Валенсия

• 123 033
  • 764
  •   1
Отговори
# 735
Града е светъл и жив по това време, не се притеснявай.

# 736
А място, на което  в неделя или понеделник да послушаме фламенко, можете ли да препоръчате. Предвид късния час за представленията, добре е да сме по наблизо до мястото за нощувки (поне аз така предпочитам). В хотел Villacarlos сме, близо до Avenidadel Puerto.

Последна редакция: пт, 06 дек 2019, 11:56 от DebelaMara

# 737
Някой ходил ли във Валенсия през Април? Как е времето по принцип началото на април? Много се чудя кога да планираме — април или края на август... миналата година Началото на април бяхме в Холандия .. ами не беше лошо, не е валяло но си беше студено.. ако беше топло щеше още по супер да е.. затова се двуумя сега..

# 738
Аз април повече не стъпвам там, две поредни години беше студ, вятър и дъжд. Тази година в съседно градче имаше 3 изкоренени палми. Края на август според мен е по-добре, топло е, но са минали така наречените им горещници.

# 739
Някой ходил ли във Валенсия през Април? Как е времето по принцип началото на април? Много се чудя кога да планираме — април или края на август... миналата година Началото на април бяхме в Холандия .. ами не беше лошо, не е валяло но си беше студено.. ако беше топло щеше още по супер да е.. затова се двуумя сега..

Тази година бяхме във Валенсия от 9 до 13април. Времето беше много хубаво. По обяд ставаше много топло и спокойно можеше да си по къс ръкав. Всяка година е различно и няма гаранция.

# 740
Аз съм решила- последната седмица на юни. Надявам се да е по-топличко и да става и за плаж, и за разходки.

# 741
Момичета много благодаря за споделеното. Определено лятото е най добре за подобни екскурзии макар че времето е непредсказуемо и не става с поръчка.. като знам че тая година през април отидохме в Италия с Четири сезона багаж Blush ..е май няма да рискувам този път.

# 742
Привет!
Върнахме се от Валенсия. Благодаря на тези, които помогнаха с подсказки тук. Имахме прекрасно време - слънчево и тихо с температури от 8 до 19 градуса. Прекарахме страхотни три дни. Градът на науката и техниката посетихме, Фламенко шоу гледахме. Шляхме се по улиците. Имаше коледна украса, но наистина не може да се сравнява с коледните базари в Германия и Чехия. Някакъв празник беше 8.12. и имаше представление с танци и музика на площада до катедралата на Валенсия.
Напразни ми бяха притесненията относно транспорта. Ползвахме само метро от летището до града.Такси не се наложи да ползваме. А в града - само пеша. Центърът не е голям и всичко е достъпно пеша.  Отседнахме в хотел Villacarlos. Силно го препоръчвам, защото е с много добра локация и до центъра, и до града на науките и до стадиона. Изброените места са на между 1 и 2 км разстояние. Спирката на метрото е на около 700 м, но ние я ползвахме само при пристигане вечерта. Градът е много добре осветен нощем. Пожелавам на всички, които обмислят посещение, хубави моменти и прекрасно време , като нашето! Весели празници!

Последна редакция: пт, 13 дек 2019, 08:00 от DebelaMara

# 743
Здравейте,
Може ли някой да сподели. Колко е билета за метрото от летището до ценътра, като ще се наложи да се прикачваме и на друга линия. Чета че се плаща и някаква такса летище? Имаме и прикачване на автобус за две спирки, вечерта може ли да се купи билет от шофьора. Благодаря на всички споделящи. Информацията е много полезна. Хубави празници!

# 744
Здравейте,
Може ли някой да сподели. Колко е билета за метрото от летището до ценътра, като ще се наложи да се прикачваме и на друга линия. Чета че се плаща и някаква такса летище? Имаме и прикачване на автобус за две спирки, вечерта може ли да се купи билет от шофьора. Благодаря на всички споделящи. Информацията е много полезна. Хубави празници!
От летището, до която и точка да се тръгне, е 4.90 евро на човек. То се води зона Д, а центъра е зона А.

# 745
Благодаря за отговора. А деца таксуват ли се?

# 746
Купете си карта ТУИН за 10 евро и можете да пътувате 5 пъти от летището до която точка си искате за по 2 евро. Т.е. има 5 билета по 2 евро, може да се ползва от няколко човека едновременно. За децата така и не разбрах до колко години са безплатно.

# 747
Ако в тази карта заредиш 30 евро значи ли, че имаш 15 билета по 2 евро  или само 5 са по 2 евро?

# 748
Ако в тази карта заредиш 30 евро значи ли, че имаш 15 билета по 2 евро  или само 5 са по 2 евро?

Това е карта ТУИН, можеш да заредиш 30 евро, ако пътуваш по други маршрути, ще ти удържа спрямо пътуването, ако пътуваш само от летището, ще ти удържа по 2 евро на пътник.

# 749
Здравейте.

Интересува ме може ли да се плащат с дебитна карта автобусните билети, които се закупуват от шофьора на градските линии и билетите за музеите извън Градът на изкуствата и науката? Също така ме интересува дали в края на месец май водата в морето става за къпане?

Общи условия

Активация на акаунт