Януарче весело се смее ,вече и да гука то умее - 2

• 28 969
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
За захранването - смятам да почна след 6-ия месец. Но... Понеже е доста лакома и ако продължи да качва някакви смешни грамчета, ще почна от 5м. и половина с оризова каша. Ще решавам на момента, според нуждите и желанието на чавето Peace

Ааа, чакам заглавия за нашата тема.

# 616
Докато се наканя да пиша и то станало обяд. Добър ден!  Grinning

И Дара се мъчи да се обърне от гръб по корем, ама дупето ѝ тежи и си остава на една страна  Laughing  А от корем по гръб, скоро май няма да е... като се има предвид, че изобщо не обича да стои по корем  Tired

Vergin, за болничните - след тези 45 дни, както вече Белла Мама писа, следващия болничен, който е издава от ЛЛ е приравнен. Аз родих точно на термин и ми пуснаха 48 дни. След това попълних едни декларации и молба до управителя на фирмата, в която работя, за останалите дни (200 и няколко), т.е. да се получи общо 365. Работата ми е държавна, не знам дали това има значение де... Най-добре звънни на работодателя си, за да ти обясни  Peace

Белла мама, страхотни бузанки! И аз май не намирам особена прилика  newsm78 Като ги гледам се сещам за песничката "Две калинки, като балеринки..."   Party 

# 617
Ами  те до колкото знам са разнояйчни , това е все едно две отделни бременности ,но наведнъж и в този случай децата си приличат просто като сестрички ,а не като две капки ,както ако са еднояйчни.
Ето една снимка на нашите близнета да видите колко са различни , а и аз май не съм ви ги показвала

Ето една щастлива баба:

А за заглавията Кости , малко се понапънах , не знам дали ще ви харесат ама засега толкова  Peace
Цветя и дръвчета цъфтят, ЯНУАРски бебенца растат
ЯНУАРско бебче номера учи - гука ,смее се , краченца бучи
Щедри усмивки дарява, ЯНУАРче все по-голямо става

# 618

А за заглавията Кости , малко се понапънах , не знам дали ще ви харесат ама засега толкова  Peace

newsm10

# 619

А за заглавията Кости , малко се понапънах , не знам дали ще ви харесат ама засега толкова  Peace

newsm10
И аз съм за това!

# 620
И  от мен една заглавийце Simple Smile

Няма мама пролетна умора- януарчето върти се и бърбори Wink

Аз също мисля късно да захраня Иринка- поне петичка да дрънне, нищо, че сме на адапте.. Може максимум някое сокче разредено да вкарам, но ако не и се услади хич нямя да бързам да и натоварвам тумбачето Simple Smile

Последна редакция: сб, 20 апр 2013, 14:05 от Antri

# 621
  • София
Цветя и дръвчета цъфтят, ЯНУАРски бебенца растат -  newsm74
Няма мама пролетна умора- януарчето върти се и бърбори   newsm74
Гласувам и за двете заглавия  newsm80
За захранването - на АМ сме,но смятам да почна на 45 навършени месеца,стига гладът на ламето  Heart Eyes да не стане непоносим.Вероятно ще почна с пюренца,а като навърши 7-8 месеца ще пробвам и BLW  feeding smile3504

# 622
 Аз съм за това заглавие - много пролетно   bouquet
Моите принцеси са разнояйчни и найстина са много различни - като визия, поведение и характер. Просто две сестрички, но са били заедно в корема на мама Wink В началото майка ми ги бъркаше и затова въведох цветови код -  Давина Никол е в по-тъмния цвят, а Сабрина Изабел в по-светлия.Например зелено за Давина, жълто за Сабрина - обличам ги различно.
Като ги кърмя заедно е страшна борба - ръмжене, бутане, дращят ме, като котка с котенца Rolling Eyes Ако ги храня по отделно - нищо такова, ядат си спокойно - явно се усещат една друга, че има конкуренция. До вчера бяха в една кошара, но вече не се събират и татко ни сглоби втората. Снощи за първи път спаха отделно ooooh!
 И като казахте калинки, ето една снимка Wink

# 623
AtenaotnA - това е една супер щастлива баба Laughing
Наистина са много различни, а как реагират на бебо?

За захранването - не съм решила още с какво и кога точно...Ако наддават добре не виждам смисъл да започвам... майка ми нарежда- сокче, пюренца, много са големи вече... Close
Вчера говорих с една позната, бебето е на 6м - пече му плодове, пасира и ги добавя в кашата...някой да има мнение по въпроса?

# 624
Добро утро!
Какво ще кажете да изпием сутришното си кафе с Джордж Клуни днес?  Sunglasses Grinning

Bella , близнаците много се радват на детето , но аз се страхувам и ги държа настрана понеже са много диви и непредвидими и двамата..Иначе единия постоянно иска да е нареден и да гледа докато къпя , докато обличам ...А другия постоянно изравя по някоя тяхна бебешка играчка или дрешка и  идва да ми ги носи за бебенцето. И култувата реплика : "Лельо , аз тоя малкия го обичам!"   Joy

# 625
Добро утро и от мен момичета! Bella Mama калинките са страхотни newsm06 Пу пу мнооого са сладки. Тони аз май ще пия кафето без Клуни,че рано сутрин да не го плашим hahaha За захранването що работи изчетох,що глупости и накрая реших,че сокче може да дам след 4 месеца и половина,а пюренца може би към 5 и половина.Ама ние сме си на АМ,а и още не съм чула мнението на педито.А иначе и нашите баби много мрънкат(било късно и незнам си там какво още) smile3512 Най-добре ще си покаже детето. Дано днес да е хубаво за разходки.Айде приятен ден!

# 626
Добро утро мами!Бела Мама страхотни са близнчките,бузанки малки.Тони каква баба бе,тя като майка Hug.Ние днес ставаме на 3 м.,колко сме големи само.Аз вчера бях ужасно изморена,но свекито ми беше на гости и почти изцяло пое Катерина.Пак,че ми е готино свекито и не налага мнение,а постоянно се допитва до мен,отделно чисти,пере,простира,пу да не са и уроки.Тук сутринта беше топло и спокойно,а сега се раздуха ужасно и се заоблачи,така,че няма да излизаме на разходка.Утре ще я свършим тази работа.Имам до паспортното да ходя и смятам с кенгурото,че нашия град е на едни баири и надолу лесно,ама нагоре как ще е.Хубав ден от мен и спокойни бебчета Hug

# 627
  • sofiq
Здр мами много хубави са близначките Bella Mama
мерси за кафето  аз наисина си го пия сега с него гледам го в "Бандата на Оушън" Simple Smile
искам и аз да предложа едно заглавие "Цъфтят дръвчета пеят птички а Януарче смуче сладко двете си ръчички" дано ви хареса Simple Smile
Айде приятни разходки днес

# 628
Здравейте, мами!
Отдавна ви чета, но все не смогвам да пиша! Радвам се на всички хубави бебчета и хубавите им мами  Grinning При нас с малката нещата се развиват нормално - наддаваме по килограм на месец, растем и на сантиметри, само на кърма сме все още, а режимът ни е хранене, сън и усмивки през 3-4 часа с дълга нощна пауза! Досега ни направиха две имунизации и двете минаха добре - без да се налага да й давам нищо на малката!
Относно системата с болничните - при последния болничен наистина се уравняват дните в зависимост от броя дни между раждането и термина, а след изтичането му се подава заявление за отпуск при работодателя, придружено от попълването на една декларация и копие от акта за раждане на детето!
Аз искам да питам дали при някое от вашите дечица се е случвало на рамото, където е поставена първата ваксина в болницата, да се получи като червена пъпка и да се разрани  newsm78
И да ви споделя, ако на някой не му се е случвало, да знае, че не е желателно памперси случайно да попадат в пералнята ви, защото след изпирането им се получава експлозия от мини гелообразни частици, полепващи навсякъде  hahaha
Хубав ден на всички!

# 629
  • Варна
Милички,
снимките ви ми напомня как преди години му  разправях на моя, че като дойде време за деца ще  искам да забременея инвитро, за да имаме две-три наведнъж, да не губя време в бременеене.  Crazy  Добре че никога не би ме подкрепил в такава щуротия.    С едно ми се взе акъла, щото няма как да ми помагат бабите, а представям се още едно  ooooh!.

Тази сутрин след тоалета докато обърнах бебето по корем взе, че се изправи за лицеви опори – щях да припадна.   Shocked А преди няколко дена /в деня на истинския му РД – деня на зачеването/ ми направи „бойното кръщене” той , така ми изкара ума, че още съм под силен стрес, стоя и го следя дори докато спи в кошарата. Не ми се разправят ужасии,  Sad
Първескините да са нащрек, защото така внезапно се обръщат, огъват и белята ще стане за  секунди. На нас ни се размина слава  Богу, дано със всички наши бебчета да е така.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт