МАЙската дружина с нова тема догодина!

• 51 268
  • 345
  •   1
Отговори
# 180
_Snej_ , мойто хлапе също има трудности с проговарянето - разбирането му отговаря на възрастта, няма неврологични проблеми, слуха му е ок, направихме консултация и с детски психолог. Посещаваме логопед, защото си има нужда от помощ - знае много думи и прави изречения, но неразбираеми за околните: "внимай дудай"(внимавай да не се удариш). За да си сигурна, че всичко е ок е хубаво да се направят консултации с невролог, УНГ, логопед и психолог.

# 181
_Snej_ , мойто хлапе също има трудности с проговарянето - разбирането му отговаря на възрастта, няма неврологични проблеми, слуха му е ок, направихме консултация и с детски психолог. Посещаваме логопед, защото си има нужда от помощ - знае много думи и прави изречения, но неразбираеми за околните: "внимай дудай"(внимавай да не се удариш). За да си сигурна, че всичко е ок е хубаво да се направят консултации с невролог, УНГ, логопед и психолог.

Ами тъй като след раждането се наложи да посетим "Детска болница" в София, сме минали преглед при невролог и всичко е ОК. УНГ не съм я водила, но съм сигурна, че чува  Peace Питах личната за логопед, но тя каза, че според нея не е необходимо все още. За психолог не съм се сещала, но и за това ще попитам. Тези специалисти покриват ли се от НЗОК или трябва да се плати прегледа?
А относно изреченията - е, явно и тя прави такива, но не е кой знае какво. Всеки телефонен разговор с баща и минава по един и същи начин - Далей тате! Тати къде си? Тати добе си? Добеее, добеее... Токо тате! (токо - чао и лека нощ). На мен не ми вика мамо, а ТАШИ, а себе си нарича ДУЛИ. Много е смешна като каже - Таши дули пи... или Таши дули куф, което означава съответно, че е жадна и, че е гладна  Joy

Аз явно поради дългото си отсъствие започнах да окупирам темата, така че се спирам за сега. Надявам се всичко да е наред и скоро всички деца да са проговорили ясно   bouquet

# 182
За логопед не е рано, а даже е наложително при 3-годишно дете, което има трудности в проговарянето. Всички специалисти би могла да посетиш и по здравна каса (ако работят с нея). Логопед можеш да провериш в Ресурсните центрове за да е безплатно.

# 183
Снеж, радвам се, че писа.  Hug Много е сладка Васи.  Heart Eyes
Сигурна съм, че проблемите с проговарянето и при нея и при Андрейко ще се решат в най-скоро време.  Peace Hug

Аз не съм писала от доста време, Ива ходи на градина от 1 месец без никакви проблеми. Махнахме памперса доста лесно, аз се бях притеснила, че ще си ходим с памперс до първи клас поне  Joy. В градината яде само хляб и плодове - определено пази линя  ooooh!. После вкъщи си наваксва с яденето, де.  Mr. Green

# 184
Здравейте и от мен,

И аз да се запиша в новата тема, че току съм я пропуснала  Grinning

Да се похваля, най -после и ние се класирахме за държавна детска градина и на есен с песен Simple Smile Далечко е от нашият квартал, но се надявам, с малко повече усилия да се справяме, защото другият вариант беше на вилата при свеки на 100км от тук и виждане от време на време - бррррр.

Виждам, че говорене си приказвате - при нас проблема е, че заеква. Много е чувствителна и непрекъснатото подхвърляне при този и онзи /баби, лели, дядовци/, явно я травмира, надявам се с времето да отшуми, ако не ще се водим на специалист. За сега искам да задържа, защото още около месец ще се наложи да е далече от нас и да е под контрола на баба и дядо.

# 185
Честито на всички бременни, сега видях и Just а Woman, мила, честито и на теб Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Снеж, вярвам, че всичко ще се нареди, пиши по-често и пускай снимки, Васи е голям сладур  bouquet

# 186
Ехх, колко бебета се заформят  smile3504

# 187
  • София
Ехх, колко бебета се заформят  smile3504

Just a woman, честито и от мен!   bouquet лека бременност и на финала едно здраво и чудесно бебенце  Heart Eyes

toridim, вие близнаци ли чакате? Това ще е уникално!  Hug  Heart Eyes

# 188
Just a woman,честито   bouquet Желая ти лека и спокойна бременност  Hug
Торидим,ехаааа.... Близнаци?!Честито.Желая ти всичко да мине леко и спокойно и да се радваш на два бонбона   bouquet

# 189
Момичета много ви благодаря  Hug .Надявам се и аз всичко да е наред и чакам с нетърпение първият нормален преглед при лекарката, която ще ми следи бременноста, че направих глупост и отидох при един..."специалист" #2gunfire

Леко бременност и на  alex88 , гледам, че си близо до финала - леко раждане и живо и здраво бебче, toridim ехаааа, двечки чудноооо - лека бременност и някъде лилка ми се мотаеше като спомен - леко бременеене и на нея и на всички останали ако пропускам някой се извинявам  Crazy

# 190
Just а Woman   честито   bouquet!Лека и безпроблемна.А такива "специалисти "винаги ги има някъде да ни тревожат.
И аз видях на  toridim лентичката с близненцата    bouquet все ще пиша  Blush.... Страхотна радост.Лека до финала.
За сега имаме синичко вързопче ,не 100% но скоро ще стане ясно.

Hug Hug Hug

# 191
Лилче,мина ли ФМто или още не?Ако там са ти казали момче,значи ще е момченце!Рали как приема новината,че ще става кака?

# 192
Ехеее, честити бременни лентички  Heart Eyes От все сърце ви желая здраве и спокойствие, както и здрави бебчета на финала  Heart Eyes Heart Eyes

Относно заекването, Just а Woman, в кратце само ще спомена, че моят юнак ми направи епизод с доста устойчиво заекване, който продължи с месеци, след едно пътуване до другата си баба миналото лято и едноседмичен престой там. Водих го при логопед, но логопедът каза, че ще затихне постепенно ако детето е у дома и е спокойно, и така и стана. Хипотезата беше, че моето отсъствие го е стреснало.
Тая година сме с нови перипетии, но не с говоренето, но, като се замисля, все си имаме някакъв период с по нещо или с по пет неща; като поотмине - айде нов период с нови сюрпризи.

И само да кажа последно и млъквам, че много се разприказвах  Blush Относно логопедичните услуги, както е писала и natalinik , в т.нар. ресурсни центрове е безплатно. Джипито ти издава направление за УНГ или невролог; издава се документ, че детето е минало през комисия, този документ при нас се носи в социалните служби, защото ресурсния център е общински; та в последствие с документа от социалните записваш детето в ресурсния център, ползвайки безплатни посещения. Дано съм полезна

# 193
Момичета, почерпете се за мое здраве, имам имен ден днес.  Grinning

# 194
Нели честит имен ден!Да си жива и здрава,много обичана жена и майка.
И моята майка е днес именничка.

Алекс още не .Мислех тези дни до Варна така и така моя е там, ама май няма да е и ще е към 20 ,но в Бургас.Моя док от Варна ми препоръча тук една и така.Инъче го видяха на обикновен видеозон-мъжкар ,но ще стане ясно.
Рали незнам как се чувства ,постоянно гали коремчето,целува го, говори му "аз съм кака ти",като се родило живот и здраве щяло при нея да спи и такива.
А Ади как го приема?

Последна редакция: нд, 07 юли 2013, 15:59 от лилка

Общи условия

Активация на акаунт