Валенсия

• 124 142
  • 764
  •   1
Отговори
# 90
Да, така е, между Colon и Хativa е. Добро място сте избрали, точно до пощата Simple Smile Между хотела ви и станция Colon има магазин на El Corte Ingles. Изобщо в този район има магазини за гледане и пазаруване Simple Smile

# 91
  • София
Привет, записвам се в темата с топли, топли билети до Валенсия-за септември месец! Hug

Набелязали сме Аликанте до този момент като задължителна дистинация, включена в престоя. Simple Smile
Ходил ли е някой до Ибиса? Катамаран? Цена?

# 92
  • Milano
Копче,

http://www.directferries.it/

http://www.aferry.it/traghetto-valencia-...

Може и на Балеария да провериш.

Само да препоръчам - билета си го купи на място, на сайта излизат някакви безумни такси, които са колкото още един билет.
Не си спомням обаче на коя компания беше. Laughing

Аз отивам в Ибиса след 2 месеца, но катамаран ще хващам само до Форментера. Laughing

Иначе, през август бях във Валенсия и оттам с автобус до Бенидорм (крайната спирка беше Аликанте, на 50км).

Джуличка отвори една тема за Аликанте, може да я потърсиш.

# 93
  • София
О, страхотна си!  bouquet Simple Smile
Благодаря ти за насоките!

Е, хем като се върнеш ще има време да споделиш за Ибиса после. Hug
Ще потърся и другата тема. Peace

# 94
  • SF
Здравейте!
Темата ми е изключително полезна. В края на юли пътувам за Валенсия от Барселона. После ще се върна обратно в Барселона, за да взема самолета обратно за България.
Искам да посетя Ибиса и Аликанте.
Но първо трябва да стигна от Барселона до Валенсия.
Имате ли идеи как се свързват тези дестинации?
Барселона - Валенсия - Барселона
Валенсия - Ибиса - Валенсия (достатъчно ли е за 1 ден?)
Валенсия - Аликанте - Валенсия
Естествено, че ще ми бъдат полезни цени и транспортни средства (влакове, автобуси, катамарани), както от къде тръгват  (на картата на Валенсия и от къде се купуват билетите - каси или онлайн).
Чакам с нетърпение някой да даде идеи как да осъществя тези пътувания.
Имам шофьорска книжки и мога да наема и рентакар, но ако за трима души цената е по-добра с автобус, предпочитам да се возя.
Ще остана във Валенсия общо 5 нощувки - време достатъчно да видя центъра на града и Аликанте и Ибиса (ако е по джоба ми и си струва за 1 ден).

# 95
До Ибиса за 1 ден, може да отидеш, само ако изпозлваш самолет. От Валенсия до Ибиса има билети по 100-на евро за двупосочни. Може да отидеш сутринта и да се върнеш вечерта. Не знам какво искаш да видиш в Ибиса, там е доста различно място..
Знам, че основните самолетни дестинации са Барселона и Валенсия, но като цяло около Валенсия са най-смотаните плажове и места от Испания. Ибиса е подобие на Слънчев бряг, дори по-зле.., само, че не е евтино
Барселона-Валенсия има автобуси и влакове, като автобусите са по-евтини, има поне по 10 на ден, двупосочен е около 50 евро, но има и много оферти за по 15-20-30евро за двупосочен, зависимост кога се купят, за колко часа и т.н.. От Валенсия до Аликанте пак с автобус.  Ето го сайта за автобусите.
https://www.alsa.es/en
С кола като се добавят гориво и магистрали, няма как да излезе по-евтино за 5 дни.

Последна редакция: пт, 09 май 2014, 23:36 от Alexslav

# 96
Привет и от мен на всички .... с намерението да посетим поредната дестинация се записва да Ви следя  Heart Eyes

# 97
  • SF
Темата хич не е активна. Моето пътуване наближава. И на мене ми се щеше да посъбера малко полезно инфо, но никой не пише.

# 98
 Hug питайте и ще пишем Hug

# 99
Еsmee - вземаш една карта на Валенсия  /там във всеки хотел, по гари, аерогари ...на много места има/. Ние така направихме, от аерогарата се качихме на метро /скъпичко е 3.90 Евро/ до централната част. В билетен център на аерогарата ни подариха карта специално за метрото. Валенсианси са много сърдечни! Прекрасна е Валенсия, всичко което видяхме ни очарова. Не пропускайте дълга разходка в парка Турия. Между Барселона и Валенсия се движи влак за около 10 евро, но на нас не ни стигна времето да проверим дали е така.

# 100
  • SF
Аз точно от Барселона ще тръгна за Валенсия. Ти с този влак направо ме учуди!
Карта на града имам, но искам да видя разни полезни и красиви места. Ще ги намеря по картата, но трябва да знам какво да търся.
5 дни ще останем във Валенсия и единя ден искаме да отидем до Аликанте и да се върнем (ако е възможно).

# 101
Здравейте,
Изчетох цялата тема още март месец /тогава купих билетите/ маршрутите са почти готови,благодарение на вас , пишещите тук.Но имам и въпроси.
На метрото за плажа - линия №5,влакчето ,което пътува под земята излиза и пътува до спирка - Neptu или трябва слезем и да се прекачваме .И като сме се чекирали долу в метрото с картата трябва ли наново да се чекираме ?
Записала съм си - площад Reina и площад Virgen , но какво да търсим и да разглеждаме ......
Сигурно ще имам още въпроси , но сега ще съм благодарна ако ми отговорите на тези.  bouquet

# 102
Здравейте,
Може ли някой да сподели каква забележителност се намира на площад Virgen ?
 newsm78

# 103
Прилагам цитат:
"На Площада на Девата (Plaza de la Virgen) се намира и Базиликата на Девата. Можете да се качите на покрива й, откъдето се разкрива невероятна панорамна гледка към цяла Валенсия. На този площад се намира и фонтана Турия (Turia). На една пресечка встрани се намира Площад  де ла Рейна (Placa de la Reina) с катедралата, портокаловите дървета и множество барове и ресторанти. Важна част от града е парк - "Градината на Турия" (река Турия, която тече през Валенсия, е била разделена на 2 части – едната част е пресъхнала и и там е направен парк) – подходящо място за велосипедисти и пешеходци."

# 104
Хиляди благодарности ,Sause baus !Благодаря!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт