Домакини-първи сезон/осми епизод

• 25 393
  • 729
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Oфф. момичета мои. Какво става с всички нас, какви са тези болести са ни нападнали, какъв е тоз лош късмет, който почти всяка от нас преследва!

При мен нещата - всеки ден имам температура, треска при вечер, излиза пак около1/3 от това, което е било, все още кърви, но изчезнаха болките в краката и кръста... Днес бях на преглед, доктора каза, че е доволен. Показах му сутрешната снимка(все пак не е малко излезе), той каза, че ще се прибере. Имам следващия контролен след 1 месец. Човек очакваше, че ще му платя. Ама ще му платя като аз съм доволна..., ако и след месец пак излиза...

Какво ви занимавам с д-то, толкова по-големи проблеми имате...

Днес е Благовещение, нека всяка от вас да получи една блага вест, която да ви зарадва, момичета.

Обичам ви  Hug Hug Hug

# 196
  • UK
Оооох Лусинка Hug чудех се, защо не пишеш Hug Защо тези доктори всеки път ни гледат в протмонетата #Cussing out нали, лекарската им професия им е призвание, да помагат на нас, а не, да ни дерат ooooh!

# 197
  • София
Не ми е жал за парите дадени за здравето, ще ги изкараме, ще затегнем коланите и ще успеем, ще вземем заем... Обаче работата трябва да е свършена, при мен все още не виждам резултат. Каза, че още в петък мога да отида на работа (не знае, че не работя), аз в петък спах 24 часа със събуждане за храна... спах и събота и неделя много, боли ме, все още кърви и не се прибра... Всъщност имам приготвени пари и бутилка, ама не занесох, защото не виждам резултат засега...

# 198
Лус, нали не си задължена да плащаш, а само ако искаш, от благодарност? Аман от някои лекари вече, все в ръцете те гледат.
Аз бях планирано секцио, но родих нормално, преди дата за секцио. Водещата раждане изнагля и каза на нашите че видиш ли, спестили 300 лв., та да й дадем поне половината. Аз и без това бях много доволна и мислех да дадем някой лев, но се разминаха само с лека почерпка. Дадох подарък на санитарката, която ме обслужи при приемането, много мила жена беше.

П. П. Коконче, отказах се от тази работа след още разпитвания. Нищо няма, отчайвам се вече.

# 199
  • София
Така е. Просто питахме дали на него дължим нещо, хирурга отговори - каквото решим....

# 200
  • Талант на 2012,2013 г.
 ooooh! ooooh! ooooh!Не се наядоха...

Дарил, благодаря ти... Hug

# 201
  • UK
Ох, аз на тема лекари и пари Embarassed мога цял ферман да напиша Rolling Eyes
Аз мисля (мое мнение), че трябва да се премахне тази практика със заплащането /по желание/ за добре свършена работа. Такова неща в страните по света липсва!
Там хората работят тази професия и я имат за свое призвание, да помагат на хората и го правят без пари, защото те работят, като всички останали и получават раб. заплати затова Naughty
Каква е тази порочна практика у нас с пликове, торти, бутилки, бонбони, там в ЕС е строго забранено това Crazy
Хана щях да ти казвам, че при гражданския договор СО са за твоя сметка. Ангелчето се загуби?
Луси бях чела някъде за безкръвни операции, ти защо не видя за такъв тип? И той не се ли изрязва, че казваш, че не се е прибрал още newsm78 Ох, съчувствам ти много
  Hug

# 202
Люсинка, дано всичко се оправи  Hug
И аз не го разбирам туй "от благодарност" да мушнем нещо под масата. Ако съм на платен преглед си плащам според тарифата на доктора, ако съм с направление - Здравната каса да плаща  Naughty Пък и хич не мога да давам разни рушвети, направо умирам от срам  Embarassed Мъжът ми и той като мене (то има за какво да сме заедно, де) и като дойде време да раждам бяхме големи скици. Нито лев не сме дали за операцията (секцио по спешност), само при изписването ги почерпихме. То и тогава беше една чуденка - ама какво да купим, ама как ще се приеме, ама дали ще стигне за всички ... Rolling Eyes Той ми вика "другите на изписването какво носят", аз викам "чети в нета"  Laughing Луда работа.
А пък докато бях бременна се случи да съм на консултация на 1 март. Взех мартеничка за лекарката ми, избирах я внимателно, подготвях на ум какво да кажа......И като дойде заветният момент, извадих мартеничката, смотолевих набързо някакво пожелание, изчервих се като домат и се изнизах от кабинета  Embarassed
Ей такава съм. И дано не ми се налага за нещо по - сериозно да ходя по лекари и да си плащам де. На никого да не се налага всъщност  Praynig

# 203
  • UK
Вио Hug ти си същата, като мен Joy

# 204
  • при късмета
Лус, правилно си постъпила.Никакви пари преди да си е свършил работата.
Пък и да я е свършил той ще си получи заработеното, нали взима заплата.И аз мога да изпиша ферман за докторите, свършената работа и парите ама ще си трая, че в момента много от тази тема са опряли до тях.
Аз не малко, че не мога да давам ни пари, ни подаръци, ама не мога и да взимам.
Докато бях на работа, един колега дойде да му напиша една бележка. Не да я издам от фирмата, ами примерна, трябваше му за нещо.Аз му я направих цялата, не само примерна и после да я преписва.На много хора съм правила подобни услуги или да им напечатам нещо или да им обясня как да се оправят в някоя държавна институция.
Та тоя колега ми даде 10лв. за труда, да се почерпя и си тръгна, като вика "никой не се сеща, а толкова ни помагаш". Аз първо не можах да реагирам, никога не съм искала да ми дават пари, въпреки че правех нещо, което не ми влиза в задълженията, правех им услуга. И накрая го гонех с парите по коридора и като не поиска да си вземе парите, аз се оплаках на шефа  ooooh!
Пък той ми вика да си ги прибирам и да не съм такава голяма бяла птица
Ей такава съм смотана в това отнашение  ooooh!

# 205
Вио, Вио, и аз съм като тебе.  Simple Smile Умрях от срам докато дам пари в болницата, където раждах. Много ми е мъчно, че на лекарите се гледа като алчни същества, но много от тях сами си го правят.  Sad
Не ме бива много по писането, затова Луси, Марче, прегръщам ви силно и ви стискам палци всичко да се нареди.  Hug  Hug  Hug

# 206
  • София
И аз доскоро бях така, все ощр се изчервявам, но се научих да давам.
Не става без това. На всички давам, не казвам само за пари - големи кутии бонбони, бутилки, подаръци по празници и по повод... та знам, че мога да звъня по всяко време на денонощие и ми дигат, отговарят, съветват, приемат... Не е хубаво така, знам, но откакто тръгнахме по лекарите... безумни опашки... и сами знаете какво и как е...

Айде, лека от мен!

# 207
  • София
Аз не съм против да се дава на докторите... Защо на фризьорката оставям 1 левче, за маникюр..., в магазина не прибирам стотинките, черпя децата... Много ми се иска на докторите, на учителите и на други важни за живота хора заплатата да им толкова висока, за да не ни гледат в ръцете... За учителите направо е срам за държавата..., как живеят тези хора...

# 208
Ужас е като не е уговорено какви пари иска.
Дано ти мине Лус.
Аз чакам да ми носе мъжа ми кайма ще правя кюфтета и картофи.
Не си спомням кой ме запали. Laughing

# 209
  • при късмета
Лус, когато някой прецени, че иска да направи нещо от благодарност, това е съвсем друго.
Обикновенно те гледат в ръцете преди да са направили каквото и да е. И това се отнася и за учителите и полицаите и лекарите и всички в държавния сектор.
Полицаите те рекетират на пътя(ама са си виновни тея дето не знаят правилника), учителите не преподават в час, защото ще загубят от частни уроци(ужас ако някой зададе въпрос в час, вместо отговор получава тарифа за уроци) и т.н.
Веднъж взимат заплата за работа която не вършат, втори път взимат под масата- резултат пак същия, трети път всичките 31% в/у заплатата осигуровки им ги плаща държавата, а не ги вадят от джоба си като всички, резултат -трети път същия- нищо свършено като хората.
Когато се хващаш на каквато и да е работа прадварително знаеш заплащането. Или не се хващаш, или не мрънкаш за нещо за, което сам си се съгласил

Общи условия

Активация на акаунт