СЕДМИ клас - втори срок - 11 тема

• 25 613
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
А справочника за тази година излезе ли ?

# 601
  • my own world....
Справочник - средата на април.

За желанията да обобщим  - значи първо си ги редим както иска детето. А ако се реши да се отива на трето класиране - тогава идват тънките сметки ...
Аз лично също не мисля, че ще чакам 3то класиране.

# 602
  • Вече на светло в София
Тази година да си траеш, докато не сме вредили форумните.  Wink

чакам подкуп  Joy Joy Joy

С корупция не се занимавам.   Sunglasses

Я, Мад колко е бърза.  hahaha
Бърза, я подмазвам се hahaha
Кажете чертежите по мат задължително ли трябва да са с чертожни инструменти? Намалява ли се ако са на ръка?

# 603
Мен повече ме притеснява поправянето в текста (преразказа), нито на курса, нито на пробните упражняват така, както е по регламент, неговите преразкази са си със задраскване на общо основание, няма никъде забележка как се прави.  Thinking
Анулират ли работи, ако просто си задраскал няколко думи не както е по правилата?

Последна редакция: вт, 02 апр 2013, 17:00 от нова

# 604
В събота видях, че на Славейков вече се продава. На Педагог.

# 605
  • Варна
За 3то класиране и аз няма да имам останали неврони,ама пък ако се наложи...ще се прежаля кво. Laughing
Вашите пишат ли чернова и после белова на преразказите на пробните? Моя не и не,направо на белова драска и не мога да го убедя и накарам другото. Tired
Отделно сега като му взех работата от пробния по мат. видях,че два отговора грешно ги е преписал в бланката,та и там меля.Оффффф.... ooooh!

# 606
  • I want it all and I want it now.
Дават се около 0,5 т ако чертежа е правилен. Изискват се линия, пергел и т.н.При нас даже учителката по математика е писала двойки  за не носене на пособия за чертаене.  Peace

# 607
  • Варна
В справочник стар прочетох,че им искат пергел,транспортир,триъгълник и молив.
А сега на пробните им искат само триъгълник и молив. Rolling Eyes

# 608
Вашите пишат ли чернова и после белова на преразказите на пробните?

Не, но причината не е, защото не желае, а защото няма време.
Поради това съм му казала да редактира, съгласно правилата- скоби, знак за нов ред, доколкото е запознат с тях и да си проверява за правопис, пунктуация и изложение с подредба, както и да следи за изпълнението на поставената конкретна задача.

# 609
  • Варна
Вашите пишат ли чернова и после белова на преразказите на пробните?

Не, но причината не е, защото не желае, а защото няма време.

Моя също това изтъква като довод,притеснява се,че няма да му стигне времето за препис.
Ще обърна внимание на учителката да го позанимае с корекциите и начина им на отразяване.

# 610
Аз съм давала преразкази от един сборник за "седмолаци" и засичам време. Наистина не е сигурно, дали ще му стигне, ако препише и пак си провери беловата. Пък и честно казано нямаше проблеми- пише си беловата спокойно, проверява, редактира и толкова.
Помня, че когато аз кандидатствах с БЕЛ, неправилната корекция /напр. задраскано и писано отгоре/ ми носеше негативи. Бяха ни го разяснявали изрично. Сега не знам дали е така, но предпочитам да може да коригира правилно.

# 611
  • I want it all and I want it now.
И моят няма време за белова .
Интересното при нас е че все още нямаме РС  Shocked
Иначе си знаем датите за класните по мат. и литература.  Laughing
Сложили са ги в началото на май.

Последна редакция: вт, 02 апр 2013, 16:43 от Syn

# 612
  • София
На последния ПИ по БЕЛ в Регалия щерката избрала следната стратегия: веднага след като прибрали текстовете, бързо написала (разбирай надраскала) на чернова всичко, което е запомнила. После преписала, редактирайки и допълвайки на белова. Едва й стигнало времето  Confused
Още не са излезли резултатите, та не знам работи ли тази стратегия.
При нас РС след ваканцията, за класните още не знаем. 

# 613
До този момент винаги е бил с чернова . Иу дома като се упражнява и засичаме време се вмества в час и 15 мин. Днес взех два пробни негови - добре са написани, чисто, без задрасквания. Отнети са му точки само по два критерия - на места сгрешено глаголно време и няколко правописни грешки. И двата са били с белова и чернова  Регалия пак е писал с чернова.
Надявам се до изпита да започне да пише направо на белова.
Имам следното питане - час и половина втори модул  включва ли и 15-те минути четене на разказа, или те са отделно, а чистото време за работа е 1,5 часа. На някой пробни им отпускат 15 мин, а на други - не. Как е на самата матура обаче?

# 614
И моята не пише чернова защото не и стига времето.
Ако на задачата за редактиране на текст посочи грешка която всъщност не е грешка отнемат ли точки.Обсъждано е сигурно но не мога да го намеря Sad

Общи условия

Активация на акаунт