вечери - традиционната гръцка салатка, зукини, скурдаля, скариди саганки, мусака, ципура... (е не е като да си там, но пък е много приятно Laughing)

# 396
  • София

Ние всяка есен, когато си тръгваме от гръцко, задължително напълваме багажника с какво ли не - поне 10 буркана маслинки, още толкова консерви от лозови сърми, зехтин, ядки, подправки, вино, мед, сладко и разни други гръцки благинки и след това цяла зима ни е едно такова приятно гръцко като си ползваме тези продукти Simple Smile
Даже понякога правя специални зимни гръцки вечери - традиционната гръцка салатка, зукини, скурдаля, скариди саганки, мусака, ципура... (е не е като да си там, но пък е много приятно Laughing)

Това прозвуча сладко и доста приятно. И ние снощи си правихме гръцка вечер с узо и дзадзики, ципура и скариди, но купени от тук......

# 397
  • София

Това прозвуча сладко и доста приятно. И ние снощи си правихме гръцка вечер с узо и дзадзики, ципура и скариди, но купени от тук......

Ммм супер вечеря сте си спретнали Simple Smile Неповторими и сантиментални са гръцките вечери  Hug
И ние купуваме основните продукти от тук, няма как просто Simple Smile Но пък гръцките подправки много повече ми харесват от продаваните тук по магазините (с изключение на тези, които ги отглеждат бабите на село). Ето защо от години се запасявам с подправки от там Simple Smile

# 398
 И узо винаги купувам от Гърция, ама нещо не ми върви тук. Виж, на гръцка кръчма с дървени столове край морето е друго...

# 399
  • София
И узо винаги купувам от Гърция, ама нещо не ми върви тук. Виж, на гръцка кръчма с дървени столове край морето е друго...

Мда и на нас не ни върви узото тук. Една година бяхме купили узо, че даже и ципуро, ама си отлежаха в шкафа  Laughing Но там наистина си е различно и се услажда всичко Simple Smile
Ехх, как се размечтах.. Остават ни по-малко от два месеца до първата почивка, а аз вече съм започнала с приготовленията, просто нямам търпение вече Simple Smile

# 400
Точно!
Аз само мед съм купувала чат-пат. Веднъж реших да купя и едно черешово сладко, с което цялата ваканция закусвах ето тук

Еми кво да ви кажа, то нямаше нищо общо на вкус. Ядено в града, през студения сезон - на нищо не приличаше. Узо - същата работа.

# 401
На нас узото ни се услажда навсякъде.  Grinning
А пък скоро намерих откъде в БГ да купувам любимите ни зелени гръцки маслини с подправки и люти чушлета.
Спирам вече по темата с храните.
Уффф, ужасно много ни се ходи вече на гръцкото море.

# 402
  • София

Параход, това Парадисос ли е  Thinking  Simple Smile

Докато изчета последните две страници и ми потекоха слюнките, едвам се сдържах да не си спретна втора вечеря  Simple Smile Иначе узо не понасям, което е леко странно предвид гръцкия ми корен и любовта ми към Гърция и всичко гръцко.

Продължавам тези дни с пращането на мейли, а Тасос окончателно отпадна щом ще се почива юли. Може би догодина, ако успеем да си уредим юнска почивка  Sunglasses

Иначе ако някой се интересува - ето тук на Корфу дават цена 25 евро на студио, през юни. Много, много ме е яд, че няма да се възползваме, но здраве да е.

http://www.greencorfu.com/corfu-apartments-hotels/yiannis-studios/

# 403
Малко със закъснение - да благодаря за отговорите, tzvety26 и *2K*. Наистина имало и вечеря в Антигони. Не съм видяла като хората. Много благодаря!
Също дългият пост на peterky2002 беше много полезен.

И да се включа и аз в темата за покупките - в един супермаркет търсех да си взема нещо, което го няма в България и попаднах на фава. В България не съм виждала, може и да има. Така си донесох от Гърция и много ми допадна на вкус. От тогава все си купуваме като ходим.

# 404
  • София
На мен пък узото вече взе да ми харесва,въпреки че не пия.Преди и аромата не можех да му понасям.Зехтин си купих миналата година,но да си призная по-трудно намерих в стъклени бутилки,което за мен е важно и в БГ е по-лесно.Прах за пране си купувам винаги когато ходим в Гърция или Турция,навеждаме на приятни спомени с всяко пране. Laughing
И какво е фава!?
Между другото тъкмо ми свърши една голяма кутия с гръцки прах за пране и сега по празниците смятам да запълня тази празнина,че до лятото ще ми напомня.

Общи условия

Активация на акаунт