Дрешки, пеленки, колички – за ЮНСКИ бебета подготвяме се всички!

• 26 027
  • 739
  •   1
Отговори
# 60

Аз последно поръчвах от Некст директ-безплатна е доставката до БГ и са много хубави нещата и като модели и като качество.http://www.nextdirect.com/bg/en .Дойдоха за около 4-5 дни.
[/quote]

GVN исках да те попитам ти с каква карта поръча от този сайт понеже нали не ставало с БГ карта?Много благодаря предварително Hug и в темата за поръчки това май го пише newsm78

# 61
Почти всички бодита, които съм ползвала, са били без копчета, вкл. тези за новородено. Никога не съм се замисляла дали е добре или не.  Grinning
Дори бих казала, че с копчета са ми създавали малко трудности. Баткото имаше едни от НМ, 12-18мес. Все забравях да ги откопчея и му дърпах главата.  Mr. Green
Знам за доста случаи през зимата: слагат бодитата на парното примерно да се стоплят и копчетата се нагряват и става... Whistling

Петроханче, от този сайт става с Бг карта!  Peace

# 62
  • София
Аз вече имам одеалца занавън (от днес) Mr. Green ,но обмислям за вкъщии да взема чувалчета, макар че не съм много сигурна. то ако надолу е завито, нагоре пак тр. да е с дълго ръкавче в началото,ако са тези, които са тип гащеризон, или ако са тези тип одеалца с цип, май са по-добре. Абе...нямам идея, накрая просто ще взема нещо и ще видим длаи ще го ползвам.

# 63
Пупалинчета тези летни спални чувалчетас цип,се ползват вместо одеалца ли  newsm78 
Извинете за невежеството,но нямам никаква идея за какво са  #Crazy

# 64
Момичета, вие какво знаете относно носенето на сутиен през бременността? Тоест, аз рях чувала в началото, че постоянно трябвало да си със сутиен, за да не се отпускат и да не виснат гърдите  newsm78 , скоро обаче прочетох, че било хубаво да са "пуснати", за да дишат и да им е свободно. Аз от началото постоянно нося сутиен, свалям го само като си лягам и изведнъж като прочетох това и  #Shocked
Моля ви да споделите мнение, та ако съм сбъркала да се поправя!
И още нещо, ако ще ми излизат стрии някъде има ли период, в който почват да се появяват или е индивидуално при всяка мама? Щото аз нали си пестя малко кремчето и се мажа само по веднъж на ден, вместо по два...та се опасявам да не цъфна някой ден от пестене Simple Smile

# 65
  • София
Цоп и аз в новата тема  Mr. Green Fashionmama, страхотна е, както винаги Simple Smile

Като цяло много ми ще да храня местната икономика, но не сме достатъчно богати , за сега Wink
MalenaTak   202uu, с две ръце те подкрепям. Ние засега сме купили само количка - от германски сайт с директна доставка до тук ми излезе с 250 лв. по-евтина от намалената количка в тукашен магазин. За дрехите също съм се ориентирала към онлайн пазаруването, но още само оглеждам. Онзи ден купих едно боди от Mothercare, срещу нескромната сума от 18 лева - просто не съм купувала никакви дрешки, тази много ми хареса, а и бях в едно умилително настроение. После специално го потърсих в сайта им - ами, там е 4 паунда, което както и да го смяташ е макс 10 лв. Е, как да стимулирам родната икономика?

На мамите, които са болни - бързо да оздравявате. Adelina_bg, да се оправяш, особено това с бъбречната криза си звучи страшно. Не ти ли пуснаха поне някаква урина, знам ли и аз? Дано не те повтаря.  bouquet

Как ли са for girls who ride и бебе Явор? Сигурно никоя мама тук няма контакт с тях, иначе щяхме да дочуваме нещо. Дано са добре и малкият мъж да наддава.
Хубава вечер на всички и спокойна нощ (с минимум ставания)  lovekiss

# 66
  • София
С риск сега да ме оплюете всички, но аз тези английските бодита хич ама хич не ги харесвам, при все че имам сигурно 20 на различни марки - Mothercare, George, Tesco, C&A. Изобщо като цяло всички бодита, които са с премятане на раменете на мен не ми харесват. Материите им са супер, но след 3-4 пранета така ми се раздърпаха всичките, стоят ми едни безформени бодитата, това на раменете така се е раздърпало че като го облека на малчо редовно ми стои с голи рамене, ужас просто. Тези от C&A са най-свестни от всичките, но тези на George и Tesco са в плачевно състояние.
Тези с копчетата аз ги харесвам в пъти повече. Но зависи какви - български бодита смея да кажа че почти не съм виждала качествени и хубави, или им се късат копчетата или пускат бримки.
Аз най си харесвам турските бодита - в частност Азиз бебе; Флекси бебе и Бебетто също не са лоши. Като Азиз просто са ми фаворити не само от към дизайн ами от към качество на трикото. Сега извадих едни бодита на Алекс - ами тези английските са направо предали богу дух, ще ги носим, ама на мен са ми хем грозни така раздъпани, хем изглеждат вече захабени. Бодитата на Азиз като ги извадих - ами обличани са стотици пъти, прани са със същата пералня, със същия прах - като ги изгладих мога да ги продам за чисто нови - няма да им се усукало трикото, да са се раздърпали, да са избелели, нищо. Но недостатъкът им е че са много скъпи, но както казах аз тогава ги взех от склада на 50% и напазарувах като за цял магазин.
В началото най-удобни са бодитата с предно закопчаване или тип прегърни ме. Тези през главата не са ми били удобни за новородено и не съм ползвала (имах 2-3), после след 3-4 месец минахме на тези с копченца на рамената. Никога не ми се е случвало да изгоря сина ми с копчетата (може би защото не ги слагам на парното). Съжалявам че като поотрасна ме домързя да ида до склада на Азиз да си взема още бодита ами си поръчах от Ибей, още съжалявам, но като дойде време номер 2 да ги носи може и просто да ги даря на някои цигани и да отида до склада за нови. Мен все ми е неудобно от жената, че ми е позната и ми ги дава на цени на едро, ама пък от друга страна купувам повече отколкото някои магазини зареждат.
Та така не ме нападайте, аз просто си изказвам моето мнение, не твърдя че задължително съм права.

# 67
  • София
Аз пък сега разгледах сайта на некст. Първо ми е много глупаво направен (сега си спомних,че и преди съм го мъчила), второ- няма разпродажби в момента на бодита примерно и комплекти бодита, а тези, които са на нормални цени са по 9 лири за 3 бр., което все пак ми се струва скъпо,особено за новородени,дето ще го носят има няма 3 мес. Или аз не намирам, или съвсем съм станала блонди newsm78 hahaha

# 68

b]Петроханче[/b], от този сайт става с Бг карта!  Peace

Много благодаря Peace

# 69
Vilito86 - аз още в началото на бременността си говорих с една приятелка, която докато е била бременна е живеела в Германия и тя ми каза че акушерката там и е казала да носи сутиен НОН СТОП и дори да спи с него! И аз така правя!

А по повод мазането същата приятелка ми каза, че е се е мазала с кремове от по 40 евро и пак има стрий и по повод това са обяснили, че кожата или се разпъва или не ... че кремовете помагат ... помагат, но ако имаш склонност ще се появят стрий, но благодарение на крема ще са по малко!

Направо като си говоря с въпросната приятелка и ми разказва за отношението в Германия и как всичко ти обясняват (да не говорим, че не те изписват от болницата докато не са те научили да кърмиш детето и да го къпеш), а аз трябва да вадя думите на АГ-то с ченгел от устата!

# 70
  • София
adelina_bg, а в кой магазин продават тези дрешки на Азиз бебе?

Няма какво да те нападаме, всеки си има вкус и предпочитания, а и на мен ми е първо бебе и честно казано - идея си нямам за какво става въпрос - какви одеала, какви чувалчета, какви помпи... дрешки с копчета - без копчета... лудница някаква #Crazy. Явно ще е по метода проба-грешка, докато всяка не си напипа какво ѝ е най-добре.
Затова и коментарите от мами с опит като теб са ми много полезни, за което само ви благодаря  bouquet

# 71
Adelina дано не ги изживяваш повече тези кризи до края!!!
for girls who ride дано да сте дбре и скоро да драснеш някой ред, че всички те мислим  Hug

Тези комплекти за колички за кой кош са? И каква функция имат?
Nextdirect-a работят с бг карти, но точно с моята - не....така ме хвана яд newsm61
Наистина са малко скъпички, особенно за новородено, което ще ги носи 1-2 месеца, но са мн оригинални и аз си взех това онова.

P.S. Това английско суеверие е точно обратното на нащо, но е и толкова логично колкото нашето и ми харесва мн повече. Хората даже в суеверията си са оптимистични  smile3501

# 72
В Некст са доста високи цените, особено в международната версия. Бодита няма да намериш там на разпродажба. Разпродажби има в момента в англ.версия на сайта, но там се поръчва само с англ.карта. Техни неща купувам предимно от Ибей.

На мен тези бодита, камизолки и т.н тип "прегърни ме" са ми изключително неудобни. Имах няколко такива в началото и после изобщо не съм купувала. Всеки ще си намери кое, какво му е удобно! То затова има и от двата вида  Wink.

Vilito86, за стриите си е абсолютно индивидуално. Ако си предразположен може и половин метър пласт да мажеш пак ще се нацепиш. Може с нищо да не се мажеш и да не получиш нито една.   Peace  А за сутиените нямам идея. Май си е пак физиология! Thinking

# 73
  • София
На мен за гърдите ми казаха няколко консултанта по кърмене да ходя без сутиен,за да може евентуално да ми излязат зърна от стимулирането при търкането с дрехите (не ъсм сигурна,засега няма ефект, но само вкъши ходя без сутиен, че иначе ме е срам). Но нали имате предвид, че аз нямам никакви и все още нищо не ми е пораснало и няма опасност от увисване. Може би при големите бюстове е различно. За стриите-аз уж съм предразположена,но слава Богу при този пкембак засега нямам- мия се с душ олио, мажа се редовно, поне да ги редуцирам. Имам неприятното усещане, че при свиването след раждането може да ми се появят. Така стана с предишните ми при едно отслабване- докато беше опъната- нямах, и като започнах да отслабвам...

А комплектите за количка ги открих днес. Не знаех че има. От магазина ми обясниха, че са за коша за новородено. Чаршафчето е малко по плътно, възглавничката е много нисичка (може би в началото няма да я ползвам,а одеалцето е леко подплатено (води се лятно). Ще кача снимка в снимка.бг, че тук не знам как.

# 74
  • София
adelina_bg, а в кой магазин продават тези дрешки на Азиз бебе?
ж.к. Люлин 4, бл.417, вх.А, срещу кафе Сан Марино, тел. 9251501
ж.к. Красна поляна, пазар Росица до жп прелеза, магазин 12, тел. 9200779
ж.к. Слатина дл.53, до кафе Папагал, тел. 713633
ж.к. Младост 1А, бл.504, вх.Б, тел.9743222
ж.к. Младост 1 пазара, спирка на автобуса 313, 111, тел. 743185

Това са магазините Дани - те са официални вносители на Азиз бебе, Флекси бебе, Бебетто и още десетина турски марки, другите магазини, които ги продават зареждат от тях.

За чувалчетата ще напиша иформация, която досега не съм срещала някой да е писал тук. Ако купувате чувалче от чужбински сайтове, например от Англия, чувалчетата имат дебелина TOC 1,2,3, TOC 1 е най-тънко, TOC2 е средно,  TOC3 е много дебело, зимно чувалче. По принцип казват че с   TOC3 трябвало да не се завива допълнително детето. Ние обаче спим на 18 градуса, с мъжа ми спим със завивка от гъши пух от най-дебелите и смятам че това чувалче, дори най-дебелото не е достатъчно дебело за нашия нощен студ  Laughing затова завивам малкия с одеало или олекотена завивка. Такова лятно ТОС1 не съм имала и не знам колко е тънко, но когато аз родих четох статия, че чувалчетата се препоръчват при бебета над 4м, защото може без да иска бебето да се шмугне вътре в чувала  и да се задуши. И понеже моето беше лятно бебе просто си го завивах вечер с една дебеличка пеленка тип оделаце, а през деня с една бархетна (колкото да не остава незавит).  Но нашата спалня е северна и гледа към гората, та е доста хладно лятото.

П.П За мазането да кажа - с предната бременност къде се мажех къде не, мажех се през ден, когато се сетя, и накрая нямах нито една стрия, сега същата работа, мажа се през 2-3 дена и още нямам нищо, ама явно моята кожа си е такава.

Общи условия

Активация на акаунт