МАЙската дружина с нова тема догодина!

• 51 267
  • 345
  •   1
Отговори
# 195
Лилче,Ади много се радва,но нямала да си дава играчките.Иначе онзи ден ми вика:"Айде мамо извади това бебе от корема да си играем вече"  Peace
Нелче,честит имен ден!Да си много здрава,щастлива,усмихната и много успехи във всяко начинание   bouquet

# 196
  • Пловдив
Нелка, честит празник, много успехи и усмивки!!!

Алексче, едно време и Кали така нямаше търпение и казваше - айде бе, мамо, не е ли готово вече това бебе  Mr. Green

Торидим, направо ми събра очите с двойната радост - да сте живи и здрави, ще сте весела къща  Laughing

# 197
Нели за хубаво все да си чуваш името! Честит празник и от нас!
Честито на бременлинките, на които не съм честитила още!
Снеж - мерките на малката са идеални - ние сме толкова кг и мъничко по-високи - фини мацки, а на снимката е такава сладурка Васито  Peace За говоренето Йоана тъкмо като стана на 3 взе да говори така, че да й се разбира почти всичко, иначе се бях притеснила, но сега е екстра и не млъква съответно  Mr. Green Дано няма сериозен проблем при теб и Натали

# 198
Здравейте отново момичета! Аз вчера водих малката на изследвания (ежегодни) и пак попитах личната за логопед. Тя пак отговори, че според нея не е наложително за сега, но ако много съм притеснена да я заведа. За съжаление не се потрива от Здравната каса. Щом се прибрах намерих в интернет Ресурсен център - Русе. Свързах се по телефона с една много мила жена, която ми обясни, че всички са отпуска до 05.09. но се обади по тел. на психолог и логопед, за да ги попита дали може да ми даде телефоните им, тъй като нямат такава практика по принцип. Чух се и с двете дами. В понеделник сме на логопед, а в четвъртък и на психолог. С логопеда ще обсъдим какви да вариантите малката да ходи в центъра, тъй като ще ни е много трудно да заплащане всяка среща. При всички положения обаче трябва да ходи на детска градина.
Дано всичко да е наред и след прегледа ще пиша пак  Peace

Натали вие какви точно мерки сте предприели за този проблем. Как изобщо са се случили нещата при вас? Ако искаш ми пиши на лични   bouquet

# 199
Ами няма проблем и тук да го напиша - имаме трудности с проговарянето, които се изразяват в липсата на някои звуци и като цяло по-късното появяване на експресивната реч. Посещаваме два пъти седмично логопед. Към днешната дата вече доста говори детето, но има неизчистени думи. Водих го на всякакви специалисти за да съм сигурна, че проблема не е от друго естество - неврологичен или липса на слух. Слава Богу, не е. Андрей смуче езика си и това също е проблем, защото няма как да излезне правилен звук с изплезен език напред (пробвайте да говорите така и ще видите,че няма да се получи) Simple Smile Хубавото е, че с упражнения и постоянство тези неща се коригират и нещата си идват на мястото Simple Smile

# 200
Днес мина първата среща с логопед. Добре беше, много съм очарована от жената. Даде на детето да играе с различни играчки, за да провери какво точно може да казва и до колко може да се концентрира. Констатира, че като цяло има забавяне в развитието, но не е нещо кой знае колко притеснително и с подходящите методи този проблем ще отшуми, но също така и каза да се подготвя за дълга работа с детето. Слава богу ме успокои, че не страда от някаква форма на олигофрения, защото аз и от това бях започнала да се притеснявам. Препоръча ми няколко игри, които подпомагат проговарянето и ще ги прилагам всеки ден. Упъти ме към кого да се обърна за необходимите прегледи и документи, необходими за посещаване на Ресурсен център и каза, че психоложката може да удари едно рамо, за да мине малката по-рано през процедурата.
С нея ще се срещнем към края на месеца. Същинските занимания ще започнат началото на октомври, защото групата се подготвя началото на септември, а и каза, че е добре да ходи известно време на градина, което е нещо нова за нея, преди да се започне с още едно ново за нея нещо, просто за да свикне малко.

Извинявам се, ако досаждам с подробности, но съм едновременно притеснена, успокоена и много развълнувана...

# 201
  • София
_Snej_, лека полека всичко ще си дойде на мястото. Васи ще си навакса това забавяне, за което са ти казали, ще проговори, нещата ще се успокоят за всички ви  Hug

Сигурна съм, че всички биха те поощрили да пишеш - винаги, когато имаш нужда. Дори само във форума да сподели, така добре му олеква на човек... не се притеснявай, че "досаждаш", такова нещо няма!  Peace

Стискам палци Васи да свикне бързо с новите неща, които й предстоят и да се справя все по-добре с всеки изминал ден Hug Hug Hug

# 202
Супер, че сте попаднали на специалист, който ти допада - това е много важен момент. Всичко ще се нареди и няма нужда да се притесняваш. С упражнения и подходящите специалисти всичко си идва на мястото. Детската градина е идеално място за децата от гледна точка на това, че попадат в "говоряща среда". Можеш самичка да се занимаваш с Васи докато дойде момента да започне в ресурсния център - http://umeia.com/ , http://logopedia.start.bg/%D0%9A%D0%B0%D0%BA+%D0%B4%D0%B0+%D0%B0 … %D1%82%D0%BE-9132 , http://logopedia.bg

# 203
Здравейте!  Hug
Не съм писала от доста време.
Минахме поредния очен преглед, има подобрение, до септември остава със същия диоптър. Тогава ще се определя кое око за колко е. А пролетта ще се решава дали ще се прави операция.

Иначе сме ок, гледаме си се не ходи на градина, евентуално септември.

Честито на бременните! Лека и безпроблемна бременност!
Лилка, за теб мила се радвам много. Heart Eyes Hug

# 204
Здравейте!
Baby Love® ,благодаря!Дано се разминете по най лекия начин за малката принцеса и за теб.

Ние сме добре всички.Рали ходи на ясла,аз вече в болничен и се грижа за малкия мъж в мен.Този път съм фина до този момент само +3 килца ,а с Рали над +10кг.до този момент Mr. Green .Рали не е доволна от братче, е на моменти де.Каквам й че бебчето ще е момченце ,искала момиченце.Казвам й "другия път бе мамо", тя не "искам сега не другия път".

Алекче как сте 2&1 ли сте още?С Ади избутахте до края ?

# 205
Лилче,честито момченце  Hug
Да 2 в 1 сме още.Надявам се този път да родя преди термин поне седмица.Вече нямам търпение да се роди бебка.Ади и тя всеки ден ме пита кога вече ще вадим бебето да си играела с нея  Party
Между другото и тя като Рали много искаше сестричка.Сега като видим някоя приятелка с бебе,ако е момиченце много му се радва,но ако е момченце казва,че не е хубаво   Confused
Ама ако бебето беше момченце щеше да свикне нямаше къде да ходи.Говорете и от сега.Подготвяйте я и ще видиш как и тя ще те пита всеки ден кога вече ще излиза бебето  Hug

# 206
Лилка, Алексче, изкарайте си докрая!!! Няма нищо по- хуабво от здраво и доносено бебе:) Аз съм се наплашила много дали ще мога да износя бебките поне до началото на 9м.  Heart Eyes Страх ме е доста, да си призная  Rolling Eyes

А какви надежди имам само ... искам да родя нормално, да си ги кърмя - хората чак ми се чудят  #Crazy , но пък ще се боря да се износим до край и после само да са живии здрави , дуго не искам!!!!

# 207
Тори,поне седмица преди термин да излезе моята  Praynig
Притеснява ме най-вече,че като се разраждам имам 2 часа път до болницата във Варна  ooooh! Вторник съм на консултация и ще измоля док да изберем дата и да го предизвикаме.Наистина много ме е страх дали ще стигнем.Да не стане така мъжът ми да ме изражда на магистралата  Tired
А на теб казаха ли ти пола?Защото пишеш бебките?!

# 208
Алекс, стискам палци всичко при теб да мине бързо, лесно и безпроблемно!!!! Една седмица по- рано е перфектно  Peace

Да, на ранната фетална,  Марков ми каза , че ще имаме на 90% две момиченца Simple Smile Много ме е страх, няма преодоляване - не е било така дори и с първата ми рожба  Shocked То не бяха гадене , главоболие, смяна на лекари, двойни изненади ... дано всичко при мен да приключи, както трябва и когато трябва , моля се за това  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Praynig Praynig

# 209
  • Под кленовите дървета
Лилка, Алексче, изкарайте си докрая!!! Няма нищо по- хуабво от здраво и доносено бебе:) Аз съм се наплашила много дали ще мога да износя бебките поне до началото на 9м.  Heart Eyes Страх ме е доста, да си призная  Rolling Eyes

А какви надежди имам само ... искам да родя нормално, да си ги кърмя - хората чак ми се чудят  #Crazy , но пък ще се боря да се износим до край и после само да са живии здрави , дуго не искам!!!!

Тори, мисля, че Бръмбъзела (Изи де) от майските майки може много да гти помогне със съвети за кърмене на близнаци. Не е лудост, нормално е да кърмиш. С повече инфо по въпроса, не мисля, че ще имаш проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт