Валенсия

• 123 026
  • 764
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря за снимковия материал.
На добърпът,пък ние ще те догонваме полека Embarassed Joy Hug

# 61
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
То ще е в бъдещето, няма да е утре (за мое съжаление), така че може аз да ви догонвам  Flutter

# 62
  • Milano
Шебек, благодаря за снимките.

Определено Мадрид ми хареса доста. За колко дена си била?

Защо така Барселона е ''ощетена''- 1/10 от снимките на останалите два града? Laughing
Не виждам Стария град, нито Рамблата, Катедралата.
Обаче си снимала, където аз не съм била (в Парка Гюел, защото нямахме време и предпочетох ''Камп Ноу''). Също и Торре Апгар-беше ни на съседна улица, но направих снимка отдалече, а то отблизо било много хубаво.
Знаех си аз, че трябва пак да ида Laughing Много ми е на сърцето този град.

За снимките от Валенсия-вчера ги гледах от телефона и точно последните 100 не ми излизаха-стоеше черно...а той бил точно парка. Днес ги видях на компютъра.

# 63
3 дни бяхме в Мадрид.
До Ла рамбла, до готик нещото и плажа не стигнахме. И до парка при парламента не бяхме, арката само по тъмно  ooooh! Имахме само 2 дни, града се оказа супер объркан и разстоянията доста по-големи от очакванията и така. Ще има повторение някога.

Агбар ни беше срещу прозореца, та нямаше как да го пропуснем.

За снимките и аз се учудвам...нямам обяснение защо  Grinning Освен в жегата - беше 40 градуса, тръгнахме на дъжд и като се изтресохме в Реус и ни удари горещата вълна  Grinning
Между другото, Реус е чудесен град. И те на Гауди разчитат, че е роден там, ама е много пирятно.

# 64
Най-сетне се организирах да кача малко снимки:
http://zigizagi.snimka.bg/europe/valencia.745867.30187308

# 65
Благодаря,снимките 19 и 20 от кула или камбанарията на катедралата на Валенсия ли са снимани?

# 66
# 67
http://www.valencia-tourist-guide.com/en/maps/valencia-metro-map.html
Моля,за съвет.Това е плана на метрото.Линия №5 е Непту-Летище.В посока пристанище център първите четири спирки се дублират с трамвай №5 от Непту,но на картата не е означено съществуването на метро в тази част-има ли го или не?Т.е. от спирка Непту направо метро посока летище?

# 68
Малко не ти разбрах въпроса, но да ти кажа  Grinning
Метрото във Валенсия е малко смахнато. По един лъч се движат два влака по две различни посоки - за това трябва да се следят.
А относно конкретното ти питане - Непту-Летището е въпросната линия с прекачването, за която ти говорех. Трамвай, който слиза под земята, ти се прекачваш на нормалното подземно влакче и продължаваш към летището. За това така е начертано с прекъсване на станция Маритим. Ти ако желаеш можеш да се возиш една спирка до Грау и там да се прекачиш на трамвая. Билета ти още ще е валиден, така че няма да плащаш нищо допълнително. А можеш и да отидеш до центъра с метрото - слизаш на Аламеда (тя ти е най-близко до папагалчетата, защото е в парка Турия - моите първи снимки от албума са от нея), на Колон (която е странично на площада с кметството) или на Ксатива (която е на гарата и до арената за бикове). За последните две трябва да се прекачиш на червената линия).
Имай предвид, че в метрото не четат станциите, само за вратите казват - трябва да си ги следиш на таблата  Peace

# 69
Благодаря,много точно си ми отговорила-просто прекачването ме притесняваше,но сега е ясно.
Значи-Непту,сп.Алмейда,папагали,Отбранителни кули,Вихрен,Катедрала Валенсия,Св.Екатерина,Св.Хунтес и Копринената борса,Меркадо център,площада на Кметството,Арената с бикове-до Града на Изкуството и Науката с автобус19 и се слиза след Гъливер-дали е удачно?От Океанографския музей към брега пеш.Рибарското селище-къде се намира?
Моля,за извинение относно имената на забележителностите,но превода Embarassed
 Hug

Последна редакция: нд, 02 юни 2013, 18:17 от Sause baus!

# 70
Да, в тази последователност е ок  Peace Имай предвид, че от биковете до спирката се ходи около 15-20 минути, по една много приятна градина по средата на булеварда  Crazy

https://maps.google.com/maps?saddr=Carrer+de+X%C3%A0tiva&dad … mp;via=1&z=16

Градинката е типична за латинска Америка, същите ги има в Мексико сити и Буенос Айрес, особено в едната част архитектурата е изумителна. Пък и ще ви е хладинка там  Peace

После с автобуса е 4 спирки бързо каране до Гъливер. Билетчета май от будките може, ама ние си купувахме от шофера.

# 71
 HugБлагодаря!

# 72
Организираме четири дневно посещения във Валенсия - две семейства с три деца сме. Отделих поне 2 - 3 часа в разглеждане на апартаменти. Избора наистина е голям и ми е трудно да отлича най-доброто предложение.
В шорт листатата са тези 3 хотела (апартамента)

http://www.booking.com/hotel/es/50-flats-luxury-apartments.bg.ht … d=2;wl_id=3230133

http://www.booking.com/hotel/es/apartamentos-lonja-design.bg.htm … d=2;wl_id=3230133      -

http://www.booking.com/hotel/es/blue-moon-apartments.bg.html?sid … d=2;wl_id=3230133

Като цени са идентични, но ми е трудно да определя кой е най-подходящ.
Клоня към първия, защото е много близо до метрото. Пристигаме на летището след 9 часа вечерта, което означава, че ще се настаним към 10*11 и предполагам, че няма да е много удобно да обикаляме с куфарите толкова късно. Но не знам дали е добра изходна точка за пешеходните разходки.

Ще съм благодарна за коментари  bouquet

# 73
  • София
.....
Ще съм благодарна за коментари  bouquet
Здравей, аз не бих се отказала и от втория. Мисля че ще ходите 5 минути повече и е по-добра изходна точка за разглеждане на централната част. Вечерта ще бъде и по-оживено според мен от Xativa към общината и нагоре.

# 74
Много интересна и полезна тема  Hug
Засега ще се включа само с въпроси  Simple Smile, дали ползвахте valencia card?
Заслужава ли си и мога ли да я поръчам в хотела?

Иска ми се да отидем и до Peniscola, но не ми стана ясно с кой автобус/влак?

Общи условия

Активация на акаунт