Електронни четци -IX

• 60 752
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • Ямбол
Не знам, да кажат тези, които са с К 4.

# 136
....
Между другото и аз не успях да си сложа английски-българския речник по подразбиране, изобщо не ми излиза като опция  newsm78
Опцията излиза, когато си в настройки и натиснеш бутон Меню.

Ами при мен също нещо не излиза тази възможност. Влизам в settings, там натискам меню-то втори път и го няма изобщо това. Рестартирах, регистрирах, ъпдейтвах.. с К4 съм, за него би ли трябвало същите указания да се отнасят?  
Показват се ето какви неща при второто цъкване в меню:
Shop in Kindle store
Change font size (неактивно)
Update your Kindle
Restart
Reset to factory defaults
Legal
Sync&check for items
Screen rotation
Там ли трябва да е и това Change primary.. или!?

Аз съм с К4. Речникът ми се сменя по следния начин : Home > Settings > на 3 та страница от Settings - Dictionaries (Select the default dictionaries for your Kindle) - edit.

# 137
....
Между другото и аз не успях да си сложа английски-българския речник по подразбиране, изобщо не ми излиза като опция  newsm78
Опцията излиза, когато си в настройки и натиснеш бутон Меню.

Ами при мен също нещо не излиза тази възможност. Влизам в settings, там натискам меню-то втори път и го няма изобщо това. Рестартирах, регистрирах, ъпдейтвах.. с К4 съм, за него би ли трябвало същите указания да се отнасят?  
Показват се ето какви неща при второто цъкване в меню:
Shop in Kindle store
Change font size (неактивно)
Update your Kindle
Restart
Reset to factory defaults
Legal
Sync&check for items
Screen rotation
Там ли трябва да е и това Change primary.. или!?

Аз съм с К4. Речникът ми се сменя по следния начин : Home > Settings > на 3 та страница от Settings - Dictionaries (Select the default dictionaries for your Kindle) - edit.
Така де, ама този речник от Страцимир, аз за него говоря, дава ми го като отделна книга, не влиза в папка Dictionaries и съответно после няма как да го едит-на от другото меню, където си ми стоят двата - този Оксфордския и още един, по default които си бяха там.

# 138
jenny, и при мен така става и не се получава...

# 139
  • Ямбол
А нямате ли възможност да го добавите в тази папка? Виждате ли я някъде по устройството като колекция? Изобщо как си ползвате Оксфордските речници като искате да търсите дума, но не от книга, а просто ви трябва някоя дума от речника?

# 140
А нямате ли възможност да го добавите в тази папка? Виждате ли я някъде по устройството като колекция? Изобщо как си ползвате Оксфордските речници като искате да търсите дума, но не от книга, а просто ви трябва някоя дума от речника?
Аз лично не намирам как да се добави нещо в тази папка. Фолдъра в компютъра този общият Documents, а в Киндъла си излизат като колекции - книги, книги, после archived items(5), dictionaries(2). Оттам мога да си вляза в един от двата речника и да си търся каквото искам.

# 141

Свалих го и аз този речник на Страцимир от чисто любопитство. Въртях го, мъчих го, няма начин да се добави към папката с предварително зададени речници, където са Оксфордските и на другите езици. Папката "Речници" се вижда в устройството като колекция, може да отвориш речник и да търсиш по дума. Но не се вижда като колекция, към която да добавиш книга. Май англо-българският може да се ползва само като книга, както е описано в този форум от Ivaylo  http://dbs-books.net/?p=1056.

Последна редакция: нд, 31 мар 2013, 22:40 от Vapor

# 142
Спрях се на този модел, дали е добър избор, някой има ли такъв?

http://readerbg.com/%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D … D0%BA%D0%B5%D1%82

# 143
  • София
Май англо-българският може да се ползва само като книга

Аз си добавих този речник (на Страцимир) на към колекцията речници и той ми е активен, преводът от него ми излиза при маркиране на дума на английски. Качила съм си и английско-руски речник. Но това беше преди да се смени версията на софтуера на Киндъл-а.
Днес прочетох тук за проблемите и се опитах да го направя отново (да кача нов речник) - вече не става...
Според мен причината е в новата версия на софтуера - не мога да си го обясня по друг начин.

# 144

http://readerbg.com/%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D … D0%BA%D0%B5%D1%82

аз за кратко, сега съм с модела с подсветка- много съм доволна Laughing

# 145
  • Ямбол

По описание ми изглежда много добър. Само едно нещо ме озадачи: Вградената памет от 2GB, от които 1GB свободни (750 МВ за съдържание от B&N, 250 МВ за лични документи)
Т.е. ти реално ще разполагаш само с 250 МБ. И това не е малко, понеже една книга е около и по-малко от 1МБ, но все пак...
Не че нещо, но на Kindle 3 например може и музика да се слуша и си разполагаш с всичката памет.

# 146
  • Бургас

Две страници назад има даден линк към същия модел на по добра цена, не знам защо бълг. търговци са решили, че могат да ни цедят както си искат  Close за модела не мога да коментирам аз съм с NOOK Color и принципно съм доволна от него, само малко ме дразни бързото подане на батерията, ама се свиква. Още не съм го разучила добре ама не съм се и постарала  Mr. Green

# 147

По описание ми изглежда много добър. Само едно нещо ме озадачи: Вградената памет от 2GB, от които 1GB свободни (750 МВ за съдържание от B&N, 250 МВ за лични документи)
Т.е. ти реално ще разполагаш само с 250 МБ. И това не е малко, понеже една книга е около и по-малко от 1МБ, но все пак...
Не че нещо, но на Kindle 3 например може и музика да се слуша и си разполагаш с всичката памет.
Сигурно заради това в пакета е включета допълнителна карта памет 4GB, то инъче за кое по-напред? На Киндъла почти всичко ми е в облака и така има доста по-голяма памет на разположение.

# 148
Имам Nook ST - доволна съм, даже е мааалко по-удобен от Kindle 3G (пак touch),  в смисъл такъв че за Nook-а не ти се налага да конвертираш постоянно, както за Киндъла, а и Nook-а се справя по-добре с PDF формати.

# 149
  • София
E то май Nook ще излезат по-долри от Kindle  newsm78 newsm78

А в бг сайтовете по0скъпи ли са  ooooh! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт