Януарче весело се смее ,вече и да гука то умее - 2

• 28 975
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
Аз като го нахраня,го държа малко прав и след това директно в кошарата,пускам му музикалната играчка и той от там сам се приспива Simple Smile

# 76
  • sofiq
Здр и от мен мами и ние вече си ядем ръцете лигавим се и се плезим. И Бобчо ми прави същите номера изцоква бързо течащото мляко и после почва или да заспива или да опъва зърното и да мрънка и аз почвам да мисля че е свършило млякото но като стисна си тече просто него го мързи така си се мъчим по половин час после му давам шишето скърма ии АМ и като го изяде пак мрънка но тогава знам че реве защото му е тежко на коремчето и оригне ли се всичко се успокоява  иначе и ние се приспиваме носейки го попея му 10 мин и заспива  или ме гледа в устата и се смее  айде лека вечер  Simple Smile

# 77
Ааааа вие това АМ за нищо го нямате. По тази причина аз не съм купувала въобще и дори и да се уморя или изнервя нямам избор - кърмим се и това е , няма шанс да се изкуша! И с риск да прозвуча като свекърва , но като имате кърма защо не се цедите и да давате вместо АМ . Все пак дали от шише или от гърда - кърмата си е кърма  newsm78

# 78
Цитат
Хей лошо времето за разходки и не само сте почнали нова тема, ами и доста сте пописали. Благодаря за новото пролетно оформление на Кости! Това на снимката да не сте с принцесата hahaha
Joy Да, приблизително, но с около 20-ина кила отгоре и две идеи по-грозновата Joy

Цитат
Кости заглавието на новата тема е супер Благодаря
За заглавието трябва да благодарим на Тони, нейно творчество е Wink

Захранване - ще действам и сега като описаното от Руми, но яйце и риба ще въведа след 11 месец. С месото също ще внимавам, осбено телешкото, че каката се обрина цялата. Докато разбера от какво е дупето цялото се подсече. Единственото, което помогна тогава Десита е цинкова смес (или крем, не знам точно как се води) - течно е, наситено червено на цвят и ми го направиха в аптеката.
До годинката и нещо ядеше само пилешко и то два пъти в седмицата.

elito_9090 да ви е жив и здрав татито, много да ви слуша и обича!

6tastliva mama Ивони не плаче докато я храня, но това, което описваш го правеше каката когато ми намаля кърмата. Тогава установих, че не и достига и плаче от глад, започнах да дохранвам с АМ и скоро минахме изцяло на адапте.

И ние си ядем рецете, даже вече се научихме да си смучем пръстчето Crazy  Цялата се лигави, дали пък няма да вади зъбчета newsm78

Заспива на гърда и трябва да я държа поне час, за да поспи още 15-ина минути след като я оставя в шезлонга. И моето бебе не спи през деня, но поне нощем си наваксваме.

# 79
Здравейте и от мен! И ние си ядем ръцете постоянно и много се олигавяме  Laughing Що се отнася за преспиването тя почти не заспива без бял шум. И ако се събуди малко след това и не го чуе,пак трябва отначало да се приспиваме.Вече имам чуство,че се е пристрастила към него newsm78 А аз вече лудвам само като го чуя и като спре продължавам да чувам разни шумове Crazy Мисля,че трябва да спра с тая практика,че незнам къде ще му излезе края  Rolling Eyes

# 80
  • Пловдив
Супер, успех goodscale Аз не мога да се наканя все още Rolling Eyes

# 81
Супер, успех goodscale Аз не мога да се наканя все още Rolling Eyes

На мен никак не ми тежи и въобще не я чувствам като диета ,но днес нали беше лошо времето и не излизах , та имах доста време да почета и взех да се питам до колко е подходяща. Та аз не давам в 3 от дните най-важното на бебчо - калции! И май май ще изменя режима .... или ще направя закуската варено яйце и парче сирене или направо ще я спра и просто ще се придържам към разделното хранене. Искам много да отслабна , но не с цената на качествена храна за дребен!  Peace

# 82
Здравейте и от мен.Имам малко съкровище родено Януари.До сега съм ви чела и чак сега се престраших да ви пиша.И то за да се оплача и да поискам съвет какво да правя.
От както родих свекърва ми страшно много ме изнервя.По принцип е добра жена,но от както родих непрекъснато е у нас.Нито предупреждава че ще идва,нито тропа на вратата нищо,направо връхлита.Все едно ми прави проверки.Идва на всяко ядене на бебо,на всяко сменяне на памперса,на всяко къпане...без никои да я вика и понякога просто ей така.Нямам нищо против да поседи при внучка си,дори и за няколко часа.Но това идване което тя прави кажи речи на 3 часа по 3 пъти за по 5-10 мин....когато мъжът ми излезе някаде по работа тя веднага идва и седи по много време иначе седи по малко,докато свършиме процедурите и си тръгва.Когато съм отвън с количката в двора също седи при мен и само гледа бебо,сякаш никога не е виждала дете.Кажете какво да правя?Не съм говорила с нея,нито с мъжа ми.Страх ме е да не стане голям скандал.Не знам как ще реагират и той и тя ако им кажа.С кого е по правилно да говоря?Забравих да кажа че живеем в къща,но на различни етажи.Помагайте...има ли при вас нещо подобно и как се справяте?

# 83
Момичета, друго исках да ви питам - как приспивате мъничетата. .

Ние не се преспиваме.Просто като го сложа да лежи и ако не иска почва да плаче и го взимам.Ако пък му се спи,почти не мърда и бавно бавно си заспива самичък.
И ние се лигавим.На мен ми казаха че може да расте зъбче,но вече не ми се вярва щом при всички вас е така.

# 84
Здравейте и от мен.Имам малко съкровище родено Януари.До сега съм ви чела и чак сега се престраших да ви пиша.И то за да се оплача и да поискам съвет какво да правя.
От както родих свекърва ми страшно много ме изнервя.По принцип е добра жена,но от както родих непрекъснато е у нас.Нито предупреждава че ще идва,нито тропа на вратата нищо,направо връхлита.Все едно ми прави проверки.Идва на всяко ядене на бебо,на всяко сменяне на памперса,на всяко къпане...без никои да я вика и понякога просто ей така.Нямам нищо против да поседи при внучка си,дори и за няколко часа.Но това идване което тя прави кажи речи на 3 часа по 3 пъти за по 5-10 мин....когато мъжът ми излезе някаде по работа тя веднага идва и седи по много време иначе седи по малко,докато свършиме процедурите и си тръгва.Когато съм отвън с количката в двора също седи при мен и само гледа бебо,сякаш никога не е виждала дете.Кажете какво да правя?Не съм говорила с нея,нито с мъжа ми.Страх ме е да не стане голям скандал.Не знам как ще реагират и той и тя ако им кажа.С кого е по правилно да говоря?Забравих да кажа че живеем в къща,но на различни етажи.Помагайте...има ли при вас нещо подобно и как се справяте?
Напълно те разбирам - имах този проблем преди години със свекърва и зълва. Бившият ми мъж не ме чу тогава и в следващите 15 години, и затова е вече Бивш. Не отлагай, говори с мъжа си и отстоявай територия - ти си майката, на нея и е внуче.

Някой питаше дали им стига кърмата и омекването на гърдите, вижте това
http://namama.bg/article-imam-li-dostatuchno-kurma-mezhdu-purviy … hestiya-mesec/121

Поздравления за новата тема, вече се усеща пролетното настроение!
Лека вечер от нас!

# 85
Здравейте!

Ние се приспиваме по схема  Mr. Green Обикновено плаче, когато й се спи, затова първо я залюлявам наляво - надясно с голям размах, а когато спре да плаче започваме нагоре-надолу, но бързичко. Напоследък се случва да заспи и сама, но ако не е преуморена и нервна. Трябваха ми около два месеца да схвана, че почти винаги, когато е нахранена, но въпреки това плаче значи й се спи. Не спазваме режим и много често ми убягва, че се е уморила.

Аз пък имам друг въпрос. Стоят ли прави вашите бебета? Знам, че е много рано, но от моята щерка вече и бабите вдигнаха ръце и се примириха. Сърди се и мрънка докато не я сложиш да стъпи, тогава засиява. Толкова е заякнала, че може за секунди да се задържи права без да я поддържам. От легнало положение й помагам за ръчичките да седне и тя сама се вдига права. В сряда сме на консултация и нямам търпение да я види личната и, надявам се, да може да отидем на ортопед. Започва да ме притеснява...

lilistanlova8, според мен говори с мъжа си. Не е нужно да му се налага да избира или да се кара с майка си, но е редно да те подкрепи.
Скрит текст:
Ние сме свикнали всичко да си казваме, дори и лошите неща и да се оплакваме аз от неговите, той от моите родители. Много често се случва да го помоля да им направи забележка за нещо, което ме притеснява, особено откакто се роди бебето. Но трябва да си внимателна. Аз се старая да не критикувам родителите му по-често отколкото той моите. Може и да звучи глупаво, но съм си намерила баланса да не се превърна в мърморещата и натякваща (а много малко ми трябва, защото съм капризна към хората и много често ме дразнят) и работи вече повече от 5 години.
Вчера имахме работа и свекървата гледа малката, а аз само я кърмех и забелязах тревожна тенденция. Не зачита освен моето мнение, ами и това на мъжа ми. Казваме й едно и също а тя все едно не чува.
Скрит текст:
Принципно не сме зиморничеви и свикнахме и малката като нас. Вчера казах, че времето не е толкова студено и може да пости навън, а дори и слънце се опитваше да напече. Е остана навън, но я зави като мумия, вдигна дръжката на кошницата (има покривало, което се закача към нея), сложи одеяло пред отвора и залегна цялата върху кошницата... Tired едва се сдържах. Ако на една анемична баба й се вижда студено, не означава, че наистина е такова. Виждам резултата от "перфектния" начин, по който с дъщеря си гледат децата й.   Stop За сега не смея да правя изводи и сравнения, защото сме много малки и всичко предстои, но някой неща започват да си проличават.  Twisted Evil

# 86
Руми, замислих се като прочетох за "края" -  момичета, докога смятате да кърмите? Ако помните, обсъждахме това, когато бяхме бременни... нека само да не се превърне в спор, а всеки да сподели мнението си. За мен най-доброто време е между 6 - 12 месеца.  Peace Не съм привърженичка на естественото отбиване и кърмене след годинката ми идва повечко. Разбира се, че всеки сам преценява за себе си, но скоро открих потребителка, която още кърми 4 год. си дете и останах втрещена.  Shocked

За захранването - от каката си имам цели 3 дневника по дни, часове, количество, вид на храната. Знам кое, как и защо. Ще ми бъде супер от полза.  Flutter Добре, че тогава съм описвала всичко, сега даже "помагам" на приятелки с по-големи бебчета. Отварям и прочитам.

Do_de_gE, точно стоене не, но я държа правя, слагам я в слинг  права и т.н. Обаче още им е раничко.

Преди да се добера да компютъра мисля да пиша за куп неща и после забравям какво беше.  Crazy

# 87
Здравейте! Grinning Аз рядко се включвам,но времето ми е дефицит.Но пък ви чета.
Ние сме изцяло на АМ почти от раждането.Малкият яде Хип Комбиотик,не е имал колики.Сега за втория месец беше наддал 1260 г и 2 см и е 6.000 кг и 60 см.Ядем 5 пъти по 200 мл.Единствено на първото сутрешно хранене може да изяде по-малко,не знам защо така.Хапваме последно в 22.30 и после в 7.30-8.00-8.30-различно.Спокойно бебе е,рядко реве.За приспиването-аз не приспивам,оставям го сам да си се приспи.
До скоро! Grinning

# 88
мале Валентина,завиждам ти благородно,имаш бебе мечта,да ти е жив и здрав.Ние днес сме на изследване на кръв и урина,заради неяденето,което откакто ви се оплаках вчера не е чак неядене.Мисля,че дупката на биберона и е била малка и се измаря да цока дълго време(явно е мързеланка като татко си) Laughing,вчера хапна добре,днес в 4.30 пак яде 90 мл.,но за мое успокоение (нали съм малко луда) ще я боцна.Навън е такъв студ,че чак сняг си имаме.Хубав ден момичета и стискайте палци проблема да е само в моята глава Heart Eyes

# 89
Креми,вярвам,че проблемът ще е само в твоята глава! Wink Ние ядем от биберон с 2 дупки,а вие?Плюс това,ако шишетата са ви на Авент...бибата е по-твърда и ако бебчето е мързелче,може и заради това да яде по-малко.Иначе знам как се чувстваш.Каката ми беше така-злояда от бебе още.Ама си беше здрава като чук,нищо и нямаше.Просто искаше да къса нервите на мама с малкото си ядене Mr. Green Wink Така че заради това си мисля,че на вас нищо ви няма Wink Ние сме със шишета Томи Типи,бибите са меки.
Гледам,че доста от вас са на 90-дневната диета,аз също.Днес ми е 6-и ден.След четвъртия бях смъкнала 2 кг ShockedНо аз имам многооо да смъквам.Със синът ми забременях 68,отидох да раждам 99 Laughing Така че АЗ водя първенството за най-много качила мама,моля никой да не ми се намества на мястото Laughing Но преди да забременея с каката(тя сега е на 2 г. и 2 м.) бях 58,т,е. като забременях с малкия имах да свалям още от първата бременност.Ама тогава се изкалпазаних малко,ноооо сега съм се хванала сериозно с вталяването.Искам да си стана 56 кг.Сега съм 80.Стискайте палци!  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт