МАЙската дружина с нова тема догодина!

• 51 286
  • 345
  •   1
Отговори
# 150
  • София / Сливен
Отностно третата сливица на Алекс я извадиха точно преди 3ти я му рожден ден преди повече от 11г. бях много уплашена и не спокойна половин час стоя в операционата трудно излезе от упойка но после беше ок. Нашия доктор доц. Тодоров я вади в Исул след това му предписа противоалергично Зиртек каза да изпие цялата опаковка точно за да се предотврати последващо израстване на всички деца, който бяха там изписа такова нямахме проблеми не е израствала повече!!!

Да се похвалим че сме приети в детската градина на Панчарево!!![/color]

# 151
Силвия, искрено ти съчувствам за преживения стрес и се радвам, че сега детенцето е добре.

Freya_na, благодаря ти, че  писа по "моя" въпрос; и аз процедирам по подобен начин - гледам да има по някой памперс в шкафчето му, за да могат да му сложат ако... не пика в гърнето (което в нашия случай е константа), но го водя по гащи, за да все пак да се сетят да му предложат гърне поне веднъж за деня. Още с вземането от градината му махам памперса, който обикновено са му сложили под гащите.
Но се чудя до кога ще продължава така Rolling Eyes

# 152
Здравейте мами,
 И аз да сподея моя опит с памперса. Ние го махнахме твърдо и категорично на 2г. възраст, и дневния и нощния. Разбира се, подготовката за това започна от 7-мия месец. Но се оказа, че най-голямо влияние дадоха разговорите ни 1 седмица преди това. За 3-4 дни, след като го махнахме, вече нямаше никакъв проблем - казваше си или се опитваше сама. НО! Тръгвайки на детска градина, на 2г. и 5м. се получи почти същата стресова ситуация! Само, че започна да се изпуска в леглото по време на следобедния сън...  newsm78 Учителките и леличките се опитваха да ме убедят, че е настинала... НО, аз съ убедена, че е от стрес. Най-вероятно причината не е в никой от детската градина. Самият стрес идва от това, че ходенето да детска градина е събитие, нещо ново! Нови впечтления, много деца, нови играчки, режим за храна, спане и т.нат. Мое мнение е, че учитеите трябва да провокират и поощряват децата да си казват, като забавна игра... Друг е въпроса до колко им се занимава... Но не одобрявам връщането назад към пампрес (мое мнение). Аз лично, след няколко изпускания на обед, занесох едно чаршафче (напикавка), което е меко като хавлия и отдолу със нежно найлоново покритие - пере се и до 90 градуса в пералня (цената между 10 и 20 лв). Казах им да го слагат под чаршафа и точка!
Успех на всички, но не тормозете децата си, за да си казват. И винаги ги поощрявайте когато са се справили. За тях всичко това е голямо усилие и те го могат!

# 153
Такаааа, ами Мартин изобщо не се изпуска - нито с пикото, нито с акото  Crazy Вкъщи се самообслужва с гърнето, не се напикава и нощем. Т.е. вкъщи сме забравили за пелените.
Обаче, например, тази сутрин си седи в леглото и ми казва "Мамо, днеска съм на г(р)адина, (з)начи няма да ходя на гъ(р)не. Аз там ще пикам в гащитеееее"  ooooh! И се хили  ooooh!  Laughing

# 154
Макар и с закъснение влизам да почерпя за моето пораснало момче!

Честит рожден ден и на Бела и на Лю, да са живи и здрави, палави и щастливи!   bouquet

# 155
  • Пловдив
ЧРД на патерици и от нас на Лю и на Макси!

Ние с Бел дружно ще празнуваме в събота, та тя вчела не успя да разбере много от празника  Laughing

На тръни съм, защото  не е приета никъде на градина  - не знам какво ще правим от есента и как ще работя при това положение...  Все се надявам нещо да изникне и  да я вземат Praynig Praynig Praynig

# 156
О майчета, да си излея душичката - след всичките мъки и обикаляне по институции за какви ли не документи за градината, бяха ни приели и то първо желание, но днес ни декласираха  Cry
Нали мъжо остана без работа и само ми е било да се сетя за промяна на молбата, пускана още ноември, та..... сега ще чакаме второ класиране

# 157
Привет!  Hug
Честити рождени дни на всички май-чета, които тези дни пораснаха! Да сте живи и здравички!
Ние сме в трескава подготовка за градина, другата седмица ще тръгва Ивата, дано лесно и бързо свикне. Уж сега има голямо желание, ама да видим като тръгне как ще е...  Whistling
От две седмици насам не мога да си почина като хората, на работа, в почивните дни оправяхме градински неща - изследвания, покупки и т.н. На всичкото отгоре още чакаме тъпите застрахователи да ни изплатят щетите по колата и тя е още в сервиз  #Cussing out . Много е кофти да си без кола  Tired.
Айде помрънках си малко и ми поолекна  Mr. Green

# 158
Да питам и аз за детската градина? Ако детето е с някакъво заболяване (например) как се вписва това в регистрите? Защото този електронен вариант не ти дава голяма възможност за словоохотливост.
И има ли и друг начин за подаване на документи и къде?

Извинете, че така питам, но до скоро бяхме в чужбина и не съм наясно много със системата.

Благодаря Ви!

# 159
  • гр. София
Да питам и аз за детската градина? Ако детето е с някакъво заболяване (например) как се вписва това в регистрите? Защото този електронен вариант не ти дава голяма възможност за словоохотливост.

Извинете, че така питам, но до скоро бяхме в чужбина и не съм наясно много със системата.

Благодаря Ви!

По - добре отправи въпросите си директно  към директорката на  градината, към която си се насочила. В ИСОДЗ е обяснено подробно, но трябва да положиш старание да изчетеш доста материал (но тогава пък ще си "подкована" и няма да могат да те размотават). Третият вариант е да питаш в тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=720035.0

# 160

Благодаря Ви!

По - добре отправи въпросите си директно  към директорката на  градината, към която си се насочила. В ИСОДЗ е обяснено подробно, но трябва да положиш старание да изчетеш доста материал (но тогава пък ще си "подкована" и няма да могат да те размотават). Третият вариант е да питаш в тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=720035.0

Това със заболяването, мисля че трябва да се консултираш първо с личната си лекарка ... с някакъв протокол стават нещата ...

# 161
Благодаря Ви, момичета  Hug

# 162
Момичета стискайте палци утре ще вадят на Йо третата сливица
Дано всичко е наред Praynig

# 163
  • Пловдив
Момичета стискайте палци утре ще вадят на Йо третата сливица
Дано всичко е наред Praynig

Стискам, Крис!
Кой ще ви я вади? Не се притеснявай, всичко ще е наред - при Кали ако знаех, че толкова лесно и бързо всичко ще мине, нямаше да отлагам толкова много...
Сега с Бел дето се вика се молех да е това проблема, но при нея нещата са по-сериозни и не се знае кога ще се оправят за жалост...

# 164
Здравейте!
Честито на всичките ни пораснали вече  майчета .Да са ни живи и здрави и много да ни радват.

Крисчана палчета и от нас.Дано всичко мине бързо ,леко и безболезнено  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт