Домакини-първи сезон/осми епизод

• 25 394
  • 729
  •   1
Отговори
# 210
Подписвам се с две ръце под този пост, много точно казано, мама-коко  Peace

# 211
Аз пък не разбрах какво иска да каже мама-коко в частта за осигуровките.  Sad 
Учителите и лекарите не са държавни служители и частта от осигуровките, която се поема от работника, си я плащат те (удържат я от заплатата им). Докато държавните служители вкл. и полицаите не плащат нищо от своята заплата като осигуровки. На тях държавата им я поема изцяло.
Извинявай, мама-коко, ако не съм те разбрала правилно.  Peace

Луси, за учителите си много права. И особено като се изправи някой ученик и им каже: "какво ще ми направиш, знаеш ли кой е баща ми?"

# 212
  • София
Добро утро, момичета!

# 213
  • при късмета
Добро утро,
Лус днес освен, че е най-ранобудна, се е погрижила и за кафето и за закуската, мерси!
Дано имаш подобрение днес  Hug
 smile3507 кога ще престане дребния да ме води сутрин до градината и ще тръгне само с баща си
Навън вали, а на мен ми е ден за пазар, ще шляпам из локвите.
Fortuna по инерция съм написала целия % на осигуровките, а трябваше "тяхната част", за учителите не съм сигурна(беше просто пример), но за лекарите съм. Всички които работят със ЗК, без значение къде са, като полицаи, пожарникари, данъчни, общински служители и т.н, не им удържат тяхната част от осигуровките.Или поне така беше до преди три години докато се занимавах малко и със счетоводство.Както и да е, друго беше важно.
Отивам на пазар, а вие имате бойната задача да измислите какво да готвя
Усмихнат ден момичета

# 214
Добро утро и от мен ! Hug
И макар да вали нека на нас ние слънЧево   bouquet
Отивам да ви Чета ,Че доста съм пропуснала  Grinning

# 215

Eхо, ако сте ми писали отсъствия, поне да са извинени!
Отивам да ви чета.
Лус, благодаря за закуската! Само ще я гледам!

# 216
  • в сърцата на децата <3
Добро утро, момичета  Hug
Тук съм, коконче, тук съм, ама само шпионирам   food010
От закуската и кафето няма да се възползвам, но благодаря много на Люси   bouquet
Аз си диетствам, то трудна работа здравословната диета бре! Всичкото ми свободно време отива в чистене на апартамента и готвене на въпросните здравословни и балансирани храни. Не че отнема толкова време по принцип, ама през деня малката спи на интервали от по 10-15 минути и вече само до WC-то дето не ходя с нея - ям с нея на ръце, спя с нея, излизам с нея... До края на седмицата ще ми дойде на гости една много любима дружка от университета, която ни е взела за подарък слинг, та ще видим колко ще ни е удобно това чудо. Надявам се да има резултат от диетата, омръзна ми да съм дебела  Embarassed Искам пак да се събирам в 27 размер дънки  goodscale С тази диета не се сваля бързо - максимум 2 кг на месец, но пък се яде по много, разнообразно и най-важното - почти не усещам, че съм на диета. При мен проблема с главата е много сериозен - ако не съм на диета мога да мина с една салата понякога, но на диета ли съм - глад нон-стоп  hahaha

Гледам снощи за плащане на доктори сте си говорили - аз като ходих да раждам не съм давала нищо на ръка. Чудих се дали да не оставя, но накрая реших, че ако не плащах 1300 лева за едното раждане можеше и да купя нещо да се почерпят, но след като плащам толкова много - айде, няма нужда. Не, че не бях доволна - напротив. Но хем взимат доста пари по ЗК, хем си доплащам една сериозна сума. И така. Никой не ме е гледал в ръцете. Пък и да са ме гледали аз само принцесата си виждах  Mr. Green

Хайде бързо да се възстановявате, ей!   bouquet Hug

# 217
  • Талант на 2012,2013 г.
Добро утро.

Нека да е добро за всички... Hug

# 218

Така, изчетох ви!
Марче 14, съжалявам за притесненията, които ви предстоят!
Лус, дано скоро видиш подобрение! Температурата може да е от нестерилни инструменти.
Мари/Карма, какво стана с матрака? Защо за начало не сложиш някоето гръцко/италианско одеало върху матрака и отгоре 4аршаф?
Дарил, имала си именяк. Да е жив и здрав! Не си слагай майка ти на главата.
Смърфи, оздравяхте ли?
Креми-Анев, май само аз, Ангел4ето и единия от големите ти синове сме на диета? Hug
Айде, до после.

# 219
  • Талант на 2012,2013 г.
Мислиш ли, че ако имам такова одеало няма да го сложа? ooooh!

Днес ще решим какво да направим...

# 220
Добро утро,
Лус днес освен, че е най-ранобудна, се е погрижила и за кафето и за закуската, мерси!
Дано имаш подобрение днес  Hug
 smile3507 кога ще престане дребния да ме води сутрин до градината и ще тръгне само с баща си
Навън вали, а на мен ми е ден за пазар, ще шляпам из локвите.
Fortuna по инерция съм написала целия % на осигуровките, а трябваше "тяхната част", за учителите не съм сигурна(беше просто пример), но за лекарите съм. Всички които работят със ЗК, без значение къде са, като полицаи, пожарникари, данъчни, общински служители и т.н, не им удържат тяхната част от осигуровките.Или поне така беше до преди три години докато се занимавах малко и със счетоводство.Както и да е, друго беше важно.
Отивам на пазар, а вие имате бойната задача да измислите какво да готвя
Усмихнат ден момичета

Извинявай, но съм длъжна да въведа уточнение. За лекарите, които работят по здравна каса никога  държавата не е плащала "тяхната" част. Това го казвам от личен опит като работеща със ЗК още от началото. Вярно е, че съм стоматолог, но никога държавата не ми е плащала каквато и да е било част от осигуровките. ЗК не е работодател за лекарите, работещи като джипита, специалисти в доболничната или болничната помощ, стоматолозите, аптеките.
Полицаи, пожарникари, общинските и данъчните служители до ръководители на отдели за държавни служители и на тях държавата плаща изцяло осигуровките.
Знам, че идеше реч за друго, но мисля, че уточнението е важно.  Peace

Добро утро! Хубав ден на всички!   bouquet

# 221
  • Пловдив
Добро утро!
Гледам за пари си говорите... Значи при всичките ми перипетии не съм дала едно стотинка, НО бях с протекции. Виждала съм, как дават пари на лекарите не само от благодарност, но и с надежда болните да почнат терапията на време.
Fortuna, е права ЗК не плаща никакви осигуровки, тя плаща само услугите извършени от лекарите по дадените пътеки. Друг е въпроса, че ЗК ще намери сто хиляди начини да ти резне от паричките.
Луси, една молба имам към теб:търся рецепта за борш. ( в нета има доста,не знам, коя точно да избера)
Ангелче, каква е диетата. Щом се свалят по 2кг. на месец значи е доста балансирана.
Ще ходя на пазар довечера ще гледаме мача с приятели.
Лек ден на всички.

# 222

Mари/Карма, сещам се и за друго- олекотен юрган, обикновен юрган(но може би малко поизтупан с тупалка, за да се махнат някои буци и да стане по-мек). Може матрака да не стане по-мек, но ще стане разли4ен от досегашния. Поне за  известно време. Или да смени леглото за ден, два с това на син4ето.  newsm78
Извинявам се, ако съм досадна.

# 223
  • в сърцата на децата <3
Ваничка, Зоната започнах от петък. Вече има резултат, макар и малък -300 гр. За мен е важен и факта, че спрях да качвам. То свалените кг са в занисимост от това, колко имаш да сваляш - има един господин, който е свалил 20 кг за 4 месеца, но е започнал от 110 кг. Моята много далечна цел е -15 кг и заветните 46-7 кг от едно време. Но и на 10 ще съм доволна  Mr. Green

# 224
  • Пловдив
Мерси, Ангелче.
Аз имам  книгата, доста почетох за тази диета, препоръчаха ми я, НО много сложно ми се вижда с тези блокчета и изчисления.
Ти как се справяш с тях?

Общи условия

Активация на акаунт