МАЙската дружина с нова тема догодина!

• 51 243
  • 345
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Ние дадохме по 50 лв. (това ни е първоначалната сума Mr. Green) - 30 лв. за учебници и 20 лв. за пластелин, моливи и т.н. Сега разни родители ентусиасти (повечето ми се сториха пълни кукундрели... изключая мен и АниК Joy) искат да купуваме играчки и други "необходими" неща. Та ще видиме колко ще ни одрусат - театри, празници и т.н. Носиме си задължително чашки еднократни, тоалетна хартия, салфетки и течен сапун. С Марти сме купували телевизор за тяхната група, но интересното беше, че на следващата година се преместиха в друга стая - телевизора обаче не Joy

На нашите искат празни шишета за вода, водата се доставя от Общината! Тоалетната хартия и сапунът също. Колко щедри са само, чак да не повярва човек!!!
Децата си ползват хавлиени кърпи за бърсане на ръце от вкъщи, които ни дават в петък с пижамките за пране. Искат само мокри кърпички, които стоят при учителките. Миналата година е имало запушване на канализацията - човекът е казал, че ако го викнат пак с такъв проблем, няма да дойде. Извадил е стотици мокри кърпички.. било е ад...

Нат, за леглата и аз повдигнах въпроса  Joy да не купим тази година легълца за тази стая, а догодина да я сменят. Нямало.. да видим. Големите са на горен етаж, странно ми е как ще стане тази работа като пораснат мъниците.

Аз също се цаних за родителския актив/колектив, каквото е там. Повечето родители изглеждат нормални, е, кукундрели не липсват и тук..  ooooh! Но реших, че по-добре да следя какво се купува и т.н. Особено сега като дойде ред за коледни подаръци...

Театър - два пъти месечно, по 3лв. (обясниха ни колко ни е изгодно  Mr. Green )...
Като гледам така, навсякъде почти едно и също. Само си мисля, за толкова години не трябваше ли да се е подменило всичко в градините.

# 241
 Joy
Е, как телевизора ще се мести  hahaha Joy hahaha няма такова нещо  Mr. Green
За Пламена олекнахме с 50лв (като имате впредвид, че е подготвителна и учебниците са безплатни), плюс обичайните торбички с вода, т.хартия, салфетки (за нос и за маса), мокри кърпи всеки месец плюс театър пак всеки месец иии най- новата идея 2лв застраховка за дете  newsm78
Тааа питам се тази предучилищна май безплатно нещо я водеха....НО явно не и за нас Simple Smile Сигурно в училищата  не е така ...

За Марти- предстои точенето, родителската среща я очкаваме скоро  Hug чакам я с отворено портмоне  Joy

Аххх, миличка, държавице родна !!! Какви блага, какви богатства имаш  Money Money Money

# 242
Нашият телевизор в градината е, до, колкото разбрах, в графа изпросена доброволна дотация от миналото поколение възпитаници на ОДЗ-то  Simple Smile Имали ди ви ди, за да пускат филмчета, но нямали... касетофон. Викам, сложете си ди-то в ди ви ди-то, ще си тръгне вероятно, не ви трябва касетофон - "ами, а, така ли". Така отпадна даряването на касетофон, на който да си пускат си ди - та с детски песни ooooh!  #Silly

# 243
  • Под кленовите дървета
Лелеее, ние купихме само боички, пастели и други неща....е пак за около 50 лв. и учебници за 18лв. (Вълшебната пътечка). Вода, кърпички, такива неща не са ни карали.
Аз слагам пакет сухи и мокри кърпички+шишенце с вода.

# 244
.......
Театър - два пъти месечно, по 3лв. (обясниха ни колко ни е изгодно  Mr. Green )...
Като гледам така, навсякъде почти едно и също. Само си мисля, за толкова години не трябваше ли да се е подменило всичко в градините.
ааа, и на нас ни обясниха колко ни е изгодно, защото ако трябвало сами да ги водиме сме щели дадем по 50 лв. hahaha Joy hahaha

Аз съм нарочила наШТа учителка (бивша директорка на градина) - ще проведем сериозен разговор за това какво е диалект, жаргон, нарушения в експресивната реч и др. говорни нарушения Close Андрей има артикулационни нарушения и няколко звука не може да ги изговаря - ходиме на логопед. Изказването й, че децата говорели на диалект (казва примерно "оди" вместо "ходи"), а тя много държала на български книжовен език - меко казано ме ядоса. Тя, в качеството си на педагог, би трябвало да прави разлика м/у диалект и говорни дефекти #2gunfire Възмутена беше, че децата казвали "пика ми се" Mr. Green Амиии, тя на 3 години сигурно е ходела сама на пазар, идиотката с идиотка #Cussing out

# 245
Относно водата ние събираме и за това по 5 лв. и когато свършат отново, на нас вода не ни осигурява общината. Wink
Носим шишета от минерална вода или от тези с бибероните и леличката им ги пълни от диспенсара.
При нас също началото на месеца трябва да носим мокри и сухи кърпички, но само едни и същи родители го правим.

Ох ние с тези 30 лв. няма да се справим само за материалите отиват около 250 лв. но има доста родители който правят проблем не дават пари  и прочие. Ще  видим как ще го караме така. Confused
Все пак децата са по цял ден там и трябва да им осигурим някакви нормални условия, поне аз така мисля. Директорката само вдига рамене и казва, че не и отпускат средства. Sad
За театър и ние по 3 лв. два пъти в месеца. Сега събираме за другата седмица, и там проблеми.
Един от татковците вчера се развикал на госпожата че само сме искали пари. #2gunfire
Ето това е картинката при нас. Hug

За говоренето госпожата един ден споделила на мъж ми че Боби доста добре се справял с учебните им занимания, но от всички деца той говорел най бебешки. И наистина е така още си говорим на бебешки, когато му повторя думата правилно я повтаря вярно, но после пак.Също буквите Л и Р не ги казва. Но засега ще изчакам още малко и тогава ще се обърнем към логопед.

# 246
dilqnkaa Не се притеснявай, ние също не можем да казваме "Р" ... За логопед мисля след година, ако няма промяна, да го заведа  Hug

# 247
И ние олекнахме с 50лв на първата родителска среща  Mr. Green . 18лв за помагала /програма Аз съм в детската градина на изд.Изкуства/, 20лв за играчки, и останалите за моливи, пластелини, и т.н. Отделно всеки месец даваме по 2лв за тоал.хартия, мокри кърпи, салфетки и т.н. И аз съм в родителския колектив.  Crazy

Не помня дали съм споделяла, че от месец съм на нова работа, за момента нямам колега/жка, която да може да ме замества напълно и по тази причина не си и помислям за болнични. Като е болна Ива се гледат с баща й.  Peace

Ние нямаме никакъв проблем с детската градина, ходи с много голямо желание, но проблемът ни е, че категорично отказва да пишка в тоалетните в градината. От сутринта до следобед се стиска  ooooh!. Какво ли не говорихме, влизах с нея в тоалетните, госпожите всячески се мъчиха да я придумат, но не и не.  Tired Не знам вече какъв метод да измисля.  Rolling Eyes

# 248
  • Под кленовите дървета
Споконо момичета, аз и до днес не мога да казвам Р Simple Smile

Ние вече имахме разговори с ДГ. Изрично помилих да не го насилват с храната. Карали му се два дни, че не ядял супа. Първия ден малкия си мълчи, после го прибрахме в истерия и пищеше, че го боли ушето #2gunfire Заведохме на лекар - няма възпаление (вече има де), обаче реве истерично заради тъпата супа! Златна супа да е това, като причинява стрес на детето, нищо златно няма в нея. Като не иска - да не яде. Той супи не яде, каква е драмата? Яде сурови супи, които аз правя, плодове, зеленчуци, манджи не яде, и аз не ям. Е трагедия ви казвам ....

В крайна сметка от какво стана не разбрах, но сме с възпалено ухо, Т и пак не яде супа Simple Smile Ще мине възпалението, вече сме на антибиотик, но се чудя, какво провокира това възпаление. Ники я е пил два пъти в живота си антибиотик, я не. От къде сега това възпалено ухо?

# 249
..............................................
В крайна сметка от какво стана не разбрах, но сме с възпалено ухо, Т и пак не яде супа Simple Smile Ще мине възпалението, вече сме на антибиотик, но се чудя, какво провокира това възпаление. Ники я е пил два пъти в живота си антибиотик, я не. От къде сега това възпалено ухо?

Явно вируса е такъв - Андрей също беше с възпалено ухо Confused за пръв път се оплаква от ухо. Вече няколко дечица около нас са със същите симптоми.
Ние добиваме и друг разкош разболее ли се - напишква се докато спи  Thinking

# 250
  • Под кленовите дървета
..............................................

Явно вируса е такъв - Андрей също беше с възпалено ухо Confused за пръв път се оплаква от ухо. Вече няколко дечица около нас са със същите симптоми.
Ние добиваме и друг разкош разболее ли се - напишква се докато спи  Thinking

и ние Simple Smile и е ужаааасен каприз, едва го търпя на моменти

# 251
И аз  Flutter . А и супа не ям от близо 26-27 години насам, точно от детската градина намразих супите и от тогава не вкусвам такова нещо.  Mr. Green Нашите учителки са младички, не са от старата школа, дето не даваха да ставаш от столчето, докато не изядеш всичко. Ива яде само хляб, питки, кекс, кис.мляко и плод. Друго в градината не яде, но и никой не я кара насила.  Peace Иначе вкъщи си умира за супи, манджи и таратор, но в градината не ще и да ги опита дори.  Crazy

# 252
  • Под кленовите дървета
И аз  Flutter . А и супа не ям от близо 26-27 години насам, точно от детската градина намразих супите и от тогава не вкусвам такова нещо.  Mr. Green Нашите учителки са младички, не са от старата школа, дето не даваха да ставаш от столчето, докато не изядеш всичко. Ива яде само хляб, питки, кекс, кис.мляко и плод. Друго в градината не яде, но и никой не я кара насила.  Peace Иначе вкъщи си умира за супи, манджи и таратор, но в градината не ще и да ги опита дори.  Crazy

ми то и звучи гадно....таратор от моркови???

# 253
  • гр. София
jasmin_veni освен, че целогодишно в ДГ върлуват бактериите, които причиняват всякакви възпаления, е напълно възможно от преживяният стрес да се е отслабила имунната система на Ники и да се разболее в най-слабото си място  Rolling Eyes.

# 254
Здравейте!Колко хубаво се е раздвижила темата Party
При нас много нови неща.От два месеца сме в Лондон и се чувствам много добре.Само и майка ако беше тук всичко щеше да е 6.От около 10 дни Бери ходи на градина.Днес дето не рева,иначе се дереше като магаре.Ходи само по 3 часа на ден(толкова се полага безплатно),но и на това съм съгласна.Днес ми каза,че пели песни и танцували.Тя горката нищо не разбира,но какво да прави.Преди да започне я бях научила да казва за пиш и вода Grinning,но те сами се обслужват там.
Много ми допада градината.Шегувам се с мъжа ми ,че са като "кокошки отглеждани на свобода". Пари не са искали за нищо,носим само шише с вода.Определено много й е интересно особено след "казармата" в яслата Whistling

Общи условия

Активация на акаунт