Януарче весело се смее ,вече и да гука то умее - 2

• 29 236
  • 734
  •   1
Отговори
# 405
Играчки още не хваща, или поне не задълго, се мис е струва, че вече и е време, как мислите ? newsm78

Слагай му ги ти в ръката играчките и така с времето ще започне да ги задържа. Не го чакай само да сграбчи нещо. Моят син много се кефи на едно малко платнено слонче, ама вчера тръгна да го лапа и ме е страх да не се задави, затова му давам пластмасови дрънкалки и гумени играчки за баня.

Ми аз и ги слагам, ама тя само за малко ги задържа, и веднага отваря ръчичка.. Даже и пръстите ми рядко ги сграбчва, няма "маймунски"  Grinning рефлекс, ръчичките предимно на юмруче ги държи..
Ае мързелче е - по корем не обича, и макар че още от раждането си държи главата, само отедното любопитства правим нови движения Simple Smile)

# 406
     Като сте подхванали за играчките да се включа и аз. Нашата Бебка така ни забавлява - като хване нещо го размахва като знаме на всички страни и вряка, все едно вика "Ей вижте ме хванах я" Laughing
     Нещо с хапването се чудя как са нещата. Аз се опитвам да спазвам 90 дневната диета в по-лек вариант с много ядки и плодове. Но откакто съм на диета тя яде значително по-малко като количество и по-рядко като време. Дали млякото е по-гъсто и засищащо, незная newsm78.

# 407
  • София
     Като сте подхванали за играчките да се включа и аз. Нашата Бебка така ни забавлява - като хване нещо го размахва като знаме на всички страни и вряка, все едно вика "Ей вижте ме хванах я" Laughing
     Нещо с хапването се чудя как са нещата. Аз се опитвам да спазвам 90 дневната диета в по-лек вариант с много ядки и плодове. Но откакто съм на диета тя яде значително по-малко като количество и по-рядко като време. Дали млякото е по-гъсто и засищащо, незная newsm78.
И аз съм на тази диета вече 3-ти ден и за сега нямам никакви проблеми Simple Smile
Да те питам спазваш ли плодовия ден ?

# 408
Момичета да ви питам ние сме 3 дена с запек и не знам какво да му дам. Моля ви помагайте!!! Спешно ми е , а и забравих да кажа че сме само на кърма . Детенцето ми много се измъчва само плаче и се напъва пръцка и нищо не излиза. Ако някой знае нещо нека помага много ви моля

# 409
  • Варна
Момичета да ви питам ние сме 3 дена с запек и не знам какво да му дам. Моля ви помагайте!!! Спешно ми е , а и забравих да кажа че сме само на кърма . Детенцето ми много се измъчва само плаче и се напъва пръцка и нищо не излиза. Ако някой знае нещо нека помага много ви моля

Едни хора ми казаха, че така станало и при тях с изцяло кърмено бебе, и майката изяла една круша, което пък от своя страна разхлабило и бебето...
Аз по принцип не вярвам, че има връзка м/у вида на храната и преноса на ефекта й в кърмата, но ако искаш пробвай...
Дано бебо се оправи скоро, представям си как страда миличкото Sad

# 410
МИла, и малечка беше така за малко, едвам ми изтрая душицата да не я нахакам с термометъра, но издържах.. Това докато бяхме още на кърма точно.. Води се, че до седмица не трябва да тормозиш детето с лекарства и външна намеса, но аз например правех следното - докато мием дупарата на чешмата, леко и нежно със сапунчето масажирах анусчето, без да влиза сапунче вътре, и след банята нежно масажче на коремчето.. ПОмогна, изачка се бебка, но как ми жалееше за нея през това време не е истина  smile3518

# 411
Цитат
И аз съм на тази диета вече 3-ти ден и за сега нямам никакви проблеми 
Да те питам спазваш ли плодовия ден ?

Да спазвам го, но в по-лек вариант. Сутрин си хапвам овесени ядки и плод, а следобяд някакви ядки - орехи или бадеми. Понякога като съм много гладна си готвя постно прясно зеле с малко сол и мазнина. Знам, че не е съвсем според диетата, но все пак не може да съм гладна, заради кърменето. И Слава Богу пак има резултати, макар и по-бавни Hug

# 412
Благодаря ви много момичета  Hug   bouquet

# 413
  • sofiq
здр elito_9090 аз пробвах с активия и помогнах така на бебчо изяш и ти една Simple Smile

# 414
Благодаря ти, ТониBlush   Hug

Елито_9090, 3 дни не притеснително, щом сте изцяло на кърма. Божидара понякога ака през 4-5 дни. Преди и аз ядях Активия, но ми омръзна  Mr. Green Сега на 3-тия ден, ако не е акала, ѝ правя масажче на коремчето и до няколко часа пълни памперса със злато.  Peace Имаше един период дето, като се чуя с някой по телефона и първата реплика беше "Изака ли се бебка?"... Две роди бяхме в очакване на заветното ако!  Mr. Green

Ние нищо не хващаме, само ръкомахаме нон-стоп като диригент  nuts Само може да си дърпа бибата от устата, ама после не може да си я лапне пак  Laughing  Но за сметка на това, приказките и усмивките ги раздаваме на килограм!  Party

# 415
  • Бургас
 И моето бебче е така с акането - вече трети ден нищо. Ще пробвам с активията. Дано има резултат.

# 416
  • София
Кисела краставичке, съжалявам че е трябвало да минете през такова изпитание с бебчо в болница...относно слагането на лекарствата напълно те разбирам и съм го изпитала на собствен гръб...голяма мъка е да гледаш как детенцето ти го боли, а да срещаш безчувствие на някой от персонала. Колко толкова и коства на тази сестра да го вкара лекичко?!!! На мен на моменти ми е идвало да го грабна от ръцете им и да го направя аз самата, само и само да не го мъчат, единствено медицинско образование ми липсва. Явно някои хора обръгват, че работят с деца и гледат по-бързо да си приключат задължението, отколкото да щадят детенце...а както се вижда, може и по по-лекия начин #Cussing out Стискам палци повече такива срещи от близко с болничен персонал да нямате - както казвам аз, само за контролни прегледи!!!Изпращам ви цялата си подкрепа!!! Hug

Нашето бебче много се забавлява с активната гимнастика - бие си някоя конкретна играчка, а по някое време прави и мелница Laughing И си се радва, и си гука на играчките!!!Е, разбира се, в един момент започват да я изнервят и тогава бързо бързо ги скриваме от очите и Grinning

Тони, определено цените, които са ви дали, като ги сравня с тези, които намерих докато организирах нашата сватба, са напълно приемливи. Специално бутониерите и украсата за чашите предпочетох да ми ги направят в салона, от който си поръчах роклята, защото тези, на които се нагледах по магазините бяхааааа Sick Ако искаш на лични ще ти пратя координатите на едно ателие, в което правят страхотни сватбени подаръчета - много по-различен вариант от познатите на всички ангелчета, слончета, гълъбчета и тем подобни, а и определено ще направят впечатление на гостите ти.

Целувки и прекрасен ден в разходки на всички!!! Hug

# 417
Добро утро,

И при нас се случва да не ака по 1-2 дни, но после идва голямо ако. Незнам дали може да се нарече запек, защото пак си идва течно, но наистина през тези дни, които не ака има голямо напъване, пръцкане и почервеняване като домат. Аз правя малко масаж на коремчето, не съм сигурна, че помага, сигурно и без масажа пак ще си се изака бебето.

Аз да се върна на моите чуденки за захранването. Тук в Англия официалният съвет е бебето да се захрани на 6 месеца (до тогава само кърма) и да се следва принципа на "захранване водено от бебето". Така де, ама при този метод се предлага храна на бебето в допълнение с кърменето и не се замества хранене с кърма до 1 годинка т.е., твърдата храна е само добавка към кърменто до първата годинка. Аз обаче няма да мога да следвам този принцип и ще захранвам по трандиционните начини. Майка ми каза, че по мое бебешко време са захранвали бебетата на 4 1/2 месеца. На мен ми се вижда рано, 6 м. пък само на кърма ми се струва дълго. Та така, чудя се и се мая...

# 418
Аз пък имам чуденки със обличането за разходки  newsm78  Бях споменала преди време, но никой не ме отрази.  Crossing Arms Предполагам, че всички знаят принципа за обличане на бебе "както ние сме облечени + един кат дрешки", но реално как стоят нещата? То при 20 градуса, аз излизам навън с много тънка блузка с дълъг ръкав, или 3/4. По тази логика бебка трябва да е с боди + блузка, и панталонче? И като спи - завита с одеалце. Все си мисля, че или много го навличам детето или пък е прекалено разголено   newsm77  Ще помоля да споделите вие как обличате бебетата навън?   Tired

P.S. забравих да уточня, че + един кат дрешки, имам предвид броят на нашите (1, 2) + един брой отгоре

Boubou, избери средата... като навърши 5 месеца и някой ден  Peace Аз лично така смятам да правя. Като се има предвид, че захранването в началото е със скоростта на костенурка... първите 2 седмици едва ли ще въведеш повече от 2-3 продукта, и то по 4-5 лъжички.  Crazy  

Последна редакция: пт, 12 апр 2013, 13:44 от Stelito89

# 419
Stelito89, аз не бях запозната с този принцип за обличане и по тази причина си обличам бебе с едно долно боди и едно горно гащеризонче за вкъщи-температурата е 20 градуса, и когато не си е в леглото просто му мятам едно много леко одеалце. За навън както вече повечето майки са изпитали бебетата не винаги са в настроение да бъдат обличани и трашмелени преди и след разходка и аз по тази причина процедирам по следния начин: бебо е облечен точно толкова колкото и в къщи, но е добе завит с одеалце (олекотена завивка) и шапка. Това е. Така избягвам неприятностите около обличане и събличане, а и бебчо е щтастлив и спокоен. И така е от както се е родил-естествено разходките ни не са много дълги, а по кратки и няколко.

Общи условия

Активация на акаунт