Ежедневно главоболие вече 8 месеца.

• 20 487
  • 24
  •   1
Отговори
Имам постоянно слабо главоболие, което ме мъчи вече 8 месеца. Досега нито един невролог не можа да определи от какво е. Започва сутрин още като се събудя и по някое време през деня изчезва. След това вечер към 7-8 или дори по-късно пак започва. Едностранно е, пулсираща слаба болка, засилва се при по-силни емоции, без значение хубави или лоши. Даже някоя вечер докато гледам филм ме заболява. Не е от претоварване, въпреки, че напоследък с малкия (на 14 м. ) имам доста напрежение. Дори и когато отпочина пак ме боли в тези часове. Интересно, че ме започва след ставане от сън, а при излизане, разходка отминава. Миналата година имаше дни и седмици в които болката изчезва., сега обаче е почти ежедневна.
Имал ли е някой подобен проблем?
По принцип търпя на болка, но вечер като легна и не мога да заспя от нея, гълтам панадол или аналгин.

# 1
Добър офталмолог - очно налягане и астигматизъм.
След година с такова главоболие, се оказа, че съм с дивен астигматизъм. Нося си очилата с кеф и не ме боли нищо вече.
Успех!  Peace

# 2
Ходих на очен, мериха дъна, всичко, не е от това Sad
Очите са добре, а и офталмоложката каза, ако е от очи няма да ме боли след сутрин след сън.

# 3
  • Русе, у дома
Преумора, депресивни мисли, стрес? Предполагам, че лекарите са направили всички изследвания и не откриват физическа причина за болката. Тогава остава да е на нервна почва. Психолог посетила ли си? Повече почивка и смяна на обстановката се отразяват добре. Изхождам и от това и от личен опит -
Едностранно е, пулсираща слаба болка, засилва се при по-силни емоции, без значение хубави или лоши. Даже някоя вечер докато гледам филм ме заболява. а при излизане, разходка отминава.

# 4
Цитат
Публикувана от: barfly
Вмъкни Цитат
Преумора, депресивни мисли, стрес?
И трите Sad
Ама не мога нито обстановката да сменя, нито да почивам повече. С малко дете съм, гледам го сама вкъщи, определено не си доспивам, сутрин ставаме 5,30-6, а аз винаги съм обичала да си доспивам.
Сега като попрочетох в нета, определено е от нерви и преумора, а и от прекаляване с болкоуспокояващи. Но за момента поне изход не виждам Sad(
А и ще почвам работа от къщи, та не знам въобще как ще се справям.

# 5
Някой сети ли се да те прати на скенер? Или само ти прибират направленията и ти разправят, че нищо ти няма? Направи си скенер. Ти да си спокойна. И дано всичко е наред.

# 6
maria_magdalenna, убедих последната невроложка да ми пусне направление за скенер, но сега още чакам ред. И аз искам да отхвърля по-сериозни причини с него.

# 7
  • София
Аз гласувам за астигматизма, моя колежка се мъчи цяла година, и на нея първата очна лекарка й каза, че няма проблем, що изследвания и скенери бяха, и масажи, и накрая като отиде на друг очен лекар лъсна истината...

Между другото, и аз имам подобни главоболия, след сън,  но за себе си се съмнявам, че е или от въглехидратите, или от млякото....

# 8
Въздържах се да пиша пак, но...
3-ма известни очни лекари ме гледаха, скенер ми правиха, със съмнения за МС или Алцхаймер. Никой не видя никакъв проблем с очите. Накрая една възрастна лекарка ме преглежда 2 часа, докато установи астигматизма. От 3 години нося очила, не ме е боляла глава от тогава.

# 9
Горката, съчувствам ти.Аз също страдам много често от главоболие,имам мигрена по наследство.Миналата година три месеца нон стоп ме боля главата,а тогава още кърмех и не можех да пия по-сериозни лекарства,мен ме болеше предимно нощем,събуждах се всяка нощ през тези 3 месеца се с ужасно силно главоболие в дясното слепоочие.Това ми е най-кошмарния период в живота,като си спомня сега и ме втриса...Та тогава си правих какви ли не изследвания-ЯМР и т.п. и всичко ми беше в нормата,просто за мигрената нямало обяснение.Направи си за всеки случай някакви по-сериозни изследвания на главата,отзад на врата,на синусите и гледай да се наспиваш,и пий много течности,при главоболие е много важно.

# 10
sharky, Аз доста наблягам на въглехидратните храни, може ли от това да боли глава?
nikol0455, според невроложката при мен не е мигрена, нямам гадене и виене на свят. Според нея трябва да променя начина си на живот. Особено зимата с бебето повечето време сме вкъщи, застояване, преумора, липса на разнообразие, това било основното. Иска ми се наистина да почна йога или спорт, но ще видим, трябва да реорганизирам времето и да намирам време за себе си, което сега не правя Sad
А за очите ще търся пак специалист. Но аз съм с много нисък диоптър, около -1, и доста обстойно ме гледаха последния път.

# 11
Може да е от по простичка причина-например спиш на неудобна вьзглавница.Проблемите,които тя може да сьздаде на грьбначния стьлб много често се изразяват именно в описаното от теб сьстояние-сутрин бока,после изчезва,после пак идва след натоварването през деня.

# 12
  • София
Аз за единия куриоз си имам и други причинители на главоболие - бритонът. Аз съм с голям топчест нос и модерните прически без бритон не ми ходят, та като ми по израстне по-дълъг бритона и се почва коварното главоболие.

Като се разплача, после също ме боли глава. Също и като се ядосам бързо и рязко, в работата понякога ми се случва, предполагат е от избухването на адреналин. Направо ми пулсира...

# 13
Тук скенера кеш струваше последно 50 лева и не чакаш. Защо просто не разпиташ и не отидеш на кеш? Няма да се охарчиш кой знае колко. Един съвет от мене: Изключително важно е кой и как ти разчита скенера. Вземи си нещата след прегледа и какъвто и да е резултата потърси второ мнение.
За да си спокойна.
Желая успех и хубави резултати.

Относно очите и диоптрите: Бях на 7 години когато ми откриха дългогледство и астигматизъм.  В 1-ви клас, като дойде време да се уча да пиша. Милион пъти ми правиха очила: нося ги 2 седмици и ги хвърлям: зверско постоянно главоболие. Преди 4 години разгеле най-накрая и то по служебна линия ми уцелиха едни очила в една частна оптика. Обаче не нося и тях. Като ге сваля, 2 часа виждам размазано. И така, вече 30 години си карам без очила, що чертежи ми минаха през ръцете докато завърша инженерното, а сега работя графичен дизайн и НЕ НОСЯ очила. За 30 години диоптърът ми не е мръднал много. Дай Боже и да не мърда.
Ако носиш очила, пробвай и без тях. Може да не са подходящи.

# 14
  • София
Като се изключат относително "простите" причини - емоционален дискомфорт, обездвижване, шипове, ниско кръвно, хроничен синуит, нехигиеничен начин на живот -храна, прием на течности, кафета, цигари, малко сън, неудобно легло и т.н. и след като са изключени неврологични и очни проблеми, не е лошо да се консултирате с ендокринолог и изследване на нивото на пролактина.

Общи условия

Активация на акаунт