Януарче весело се смее ,вече и да гука то умее - 2

• 29 235
  • 734
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Тони, честита месечинка на Косето! Tada Днес с децата се разхождахме в мола и се сетих как се събирахме там есента.  newsm03 Ако идваш към Варна непременно да пишеш.

Аз да отчета и как е пораснала моята принцеса Сиси - вече е 6,100 кг, което е 1200 от преди 33 дена, и 58 см, ама ми се струва, че са повечко!
Иначе сме само на кърма - по 6 пъти на ден, много рядко има още едно някъде през деня. Вечер спим! Но снощи се събуди в 3 часа гладна, хапна и после започна да гука, ама точно като гугутка   love001  А на мама и се спи  smile3507
Това с ръцете и при нас е вече постоянно. Сетих се, че и баткото беше така - започна да приказва и то с ръцете в устата едновременно. Опознават децата света!  newsm03
Лека нощ от мен!   love001

# 511
Честита месечинка Тони и Ивана   bouquet
Я какви сте свежи и хубави всички мами и бебчовци  Hug
много неща щях да ви пиша ама вече полувината ги забравих.Не знам вие как сте но аз много забравям  newsm78. все се чудя последно от коя гърда яде и в колко точно часа беше,по едно време си записвах ама и това взех да забравям   Laughing Иначе и Надето се плюнчи и си яде юмручетата,засмуква си палеца и голямо мляскане пада.Аз го издърпам тя пак го набута а другите пръсти в носа и очите  hahaha голямя картинка е ама биба пак не ще и това си е.На активната гимнастика много и харесва,удря играчките,говори им,смее се -играе играе и заспи.Предните два дена спа като новородено-почти непрекъснато и аз също се бях притеснила.Мисля,че е нормално да се тревожим за дечицата си нали за това сме мами те и наште майки още ни мислят   Simple Smile
Кости и Надето миналия месец качи 450гр само и тя така беше почнала да яде на 2.5 - 3 часа.Започнах да я кърмя по начесто и започна да ака два три пъти на ден,преди беше веднъж.Напишканите памперси при нас са 4 най -много5.В момента се храним на 1.5 - 2 часа и ще видим другата седмица какво ще покаже кантара.

# 512
Ейййй че прекрасни мами- мадами, как да не са такива слънца децата в нашата тема  Hug Много ви се радвам какви сте положителни, не пиша много, ама то това беше досега, от днес ставам активна Simple Smile
Пък аз да ви се похваля какъв татко сме си завъдили Simple Smile) Понеже на Иринка майка и трябваше да лежи около седмица в болница, и таткото пое сички задължения.. Прибирам се аз, и що да видя - бебка направила двойна гуша, почнала да се обръща на една страна, и се сдобила с РЕЖИМ  Shocked Хич не се е гъбаркал моя мъж - седем става малката, тоалет, лекарства, хигиена на нослето - осем яде, под час до вечерта, и в осем си ляга! Няма хък, няма мък! Пък и довоооолна, гука, щастлива, като види баща си се хили както преди време на мене с цицата Simple Smile)) Страшна работа, за малко вчера се почувсвах излишна  Embarassed Днес леко развалих режима /то уж на бащата беше това работа, ама айде.. / и замалко да ме изяде с парцалките - "Лягай си да спиш. аз ще оправя детето"  Laughing

Та така. С нетърпение чакам една срещичка да си направим, че макар и обръгната бавачка, с моето си гардже съм по-споделяща и търсеща мнения:))) Прегръдки на всички, слънчев и усмихнат ден  Hug

# 513
Добро утро ! Чудно слънце е изпекло! Хайде на кафето

Креми,не се сърди,всичко е за заблуда на врага.Така ще ви е по-сладък зетя като знаете,че не е на готово  Joy
Кости, тортата е от нета и само пипнах надписа  Embarassed ,но един ден ще му направя точно такава,че много ми харесва
Деси, и на мен много ми липсват срещите ни.Нямам търпени при първия възможен повод да дойда там да се видим , вече не с кореми ,аа с колички  Laughing Hug
Антри ,браво на вашия татко!

Стискайте ни палци , че едното ни близначе е на операция днес.Казват че е рутинна (херния) , но е с пълна упойка  Praynig

# 514
AtenaotnA  Hug Hug Hug Стискам палци всичко да мине много бързо и неусетно!

# 515
Тони не се сърдя изобщо Hug,ама и другите мами да знаят,че Косьо си е наш Heart Eyes.За операцията не се тревожи,сигурна съм,че всичко ще мине успешно,на големия ми син му правиха такава като беше на 3 годинки и наистина е рутинна операция.Но един съвет от мен,да потърсят причината за хернията,на колко е близнака?!На моят син се оказа,че има стеснен пикочен канал,пишаше все едно през игла и после след още 3 години стана една дебела работа,имаше хипоспадия,операция в София,където меко казано бях недоволна,ошушкаха ме за рушвети и работата не си свършиха като хората.Сега тази година ще дооправят бубата му,но как да обясня на едно 14 годишно момче,че трябва да сподели с мама дали има ерекция и т.н.И така....както е казал народа майка да имаш,но майка да не си.Да са ни живи и здрави децата само се моля Praynig.Хубав ден момичета и целувки на бебчовците kissА да кажа...на мен нещо ми се гади и дано не сме сгафили с ММ,че лошо му се пише Simple Smile

# 516
Vessii5 ни е показала още едно прекрасно, синеоко момченце. Гледам на кафенце са излезли, браво. Аз съм била с моето чудовище само веднъж, че много ме излага пред хората.

Тони, честита месечинка на патерица и късмет на близначето - да кажеш как е минало.

Antri, може ли да ни услужиш с вашия татко, защото нашия хич го няма по тази част. Бебето го гледа само от разстояние, снима го, пуска му музика и с това се изчерпва неговата част в отглеждането!

Сега няколко въпроса, от моите си тъпите...

1. Вече сме големи, а ядем като новородени, на поискване - по 7-8 пъти на ден (че и повече). Понякога яде 2 мин., понякога 20 мин. Ама докога, никакъв режим, вече взе да ми писва...? Вярно нощем прави големи паузи, но денем е ужас. Освен това от два дни взе зверски да ме хапе, това пък зашо....?

2. Количките... като казвате "зимен" и "летен" кош какво имате предвид? Тук имаме "pram" - това е когото количката е с легълце за малко бебе, което лежи и "push chair", когато няма легълцето и седи. Борисчо е вече толкова дълъг, че изпълни легълцето, а пък е още малък да седи. Как процедирате с вашите бебенца?

# 517
Успех Тони,всичко ще е ок Hug
А ние от вчера открихме,че можем да викаме Joy и като се е почнало едно крещене не се е спрял.В първия момент защото си говорих с майка ми и той между нас,но не му обръщахме внимание и като изписка едно силно и аз се стреснах направо и после пак и се хили Joy и днес от сутринта е почнал пак така,много се забавлява newsm62

Последна редакция: ср, 17 апр 2013, 10:04 от Vessii5

# 518
Креми , мерси за успокоението. На сестра ми й обясниха следното - преди да се роди момченцето ташаците слизали през някаква дупчица (или нещо такова , не се смейте ако не го обяснявам като хората) , впоследстиве тази дупчица се затваряла от самосебе си до първата годинка.При някои деца ,обаче , не успявала да се затоври сама и се превръщала в херния.
И сега да ви кажа какво направил нашия човек - преди малко звъннах на майка ми (те са в болницата) да ги питам какво става.Отложили операцията за 12 часа . Анестезиоложката питала ял ли е нещо и той си признал че сутринта станал до тоалетната и на върщане си откраднал парченце шоколад  hahaha Омала такава. На 4 годинки е.

А относно гаденето ,Креми и аз имам някви позиви ,че чак се плаша.Като се кача в кола пак полудявам от ароматизатора както когато бях бременна .И като кажа на майка ми че не го понасям се оказва че тя дори не го усеща  #Crazy
Мислех по въпроса - нали казват че хормоните ни още не са наместени , а предполагам че това с гаденето и с обонянието се дължи именно на някакви хормони , така че може да е следствие още от раждането.и дано да е така,че иначе не знам  Sick  Не ме плаши толкова още една бременност , даже нямам нищо против ,но аз съм със секцио.
И преди бях питала , ама не помня дали разнищихме темата - Док ми каза една година да се пазя много ,че нито мога да износя дете ,нито да направя аборт. Ако нещо се е случило ..... какво следва?  newsm78

За количките- нашите ги водят "кош за новородено"(този който е като ваничка с изцяло легнало полжение ) и "летен кош"  (който реално е коша за след 6 месеца) , а за зимата към летния кош има чувалче за крака. Принципно не е проблем да си сложиш вече "летния" кош , но само ако има крайно легнало положение , тъй като дечицата още не са на възраст да ги слагаме повдигнати  Peace

А за храненето- дали малкия хитрец не е наясно че даваш когато си поиска и затова да не си дава зор да се наяжда на един път Simple Smile И моя го водя уж на поискване , ама вве пак гледам да спазваме някакви часове ,че иначе става много сложно и с разходките и като цяло с целия ми дневен план.Имам предвид ,че си го храня по часове , но ако спи не го будя , а ако поиска му давам и по рано.

# 519
  • Варна
.......
Пък аз да ви се похваля какъв татко сме си завъдили Simple Smile) Понеже на Иринка майка и трябваше да лежи около седмица в болница, и таткото пое сички задължения.. Прибирам се аз, и що да видя - бебка направила двойна гуша, почнала да се обръща на една страна, и се сдобила с РЕЖИМ  Shocked Хич не се е гъбаркал моя мъж - седем става малката, тоалет, лекарства, хигиена на нослето - осем яде, под час до вечерта, и в осем си ляга! Няма хък, няма мък! ............

И при нас е така на мен ми се качва на главата малкото Козле, а баща си го гледа в очите и "Няма хък, няма мък! ". Или усещат къде ще им мине номера или просто защото не го свързват с манджата са по-търпеливи с бащите.
*
И аз стискам палци на малкото момченце -така съм чувала, че тази операция е рутинна и няма нищо страшно.
*
Майките на момченца  да ви питам при къпане издърпвате ли кожичката на чурката? 

# 520
Адел , мислех да питам док дали трябва да се прави, но аз при къпане винаги заголвам да измия хубаво.

Аз мисля, че наистина непослушанието при нас в момента се дължи главно на манджорето, а и на факта, че дребните са постоянно залепени за нас.
На мен ми прави впечатление, че ако е наближил час за хранене и в друг или в легълцето седи спокоен , то като го взема в мен и му замирише на мляко става неспокоен ,започва да мрънка, да хленчи ...

# 521
Мамчета, току що хапнахме, та да се консултирам и с вас - колко пъти и по колко ядат вашите дребоси? Ние сме на АМ, ама на Хип-а на опаковката едни фантасмагории пише - до 8 седмица 120гр., след трети месец - 150.. Мислех, че е печатна грешка, но вчера установих, че те го водят трети наченат, а не както аз поне съм свикнала - навършен месец.. За сегашните месеци дават някакви безумни 180 грама, 5 пъти на ден - то ще е ядене - връщане.. Ние сме на петкратно папкане, като закуската, обяда и вечерята са по 150гр., между тях двете - по 120.. От бебка се водя - нито я насилвам, като е гладна и додавам, и засега сме така.. Наддаваме добре, даже като и казал на педито моя мъж, че качваме дозата на 150 го е скастрила, че му е много, та знам ли и аз - недохранвам ли го, прехранвам ли го.. Виждам, че сте на кърма повечето /завиииижд:(/, но ако се включи някое майче на АМ ще съм много благодарна  Hug

# 522
  • Варна
Аз кърмя още на поискване,качва по приблизително кило на месец. Т.е. според мен правилно се ръководиш от детето да си хапва колкото иска особенно АМ Heart Eyes.
AtenaotnA, точно така исках и аз да го обясня влиянието на татковците Party.Мен ме е страх, но ще пробвам да заголя главичката. Ох,имам трима племенника, но докато не родих интереса ми към бебетата беше никакъв - подминавах ги като стари гари. Сега каките ми дават акъли от разстояние,ама като не си видял с очите си как се прави едно нещо е много трудно.

# 523
И аз бях така ,но до раждането на близнаците.До тогава всички деца ми бяха неприятни ,лигави и даже грознички  Laughing Като се родиха близнаците ми се видяха най-красивите същества на този свят.
Сега много ми помага това ,че активно участвах в отглеждането им още от родилния дом.

# 524
  • Варна
_Adel_, прочети тази статия http://pippilotamentolka.wordpress.com/2011/01/17/phimosa/ и сама си реши какво да правиш. Аз лично достигнах до извода, че не трябва да се пипа (след като сондирах мнение от няколко източника, не само този текст)...

Общи условия

Активация на акаунт