Малки сме родени , но ще станем силни и големи :)

• 93 289
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
Привет майчета! И аз съм на мнение, че майчината ми кърма винаги е точно за моето бебе и че в тялото има хормони, които я подготвят да е перфектна за бебчо. Ние вече попораснахме, но още помня страха и отчаянието да не мога да си гушна малкото. Но...още като се роди същият ден помолих мъжо да ми донесе помпата и на всеки 3 часа се цедях. Имахме хладилник в стаята и така си съхраних и коластрата. Когато го екстубираха и започнаха да с опитите да го захранват през устата, се разбрах с докторите да нося всеки ден кърма. И така като започна да се съвзема с едни мега бързи темпове, всеки ден с по 5-10мл му качваха количеството мляко на хранене и така, когато свърши антибиотичното лечение и инфекцията беше преборена, ни изписаха от днес за утре. Не бях подготвена и доста стресната как ще се справям сама с него(беше много сънлив и за 1 час от гърдата изпиваше 15-20мл,та трябваше с биберон да го дохранвам там. Слава богу, у дома си засука, на поискване, разбира се, на всеки 2 часа средно. Така бързо се окопити и живна милото. Сега сме около 7кг, 67см, на 7месеца, коригирани 5,5м. Така че майки мили, не се шашкайте, старайте се да си опазите кърмата и действайте. Във вашите ръце и на вашата гръд му е най-добре. А какви големи момичета и момчета ще станат един ден.....няма и да помните, колко крехки са дошли на този свят.  Hug

# 496
След трдневното зaдържaне ,което според aкушерките е от кърмaтa,моя син кaчи 110 гр зa едно денонощие ShockedКaзaхa ми,че бил ял хубaвa хрaнa,зa товa тaкa кaчил.Снощи не ме допуснaхa до него щом не го кърмя.Днес очaквaм и дa ме изгонят дaже и след няколко денa дa го изпишaт.Нaддaвaнето е преди кръвопреливaнето.Не съм доктор не рaзбирaм,но ми се струвa стрaнно товa,което се случвa.Терминa ми е 27 мaй.

# 497
Кaзaхa ми,че бил ял хубaвa хрaнa,зa товa тaкa кaчил.

Това вече е върха!  Shocked От тая хубавата тяхната храна моето го изписаха с 10-дневен запек. Какво да ти кажа - не се разправяй, след още 2 дена тъпкане ще ти го изпишат, пък вкъщи ще го оправяш после с кърмата. Загубена кауза са - убедена съм, че ги тъпчат със сонда понеже моето бебе дори не можеше да суче от биберон, ама тях какво ги интересува, нали кантара показва еди колко си, другото не е важно.

# 498
 Shocked  Това е невъзможно,ако ще и от храната на Попай да му дават. Явно нещо кантара не им е в ред. Няма как да качи толкова... Извинявай,за коя болница ставаше въпрос?

# 499
Shocked  Това е невъзможно,ако ще и от храната на Попай да му дават. Явно нещо кантара не им е в ред. Няма как да качи толкова... Извинявай,за коя болница ставаше въпрос?
Не е невъзможно. Но обикновено се случва с бебенца,които не са пишкали едно денонощие. КОето не означава,че с нейното бебче се е случило същото. Скорошно изписване пожелавам. Вкъщи ще се нагодите. Hug

# 500
  • offshore & overseas
Не е невъзможно. Но обикновено се случва с бебенца,които не са пишкали едно денонощие. КОето не означава,че с нейното бебче се е случило същото. Скорошно изписване пожелавам. Вкъщи ще се нагодите. Hug
Възможно е, но не е от храна, аз знам как става. „Оводняват” ги със система (физ р-р) и качват поне 100 грама, а на другия ден го изпишкват. Или пък до 2 дни. Само дето на мен ми казаха, че ще направят така, а ваще са безсрамници, защото те лъжат, ДАН!!

Другото възможно е да са те лъгали за наддаването, или пък да го мерят на различни кантари.

Теди сега къде е? В дома за доотглеждане ли? Там големи мизерии изглежда правят, за да си нагодят раЛтите. Поинтересувай се, ако искаш, дали не можеш да си го вземеш у дома с/у подпис - ще е 100 пъти по-добре.

Нико го прибрах на 2,200 кг. и... мисля, че добре върви.

VeTray, и нашето изписване беше изненадващо, още в 34 г.с., но момчето беше укрепнало и ми казаха да не се тревожа. Аз естествено се тревожех, но е било напразно.

Последна редакция: ср, 21 май 2014, 12:28 от Мяуче

# 501
Да за разтвора -да, също така и при кръвопреливане качват доста,но от храна няма как. При нас имаше един застой ,не беше качил нито грам 3 дни,на четвъртия ми казаха че качил 80гр.Аз ги попитах как е ввъзможно, защото до този момент максимума беше 25гр. Тогава ми казаха ,че кантара бил повреден и го били поправили същия ден. Та поне признаха от какво беше "застоя"и последвалото "качване"

# 502
Много можем да ги упрекваме лекарите за всичко - дори и за отношението им към майките, но колкото и да са сприхави, мълчаливи и каквото и да правят на бебетата, няма да им навредят. 
(Боже, не съм си и представяла, че мога да защитя лекар. Но за неонатолози лошо не мога да кажа)

Хайде, ДАН, утре да пишеш как сте вкъщи  Hug

# 503
  • offshore & overseas
И аз също съм изключително благодарна на онези, които се грижиха за Нико (на някои повече, а на други- по-малко). Heart Eyes

# 504
Много можем да ги упрекваме лекарите за всичко - дори и за отношението им към майките, но колкото и да са сприхави, мълчаливи и каквото и да правят на бебетата, няма да им навредят. 
(Боже, не съм си и представяла, че мога да защитя лекар. Но за неонатолози лошо не мога да кажа)

Дори да е имало не особено любезни,   винаги ще съм задължена и благодарна за грижите!  bouquet

# 505
Понеже моето дете също беше там, където е детето на Дан, да обясня нещо. Там неонатолози няма. Има един дежурен педиатър, а децата ги гледат сестрите. Не лекарите, а точно сестрите са тези, които психират майките, че децата не качват достатъчно, защото целта на доотглеждането там е бързо качване на теглото без оглед на това на каква цена е. Спор няма за неонатолозите, които спасяват живота на децата ни, на тях цял живот ще съм дълбоко признателна.

# 506
Какво е това отделение?
Как такива малки бебета се гледат само от сестри? Shocked

# 507
  • offshore & overseas
Какво е това отделение?
Как такива малки бебета се гледат само от сестри? Shocked
Това го наричат дом за медико-социални грижи или нещо подобно (за доотглеждане, един вид). Както в Сф понякога изписват от МД и пращат в Първа или в Трета градска, но не знам защо Нико не го пратиха.

Аз затова съветвам ДАН да си го прибере у дома, та да не я тормозят за наддаване и пр. Ако е там, де. Но той пък май имаше нужда от кръвопреливане, та не знам. Тя ще каже какво и що.

# 508
Аз бих се притеснявала в талива условия... Confused Confused

# 509
  • offshore & overseas
И аз също, но ми се струва, че и тя самата не се чувства много комфортно. Confused

А гледахте ли това предаване днес? На някои може да им се стори интересно и дори полезно.

Общи условия

Активация на акаунт