На море в Гърция 2013 - III

• 82 370
  • 733
  •   1
Отговори
# 375
....Ето това хотелче ми допадна например: http://www.antigonibeach.gr/?lang=en

Но предлагат само закуска. Някой да го е посещавал?
АЗ  Peace
Писала съм подробно за хотела в по-стари теми, бяхме там 2009, на НВ /закуска и вечеря/ - храната беше много добра. Изобщо сме много доволни от хотела, бих го посетила отново някой ден Peace

# 376
Ей peterky2002 пак се омота с цитатите  Hug Трудно те прочетох, но беше много, много полезен.

Другата седмица ще сме на мързелива почивка без дете (някои знаят какво рядко  щастие е това) в Сани. Инфото за Касандрино беше тъкмо на време.

Тук се пише повече за Ситония отколкото за Касандра. Май има защо де.... Но ще трябва да запълня няколкото дни. Ровя си в разни сайтове, чета. Но май няма кой знае какво за гледане. Не обичам да седя на едно място, пък било то и хубав хотел. Били сме и преди на Касандра, но не сме я обикаляли защото бяхме с бебе. Ако някой е попадал на нещо не толкова популярно (място, ресторант, забележителност), ще съм благодарна да сподели. Чела съм предишните коментари за Касандра и съм си ги записала...  Hug

Последна редакция: чт, 18 апр 2013, 10:54 от Анонимен

# 377
  • София
Здравейте, маршрута в Peloponnes e много дълъг, 40 дена, много ще трябва да пиша. Ако можете да отворите една част от него, пробвайте тук:  https://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=bg&oe=UTF8&am … 21.643066&z=6
Ако не се отваря, кажете. Задавайте въпроси, за мястото което ви интересува, ако трябва да описвам цялото пътуване, много писане ще падне.....
Благодаря, ориентирах се. Интересува ме югоизточно от Нафплио - Толо, Асини какво си заслужава в района?
Моят маршрут включва освен истор. места и о.Елафониси, Гитио и Коста Наварино.

Чудесно, ако трябва да спрете по маршрута за почивка и плаж, препоръчвам Толо. Така направихме ние и сме много доволни. Отседнахме в хотел Aretousa 4 звезди и невероятна гледка. Малки апартаменти с кухненски бокс и всичко необходимо, интернет и паркинг, хубав басейн. Цена 45 евро на гореща оферта, същата е и в момента, в сезона ще се увеличи. Може да избирате също хотели на самият плаж, има в изобилие.

# 378
  • с/у ОколоМръсТното
цялата Олимпийска Ревиера  е силно пренебрегвана от българите , а е добра алтернатива на Тасос и Халкидики.Oт София и до Сарти и до  Платамонас са точно 400 км.

oколо 400км. са до 2те места, да така е.
Ама плажната разлика е огромна.
Няма заливчета, няма усамотение... само една безкрайна плажна ивица, до където ти поглед стига. Това за Олимпийската Ривиера.
Мен пък македонците ме вбесяват повечко и от нашенците. А по онези места с лопата да ги ринеш...  Tired

phile, с нетърпение чакам снимките ти  Hug Хубава почивка ти пожелавам  Peace

# 379
Някой има ли впечатления от хотел "Enodia" на о-в Лефкада?
Интересува ме изолиран ли е, има ли какво да се разгледа наоколо?
Видях, че град Лефкада е на 30 км от хотела, та затова се зачудих  Rolling Eyes
Още повече, че съм харесала оферта за майските празници, та за плаж едва ли ще става  Laughing

# 380
Енодиа във Василики ли?
То е доста оживено селце, на Лефкада все пак има и други населени места освен столицата Wink

# 381
  • София
Някой има ли впечатления от хотел "Enodia" на о-в Лефкада?
Интересува ме изолиран ли е, има ли какво да се разгледа наоколо?
Видях, че град Лефкада е на 30 км от хотела, та затова се зачудих  Rolling Eyes
Още повече, че съм харесала оферта за майските празници, та за плаж едва ли ще става  Laughing

В Заливът Василики бяхме миналата година на връщане от Кефалония и Закинтос. На този порт спират фериботите до Лефкада. Малко уютно селище, ресторантчета и хотели има доста. Вашият не е много близо до крайбрежната улица, а е почти в центъра на залива. Това което трябва да знаете е, селището се посещава най-вече от сърфисти /може и вие да отивате заради това/, ако не сте такива, не е много за вас. Там духа почти непрекъснат вятър и на плажа не е много комфортно, особено през май. Ако е за разходка и опознаване на района е чудесно, не много далеч се намира най-хубавият плаж на Лефкада Porto Katsiki.

# 382
Изпуснала съм темата. Whistling
Искам да попитам дали и откъде си купувате зехтин в Гърция? Изгодно ли е да се купи по-голямо количество за домашна употреба?

# 383
  • София
Искам да попитам дали и откъде си купувате зехтин в Гърция? Изгодно ли е да се купи по-голямо количество за домашна употреба?

В къщи ползваме само зехтин, но не го купуваме от Гърция, въпреки, че често сме там. Няма смисъл, тук има много повече качествени марки, не само от Гърция, на по-добри цени.

# 384

Купувам само от Гърция. В БГ се внася почти само Минерва, а той далеч не е най-добрия (този който се внася, иначе тази марка имат много качествени други видове). В БГ има и италиански(който е добър, но не е най-добрия). Аз лично предпочитам качествен купен от Гърция. По ароматен ми е и по чист. Не съм много по сравнението на цените, но ще ти дам пример 5 л. (метална тенекия, добър, студено пресован, екстра върджин и т.н.) около 24-28 евро.

П.С. Имам леля женена за грък от Занте. Притежава 1000 дръвчета. Пресоват собственоръчно. Изнасят всичко за Италия. Че даже не могат да смогнат на поръчките. Факт.

П.С. Последно купувахме това:
http://www.latzimasoil.gr/products/organic.html Органик и единственото, което мога да кажа - Страшно добро.

Последна редакция: чт, 18 апр 2013, 21:58 от Анонимен

# 385
  • Варна
oколо 400км. са до 2те места, да така е.
Ама плажната разлика е огромна.
Няма заливчета, няма усамотение... само една безкрайна плажна ивица, до където ти поглед стига. Това за Олимпийската Ривиера.
Мен пък македонците ме вбесяват повечко и от нашенците. А по онези места с лопата да ги ринеш...  Tired

TOЧНО
 безкрайна плажна ивица, до където ти поглед стига И плитко , топло , с пясъчно дъно море. И именно това е нещото което много от хората особено с малки деца търсят.Колкото до македонците те са основно с автобуси и нямат ежедневна мобилност , всичките се гъчкат предимно на Паралия Катерини , много по малко на Олимпиаки и във другите десетина селца съвсем ги няма.Мога да ви покажа снимки от миналото лято когато на  Паралия Катерини  няма и 1/2 кв.м. празно място и само на 2-3 км. встрани около нас на стотици метри няма никой.За мен беше шашкашто как се гъчкат един връз друг и не ползват даже градския автобус който обикаля по плажовете.Обиколихме всички селца и много от тях бяха полупразни , имаше къмпинг с 1 палатка , а една от нощите бяхме сами в хотела.

# 386
  • София

И аз купувам от Гърция,но след Нова година в Лидл пуснаха гръцки зехтин в 5 литрови метални туби екстра върджин за 39,90 лв и бих казала,че е със същото качество.Навсякъде по кутията пише на гръцки език, марката за мен е неизвестна.

# 387
  • София
От някоко години купувам тенекии Altis и много го харесваме.

# 388
  • Варна

Цитат на: Bliss в Четв., 18 Апр. 2013, 10:44
Ей peterky2002 пак се омота с цитатите  Hug Трудно те прочетох, но беше много, много полезен.

Другата седмица ще сме на мързелива почивка без дете (някои знаят какво рядко  щастие е това) в Сани. Инфото за Касандрино беше тъкмо на време.

Тук се пише повече за Ситония отколкото за Касандра. Май има защо де.... Но ще трябва да запълня няколкото дни. Ровя си в разни сайтове, чета. Но май няма кой знае какво за гледане. Не обичам да седя на едно място, пък било то и хубав хотел. Били сме и преди на Касандра, но не сме я обикаляли защото бяхме с бебе. Ако някой е попадал на нещо не толкова популярно (място, ресторант, забележителност), ще съм благодарна да сподели. Чела съм предишните коментари за Касандра и съм си ги записала...  Hug

Не съм го объркал , просто се отваря първата страница на Ники.М със Тиват.На втората страница е Агиокампос и сетне има и за Паралия Катерини и за Халкидики.
Колкото до Касандра и дали Ситония е по интересна малко е безпочвено , за мен и двата полуострова са хубави.Района над Сивири към Сани не го познавам.Спали сме в Лутра бийч хотел.В Лутра има хубав много топъл и  много минерален басейн за топене на дърти кокали т.е.  не е за вас.Smile Неа Скиони има много хубав и много пясъчен плаж и море.Уникална псаротаверна зад плажа с катерушки и пързалки за дребните и ледено узо за нас:)SmileSmileТаверна Захос не я пропускайте.Точно на върха на полуострова(надясно от Палиури по едни забутани пътчета) има няколко уникални плажчета.На едното от тях каравана с мангал и едни сувлаки ,направо уникални.Хубави плажове и около Пефкохори.Moга да пратя и снимки на мейла ти.

# 389

Цитат на: Bliss в Четв., 18 Апр. 2013, 10:44
Ей peterky2002 пак се омота с цитатите  Hug Трудно те прочетох, но беше много, много полезен.

Другата седмица ще сме на мързелива почивка без дете (някои знаят какво рядко  щастие е това) в Сани. Инфото за Касандрино беше тъкмо на време.

Тук се пише повече за Ситония отколкото за Касандра. Май има защо де.... Но ще трябва да запълня няколкото дни. Ровя си в разни сайтове, чета. Но май няма кой знае какво за гледане. Не обичам да седя на едно място, пък било то и хубав хотел. Били сме и преди на Касандра, но не сме я обикаляли защото бяхме с бебе. Ако някой е попадал на нещо не толкова популярно (място, ресторант, забележителност), ще съм благодарна да сподели. Чела съм предишните коментари за Касандра и съм си ги записала...  Hug

Не съм го объркал , просто се отваря първата страница на Ники.М със Тиват.На втората страница е Агиокампос и сетне има и за Паралия Катерини и за Халкидики.
Колкото до Касандра и дали Ситония е по интересна малко е безпочвено , за мен и двата полуострова са хубави.Района над Сивири към Сани не го познавам.Спали сме в Лутра бийч хотел.В Лутра има хубав много топъл и  много минерален басейн за топене на дърти кокали т.е.  не е за вас.Smile Неа Скиони има много хубав и много пясъчен плаж и море.Уникална псаротаверна зад плажа с катерушки и пързалки за дребните и ледено узо за нас:)SmileSmileТаверна Захос не я пропускайте.Точно на върха на полуострова(надясно от Палиури по едни забутани пътчета) има няколко уникални плажчета.На едното от тях каравана с мангал и едни сувлаки ,направо уникални.Хубави плажове и около Пефкохори.Moга да пратя и снимки на мейла ти.

Не ме разбра. Вечно бъркаш цитатите тук във форума. Даже ей сега и мен си ме цитирал не добре. Няма значение. Важното е че се разбираме. Правилото е: Натискаш цитат на мнението и после гледаш да пишеш след последния знак. Иначе става мазаница.

Общи условия

Активация на акаунт