Електронни четци -IX

• 60 715
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Да, зарежда се и в батрията има заряд. Просто го намира като ново устройство за около 5-7 секунди и после изчезва. т.е. все едно не е на компютъра.

Не вярвам, щом веднъж го е намерило, да ти изчезне. Ако щракнеш долу вдясно на стрелкичката "Show hidden icons", не ти ли излиза и Киндълът като устройство?

# 106
Не, след 5секудни изчезваше устройството от май компютър Simple Smile Обаче намерих оригинален кабел и проблемът се реши. Сега се замислих да попитам кой е най-подходящия формат за сваляне от читанка, защото в началото теглих .тхт, но малко дървено седи. Пробвах с ипъб и е много по-добре. И този ипъб директно ли го качвам или пак трябва да се обработи с калибре. Благодаря за помощта и светъл ден на всички.

# 107
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Трябва да се конвертира в mobi.

# 108
  • Пловдив
Не, след 5секудни изчезваше устройството от май компютър Simple Smile Обаче намерих оригинален кабел и проблемът се реши. Сега се замислих да попитам кой е най-подходящия формат за сваляне от читанка, защото в началото теглих .тхт, но малко дървено седи. Пробвах с ипъб и е много по-добре. И този ипъб директно ли го качвам или пак трябва да се обработи с калибре. Благодаря за помощта и светъл ден на всички.
Сваляй във формат epub или fb2 и конвертирай чрез Калибре до mobi. Тези два формата са с пълно форматирани книги - имат си всичко: корица, глави, абзаци, шрифтове, картинки (ако в книгата има), активни линкове за бележки под черта и т.н. Останалите формати, като txt, са само гол текст и нищо друго Peace

# 109
Аз да се похваля с моя водонепромокаем калъф. Вече с моя Киндъл сме напълно готови за лятото и плажа Wink
http://www.ebay.co.uk/itm/200712246559?ssPageName=STRK:MEWNX:IT& … p3984.m1497.l2649

# 110
  • София
Здравейте, имам Kindle Touch със Special offers. Днес се ъпдейтна и не ми харесва новия вид. Някой знае ли има ли начин да го върна към предишния?

# 111
Здравейте, имам Kindle Touch със Special offers. Днес се ъпдейтна и не ми харесва новия вид. Някой знае ли има ли начин да го върна към предишния?
Само ако е направено копие на предишния фърмуеър някъде по хард диска.

# 112
Аз нали съм по- глупавичките и искам да попитам на kindle има ли речник? Примерно ако не знаеш някоя дума какво значи на английски да ти я преведе на български

# 113
  • Враца
Nook Simple Touch на много добра цена - 59 паунда, вместо 79 в английски нет магазин  ТУК
И NOOK Simple Touch GlowLight eReader - Black пак намален с 20 паунда, за 89 в същия магазин

# 114
Аз нали съм по- глупавичките и искам да попитам на kindle има ли речник? Примерно ако не знаеш някоя дума какво значи на английски да ти я преведе на български

Трябва да си качиш английско-български речник.

# 115
  • Ямбол
Аз моя го получих с един Оксфордски английски речник(имам и американски оксфордски и не знам с кой от двата беше купен и кой съм слагала допълнително или са били и двата). После сложих английско-български и го направих по подразбиране да превежда, ако посоча някоя дума.

# 116
Как слагате английско-български речник?

# 117
  • Ямбол
Качвам го като книга и после го задавам по подразбиране от Настройките.
Исках да покажа линк, но го дава като спам, затова - напиши в Гугъл "смяна на речник на Киндъл" и в първия линк е обяснено стъпка по стъпка.

# 118
  • София
Английско-български речник за Kindle - работещ линк за сваляне на Английско-българския речник за Kindle от stratsimir

# 119
Още една питанка. Какво правя с книгите в .doc формат, доколкото разбрах от началната страница, киндъл не ги долюбва. Да си пействам в txt и после в моби ? Има ли друг начин. При пействане в тхт ми излизат разни излишни черти, които ме дразнят. А калибрето в прав текст ми вика "Не ме занимавай с тези - няма да ги правя на мобита"  ooooh! Някакво специално гъди-гъди има ли?

Общи условия

Активация на акаунт