Електронни четци -IX

• 60 564
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Има ли възможност на Nook-овете да се качи речник?

# 691
Да, това с речника е голямо удобство.
Деси, а при кои знаеш, че има речник? Киндълите ли?

# 692
Да, при Киндълите има Simple Smile
Аз имам английско-български, френско-български и немско-български.

# 693
Здравейте. Аз съм с Nook Simple Touch и при него няма качени книги. Има речник,английско-английски,като го руутнеш мисля,че може да се качат и други. Simple Smile

# 694
  • София
Само че, мвай просто няма разработени англо-бг речници за нуук. За киндълите има.
Иначе пише, че си вървят нууковете с тълковен англ.

# 695
Да с тълковен е. И ви съветвам,ако се двоумите между Нуук и Киндъл 4,по-добре е да закупите Нуук.Той има тъч за по-лесна употреба,батерията издържа повече,няма да правите излишното конвертиране,колкото и да казват,че става лесно с Калибре,то това си е пак занимавка за всяка книга и чакане,друго предимство е слота за карта с памет. Аз преди да си го закупя бях за Киндъл 4,но след закупуването му съм твърдо за Нуук! Simple Smile

# 696
А аз ви съветвам да прецените какво точно ще четете - от къде искате евентуално да си купувате книги, и както се оказа - искате ли да имате възможност да ползвате речници, различни от тълковния -  преди да  взимате четеца си.
Не е излишно да се прочете информацията, която много хора се стараят да напишат тук.

# 697
  • Ямбол
Подкрепям ЛемонДеси. Тук се пише за всички четци и вече ги знам всички какво предлагат. Който реши да купува, първо трябва да си отговори, за какво ще ползва. Прави ми впечатление, че някои неща при Нук ги няма, а ги има при Киндъл - повече памет, речници, мп3, браузър.
Четох някъде, че Майкрософт щели да купуват Нук, та можем да очакваме повече подобрения след време.

# 698
  • Стара Загора
Kindle 4 и Kindle Paperwhite - Wi-Fi нямат аудио, паметта е  2 GB, 1,25 GB на разположение на потребителя. При Нук е 2 GB, 1GB на разположение на потребителя, също няма аудио.

# 699
  • София
Речникът е едно от слабите места на Нук. Едно, че разполага само с тълковен на английски, но и самата му употреба не е много удобна. Като чукнеш на определена дума, ти излизат сума други опции и трябва да минеш няколко стъпки, докато стигнеш до обяснението. ooooh! Иначе аз си го обичам заради тъч-скрийна, удобния дизайн и слота за памет- чрез картата книгите се качват просто за секунди. Peace

# 700
Ако човек все пак иска да си купува книги на английски - Amazon нямат проблем с продажбата извън САЩ, докато Barnes&Noble продават само в САЩ и Канада. От друга страна, ако си купиш от българска книжарница (защитен ePub) - можеш да го четеш на Nook, за да го четеш на Kindle трябва първо да се махне защитата на файла и да се конвертира в mobi.

# 701
Аз пък точно заради "тъча" се отказах от Нук. Просто срещнах мнения, че се прелистват случайно страници. С копчетата на Киндъл ми е удобно. Ползвам само едната ръка. Другата е възглавница Simple Smile И wi-fi ползвам редовно. Удобно ми е да си пращам книгите чрез сървъра на Калибре. Какъвто и да е изборът - няма да е грешка Simple Smile Електронната книга си е самото предимство!

# 702
Всеки си прави избора,но да кажа и аз. Киндъл има повече вградена памет,но няма карта с памет,няма как да слушаш музика,но това си е четец,не е музикален плеър,затова си има други устройства,за речниците съм съгласна,но от една страна като не знаеш езика защо ще четеш литература на друг езика,ако пък ще искаш да го учиш така няма да стане,защото няма как да преведеш всяка дума и после да образуваш всяко изречение поотделно,пък и преди това трябва да има някаква подготовка. Само не заблуждавайте,че тъча прави смущения-няма такова нещо.Много е плавен,страниците си се прелистват както обикновено и всичко си е ОК. За това,че не може да се пазарува от Barnes&Noble,доколкото съм разбрала,не е проблем,защото повечето момичета тук свалят безплатни книги.Както и Киндъл,така и Нуук има бутони за прелистване.
 И пак ви казвам,аз не искам да кажа,че едната или другата марка е по-добра,и 2-те са супер,просто искам да ви насоча в избора си на четец! Simple Smile

# 703
Речникът го ползвам редовно. Колкото и да знам езика, все има някоя дума, която да съм пропуснала.
А за тъча избирах между Киндълски варианти.

# 704
  • Ямбол
О, речникът е голямо удобство и е точно за такива, които искат да си обогатят езика - зная основното - граматика и четене, само лексиката ми е слаба, забравя се. С четенето на книга става много приятно запомняне, а речникът е супер удобен - само заставам на думата и отдолу веднага се появяват няколко нейни значения, без да се налага да отварям речник и да търся дума.

Общи условия

Активация на акаунт