Януарче весело се смее ,вече и да гука то умее - 2

• 29 236
  • 734
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Мейбълин аз чак сега осъзнах какво си написала - родила си го 4,750кг  Shocked Как го ражда това дете? А и щом се е родил толкова голям, може би е логично този застой сега, знам ли newsm78

Ми 3 часа се опитвах да го родя нормално ама понеже се роди 60 см (освен килограмите), та е нямало как да мине и ме срязаха.

Аз май ще спирам да го тегля, че съвсем се психясвам...Като го гледам как се смее и чурулика, не ми изглежда да страда, пък каквото искат да показват таблиците.

Айде хубав, слънчев ден желая на всички Simple Smile

# 316
Кости ,Елито,вече са им оформени физиономийките на бебчетата ви Heart EyesЛичи си кое е момиченце,кое момченце.Много хубави муцунки са Heart Eyes

Мейбълин аз чак сега осъзнах какво си написала - родила си го 4,750кг  Shocked Как го ражда това дете? А и щом се е родил толкова голям, може би е логично този застой сега, знам ли newsm78

Ми 3 часа се опитвах да го родя нормално ама понеже се роди 60 см

#ShockedБоже Мейбелиин,къде ги събра тези см и кг?
И аз си мисля ,че бебето ти си регулира теглото за възрастта.Както родените малки бебчета наддават повече за да си влязат в норма,така и обратното.По пътя на логиката си мисля newsm78Щом като си е спокойно бебчето ,не плаче, значи му няма нищо.

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 13:55 от Анонимен

# 317
  • Варна
#ShockedБоже Мейбелиин,къде ги събра тези см и кг?
И аз си мисля ,че бебето ти си регулира теглото за възрастта.Както родените малки бебчета наддават повече за да си влязат в норма,така и обратното.По пътя на логиката си мисля newsm78Щом като си е спокойно бебчето ,не плаче значи му няма нищо.
[/quote]

Ами хората постоянно ме питаха дали не са близнаци, понеже корема ми беше скандален  Laughing
Радвам се, че има още някой с моята логика, защото и аз си давах този пример с дребничките бебета.

# 318
  • Варна
Не помня дали беше споменато - за мамите от Варна - утре (5 април) на Бебешко кафе в Невеляшка от 10 часа.

# 319
  • София
 Maybelline,ти си го родила двумесечен,браво и по-добре,че е било секцио в твоя случай,аз родих нормално и без упойка но бебе 3.100 кг / 50 см,почти на половината на твоето юначе  ylinfant Иначе за наддаването не се притеснявай,съгласна съм с Evana,защото ако се гледа само теорията и на 6 мес. бебоците трябва да са удвоили теглото си...твоето трябва да е 10 кг,което е тегло за едногодишно детенце. Mr. Green
demii дано скоро Борко да те остави да се наспиваш повече,но пък може щом сега е лудак като поотрасне да е кротичък Laughing ,че нали пък кротките бебета ставали лудаци като големи smile3540

# 320
  • Бургас
Глори ако на 6м трябва да са удвоили теглото си моето бебе е слонче... Simple Smile Роди се 3170гр , а сега на няма и три месеца сме 6300гр.. не ми се мисли на 6месеца колко ще тежи Simple Smile

# 321
  • София

tweetyto_bs ,Жорето вече удвои теглото си,че и нагоре е.От 3.100 кг при раждане по данни от 1.04 е 6.590 кг...на годинка би трябвало да са утроили теглото си,но смятам,че човекът  Heart Eyes ще е повече от 9.200 кг,но да сме живи и здрави ще го видим.Така или иначе всяко бебе е уникално Grinning newsm30

# 322
Добро утро момичета   food010
Не съм писала скоро но ви следя как се развивате  Simple SmileМного са сладки бебчетата по снимките, да са ви живи и здрави  Hug
Имам нужда от съветите ви,вече не знам какво да предприема. Бебка не наддава добре според мен.Първия месец беше качила 900 гр. въпреки, че изкара едно 5 дневно лечение с антибиотик заради червено гърло и хрема.Втория месец само 450 гр. ShockedНа изключително кърмене сме.Суче по оклоло 5-7 минути от едната гърда и не иска повече.Пробвала съм след като мине малко време да се оригне да дам пак да суче но избутва гърдата с езиче и се мръщи.Същото ако опитам да дам и другата гърда, случвало се е да се излъже да яде от втората, но след това повръща на фонтан голямо количество мляко.Заключих че от едната и стига щом сама се пуска и не иска повече.Имахме и моменти в които намаляше кърмата но с по-често сукане и понякога с цедене след като се нахрани се регулираха нещата за два дни.Прави паузи между храненията по 1,5ч, 2ч и най-много 2,5ч.Вечер прави по-големи паузи по 4 -5 -6 часа.Спокойна е, гука много и се смее, понякога има само проблем с акането- много се напъва и сякаш я боли коремчето но и това вече премина.За това когато се изтеглихме на 2 месеца много се изненадах че е качила само 450 гр за цял месец, беше пораснала с 3 см.ЛЛ каза да направим контролно теглене след две седмици и тогава да решим дали да дохранваме.Е това беше вчера.Резулата е - за две седмици 220 гр.През тези две седмици я кърмих изключително на често през 1,5 най-много 2.Пробвах да дам АМ една вечер когато ми се стори че нямам достатъчно мляко но тя само като усети биберона и стана страшно- рев до засиняване, а беше гладна.После сука дълго и заспа.Пробвала съм да давам водичка за да свиква с вкуса но не ще и да чуе за биберон,веднага го избутва с езичето,а какви физиономии прави все едно и давам нещо отвратително  Simple SmileБиберон залъгалка по същия начин не ще и това е от самото начало така.Вече не знам какво да правя.Сега сме на два месеца и полувина и сме 4,820 като сме наддали 1,4 от раждането до сега.Другото което незнам дали е нормално е миризмата на акито.Промени се в началото на втория месец, седмица след като беше пила антибиотик.Миризмата без да ми се смеете е едно към едно с миризмата на спрема.Не помня дали това  беше нормално  newsm78 Другото е че вече два месеца не можем да се преборим с млечницата.Само езичето е бяло и Дактарина не помага изобщо.ЛЛ ми препоръча да мажа с мед и сода.Стори ми се много неподходящо и не го направих.Вчера на контролното теглене беше друг лекар и той ни изписа Фугостатин, пак според него да продължавам да си кърмя и ако искам да кача калориитте да давам на бебка глюкоза или да включа сокчета между храненията Rolling Eyes
Надявам се разбирате защо съм отчаяна вече.Обмислям консултация с друг педиатър и за това ще помоля момичетата от Димитровград да споделят при кого ходят и дали са доволни.
Ох изплаках си цялата мъка.Знам,че само вие можете да ме разберете  Hug Ще чакам идеи какво да правя и дали според вас е нормално да качва толкова малко.
За МЦ да споделя на мен ми дойде вчера за пръв път. PeaceДоста е обилно, бях забравила какво е  ooooh!

Последна редакция: пт, 05 апр 2013, 10:07 от didche77

# 323
Със закъснение  Embarassed Честити месечинки на Ивони, Борко (на Деми), Бобо (на Руми) и на всички останали бебенца!  Tada

Кости, прекрасна малка бузанка си имаш, и според мен прилича на кака си.

А като я видях такава разголена се сетих да ви питам - сега като са 15-20 градуса навън как обличате малчовците? А в къщи както преди ли са? То верно, че се поддържа една темп., ама аз да си питам все пак  Blush

Дидче, мед и сода за 2-месечно бебе  #Crazy Коя е ЛЛ на Надето? Аз съм от Д-град, и сме записани при Туртова (тя ми е ЛЛ от както съм родена).Записах малката при нея просто защото съм ѝ свикнала на характера, пък и знам, че когато и да ѝ звънна ще реагира. Малко си кара от едно време нещата, ама аз не ѝ обръщам много внимание. Не дай си Боже, ако има нещо по-сериозно ще ходя на частно предполагам, за второ мнение. Не знам дали тя би дала адекватни съвети и методи за лечение относно твоите проблеми, понеже ние за сега само сме се теглили, мерили и ваксини слагахме и нямам наблюдение... Иначе доста хвалят Ризов, Кокудева и още един, ама забравих как се казваше сега. Кабинета му е до магазин "Лотос" в Толбухин. Стискам палци скоро да се справите с млечницата и да започнете да наддавате повечко!

# 324
Стели  благодаря  Hug
Точно при Ризов сме понеже много го хвалят.Идеята за меда е негова.В момента обаче е в отпуска и на контролното теглене го заместваше Чавдаров.Нищо адекватно от Чавдаров, ще ми се да притеснявам Ризов по телефона да чуя и него но не е много отзивчив по тел. а сега и като е в отпуск.......Но Чавдаров ме разби с тази гликоза и сокчета.Може би за Фунгостатина поне ще излезе прав  Peace Искам само да знам, че бебето ми е здраво не ми пука колко е дебело или високо.Страх ме е да не би това малко наддаване да е индикация за здравословен проблем.При Туртова беше големия ми син преди 18г. и аз не съм сигурна дали ще помогне в случая.Добре че каза за Кокудева ще взема да я заведа на един преглед при нея.Сори за спама момичета   bouquet

# 325
Май е прехвален този Ризов...  #2gunfire То не стига, че медът е считан за голям алерген, че и със сода да го смесиш... Ужас!  Stop А глюкоза и сокчета не виждам как ще допринесат за качването на кг.  newsm78 Ако изпие 100гр сок/вода, това си е 100гр кърма по-малко на ден. Кърмата е хранителна, не водата. Питай го този Чавдаров той колко деца е кърмил?  Crossing Arms Аман от некадърници! Може би просто бебка не усвоява добре кърмата. Надявам се, да няма никакви здравословни проблеми!  Hug

# 326
Въпрос към Пепеляшка от ЛЛЛ:
Моя приятелка роди преди седмица, но има много стрии и иска да започне да ги третира с шведска горчивка (някой беше препоръчал така). Въпросът е, обаче дали може да се маже с нея, докато кърми, понеже тя съдържа 43% алкохол? Много ще съм благодарна на отговор. Само да подчертая, че няма да я пие, а ще се маже външно, че забравих да поясня.  Hug

Последна редакция: пт, 05 апр 2013, 16:09 от bubi_barabata

# 327
  • Варна
Добро утро момичета   food010
Не съм писала скоро но ви следя как се развивате  Simple SmileМного са сладки бебчетата по снимките, да са ви живи и здрави  Hug
Имам нужда от съветите ви,вече не знам какво да предприема. Бебка не наддава добре според мен.Първия месец беше качила 900 гр. въпреки, че изкара едно 5 дневно лечение с антибиотик заради червено гърло и хрема.Втория месец само 450 гр. ShockedНа изключително кърмене сме.Суче по оклоло 5-7 минути от едната гърда и не иска повече.Пробвала съм след като мине малко време да се оригне да дам пак да суче но избутва гърдата с езиче и се мръщи.Същото ако опитам да дам и другата гърда, случвало се е да се излъже да яде от втората, но след това повръща на фонтан голямо количество мляко.Заключих че от едната и стига щом сама се пуска и не иска повече.Имахме и моменти в които намаляше кърмата но с по-често сукане и понякога с цедене след като се нахрани се регулираха нещата за два дни.Прави паузи между храненията по 1,5ч, 2ч и най-много 2,5ч.Вечер прави по-големи паузи по 4 -5 -6 часа.Спокойна е, гука много и се смее, понякога има само проблем с акането- много се напъва и сякаш я боли коремчето но и това вече премина.За това когато се изтеглихме на 2 месеца много се изненадах че е качила само 450 гр за цял месец, беше пораснала с 3 см.ЛЛ каза да направим контролно теглене след две седмици и тогава да решим дали да дохранваме.Е това беше вчера.Резулата е - за две седмици 220 гр.През тези две седмици я кърмих изключително на често през 1,5 най-много 2.Пробвах да дам АМ една вечер когато ми се стори че нямам достатъчно мляко но тя само като усети биберона и стана страшно- рев до засиняване, а беше гладна.После сука дълго и заспа.Пробвала съм да давам водичка за да свиква с вкуса но не ще и да чуе за биберон,веднага го избутва с езичето,а какви физиономии прави все едно и давам нещо отвратително  Simple SmileБиберон залъгалка по същия начин не ще и това е от самото начало така.Вече не знам какво да правя.Сега сме на два месеца и полувина и сме 4,820 като сме наддали 1,4 от раждането до сега.Другото което незнам дали е нормално е миризмата на акито.Промени се в началото на втория месец, седмица след като беше пила антибиотик.Миризмата без да ми се смеете е едно към едно с миризмата на спрема.Не помня дали това  беше нормално  newsm78 Другото е че вече два месеца не можем да се преборим с млечницата.Само езичето е бяло и Дактарина не помага изобщо.ЛЛ ми препоръча да мажа с мед и сода.Стори ми се много неподходящо и не го направих.Вчера на контролното теглене беше друг лекар и той ни изписа Фугостатин, пак според него да продължавам да си кърмя и ако искам да кача калориитте да давам на бебка глюкоза или да включа сокчета между храненията Rolling Eyes
Надявам се разбирате защо съм отчаяна вече.Обмислям консултация с друг педиатър и за това ще помоля момичетата от Димитровград да споделят при кого ходят и дали са доволни.
Ох изплаках си цялата мъка.Знам,че само вие можете да ме разберете  Hug Ще чакам идеи какво да правя и дали според вас е нормално да качва толкова малко.
За МЦ да споделя на мен ми дойде вчера за пръв път. PeaceДоста е обилно, бях забравила какво е  ooooh!

Здрасти Дидче,

Значи моя син за първия месец качи 750 гр, за втория ,месец 0 (нула) гр и сега след една седмица става на 3 месеца (но ще го теглим с ЛЛ на 21--ви, че тогава ни е консултацията) и все още е на 0 грама качване. Твоето дете с 5-7 мин сукане качва по 450 гр (което изобщо не е малко според мен!), а Симеон с по 40 мин сукане и то на често - нищо не качва, но на мен ми казаха да не се притеснявам. Щом му растели ноктите, ака, пишка, расте на височина гука и се смее, значи било здраво и нямало нужда да се дохранва. Според мен това за мед, сода, вода, сок, глюкоза и АМ са чиста лудост и на тея педиатри трябва да им се отнеме лиценза...Чете утре като почне да ти вади зъби, ще ти кажат да му намажеш венците с ракия...

Според мен не се тревожи за кантарите ами гледай детето...Ако е щастливо, значи е здраво.
Успех!

# 328
  • София
didche77 най-добре ЛЛЛ консултантите да ти отговорят,но щом сте на изключително кърмене е нормално да не харесва вкуса на АМ или вода.Защо не пробваш да дохранваш с кърма(ако смяташ,че имаш достатъчно),дори да е от шише,пак е най-доброто newsm78
Maybelline и аз се чудя как има педиатри,които препоръчват мед със сода,захранване със сокчета от трети,ако не и втори месец едва Shocked ...именно заради стажа би трябвало да са в час с новостите.Вече за дохранването с АМ понякога наистина е нужно Naughty (макар че смесеното хранене най-тегаво според мен),но не да се предлага като опция при първия кърмачески проблем...

# 329
Благодаря ви за милите думи Hug
Не намирам обаче голяма прилика между двете Thinking

Общи условия

Активация на акаунт