Малки сме родени , но ще станем силни и големи :)

• 93 289
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Много кураж ти пожелавам, като минат притесненията ще усетиш двойна радост. Аз също имам близнаци, момиче и момче, но те се родиха малко по-големи в 31+г.с. и сега вече са на 8 месеца.

# 451
 При нас нещата имат положително развитие,вече младежа е в отделене за доотглеждане и натдава грамчета.Все още няма добър сукателен и гълтателен рефлекс и го хранят със сонда,но за първи път са го пробвали с биберон вчера.Попадна ми това гнездо в интернет:   http://www.redpoint-bulgaria.com/cocoonababy/    Някоя мама купувала ли е такова,търся мнение да  сподели?

Последна редакция: чт, 01 май 2014, 12:53 от ДАН

# 452
Мен също ме вълнуват мнения за това гнездо. По-скоро относно размерите, защото моето момче още от раждането е в гнездо. Първо в тези специализираните за кувьози, но след като го преместиха за доглеждане е точно като това гнездо. Впечатленията ми са,  че в него спи изключително спокойно, но и много бързо го израства. По моя преценка ще му е малко до под месец,  а мънка още не трябваше да се е родил.

Последна редакция: пт, 02 май 2014, 17:15 от mil_

# 453
  • София и там където не се пуши
Мнение не мога да дам, защото по наше време нямаше такива неща по магазините, но ето страницата им вав ФБ https://www.facebook.com/RedPointBG?fref=ts

На страницата им намерих и филмче https://www.facebook.com/photo.php?v=681532861867523&set=vb. … ype=2&theater

Последна редакция: пт, 02 май 2014, 11:55 от Dorothy

# 454
За гнездата може да питате и тук:

https://www.facebook.com/groups/306806989433813/?fref=ts

# 455
  • offshore & overseas
ДАН, браво на вас! Отся нататък само нагоре и само напред! Надявам се и ти си се успокоила, м?

Идеята на гнездо е много интересна, но ми се видя ужасно скъпо (за нашия джоб, не по принцип), тъй че отпада, а и мисля, че вече отмина периода, в който наистина е имало съществено значение за Нико (може би разсъждавам малко като лисицата от Лисицата и гроздето, хохо).

Доколкото схванах иначе, има и размери (ако не греша, 1, 2 и 3,като 3 е за бебета над 2,800 кг.)

Също така има и... хм, „консумативи” към гнездото, например чаршафчета за смяна.

Абе, хубаво е, ама и без него ще минем и тоз път. Mr. Green

# 456
В нaшето отделение нямa гнездa,нито в болницaтa имaше.Aз по скоро зa у нaс се интересувaм.В отделението нaдaли ще ми рaзрешaт дa зaнесa кaквото и дa в било.

# 457
ДАН, ако получиш инф за гнездото, моля те да споделиш че и аз съм в голям размисъл. Питай за всеки случай дали няма  да ти позволят да внесеш в отделението, защото си мисля, че най-важно е в този период да има. В гнездото моето момче спи като ангелче - само да го помирише и вече е заспал.

# 458
Искам да попитам бебоците които пият малтофер за анемията как им действа? При нас като го почнахме и почна доста да се свива и да я боли коремчето, доктора каза да го намаля но ефекта беще същия, сега го спрях за няколко дена да вида как ще е . Чудя се дали е от него или просто по силни колики ?

# 459
Ние бяхме на малтофер до 5ти месец. Имаше силни колики, но не съм се замисляла дали не са от това. А иначе коликите отминаха към 4ти месец, не помогнаха никакви капки

# 460
Ние бяхме на малтофер до 5ти месец.

И моята дъщеря беше до към петия месец.
Тя пък почти нямаше колики. Много за кратко и леки.
На АМ беше изцяло.

# 461
Аз отново съм с въпрос  Hug От два дена малката е много неспокойна и се сабужда 40мин преди часа за ядене за да яде. Пиеше по 90мл+3л=100мл реших че може би и е малко и направих следващата доза 120+4л. да я пробвам колко ще изпие и тя го изпи  Shocked след което спа спокойно 4 часа и половина , като се сабуди за другото хранене и дадох 110мл готово мляко и изкара пак 2 часа и половина. Притесненията ми са тези 120-130 мл които я засищат за почти 5 часа не са ли много за нея  Rolling Eyes то с този интервал и храненията ще намалеят ще станат 5 вместо 7 . Вие как се храните, по-колко мл на колко часа ,знам че е относително за всяко бебе. А гледам на кутията пише за бебе 3,5-4 120мл+4л на 4 часа (ние сме към 3,3кг).

# 462
  • offshore & overseas
Кати, за жалост не мога да помогна, т.к. Нико е на кърма, и то на поискване, та никога не съм засичала на колко време яде, защото не е на равни интервали и е невъзможно. Също така не знам и колко изцоква. Правила съм му общо 2 пробни кърмения и горе-долу количеството е това - 100-110-120 грама (но той на моменти суче и през час, а вечер пък още по-начесто зарад коликите).

Не знам, нека и мамите, които хранят с адапте, да кажат, но според мен щом Нели изяжда това количество, значи не ѝ е много. Тя ще ти покаже дали и кога да намалиш броя на храненията. А - консултирай се също така с педиатър и неонатолог дали не трябва по-дълго да остане на 7 хранения. Тя стигна ли термин вече?

Нико вчера достигна термина си, а на 9 май ще навърши три месеца - как лети времето, ехехееей! Crazy

# 463
Ние също бяхме като вас кати. Започнах да давам по големи количества, но сина ми започна да връща много на често мляко. Докторката каза да му давам малки количества, но по често защото коремчето е още малко. Така е и до сега ,на 8м яде 4 ,5 пъти по 150гр вода с 5л. АМ плюс 100-150гр пюре за обяд.
Дано да съм била полезна Simple Smile

# 464
Аз пак съм тук за съвет. Най-после изписаха бебо  Hug обаче голяма драма с това хранене. Казаха ми да му давам 80мл 8 пъти в денонощие, което е пълен ъпсурд да се случи. Налага се да го разбуждам, той къде спи, къде яде, дави се и често повръща, направо в чудо се видях вече. Засега постигнах 7 хранения ама колкото изяде, 50-60мл, само като е много гладен яде около 70-75мл. Та въпроса ми е колко е нормално да яде бебе 3кг за денонощие? Питах педиатърката, тя каза да изчакам консултацията да видим дали наддава, ама аз дотогава не знам как ще изкарам.

Общи условия

Активация на акаунт