Валенсия

• 124 138
  • 764
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря ,че пишете тук-пък аз чета и благодарение на това посетих и се насладих на Валенсия!
Всичко запланувано видях,че и време за отмора на Турия остана-паркът заедно с градините на Виверос-най-много ни харесаха.
Специани благодарности на Шебечето и Марица.
И Гъливер го посетихме Laughing
Отидох,видях и ме плени-така бих перефразирала.

# 76
  • София
Здравейте!

Дали можете да препоръчате някое евтино място за хапване с местни ястия в центъра или до Града на науката и изкуствата? Може би нещо като закусвалня, а не ресторант, че става дума за студенти с ограничени средства.  Wink

# 77
  • Пловдив
Записвам се в темата.Ходила съм няколко пъти във Валенсия и ми се иска другото лято отново да я посетим. След някой друг месец започвам голямото търсене на изгодни билети.

# 78
Здравейте,
ще посетим Валенсия за 4 дни в... най-неподходящия сезон - средата на януари... Simple Smile Просто тогава са рожденните дни за празнуване.
Споделете моля какво може да се гледа / прави в тези студени дни?
Тук се споменават предимно паркове с растителност... какво е положението в средата на януари? С какво друго ще ми препоръчате да запълним 4 дни...
Кой район е най-подходящ за избор на хотел?
Пристигаме на летището доста късно - към 21:30, предполагам метрото работи или да се ориентираме към такси?
Благодаря ви предварително за съветите.

# 79

kodbg, прибираме се от 4 дневна почивка във Валенсия - подарък за РД на сина ми:)
Препоръчвам http://www.booking.com/hotel/es/50-flats-luxury-apartments.en-gb … d=2;wl_id=8644917        за настаняване по няколко причини:

- избрах го до близостта до метро станция, предвид късното пристигане и лесната достъпност. Метрото се взема от самото летище и се слиза на десетата метро станция (мисля че се пътува 20 минути)
-повечето апартаменти имат такса за късен check in, което не кой знае какво като сума, а по скоро като ангажимент. Не знаех как е организирано. В този хотел рецепцията работи до 22,00. Ние бяхме в хотела в 22,10 и ни настаниха. Има опция за автоматичен check in на машина и след 22,00
-на рецепция са много любезни. Едно от момичетата е българка, която живее от много години там и ни беше изключително полезна.
-апартамента (2+2) беше чист , просторен. Бяхме 2 възрастни и 2 деца (на 6 и 9г) и се чувствахме комфортно

# 80
Не зная дали ще съм полезна,но като място за престой препоръчвам Центъра.Посочения в предния пост хотел според мен е чудесен и на удобно място.За разглеждане -традиционо за града-Катедралата,Борсата,Залата за бикоборство,Кметството,тези неща са в центъра на града и за ден-два се разглеждат.Паркът Турия е голям и отлично поддържан.Тесен и дълъг е ,защото е бившо корито на река.Мисля,че и през зимата е сравнително озеленен.Градът на науката и изкуството е в парка и може да се разглежда цял ден.За метрото мисля,че работи до 23,30ч.,но за по-сигурно трябва на сайта им да се провери.

# 81
Благодаря за насоките, по отношение на настаняването - предпочитам да сме в хотел.
Денонощна рецепция, закуска, по-удобно ще ни е като сме без дете.

# 82
Bonometro - 10-те билетчета могат да се купят от летиището и важатъ от него до центъра?
От един човек ли се ползват? В смисъл - двама си купуват една карта и зареждат 1 Bonometro билетче в нея като всеки път при влизане чекират по 2 билетчета или се купуват 2 отделни карти и всеки ползва своята?
И другото - има някакви карти T3 - Bonometro е само за метрото, а те са за всякакъв вид транспорт, но не покриват летището? Тоест, ако купуваме от тях трябва да си вземем единичен билет за метрото от летището и вече някъде от центъра на Валенсия да си купим T3?

# 83
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Могат да се купят, но летището е в зона Б, та и картата която продават там е за зона А и Б и е по-скъпа.

Най-евтино от летището е с автобус, пътува се бързо, струва 1,40 по спомен, билета важи 60 минути и после можете да се прекачите на друг автобус с него.

Иначе Бонометро може да се ползва от двама да. Ама не разбирам тя защо ти е, като има Бонокарт, която е валидна за всички транспорти:

Струва 9 евро, 2 евро още за пластината, но на нас не са ни искали. 10 возения в зона А.

Т1 - Т2 и Т3 са дневни карти, индивидуални и са по 4 евро - 6,7 евро - 9,7 евро.

# 84
Могат да се купят, но летището е в зона Б, та и картата която продават там е за зона А и Б и е по-скъпа.

Иначе Бонометро може да се ползва от двама да. Ама не разбирам тя защо ти е, като има Бонокарт, която е валидна за всички транспорти:

Струва 9 евро, 2 евро още за пластината, но на нас не са ни искали. 10 возения в зона А.

Т1 - Т2 и Т3 са дневни карти, индивидуални и са по 4 евро - 6,7 евро - 9,7 евро.

Благодаря. Значи една пластина с два единични билета от летището. После, вече във Валенсия - ползвам си пластината и си купувам Бонокарт?
От метрото може ли да се купи или там автоматично ще ми дадат Бонометро?
И - от гише или от автомат?

# 85
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Нашата я купихме от бутка за вестници, но на 7-8 опит, преди това все нямаха само зареждаха. За метрото нямам идея, аз си исках от бутката изрично за всички видове транспорт, бабата не говореше английски, но моя испански беше достатъчен да се разберем.

Kяма да стане с 2 единични билета, както ставаше в Мадрид - един на влизане и един на излизане. В старите теми пишеше, че става, ама не е вярно.
Ние на тръгване от Валенсия ползвахме метрото - 1 билетче от картата и 4 евро на ръка за да ни пусне машината да излезем. Имаше човек, който стоеше до машините, обясняваше нещо, но на испански - тука вече не ми стигнаха знанията. Платихме, пусна ни касова бележка и със служебната си карта ни цъкна на машината за да излезем.

Ето какво намерих в нета - The ticket card itself cost €1, and the fare from Airport (zone D) to Xàtiva metro (Zone A) cost €3.90 as of April 2013.
Значи сега може да е още по-различно.

# 86
Здравейте,
ще бъдем във Валенсия през април, за два/три в този хотел http://www.casualhostal.com/en/offers-calendar/?price_group=32&sv=false. Пристигаме сутринта и си тръгваме на третия ден вечерта. Изчетох темата и като цяло се ориентирам за забележителностите, които ни представляват интерес. Това за което все още нямам идея е как да се придвижим от летището до хотела? Таксито е вариант, но ме интересуват и други опции. Благодаря предварително!

# 87
Leidi Di , много е евтин хотела. То май го пише хостел, но пък са двойни стаи със санитарен възел, много е изгоден. Само локацията как е не знам. На картата гледам близо е до автобусни спирки, метрото е по-далечко. Запознатите с Валенсия може да кажат как е. И ние обмисляме Валенсия, затова се включвам тук.

# 88
И аз другата седмица, живот и здраве заминавам за Валенсия.

Избра ли сме този хотел, знам, че с метрото се стига до него от летището, но не се ориентирам на коя спирка точно трябва да слезем, можеи малко помощ от знаещите?  Hug

Освен това, ще съм с една приятелка и разбираемо освен красотата на града ни интересува и шопинга  Embarassed
Та ако може да препоръчате подходящите за това места?  Crazy

# 89
Като цъкнеш на картата в booking, излиза, че най-близката спирка на метрото е Colon, но и Xativa не е кой знае колко далече.

Общи условия

Активация на акаунт