СЕДМИ клас - втори срок - 11 тема

• 25 622
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Преди време бях питала и аз тук, час и половина за всичко, общо.

# 616
Да споделя-от личен опит,чертежите според правилата прегледни и с чертожни инструменти, направени.За преразказа-няма време за белова много се борех да има и чернова,но не стига времето.Поправките,ако са допълване-с кръгче и номер и накрая на текста добавката,зачертаване с една линия,е и да не се маже много,че има и критерии за прегледност-макс -3т това по памет,но и за стягане Hug
По спомен чистото време за писане е час и половина.Мисля,че в справочниците пише по-подробно.

# 617
  • Вече на светло в София
Моя праска направо на белова преразказа - не че сме китка вързала за подражание Grinning.
Чертежите ги свикна на ръка, та заради това питах - е на изпита ще се прежали да ползва триъгълник Wink

# 618
Има и задачи специално за построение-тях задължително с чертожни инструменти,за другите,моля по-компетентни да пишат.

# 619
  • София
те май нямат време за чернова, освен ако под чернова не разбираме нахвърлянето на ключови думи и действия, докато са му още пресни в главата.

# 620
  • София
Има и задачи специално за построение-тях задължително с чертожни инструменти,за другите,моля по-компетентни да пишат.

Всичко по чертежа   в 24 зад,  ако е геометрична , разбира се, се  прави  с чертожни инструменти и молив. Буквените означения - с химикалка. Казвам ако, защото миналата година нямаше геометрична. Дано тази година  поправят тази си грешка. Геометрична задача, заедно с текстовата, са идеално средство за пресяване на децата..По геометричните  от 1 модул - или си ползва чертежите на  самия лист с условията, или си прави бързи на черновата на ръка, с цел пестене на време. Тези чертежи ( на свитъка с условията на 1 модул  и направените от детето на ръка пак по задачи от 1 модул) никой проверител не ги гледа.Те не стигат така или иначе до него. Проверителите проверяват само 21,22,23 и 24 задача. На първите 2  от тях само отговорите, на вторите 2 - всичко. Първи модул се проверява другаде и от друг.

# 621
  • София

Всичко по чертежа   в 24 зад,  ако е геометрична , разбира се, се  прави  с чертожни инструменти и молив. Буквените означения - с химикалка. Казвам ако, защото миналата година нямаше геометрична. Дано тази година  поправят тази си грешка. Геометрична задача, заедно с текстовата, са идеално средство за пресяване на децата..По геометричните  от 1 модул - или си ползва чертежите на  самия лист с условията, или си прави бързи на черновата на ръка, с цел пестене на време. Тези чертежи ( на свитъка с условията на 1 модул  и направените от детето на ръка пак по задачи от 1 модул) никой проверител не ги гледа.Те не стигат така или иначе до него. Проверителите проверяват само 21,22,23 и 24 задача. На първите 2  от тях само отговорите, на вторите 2 - всичко. Първи модул се проверява другаде и от друг.
1 модул също се проверява от проверителите и от информатиците.

# 622
  • София

1 модул също се проверява от проверителите и от информатиците.

Явно не от всички или как...  Миналата година се запознах по  съвършено друг повод  с проверителка на изпита по математика.Върви ми да се срещам с такива, познавам лично  и една от 2010.. Hug Изрично подчерта жената , че проверява САМО 2 модул.Може ли да има някаква промяна спрямо предишни години.. newsm78 Или не съм я разбрала?

# 623
  • Вече на светло в София

Ето това не го знаех Embarassed Що караници отнесе, че пише с химикал върху чертежа.
А върху теста разрешава ли се драскане, т.е сметки отстрани, примерно въпросителна на някоя задача, за да се върне после и други такива?

# 624
Явно не от всички или как...  Миналата година се запознах по  съвършено друг повод  с проверителка на изпита по математика.Върви ми да се срещам с такива, познавам лично  и една от 2010.. Hug Изрично подчерта жената , че проверява САМО 2 модул.Може ли да има някаква промяна спрямо предишни години.. newsm78 Или не съм я разбрала?
Възможно е да е като по състезанията - например при четири описателни задачи, едни проверители са само за първа, други само за втора.... Та и тук може едни проверители да проверяват само първи модул, други - само втори.

# 625
  • София

Ето това не го знаех Embarassed Що караници отнесе, че пише с химикал върху чертежа.
А върху теста разрешава ли се драскане, т.е сметки отстрани, примерно въпросителна на някоя задача, за да се върне после и други такива?

Твърдо ДА.  Има някои квестори, които  незапознати добре с наредбата, забраняват на децата. Кажете им  да си търсят това право, полага им се.Нали се сещате какво би означавало да пречертават всичко в рамките на 60 минути, в които трябва и да решат 20 задачи..

# 626
Мен повече ме притеснява поправянето в текста (преразказа), нито на курса, нито на пробните упражняват така, както е по регламент, неговите преразкази са си със задраскване на общо основание, няма никъде забележка как се прави.  Thinking
Анулират ли работи, ако просто си задраскал няколко думи не както е по правилата?

Аз също се интересувам от този въпрос. Моят го уча да използва скоби.Какви са възможностите за поправка на текста?

# 627
  • София
Теди, не знам за кого говориш. Аз през 2010 бях проверител, точно когато Сара кандидатства:)
1 модул първо се проверява от информатик, който въвежда своите точки в протокол. Аз като математик, също проверявам 1 модул и чекирам верните отг. Пиша точките. Ако има разминаване с информатика, търсим у кого е грешката. Втори модул се проверява от нас само.  Laughing

# 628
  • София
Ох, мами, има наредба, ама проверителите влизат в положението на децата. Ще ви дам пример, дъщеря ми ОПРЕДЕЛЕНО беше писала буквите на чертежа  с химикалка и никой не й е анулирал работата. Най-добрата й приятелка с молив - работата пак не е анулирана.За мен по-логичното е именно с химикалка, тъй като се пресичат всякакви възможности за поправка и външна намеса върху чертежа. Thinking За БЕЛ -същото, по школите казваха един тип задраскване на сгрешено, в училище друг. И накрая май не бяха анулирани работи заради тези разминавания. Явно трябва нещо по-фрапантно да е, за да се стигне до анулиране. Въпреки, че във форума имаше през годините мами, чиито деца си бяха писали на видно място имената..А после участваха по класиранията, което значи, че работите им не  са  били анулирани.Разбира се, това не е успокоение, човек трябва да знае правилата, да ги спазва и да очаква и отсрещната страна да ги спзава. Ако ли не  -  да е пак информиран, за да  си търси правата.

Последна редакция: вт, 02 апр 2013, 18:27 от Tropical Paradise

# 629
  • София
Последно, на чертежа само с молив всички означения или не?

Общи условия

Активация на акаунт