Електронни четци -IX

• 60 608
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Значи с Габко  Simple Smile Аз съм много доволна от тях. Предвиди 2 седмици до 20 дни за доставката.

# 46
  • Пловдив
Скоро не съм гледала цените в американския Амазон - моя Киндъл е от там чрез Едепот. Миналата пролет К3 за 139 долара чрез доставчика ми легна 300 лв. Peace

# 47
  • в тристайна гарсониера :)
Има още един доставчик от Германия. Доставки.де - 3 лв/кг . Не съм ги пробвала, обаче. Mr. Green

# 48
Здравейте дами. И аз съм се насочила да си взимам четец. В момента проучвам и смятам че kindle e най-добрия избор. Но не знам дали ще го ползвам много, за да дам толкова много пари за него.

# 49
  • София
Здравейте дами. И аз съм се насочила да си взимам четец. В момента проучвам и смятам че kindle e най-добрия избор. Но не знам дали ще го ползвам много, за да дам толкова много пари за него.
И аз не знаех доколко ще го ползвам, когато си го подарих преди 5 месеца. Затова започнах да си водя нещо като читателски дневник с цел да разбера колко пари бих дала за книги, ако ги купувам от книжарницата. Имам Киндъл пейпъруайт, който ми излезе 270 лв. Досега съм прочела книги с корична цена над 550 лв. Така че инвестицията в четец си я бива  Simple Smile
П.П. Продължава да ме дразни, че не се изключва подсветката. На сенките в долната част на екрана също не можах да им свикна. Следващ четец сигурно бих взела Нук.

# 50
Зависи колко и какво четеш. Четеш ли електронни книги на друго устройство, колко често и какви книги си купуваш? Четеш само на български или ползваш и други езици - английски, руски? Има ли от "твоите" книги в Читанката? Пътуваш ли често, разнасяш ли книги насам-натам, четеш ли в градския транспорт, по градинки и паланки Wink? Ще го ползва ли друг член от семейството? и т.н. и т.н.

На мен лично, четеца ми е спестил хиляди левове за книги, да не говорим колко е удобно да пътуваш с цялата си библиотека. Прочетох и почти толкова неща на руски. Освободих си и много място вкъщи, след като подарих сума хартиени копия, които вече имам качени на Киндел-а.

# 51
iveto, аз прекарах може би един месец в сравнения на Пейпъруайт/Киндъл/ и Глоулайт/Нук/ и в крайна сметка взех Нук- подсветката се изключва, нощем светлината е матово-синкава, Киндълската е бяла и ярка, което за моите очи е натоварващо...хареса ми че има бутончета за страниците, хоум бутонче и широка рамка- имам някаква мания да не пипам дисплеи hahaha най- много ме спечели че си чете масовите формати без нужда от преформатиране..хакване и тн. Иначе в началото даже не бях чувала за Нук като марка, но сега хич не съжалявам, няколко познати с Пейпъруайт вече казват че подсветката е дразнеща че не се изключва Rolling Eyes а всичките сравнения в нета, които гледах за двата модела бяха категорично в полза на Киндълчето и се съмнявах доста в себе си като го купувах, що така ме влече, не съжалявам обаче Rolling Eyes

# 52
  • София
Едно подробно сравнение между Nook и Kindle. Преведох набързо основните моменти:

Общи характеристики:

*E-ink екраните са с еднакво добро качество.
*Живот на батерията- дълъг и за двете устройства
*Смяна на страниците- и при двете устройства беше доста бавна, сега скоростта е приемлива.
* Цени на книгите: и двете онлайн книжарници (Amazon.com vs. Barnes & Noble) предлагат добри цени на различни заглавия.

Предимствата на NOOK

*Тъч-скрийн (да, Амазон предлагат тъч-скрийн, но на много по-висока цена).
*Може да се използват собствени изображения за скрийнсейвър и фон.
*В книжарниците им може да се чете безплатно (на устройството).
*Разширяема памет
*По-универсален формат на книгите (Epub vs. AZW)
*Повече опции за текста- шрифтове, размери, разстояние между редовете и страничните полета
*Удобни за навигация менюта
*По-ергономичен: по-лесен за хващане в седящо или лежащо положение. Бутоните не са навират под пръстите. Тъч-скрийнът дава алтернативни опции за обръщане на страниците (чрез докосване или плъзгане).

# 53
Пейпъруайт също е с тъч скрийн, или има по- скъпа версия негова Thinking не, сигурна съм че е тъч, щото като ги гледах, казваха че са на една и съща цена 119$, тъй че не е коректно сравнението, аз пък ще изтъкна Киндълските плюсчета, да не ме оТвините че си хваля гарджето Laughing

- дисплея е с по- висока резолюция, на Нук е 800х600, Киндълския е..следващата...1024 ли нещо..не ми се рови, ама е по- добра Embarassed /това не ми пречи, като чета Нук все едно чета книга Blush по- скоро биха ме дразнили остри букви.. Rolling Eyes/
- до колкото ми е останало в главата може да се чете и хоризонтално- на Нук текста не се променя с позицията /това за мен също е без значение и без това се ядосвам на тела си че все се върти като не го карам hahaha/
- книгите в Амазон са в пъти, пъти, пъти пойче от тия на Барнс...- тва за мен въобще не е седяло на дневен ред, но все пак си е +
- Киндъл има браузър, Нук няма

и да не забравя да си кажа- Нука е 20гр по- лек от Киндъла, аз чета легнала и също ми наклони везните...но пък най- леко е Кобо Гло Laughing 10гр по- леко от Нука, просто аз нещо не се харесах с него още като го видях и спрях да ровя...

# 54
  • София
Идеята е, че при Нук тъчскрийнът е вкаран в базовия модел, който е само с 10 долара по-скъп от този на Киндъл. Peace

При Нук също може да се променя разположението на текста- хоризонтално или вертикално. Simple Smile

Не адвокатствам на Нук, въпреки че е последната ми придобивка, от която съм много доволна. Grinning Вкъщи имаме още два Киндъла- 3 и 4, и аз много ги харесвам. Peace

# 55
а не, не споря, Суиткидс- ако ме пита някой винаги ще си препоръчам Нуки и ще отрека Киндъл...просто изреждам това което ги отличава Laughing

как променяш положението на текста на Нука, аз нямам такава опция Shocked

# 56
  • София
а не, не споря, Суиткидс- ако ме пита някой винаги ще си препоръчам Нуки и ще отрека Киндъл...просто изреждам това което ги отличава Laughing

как променяш положението на текста на Нука, аз нямам такава опция Shocked

Е, аз за всеки случай да се застраховам.... Laughing

Сега пък не мога да я намеря тази опция.... newsm78 Когато моят колега ми го показа за първи път, съм сигурна, че имаше. Като го видя, ще го питам. Впрочем, той е с модела с подсветката- може да има допълнителни екстри. Rolling Eyes

# 57
да и моя е Глоулайт и няма такова нещо, ако се хакне има обаче и браузър и завъртане Rolling Eyes питам принципно просто, едва ли ще завъртя щото не ми е удобно, ма викам си толкоз цъках, може ли да съм толкоз застреляна да не видя hahaha

# 58
Момичета бях се засилила да вземам на ММ киндъл пейпъруайт, но след тези хубави отзиви за нук се зачудих... БН шипват ли до БГ?!

# 59
Хмммм много трошливи аз моите и двата (Киндъл3 и Кобо Тъч) съм ги изпускала, но засега са оцеляват. Калъф ползвам само навън, ако ми е в чантата, вкъщи не, дразни ме

Анджи   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт