Електронни четци -IX

• 60 571
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
  • Димитровград
Аз имам Kindle touch и Nook simple touch.
Нука го поръчах на изгодната цена от Англия с переспектива за дъщеря ми.
И двете си имат плюсове,като на Киндъл съм сложила речници,а Нук има вграден Оксфордски.
Паметта на Нук е до 32ГБ(с мемори карта),а на Киндъл 4ГБ.
Като размер Нук е с 1см по-широк от Киндъл(за някои хора има значение при хващане).
Нук няма МП3 и текст то спийч,Киндъл тъч има.
Нука можеш да прелистваш и с копчетата отстрани и с тъча,а Киндъл само с тъча.
За книгите при Нук не калибрираш,при Киндъл-да.
По-нагоре е писано за купуването на книги от Америка и за книги от БГ.
От Киндъла съм много доволна вече 2 години.Нук ме грабна веднага,тествах го и ми харесва.
Препоръчвам и двата.

# 706
  • Велико Търново
Въпрос към тия, които пръчаха Нук от Англия. Какви калъви ще ползвате? Гладали ли сте дали се предлагат из китайските сайтове?

# 707
Въпрос към тия, които пръчаха Нук от Англия. Какви калъви ще ползвате? Гладали ли сте дали се предлагат из китайските сайтове?
Аз поръчах от Амазон, но не беше много евтин.
Ето го

# 708
  • София
Да с тълковен е. И ви съветвам,ако се двоумите между Нуук и Киндъл 4,по-добре е да закупите Нуук.Той има тъч за по-лесна употреба,батерията издържа повече,няма да правите излишното конвертиране,колкото и да казват,че става лесно с Калибре,то това си е пак занимавка за всяка книга и чакане,друго предимство е слота за карта с памет. Аз преди да си го закупя бях за Киндъл 4,но след закупуването му съм твърдо за Нуук! Simple Smile
Зависи, аз не понасям тъч, така че още тук ме загубва, конвентирането и качването отнема секунди, не ми е занимака, а това с карта, а не с кабел ми е излишно затормозяване...но пък избор има...за всеки вкус по нещо Simple Smile

# 709
Лилянa, с кой модел на Киндъл си?

# 710
  • Ямбол
Лилянa, с кой модел на Киндъл си?
С Киндъл 3. Не го заменям за никой друг.

# 711
Този с клавиатурата ли е Киндъл 3?
Ако да, и аз съм със същия, но не можах да разбера как ползваш речника?( обяснението ти по-горе на страницата).

# 712
  • Ямбол
Да, с клавиатурата е.
Задала съм по подразбиране речникът ми да е английско-българският. И когато със стрелките на големия бутон се придвижа до някоя дума(английска), отдолу се появява значението ѝ.

# 713
Маркираш ли я по някакъв начин?
И как точно си задала речника?
Извинявай, че те разпитвам, но не съм наясно Embarassed
Ей сега отворих киндъла, стоя си до една дума и нищо не става newsm78

# 714
  • в тристайна гарсониера :)
При мен трябва да я маркираш. Да не би да има някаква настройка  newsm78

# 715
И при мен е достатъчно само да застана върху думата, за да се покаже значението й. Аз съм с Киндъл 4.

# 716
  • Ямбол
Английско-българският речник трябва да е зададен по подразбиране. Това става като от главното меню се избира Settings, след като се отворят настройките, в тях пак се избира Menu и от там Change Primary Dictionary. После никакви други настройки не съм правила. Само застава маркера до дума, която е на английски, и отдолу на страницата се появяват няколко значения и вече ако искам справка, кликвам на обясненията за повече информация.

# 717
Благодаря, Лиляна! Hug
Получи се, но май не работи при всяка дума newsm78
Например - either, има я в речника, но когато застана до нея в книгата - не показва нищо.
При мен речника се показва най-горе, не отдолу.

# 718
  • Пловдив
Всеки си прави избора,но да кажа и аз. Киндъл има повече вградена памет,но няма карта с памет,няма как да слушаш музика...
Нека не говорим на изуст и да заблуждаваме прохождащите в света на електонните четци! Stop Crazy
Има Киндъли, на които можеш да слушаш музика - аз съм точно с такъв: Киндъл 3 Wi-fi+3G Peace

# 719
  • София
 Laughing аз си поръчах Kindle 4 и сега остава да си го чакам с нетърпение

Общи условия

Активация на акаунт