Електронни четци -IX

• 60 703
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
За колко време се зарежда напълно батерията на киндъл 4, имате ли наблюдения. Моя преди няколко дни вече започна да ми изписва, че няма батерия. Първото му зареждане беше за около 15-20 мин. (нямаше грам ток в него като го разопаковах) и докато качвах книжки на 2-3 пъти да се е зареждал за по малко и това е. Имам го от началото на януари. Докато се зарежда лампичката отдолу свети в жълто, променя ли си цвета като се зареди? Снощи го държах около час-два да се зарежда, но сякаш не се промени цвета или може би не се е заредил напълно.
Много съм доволна.  Flutter
При нов Киндъл трябва да се зарежда минимум 7-8 часа (вече не помня моят колко го зареждах). Освен това при всяко следващо зареждане трябва да се изчака да светне индикаторчето отдолу от жълто в зелено - тогава със сигурност книгата е заредена. При мен нормално зареждане на К3 през USB кабела отнема 3-4 часа Peace

# 91
Бих искала да попитам за Kindle: Важно ли е да го регистрирам в Amazon, и ако го регистрирам, ще мога след това да рутна у-вото?

# 92
  • Пловдив
Бих искала да попитам за Kindle: Важно ли е да го регистрирам в Amazon, и ако го регистрирам, ще мога след това да рутна у-вото?
Регистрация не е задължителна - ще ти е нужна, ако ще купуваш книжки от Амазон и за да може да си правиш колекции на самото устройство Peace

# 93
Благодаря Ви момичета за съветите. Не ми е проблем да го зареждам 4-5 часа  повече ако се налага. Сега вече ще знам. Все още се опознаваме с него.
Не ми е ясно и още едно нещо. Дано не ставам досадна.
Правя си колекции по жанрове в самия киндъл, но когато го свържа с компютъра там в неговите папки не виждам колекциите а всичко е на едно място. През калибре, също не виждам колекциите. Слагам всичко на едно и после в Киндъла си ги подреждам.

# 94
Регистрация не е задължителна - ще ти е нужна, ако ще купуваш книжки от Амазон и за да може да си правиш колекции на самото устройство Peace
Благодаря за отговора  Simple Smile. А ще мога ли и да руутна след това у-вото? Или ако го руутна преди да го регистрирам, ще си имам проблеми с Амазон?

# 95
  • Пловдив
Благодаря Ви момичета за съветите. Не ми е проблем да го зареждам 4-5 часа  повече ако се налага. Сега вече ще знам. Все още се опознаваме с него.
Не ми е ясно и още едно нещо. Дано не ставам досадна.
Правя си колекции по жанрове в самия киндъл, но когато го свържа с компютъра там в неговите папки не виждам колекциите а всичко е на едно място. През калибре, също не виждам колекциите. Слагам всичко на едно и после в Киндъла си ги подреждам.
Няма как през компютъра в Киндъла да ги виждаш като отделни колекции, защото Киндъл не поддържа дървовидна структура: има само една папка documents, в която може да слагаш книжките. После през устройството може да си ги направиш на колекции, но физически в паметта на Киндъла на се подреждат в такава йерархия. Именно регистрирането на устройството в сайта на Амазон ти позволява направата на колекциите през устройството Peace

Благодаря за отговора  Simple Smile. А ще мога ли и да руутна след това у-вото? Или ако го руутна преди да го регистрирам, ще си имам проблеми с Амазон?
А за какво ти е да го рутваш? Какво искаш да постигнеш?

# 96
[/quote]
След конвертиране  през Calibre от формат PDF към Mobi,  не  визуализира правилно редовете - в смисъл че един абзац на формат А4, след преобразуване ми накъсва ужасно изреченията и е много дразнещо. Ако е възможно този проблем да се оправи и без руут би било добре.

# 97
Аз нямам такъв проблем... конвертирам си и си изглежда ок...

# 98
  • Пловдив
Цитат
След конвертиране  през Calibre от формат PDF към Mobi,  не  визуализира правилно редовете - в смисъл че един абзац на формат А4, след преобразуване ми накъсва ужасно изреченията и е много дразнещо. Ако е възможно този проблем да се оправи и без руут би било добре.
Проблема с накъсването не е от устройството, а от преформатирането на самия файл. И други момичета се оплакват от това когато конвертират книги, написани на български. Провери назад в темата или в предишната - по спомен се сещам, че се ползваше ABBY Reader за правилно конвертиране на .pdf-файловете, но за да не те подведа, най-добре разгледай назад в темите или изчакай да се включи някой, сблъсквал се с този проблем Peace

# 99
Цитат
Проблема с накъсването не е от устройството, а от преформатирането на самия файл. И други момичета се оплакват от това когато конвертират книги, написани на български. Провери назад в темата или в предишната - по спомен се сещам, че се ползваше ABBY Reader за правилно конвертиране на .pdf-файловете, но за да не те подведа, най-добре разгледай назад в темите или изчакай да се включи някой, сблъсквал се с този проблем Peace
Благодаря за насочването. Но причината да избегна Abby Fine Reader-а е голямата играча при OCR-ването. Дори намерих и програма ( K2PDF), която да оптимизира PDF към PDF за 6", но след оптимизацията ги прави доста големи (някой по-големи книги от порядъка над 500-600стр. ги прави около 80Мб минимум). От няколко дена се опитвам да сътворя newsm78 успешен алгоритъм след оптимизацията за 6" екран, да ми намалява размера на вече оптимизирания PDF - (повечето ми книги, които са български език и си струват да се прочетат са в този формат).  Rolling Eyes

# 100
Не тръгва. Не го намери и след като го рестартирах.  Sad

# 101
  • Враца
А зарежда ли се?
Да не би проблемът да е в usb или кабела?

# 102
А в батерията  има ли заряд?

# 103
Да, зарежда се и в батрията има заряд. Просто го намира като ново устройство за около 5-7 секунди и после изчезва. т.е. все едно не е на компютъра.
Сега се консултирах по всяка вероятност е кабела, който не е оригинален. Утре ще пробвам с друг. Хубав ден!

Последна редакция: вт, 26 мар 2013, 15:03 от axewoman

# 104
  • Враца
Да, зарежда се и в батрията има заряд. Просто го намира като ново устройство за около 5-7 секунди и после изчезва. т.е. все едно не е на компютъра.
на сайта на Амазон пише това:
Цитат
First, disconnect the Kindle from computer and plug it back in using a different USB port. You can also try using a different USB cable, if available. If it is still not working, follow these next steps:

Restart Kindle by pressing Home and selecting Menu. Then select Settings using the 5-way controller and press Menu. Use the 5-way controller to select Restart.
Connect the Kindle to a USB port on the back of your computer.
Restart your computer with the Kindle connected to it and make sure the computer is plugged in.
If these steps do not resolve the issue, you can restart your Kindle. Unplug your Kindle from the outlet or computer, press the power button for 20 seconds, and wait for 5-10 minutes.

Please contact us if you continue to experience problems with your Kindle.
Опитай това и с рестарта на компютъра, а ако не стане -  свържи се със съпорта.

Общи условия

Активация на акаунт