Малки сме родени , но ще станем силни и големи :)

• 93 287
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
Определено си беше посиняла, щом акушерката така се втурна да я щипе и удря и то без да я щади. Мисля си че докато свикне е по-добре да я хранят те, а не аз и ще говоря за това утре с лекаря. В момента аз се уча да я храня, тя се учи да яде и става една мисията невазможна. С ужас гледам ,че наближава часа за ядене.

# 376
  • София
katituu, ще се справите  Hug След време всичко ще е зад гърба ви.

Алекс като малък не ми е правил проблеми. Направи ми такъв проблем като по-голям. Вече се беше научил да лази и беше успял да разглоби една количка и да лапне гумите. Тръгнах да го храня с пюре и при преглъщането гумите му бяха застанали напряко на гърлото. Не беше успял да ги преглътне и успях да ги извадя. Не помня колко време не е дишал, губят ми се моменти от тогава.

# 377
  • offshore & overseas
АнМари, ужасен ужас!! Shocked

Ами то, сега си спомних, че и при съвсем доносени бебета го има т.нар. захласване (от рев), което е сходно с описаното. Случвало ми се е с малката ми щерка (не помня на колко месеца беше) - рев, рев до посиняване, защото спря да диша, а аз естествено се ошашках, но си спомних, че сестра ми ми беше дала акъл в такива случаи да духна в лицето на бебето. Ами, духнах, Люся си пое въздух и всичко отмина.

# 378
  • София
Дияна се роди по-рано, но на килограми беше ок. Захласваше се до 3г при всеки малко по-продължителен рев. Не е имало случаи да "припада", но и останалото е доста стресиращо.
Бях се усъвършенствала в духането в лице и обръщането с главата надолу.

# 379
По-голям ужас от това майка да види детето си без въздух едва ли има. Днес на обяд си изяде почти всичко без проблем, дано не се повтаря повече тази случка.

# 380
katituu, повечето, не знам дали не и всички недоносени имат такъв период, в който забравят да дишат.
Ще мине! Hug

# 381
  • В една слънчева къща...
katituu, при бебка нямаше такива проблеми, но все пак тя беше родена в 36+2 г.с. и най-големият ѝ проблем беше ниското тегло /1800гр. се роди, до 1600 беше спаднала/. За около 3-4 дни свалихме сондата. Виж, до нея имаше 2 момченца, при които често се случваше апаратите да пиукат по време на хранене. Мен най-много пъти ме успокояваха с фразата "момиченцата са по-издръжливи". Всичко ще бъде наред Simple Smile За всички мъници, които чакате с трепет да се приберат с вас у дома  Praynig

# 382
Дано всичко да е наред. Персонала тук е много мил и всички ме успокояват ,че другата седмица (тогава влиза в 9 месец) ще има драстична промяна и аз съм се заредила с търпение да стоя в болницата колкото е нужно.  Wink

# 383
Вече сме точно 2кг. и тази вечер говорих с доктора за изписване, той искаше за сряда но аз го помолих да е поне в петък, че ми е едно не сигурно все още. От 2 дена сме само на биберон и взе да посвиква, и понякога от бързане не може да свари да гълта и се задавя надявам се и това да премине скоро.

Мяуче ,вие как се справяте в къщи?   

# 384
  • offshore & overseas
Кати, добре сме, благодаря, че питаш! Радвам се, че и при вас нещата с храненето и дишането са потръгнали. Бях сигурна, че е въпрос само на време. Hug

Кърмим се, даже успешно развалихме режима от болницата, което не е добре, ама няма начин, с още 2 деца, които мене чакат почти за всичко. А и вчера бяхме на втори преглед за ретинопатия и не трябваше да го храня сутринта, та докато се приберем, то стана обяд.

Зася всичко е наред с очите му, има някаква находка съвсем в периферията, но най-вероятно ще го преодолее Нико, ще ходим пак, знате как е.

Единствено анемията му още не е преодоляна, но там явно ще бъде зор. Не съм твърде разтревожена обаче, кой знае защо (въпреки че показателите не са съвсем добри, а и вчера установиха, че очните дъна са оранжеви). Ще видим дали имам истински повод за тревога след изследванията към средата-края на април или евентуално ако нещо в поведението му се промени.

Пожелавам ти скорошно изписване на здраво бебче!!

А на Нели кога ѝ е бил термина? Може и да съм питала вече, прощавай!

# 385
  • Sofia
Мяуче, на сина ми за анемията, освен Малтофер-а разбира се, неонатоложката ни препоръча да го водим на голяма надморска височина, колкото се може по - нависоко за някоколко часа поне. Така се стимулирал костният мозък. Не знам обаче дали имате възможност да се качвате много нависоко  newsm78.

# 386
  • offshore & overseas
Да, и на нас ни препоръча (може да е същата, хихи). Twisted Evil Ние сигурно ще ходим до Алеко и обратно. Чудех се и дали да купя и да слагам НеоРекормон, ма се отказах зася.

# 387
Терминът беше 9 май. Ние днес с голям зор се храним в 12ч. въобще не яде, дано не и се отрази на кг. Снощи обсъдихме с доктора изписването, той искаше в сряда но аз го помолих за петък и стигнахме до консенсус. Каза ,че утре или в други ден ще и направят още един преглед на очите и ако няма проблем едва ли ще се появи след това , но ние ще си я следим все пак. Другото което каза е че са гледали и мозъка и нямало нищо тревожно не съм сигурна но това не е ли ТФЕ изследването?
Малко съм притеснена като се приберем в къщи как ще се оправяме  Shocked и с всички тези прегледи кой кога се прави много ми е объркано.
Мяуче вие къде ходите на очен ? А за анемия даже незнам дали има, знам че са и преливали веднъж кръв през първите 2,3 дена но дали е заради анемия ? Надявам се и при вас това с очите да не е нищо сериозно и да отмине. Вие на невролог ще ходите ли ?

# 388
Предложете ми шишета подходящи като за нас, чудя се по мек да е биберона ли например каучуков или от по сплесканите ? Чудя се дали ако не сменим биберона няма да се подобри храненето.

# 389
Предложете ми шишета подходящи като за нас, чудя се по мек да е биберона ли например каучуков или от по сплесканите ? Чудя се дали ако не сменим биберона няма да се подобри храненето.
Първоначално бях най-доволна от Медела. Друг отличен вариант са Dr.Brown от тънките. В Бг се продават основно дебели Mr.Brown, така че търси.

Общи условия

Активация на акаунт