Януарче весело се смее ,вече и да гука то умее - 2

• 28 941
  • 734
  •   1
Отговори
# 60
И понеже кърмата принципно към 3 месец намалява /в повечето случаи/, ми беше любопитно и надникнах отгоре-отгоре в "нашата"  Wink Декемврийска темичка /че и ние сме Декемврийски януарчета  Laughing/, почти половината са минали вече на АМ.

# 61
Аз също си мисля,че има нещо чернодробно(жълтеница може би),оф,голяма докторка станах и аз,но на фона на мургавото и личице ми се вижда и малко жълтичка.Момата ми е по-матова Embarassed,екзотична Heart Eyes.Тони много е вярно това за майка ти.Когато е ревлива защо е ревлива,когато е спокойна,защо е така.Вярно на жените угодия няма.Пречупена това е чудо,мечтая си и аз да изяде 140 наведнъж,направо дупето в тавана ще ударя тогава.С какво се лекувате вие,приема ли ги добре,в смисъл как и ги даваш?Ох,сви ми се сърцето.Дано ни няма нищо и са само мои страхове,а на вас бързо оздравяване Hug.

# 62
Момичета, недейте така, то и аз все се вкарвам в разни размисли, ама трябва да сме по-оптимистично настроени.  Hug
Пречупена, Велина, бързо да се "разделяте" с болестите и отсега нататък само хубави новини и емоции.
Тони, а ти пък хич не го мисли, ела да видиш какво е ревливо бебе, че и ревлива кака.  Crazy Разказват ни играта, тати все ни вика, че му идвало да хване гората.  Laughing Пък твоето мъж, че и спокоен, какво повече от това.  Hug А казват, че момичета се гледали по-лесно... да да  Naughty

# 63
6tastliva mama, при нас е трудно да се каже дали реването е свързано с храненето, защото ние ревем по цял ден - преди, след и по време на хранене. Винаги приема да се храни, но понякога пищи и пуска гърдата, смуква я пак, пуска пак... и така. И на мен понякога ми се струва, че се дразни, че не му пуска достатъчно. Но понеже той е много ревлив по принцип никога не мога да разбера какво го дразни, така и не разбрах имаше или нямаше реакция от първата си ваксина, защото при нас си е един постоянен рев. Днес му давах АМ, слава богу захапа биберона и яде (че и това не искаше), изяде 100 г. после цока и от мен и пак си рева както си знае.

# 64
Знам само , че когато едно бебе се е нахранило добре то не плаче и е спокойно , разбрах това когато започнах да дохранвам с АМ от тогава малкият е спокоен и сам определя какво количество мляко да изпие след кърмене обикновено 30мл предиобед, но по късно и към 60мл...и аз бях много против да дам АМ и отлагах , но беше неизбежно , а и най- важно е детето да расте спокойно и да се усмихва повече отколкото да плаче от глад  Rolling Eyes
Момичета вашите бебчета смучат ли си юмручетата, че на нас това напоследък му е любимо..

# 65
  • Бургас
Момичета не е толкова страшно да давате АМ... Децата ни пак ще пораснат и ще са здравички.
А нали най-важното за една майка е детето и да расте здраво и щастливо ...

# 66
Защо моята лентичка не се покзва?

# 67
Soel и при нас от няколко дни юмрука е постоянно в устата щом е буден,направо не мога да му го изкарам от устата,мъча се да му пъхам биберона,но го изплюва и пак ръката.
А за храненето като бяхме на кърма имаше периоди през които просто не спираше да мрънка и ядеше през 1 час,но пак беше неспокоен,а след това с АМ веднага се успокои и започна да спи и повече Simple Smile

# 68

Момичета вашите бебчета смучат ли си юмручетата, че на нас това напоследък му е любимо..

Постоянно! Даже често плюе бибата за да лапне ръката  #Crazy

# 69
Soel когато ти е готова лентичката излиза един адрес,който е за споделяне,копираш го и влизаш в профила си на настройки и след това пак на профил и там има една кутийка за "подпис",копирай там адреса който ти е излязъл на лентичката и готово,поне при мен така стана:)

# 70
  • Варна
Хайде и аз да се включа към притеснените.  Confused Кърмим се, обаче е по начина, който го описва Руми: изцоква силната струя около 1-2 мин., пуска и започва да пищи, все едно няма повече и е гладна, сменям гърдата, пак същото.... стискам зърното, текат струйки, обаче реша ли да изцеда с помпата, едва 20 мл.  Rolling Eyes Вече съм се видяла в чудо... и в такива моменти на зверско пищене, правя АМ.
demii, Boubou, вашите нали честичко похапват и все стоят на гърдата, плачат ли по време на кърмене или не? Или похапват доволно и се укротяват?
Защото не ме притеснява честото похапване, а това, че по време и след кърмене не изглежда сита, а гладна и реве и на моменти съм на границата да минем на АМ...
И въобще питането ми е има ли и други такива бебета, които по време и след кърмене да плачкат и да не се укротяват и какво правите в такива случаи?
Ами явно много добре звучи както съм го описала, обаче определено си правеше много често точно така, както го описваш. И при мен като стисна тече, а с помпата не 20, ами и 10 не мога да изцедя... Зеблязах обаче, че като пищи и реве и понякога пръцка. Моето мнение по проблема е че много бързо изсмуква в началото първите струйки кърма и буквално го заболява коремчето и после се нерви че не тече толкова бързо. Какво правя аз в такива случаи? - сменям стойката, разсейвам го, разнасяме се да се успокоим и т.н. ако е необходимо по 5 пъти сменям гърдите, но докато не се успокои не захапе напълно спокойно не става. Когато има по-голям промеждутък между храненията - 3-4 часа тогава не го прави, защото се нахранва набързо със млякото което не тече бавно, обаче когато яде на по-малко от 2 часа винаги изпадаме в такива истерии и аз не само че си мисля, ами съм убедена че не му стига млякото /обаче "бързото мляко"/. Опитай да го разсееш, да го успокоиш и позабавляваш да видиш дали няма да ти се усмихне... Другото което е - спрете със всякакви кантари, пробни кърмения и т.н. /не става дума за случаи като на Радето или на Креми/ - вижте на седмица колко наддава бебето, дали пълни поне 5-6 напишкани памперса /нааканите не били критерий след 6-та седмица/ и не го мислете. Докато го мислех, теглех и се цедях - кърмата ми определено не беше както трябва. Сега вече имам едно доста по-спокойно бебе. Тези писъци и ревища ги приемам за нормални и така... А и какъв ми е избора - няма друго за ядене - или ще яде, или ще реве. Издържах до тук - ще издържа до края. Аз съм по-голям инат от това бебе... /че и от каката/. Само аз си знам обаче какво ми костваше досега да не започна АМ, но с каката го направих още на първата криза и до момента искрено съжалявам че не устоях. Никой не е казвал че кърменето е лесно... Но в четвъртък водих бобо да го прегледат че не беше акал 5 дни и дори си мислех че е от глад и лекарката само като го видя и каза че е прехранен. От тогава насам се опитвам да го занимавам само и само да яде на 2,5 - 3 часа и наистина така се събира доста по-голямо количество кърма. За справка беше качил 500 гр. за 10 дни, което е много наистина, така че определено не е от глад.

Тони - това с ръцете и при нас го има - сега вече се мъчи от обратната страна да ги лапа - олигавя се целият, и блъска биберона. Но вече забелязах че го прави по-рядко...

Последна редакция: пн, 25 мар 2013, 15:05 от Rumi07

# 71
  • Пловдив
И аз да цопна  Grinning, Кости благодаря за темата   bouquet
И моя малчо постоянно си яде ръцете и много му текат лигите, биба не иска и никога не е искал, не им е фен.  baby_neutral Stop

Тони, започна ли диетата? Как върви първия ден?

# 72
Гери, почнах я  Wink Още вчера. За закуска си хапвам по бананче ,че хич не обичам овесени ядки. Обядвах рибка,но вечерях свинско ,че не ми се ядеше пак риба.  Днес съм на картофи с грах и за обяд и за вечеря - обожавам го.
Не ми тежи диетата , не се чувствам гладна. За момента единствено ми е проблем да вечерям рано , но аз и не лягам много рано.  Whistling
Не мога да кажа дали има промяна в количетвото кърма тъй като наистина дребен днес цял ден суче , но пък и не сме излизали на разходка ,понеже е много студено. Обикновено като сме си в къщи се държи точно така - постоянно ми е залепен за гърдата, а ако сме вън си спи спокойно. Ще направя поне един-два цикъла преди да констатирам дали има ефект Simple Smile Утре е доста вкусен ден.От сега не мога да реша на кое изкушение да се поддам  Crazy

# 73
Благодаря Vessii5 за лентичките.
Най- труден в 90 дневната е плодовият ден , тогава кърмата определено променя количеството аз изкарах 9 дена но реших да не рискувам защото съвсем ми намаляше кърмата в плодовият ден , но ще опитам пак по натам не е много трудно да се спазва .....

# 74
6tastliva mama, при нас е трудно да се каже дали реването е свързано с храненето, защото ние ревем по цял ден - преди, след и по време на хранене. Винаги приема да се храни, но понякога пищи и пуска гърдата, смуква я пак, пуска пак... и така. И на мен понякога ми се струва, че се дразни, че не му пуска достатъчно. Но понеже той е много ревлив по принцип никога не мога да разбера какво го дразни, така и не разбрах имаше или нямаше реакция от първата си ваксина, защото при нас си е един постоянен рев. Днес му давах АМ, слава богу захапа биберона и яде (че и това не искаше), изяде 100 г. после цока и от мен и пак си рева както си знае.
и ние сме така, колкото и да ми се иска да се кърмим, като се разпищи и давам АМ, въпреки че има кърма, но не тече като от шишето...
Момичета, друго исках да ви питам - как приспивате мъничетата. Моята София е по цял ден на ръце, заспива права на рамото ми и като я сложа в креватчето веднага ревва. Бибирон не иска, и така цял ден се носим. Преди  и голямата ми дъщеря все разнасях, ама поне си имаше режим и поне по 1 час спеше между храненията. София обаче е уникална, цял ден гледа ухилена и изобщо не заспива. Ако заспи за 5-6мин и като финикиец бързам да почна да готвя или да гладя. До кога така незнам ooooh!
Добре, че каката се позаиграва вече сама, че не ми остава много време и за нея.

Общи условия

Активация на акаунт