Януарче весело се смее ,вече и да гука то умее - 2

• 29 236
  • 734
  •   1
Отговори
# 420
Стеле , аз обличам Косьо с боди , чорапки и отгоре гащеризонче .В къщи сме така , само ако спи е завит с тънка пелена. Навън отгоре слагам един плюшен ескимос , ръкавички и шапка и го завивам.Ако стане много топло, а сме облечени така просто махам одеалцето. Ако деня е супер топъл и преди да излезем си е проличало че ще е топло , горното не е ескимосче ,а суитчър и панталонки пак плюшени ама малко по тънки и отново одеалце.Още не съм събрала смелост само с домашното гащеризонче да го изкарам.А и времето е толкова променливо ...

# 421
Пепеляшка имам следните въпроси и терзания: От около 1 месец си промених хранителния режим, спазвам 90-дневната диета. Като количество си се храня нормално, в смисъл, че не съм намалила храната. Ям много ядки и плодове, правя всичко възможно за да не намалява кърмата. Горе-долу от това време Бебка започна първо да спи по-дълго през деня, после да яде на 4 часа вместо на три. Но си изяждаше всичко, ядеше и от двете гърди и ги усещах изпразнени. Сега от около 10-тина дни започна да яде по-малко като количество, яде само от едната гърда и то не я изцежда докрай. Цока около 5 минути и това й е. Втората гърда изобщо не мога да я накарам и да я засуче. Иначе е спокойна не дава признаци да е гладна, но това намаляване на количеството ме притеснява. Вчера пък беше върхът на това, яде само 2 пъти, през останалото време не искаше да яде и щом се доближавах с гърдата до нея започваше да пищи. Най-накрая вечерта се успокои и яде и от двете гърди, през нощта също яде (иначе нощем отдавна вече не яде). Днес обаче си продължава с това да яде за кратко само от едната гърда.
     Въпросът ми е след като не плаче и не дава признаци на глад трябва ли да се притеснявам за нещо? И възможно ли е промяната в хранителния ми режим да е довела до това млякото да е по-гъсто и засищащо и тя затова да яде по-малко като количество? Чудя се дали е удачен варианта да се опитам да й давам по-начесто да яде , да речем на 2 часа, като и предлагам примерно само едната гърда на едно ядене, след 2 часа другата?

# 422
  • София
Момичета,докато къпах тази вечер Жорето забелязах тази пъпчица на лявото му бедърце,на пипане има малко връхче,не го боли,защото при допир не изрева,но ме притеснява Sad От какво може да е според вас ? Confused

# 423
Да не е от някоя ваксинка???

# 424
  • София
shellfish бяхме на ваксини на първи и му ги биха по-нагоре по бедърцето му Confused , а това се появи днес.Като се замисля,може и да е от претопляне,притеснява ме само да не е ухапване от някое насекомо newsm78 Той обаче си е спокоен,нанка си сега newsm07

# 425
абе дори и насекомо да е щом не е болезнено и детето си е спокойно, можеш да спиш спокойно Peace
наблюдавай го и ако има усложнения тогава звънкай на педиатър. бебенцата са  с удивително силни организми!
лека и спокойна вечер Wink

# 426
  • Варна
Здравейте зимни майчета,
искам да ви попитам дали бебенцата ви имат секрети в нослетата сутрин. Според докторката ни е нормално,че Дани има леко хъркане в нослето от корички образували се от секрети.  ooooh! Аз ли съм се вторачила в това малко носле или е обичайно.

# 427
Адел , цялото ми внимание е насочено в нослето на дребен.Все ми се чува че сумти  , че хърка .... нощно време не спя да го слушам!Побъркала съм се.Около мен всички са болни и съм в постоянна параноя да не го зарази някой! Оня ден от притеснения направо го удавих във физиологичен разтвор за да го прочиствам. Вчера купих и аспираторче. Струва ми се че си набивам филми вече! А да не говорим, че от известно време слюнката му е в повече и постоянно се дави в нея ,а аз си мисля че кашля от друго ...  #Crazy

# 428
Здравейте зимни майчета,
искам да ви попитам дали бебенцата ви имат секрети в нослетата сутрин. Според докторката ни е нормално,че Дани има леко хъркане в нослето от корички образували се от секрети.  ooooh! Аз ли съм се вторачила в това малко носле или е обичайно.

Абсолютно нормално е.И моето бебе е така сутрин.Правя сутрешно душче в нослето с физ.разтвор Grinning.Т.е.почиствам го.
Последното е по съвет на педиатър,не е моя измислица. Grinning

# 429
И при нас имаше доста време хъркане в нослето  и сумтене и все мислех,че е запушен и не може да диша,но лекарката каза,че е нормално и с времето ще се изчисти и наистина така стана вече го няма това нещо и само сутрин го почиствам с физиологичен разтвор и това е.

# 430
  • Варна
Vessii5,много се радвам, че сте се изчистили.
Евана под душче какво имаш предвид? Аз капвам по няколко капки.
AtenaotnA при мен  хърка когато е буден, а спи нормално. Аз имам помпичка,но от една седмица не мога да я ползвам - още като я види знае какво ще последва и докато допра накрайника до ноздрата със замах /независимо дали съм в ляво или дясно/ хваща тръбичката и я изтръгва от устата ми. Съвсем сериозно може да ми изкара предните зъби. Та, полавай я докато не е захитряло малкото. Тя нашата док. била против помпичките,но докато можех я ползвах и цял ден беше сух.
пп Пък знам ли,  ако не вадиш нищо от нослето,а само ти се струва,че има нещо може и да не го ползваш аспиратора.

Последна редакция: сб, 13 апр 2013, 13:08 от _Adel_

# 431
Евана под душче какво имаш предвид? Аз капвам по няколко капки.

LaughingТака де,няколко капки.Ама за тези малки ноздрички си е цял душ.
Аз имам аспиратор на чико,обикновен,като помпа,но още не съм го ползвала.С клечка за уши почиствам ако видя,че има нещо вътре.

# 432
  • sofiq
здр май тия дни всички са навън и никой не пише и ние имаме сополки в нослето сутрин според ЛЛ било нормално и каза да слагам физиол р-р ама той никак не го харесва защото е солен а и като бракна и с клечката за уши и надава яко рев да ви питам вашите бебчета спят ли с отворена уста че ние почти винаги сме зейнали и ме е страх да не му пресъхва гърлото
ето няколко снимки от сутрешната ни гимнастика  Simple Smile
току що станали

кой е това на огледалото

последствията от гимнастиката

почерпете се със следобедното кафе първия ми опит за тирамису

# 433
kremi85, адаша е страхотен! Красота! smile3521

А пък по тирамисуто ми потекоха лигите буквално! НООО имам 8-10 кг. да свалям. Sad

Аз пък даже не съм се замисляла да се притеснявам за сополчетата. Има ги и моя човек - особено сутрин. Ловя ги с клечка за уши все едно с въдица хващам пипи. Преди бяха чисто бели, сега даже са малко жълти, т.е. със сигурност има някоя бактерия, но нека свиква!

И да Борисчо като по-малкък много спеше с отворена уста, сега по-малко, но пак се случва.

Хубава новина за мама - дойдоха ми резултатите от цитонамазката и са нормални. Мисля че преди някой пита - та аз моето изследване си го направих 13 седмици след раждането - така препоръчват тук в Англия.

Последна редакция: сб, 13 апр 2013, 16:31 от Boubou

# 434
  • Варна
kremi85.много е сладко малкото хипи, ето че дърпа бибата значи нищо му няма, а моя като му хръкне нослето и я изплюва и не може да свикне с нея. А последното е важно, защото в противен случай ще си изядем ръцете / и двете едновременно/ Simple Smile Много са вкусни.
    Ще се опитам да не се занимавам с малкото носле, че много плачи моя човека, а ако не се оправи до седмица на унг и толкова.

Общи условия

Активация на акаунт