БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 37 251
  • 735
  •   1
Отговори
# 60
Тани4ка_04, стискам палци по-бързо да се възстановите

# 61
  • варна
ani_d , крем карамел с тиква - в къщи много се харесва Hug

# 62
Имам една огромна тиква на терасата, продълговата е Simple Smile Освен за тиквеник и мъфини с тиква за друго не се сещам, а нямам много място във фризера! Дайте някакви идеи??

*печена тиква (полята с мед и орехи леко препеченки)
*крем карамел с тиква
*тиква с прясно мляко(захар и канела)
*Пълнена тиква със сушени плодове(в твоя случай може само долната част да се издълбае и напълни)
*Крем супа с тиква (за който обича разбира се.....)

newsm78 newsm78 newsm78....За друго не се сещам в момента....

# 63
  • Стара Загора
Имам една огромна тиква на терасата, продълговата е Simple Smile Освен за тиквеник и мъфини с тиква за друго не се сещам, а нямам много място във фризера! Дайте някакви идеи??
*печена тиква (полята с мед и орехи леко препеченки)
*крем карамел с тиква
*тиква с прясно мляко(захар и канела)
*Пълнена тиква със сушени плодове(в твоя случай може само долната част да се издълбае и напълни)
*Крем супа с тиква (за който обича разбира се.....)

newsm78 newsm78 newsm78....За друго не се сещам в момента....
Става много интересен фреш от сурова тиква  Simple Smile А и е много полезна в суров вид. Аз понякога добавям на салата от зеле или от ряпа настъргано парче сурова тиква.

# 64
Мога ли да панирам хек само в галета или брашно - без яйца? А ако я сложа в плик за печене ще стане ли добре и с какви подправки?
Предварително благодаря Hug

# 65
Мога ли да панирам хек само в галета или брашно - без яйца? А ако я сложа в плик за печене ще стане ли добре и с какви подправки?
Предварително благодаря Hug

Става пържена само с брашно или галета, най-често така правя вкъщи и хек, и други риби. Не съм пекла в плик, може би черен пипер или от готовите подправки за риба? newsm78

# 66
Здравейте, искам да направя кайма от чисто месо и да замразя във фризера. Какво месо да купя и нещо прибавя ли се към каймата за трайност? Колко време издържа така във фризера(нямам отделен такъв ще ползвам фризера на хладилника). Благодаря  предварително bouquet

# 67
  • Бургас
Има ли проблем , ако картофите за салата ги сваря от предната ве4ер къде да ги държа за да не потъмнеят ще си променят ли вкуса

# 68
  • София
Има ли проблем , ако картофите за салата ги сваря от предната ве4ер къде да ги държа за да не потъмнеят ще си променят ли вкуса
Не, няма проблем, свари ги, но недей да ги белиш. Остави ги с кората на хладно.

# 69
  • София
Здравейте, искам да направя кайма от чисто месо и да замразя във фризера. Какво месо да купя и нещо прибавя ли се към каймата за трайност? Колко време издържа така във фризера(нямам отделен такъв ще ползвам фризера на хладилника). Благодаря  предварително bouquet
Приготвям си кайма от 60% свинско и 40% телешко. Смилам си я сама. Разпределям в найлонови пликчета и във фризера на хладилника. Може да се държи до няколко месеца./ 1-2м/

# 70
  • Варна
stenly, 100 човека са ти отговорили вече  Grinning И сигурно "проблемът" отдавна е решен .
Но и аз един вид да се запиша с рецепта за Пиле в сос от заквасена сметана . Тя е за пилешки бутчета ,но може всякакви други части  на пилето да използват ,както и към соса да се добавят и гъби ,и каквото искаш ....
Напоследък в същия сос настъргвам и малко наличен кашкавал . Става много вкусно !  Heart Eyes
Благодаря Селма, записах си рецептата, да не питам друг път.
Да споделя, че ползвах заквасената сметана на ЛИДЛ, разредих я с вода и пр. мляко и стана идеален сос без никак да киселее. Стана ми любопитно и опитах с лъжицата - има разлика с другите видове, които съм ползвала и киселеят - На Баба, Данон.

И да се похваля, че ме много се хареса нещо по-така в ястието, а то беше - запържения ситно, ситно нарязан бекон като начало. После остава на пилешкото и овкусява соса.

# 71
Приготвям си кайма от 60% свинско и 40% телешко. Смилам си я сама. Разпределям в найлонови пликчета и във фризера на хладилника. Може да се държи до няколко месеца./ 1-2м/

Всякакво месо до 6 месеца във фризера,няма проблем!......Кайма( свинско+телешко или само свинско) имам винаги,защото все трябва(нищо не й се добавя ).....Като дойдат ненадейни гости кюфтетата са безпроблемни  Mr. Green (размразявам в МВ,когато е спешно)

# 72
а да ви питам, освен пакетите, що не си направите някоя наденица и кюфтета от каймата и така  да замразите  Laughing  Още по-лесно е  Wink

# 73
Всякакво месо до 6 месеца във фризера,няма проблем!......Кайма( свинско+телешко или само свинско) имам винаги,защото все трябва(нищо не й се добавя ).....Като дойдат ненадейни гости кюфтетата са безпроблемни  Mr. Green (размразявам в МВ,когато е спешно)
преди няколко години се вдигна врява ,че сме изяли говеждото месо на Аржентина ,което е било замразено над 20 год.  и пак сме оцеляли hahaha  така че до 6 мес. може да говорим за съвсем прясно месо.

# 74
Момичета трябва ми изпитана рецепта за вкусни соленки.Дайте идеи?

Общи условия

Активация на акаунт