Дрешки, пеленки, колички – за ЮНСКИ бебета подготвяме се всички!

• 26 048
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
И на мен тия работи в nextdirect ми се струват прекалено скъпи. На Mothercare ми харесват нещата, на Tesco също не са лоши, със сигурност ми харесват повече от българските. От това, което съм купувала в България, има едни бодита на Комес, които изглеждат горе-долу добре, но другите, които имам от Англия и Дания, със сигурност са по-здрави, без да са по-скъпи.

Аз тая седмица трябва да си получа количката от Mothercare, която ми излезе с 550-600 лв. по-евтина, поръчана от Англия с доставката. Нямам търпение да я видя и да ви се похваля дали е хубава и на живо.

За музиката - аз отдавна пускам на малката, ама аз слушам музика през цялото време така или иначе.  Сега й пея, а съм си насваляла и детски песнички, за да й ги пускам и да ги знае.
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=409

Днес дребосъчката е много щура, плува ли, танцува ли, не я знам какво прави, ама големи бомбардировки по корема падат. Нямам търпение да отида във Фемина, да я видя и да ми кажат дали е правилно разположена.

Пазете се всички и оздравявайте. На мен ми мина вече, лекарства не пих и тоя път, само витамин C. Дано това да бяха гриповете.

# 76
Аз имам една чуденка: за изписването съм приготвила една рокличка, но трябва ли да слагам нещо с крачоли под нея? И изобщо: кога мога да я пусна пусна по голи кълки?  Grinning Не съм от тези дето треперят над бебето, но все пак се чудя... Thinking Баткото ми е есенно бебе и там нямаше, какво да се двуомя. Сега за малката съм приготвила роклички и ромпърчета, но трябва ли да купя и ританки?  Thinking                       

# 77
И аз това се чудя - по колко и какви дрешки основно са ни нужни с размер 0-3 месеца?

Досега съм взела към 6-7 бодита с късо ръкавче от тоя размер и не знам колко панталонки/блузки/пижамки/гащеризончета с дълъг ръкав и крачол минимално ще трябват още. Ако някой може да помогне, ще съм много благодарна.

Иначе аз за изписването съм взела боди с късо ръкавче и пеленка с лепенки да го омотая.

# 78
  • София
Здраавейте мамчета  Hug

Гледам коментирате дрешки и аз ще се радвам ако някоя мама, която има вече едно детенце сподели колко са и трябвали в началото. Аз съм решила 6-7 бодита с къс ръкав и още 3-4 с дълъг за всеки случай, макар, че както термина ми е края на юни сигурно ще е топло вече.  newsm78 От другите дрешки пак така по 6-7 бр. съм решила, че повече незнам дали бебчета няма да ги израстът бързо. В събота с ММ ходихме до H&M и има много сладки нещица  Heart Eyes

Хубав ден от мен сладурки и гушки за тумбачетата  Hug Hug Hug

# 79
Даааа, молим мамите с опит наистина да споделят какви дрешки и по колко ориентировъчно ще ни трябват за летните бебета, аз имам само 5-6 бодита с къс ръкав и това е, не смея да вземам, защото не знам какво и за какви месеци, хич не ми се иска да взема прекалено много дрешки, които мъничето няма да има кога да облече  Wink   bouquet    bouquet 

# 80
Баткото ми беше по кълки 10тина дни след изписването, преди това с много тънки крачоли.
Kölsches Mädel - Юни месец те съветвам да има някакъв крачол върху крачетата все пак.

За бройка дрешки не мога да преценя, забравила съм всичко Laughing

# 81
Днес ще има лекция в Майчин дом на тема Грижи за новородените, от 15 часа.

# 82
Добро утро коремчета!
fashionmama страхотна тема мисля да съм по активна този път и без това вече съм вкъщи!
На 1ва страница съм записана за 01.06, може да добавиш, че ми е първа бременност, на 24г. от Пловдив в очакване на момченце!  Hug

Въпреки, че нямам др. деца имам наблюдения върху новородени и мога да кажа за дрешките да не взимате много например по 2 бодита с къс ръкав, 2 с дълъг, 2 бр. ританки и така всичко по 2 е напълно достатъчно за 1вия месец, хем се перат нон стоп и е топло ще съхнат хем ще омалеят бързо и ще купите нови Simple Smile
Аз още не съм купила нищо (списък си направих де) все още чакам да излезнат новите колекции, пък и не виждам смисъл да ми стоят. Само се надявам малчо да не ни изненада че не знам таткото какви ще ги свърши.Това е от мен пак ще се включа по късно  Wink

# 83
  • София
според мен особено при изписването,е добре бебчетата да са пооблечени, Не смятам,че е удачно по боси крака- все пак милото точно е излезнало от утроба с т 37 градуса. Макар и завито. Но зависи какво е и времето- аз т.к. ще раждам май,  съм взела ританки,жилетчица и поларено одеалце.

# 84
Добро утро, майчета!
В тази мрачна сутрин, ето малко настроение от мен!
https://www.facebook.com/photo.php?v=3982562047737&set=vb.13 … ype=2&theater

# 85
със сигурност първата седмица ще е с дълъг ръкав и крачол!!!

# 86
  • София
И аз си мисля на изписването да е облечено с дълъг ръкав освен ако не е много горещо, защото все пак аз съм края на юни, но дори и да е топличко пак мисля, че няма да е като за голи кълки.

розинка много яко клипче  Crazy

# 87
  • София
Fashionmama, благодаря за новата темичка.  bouquet

krisskata, Хриси_D, fashionmama, ани4ка благодаря, че се включихте по въпроса с обременяването с глюкоза  bouquet

Вчера си направих теста /не беше чак толкова гадно, колкото си го представях Simple Smile/ и по това, което виждам от резултата, мисля, че всичко е ок. Стойностите на кръвната ми захар са под горна граница.  Grinning

Относно спането....за сега нямам проблеми, даже и до тоалетна не ставам през ноща  Simple Smile

За дрешките - и аз незнам какво ще ми трябва и какви бройки. Каката е есенно бебе и изобщо незнам как се процедира с лятно.  Crazy Тези дни съм решила вече да направя и аз някакъв списък.

Аз тази седмица съм в отпуска и ще мързелуваме с щерката вкъщи  Party

Хубав ден от мен   Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 мар 2013, 10:08 от d o v e

# 88
Аз и още нещо се сетих - дрешките които са 0-3 месеца, стават ли им на бебчетата плътно до 3ти месец? Имам в предвид, като купя сега дрешки с този размер, дали да смятам че до септември ще си ги ползваме? Знам, че няма как да се каже точно от сега, но да предположим, че ще родя горе долу около термин и бебка ще е с предполагаемите размери Simple Smile

# 89
За изписването мисля да сложа боди с къс и с дълъг ръкав, като нашата рокличка е с дълго ръкавче. Има и чорапогащник - тип ританки, но тясно, по крачето. Пелената от комплекта не е дебела и затова мисля да си взема и още една. На място и според времето ще реша по-тънко или по-дебелко да го облека. Нашето изписване се очертава да е края на м.Май, а тогава е още хладно. Но дори и да е Юни не мисля, че е добре още от първите дни да се разголва бебо.  Да се климатизират няколко дни и тогава. Изписването обикновено се прави от 9 до към 11 ч., а тогава няма как температурата да е 30 - 35 градуса.
За дрешките наистина няма нужда от много, особено в началото. 2-3 бр. бодита с къс ръкав и 2-3 бр. с дълъг ръкав - за първо време са достатъчни. Като се прибавят и горни дрешки, разни гащеризончета, ританки, блузки. Не забравяйте, че ни чакат разходни с количките в хубавото време и тъкмо по-магазини ще са заредили новите дрешки и ще имате възможност да си набавите това, което ще ви е удобно за носене.
За носенето на сутиен - задължително! От тежестта гърдите се отпускат/увисват/. А при кърмене се стимулират жлезите и бюста се запазва стегнат. Препоръчително е зърната да загрубеят малко преди раждане, но това става като се масажират с мека кърпа, която може леко да е навлажнена.

Общи условия

Активация на акаунт