Електронни четци -IX

• 60 731
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Още една питанка. Какво правя с книгите в .doc формат, доколкото разбрах от началната страница, киндъл не ги долюбва. Да си пействам в txt и после в моби ? Има ли друг начин. При пействане в тхт ми излизат разни излишни черти, които ме дразнят. А калибрето в прав текст ми вика "Не ме занимавай с тези - няма да ги правя на мобита"  ooooh! Някакво специално гъди-гъди има ли?

Отваряш doc-а. Даваш му Save as и го записваш с разширение rtf. После можеш без проблем да го минеш през калибрето.  Peace

# 121
С Пейпъруайта нещо не ми се получава това с речника  Cry Cry Cry

# 122
Прочетох първата страница, но държа да попитам и в темата . Та въпроса ми  е " Какъв точно четец да си купя" .... Не съм особено претенциозна, ще го използвам само за четене на художествена литература и само на кирилица - от безплатните сайтове . Цената не ме притеснява толкова, естествено в рамките на разумното  Peace Препоръки?

И още да попитам няколко неща:
1. Ако сваля някоя книга от някъде ( примерно от "Читанка") преводът същия като на хартиеното издание ли е или има разлика?
2. Има ли четецът някаква съществена функция , която таблета няма?
3.Тия лампички , за които прочетох в някои постове отделно ли се купуват и задължителни ли са?
4. Горе- долу след колко време от издаването на една книга, тя се появява за свободно теглене в ел. вариант?

Може и да са ви смешни моите питания, но умувам  Crazy Ще съм благодарна на всякакви насоки   bouquet

# 123
  • София
 Чета само  худ. литература, за друго не го ползвам освен за книга и този ми върши перфектна работа.
http://www.amazon.de/gp/product/B007HCCOD0/ref=amb_link_17314776 … mp;pf_rd_i=301128
1. Много зависи, има фен преводи, има и книги с официалните им преводи.
2. Най-същественото за мен е екрана, не свети, не ми изморява очите и т.н., което с лаптоп, таблет, компютър не е така.
3. Отделно се купуват. Ако четеш на добра осветена  стая, нощна лампа и т.н. нощем не ти трябват.  На мен ми се прищя да имам такава, когато бяхме в хотелче без нощни лампи и детето рано-рано заспа, реално в мрак няма как да се чете иначе, именно защото екранчето не свети... ако четеца е с подсветка естествено нуждата отпада.
4.  Кога ще се появи също е много относително, понякога и години не се намират на бг език или само с фен преводи. Някои пък може да си ги купиш...
Изобщо не е като да можеш да четеш всичко новоизлизащо за без(че и за със пари)

# 124
  • Ямбол
... Та въпроса ми  е " Какъв точно четец да си купя" .... Не съм особено претенциозна, ще го използвам само за четене на художествена литература и само на кирилица - от безплатните сайтове . Цената не ме притеснява толкова, естествено в рамките на разумното  Peace Препоръки? ....
Аз имам само Kindle 3 и не мога да ти отговоря точно, но и аз като теб чета само на български основно от Читанка. За мен е перфектен, нищо не ми липсва.

...
1. Ако сваля някоя книга от някъде ( примерно от "Читанка") преводът същия като на хартиеното издание ли е или има разлика?
2. Има ли четецът някаква съществена функция , която таблета няма?
3.Тия лампички , за които прочетох в някои постове отделно ли се купуват и задължителни ли са?
4. Горе- долу след колко време от издаването на една книга, тя се появява за свободно теглене в ел. вариант?
...

1. В читанка си пише, ако е фен превод, но рядко съм попадала на такива. Повечето са си едно към едно с хартиените издания(някой ги е сканирал и после са ги преформатирали само).
2. Най-важната функция е да ти пази очите, т.е. електронното мастило, няма подсветка и не свети екранът.
3. Ако искаш нощно време да не пречиш на някой друг да спи или пък вместо нощна лампа. Аз не съм ги пробвала, но изглеждат удобни.
4. За Читанка е 2 години при добрата воля на доброволците там. В други сайтове може и порано да се завърти или някой фен да я преведе, различно е.

Аз докато публикувам Angel_Dust ме е изпреварила, но нищо.

# 125
  • Пловдив
Относно кога се появяват книгите в безплатните източници - специално за Читанка си имат правило: до 2 години от издаването на български на дадена книга не се качва в Читанката. Единствено, ако авторът и лично я качи, може и по-рано да се появи Peace (Лиляна, писали сме едновременно Mr. Green Peace)

# 126
Към въпрос 2 освен екран, ще добавя като отговор и батерията. При четците тя издържа около месец, при таблет - броени часове.

# 127
Киф, и аз съм с Киндъл 3, чета основно на бг от читанката. Нови книги ако много са ме заинтригували свалям на английски или руски  Peace. И аз много рядко съм попадала на фен преводи.
Лампичката ми се оказа незаменина, когато няколко пъти спря тока  Laughing
Между другото и аз не успях да си сложа английски-българския речник по подразбиране, изобщо не ми излиза като опция  newsm78

# 128

Благодаря   bouquet

# 129
Относно кога се появяват книгите в безплатните източници - специално за Читанка си имат правило: до 2 години от издаването на български на дадена книга не се качва в Читанката. Единствено, ако авторът и лично я качи, може и по-рано да се появи Peace (Лиляна, писали сме едновременно Mr. Green Peace)

а на издателството ако му скимне ги свалят Crossing Arms

# 130
  • Ямбол
....
Между другото и аз не успях да си сложа английски-българския речник по подразбиране, изобщо не ми излиза като опция  newsm78
Опцията излиза, когато си в настройки и натиснеш бутон Меню.

# 131
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Да, точно така.
Първо с Home отиваш в началното меню.
После натискаш Menu и избираш опция Settings.
След това отново натискаш бутон Menu и избираш опция Change Primary Dictionary, след което селектираш речника, който искаш да използваш, потвърждаваш и готово.

# 132
Лилянa, LemonDesi, много ви благодаря   bouquet
Точно това второто натискане на 'меню' ме е спъвало  Hug

# 133
  • au bout du monde
Утре си взимам четеца, нямам търпение Blush

# 134
....
Между другото и аз не успях да си сложа английски-българския речник по подразбиране, изобщо не ми излиза като опция  newsm78
Опцията излиза, когато си в настройки и натиснеш бутон Меню.

Ами при мен също нещо не излиза тази възможност. Влизам в settings, там натискам меню-то втори път и го няма изобщо това. Рестартирах, регистрирах, ъпдейтвах.. с К4 съм, за него би ли трябвало същите указания да се отнасят?  
Показват се ето какви неща при второто цъкване в меню:
Shop in Kindle store
Change font size (неактивно)
Update your Kindle
Restart
Reset to factory defaults
Legal
Sync&check for items
Screen rotation
Там ли трябва да е и това Change primary.. или!?

Общи условия

Активация на акаунт