Дрешки, пеленки, колички – за ЮНСКИ бебета подготвяме се всички!

• 26 163
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте момичета,

Момичета, вие какво знаете относно носенето на сутиен ......
Аз нося през деня и сутиен и спортен потник, вечер спя с потник само. Не ми е удобно и ме боли. Според мен е в зависимост от личното усещане. Преди също носех, и нямах проблеми с кърменето. Може би най-важно е как се поставя детето на гърда, хубаво е да има някаква подготовка, но все пак ...
И още нещо, ако ще ми излизат стрии някъде има ли период, в който почват да се появяват или е индивидуално при всяка мама?
Според мен няма период, с първата бременност в 9 месец цъфна едно слънце около пъпа. Така, че си е според кожа.

комплектите за колички за мен са излишни. Необходимост от възглавница нямат децата. Само едно чаршафче или бархетна пеленка застилах на матрачето, отгоре една пеленка от комплекта за изписване, или бархетна пелена, зависи от времето. Не ме съдете, но ми е претруфено и повече за кефа на родителя отколкото да му е удобно на бебето  Peace

adelina_bg Благодаря за инфото за магазините, аз също харесвам турските, но все пак си начесах крастата с една онлайн поръчка  Mr. Green Ако ми хареса още нещо пак бих си взела Simple Smile повече от 3 пъти надали ще облече една дрешка, така че и да се разтегли ми е все едно. Третото е планирано, но живот и здраве след 10-тина годинки Simple Smile

bflm Ще чакаме снимки

На 29ти съм на 3-та ФМ при Марков, не че съм ходила на 1-ва. Втората ми я направиха в Правителствена  и много се чудех дали да правя 3-та, но реших, че за Тео сме правили, пък и ми се иска друго мнение ей така, за да не го мисля. Иначе си имам пълно доверие на доктора.

Kölsches Mädel Според мен, чисто новородена не е добра идея да е по баджаци. Отделно все пак юни не е гаранция, че ще е горещина. Да не забравяме и правилото - бебето с една дрешка повече от мама  Peace
Дрехите за София са тези които съм качила във снимка.бг. Очаквам да ми върнат някакви от Тео, кото съм раздавала, но и да не ми върнат за 3-4 дни смятам, че ще ми стигнат. След това ще купувам (имаме 5 бодита с къс ръкав, 5 с дълъг, едно клинче, 3 пишамки, а да и комплект за изписване като вземем, 2 пижамки - тениска с панталонче) Като видя какво ще ми върнат може да купя някоя блузка с дълъг ръкав, жилетчица и за друго така на прима виста не се сещам.

Nagaina Всичко зависи от това колко голямо се е родило бебето и как наддава. Тео се роди 4кг, надаваше главозамайващо (6 месец - 10 кг само от кърма, после не захранвах с каши и банани и на 12 мес беше 11 кг) Имаше бодита, които много бързо умаляха и други, които си ги носи и половин година след указания размер. Зависи и то производителя, понякога правят по-големи пък ги пишат с по-малки размери ...

Хубав ден, аз имам много работа днес и май няма да се включвам повече   bouquet

# 91
  • София
Розинка това за сутиена не съм го знаела...аз до преди си ходех, после със спортно потниче и сега понеже съм си вкъщи за постоянно слагам само ако излизам навън. Аз преди бях чела някъде, че ситуена май ги првел лениви мусколите на гърдите, но не съм много сигурна...аз не съм от най надарените и винаги съм ходила със сутиен.

# 92
За дрешките според мен като начало са нужни
-4-5 бодита с късо ръкавче
-3-4 с дълъг
-4 гащиризончета
-2 блузки
-2 ританки
Ние естествено имаме много повече ,но това е защото първо са двама и второ на мен ми дадоха страшно много дрешки.
За изписването аз съм предвидила дънки,блузка с дълъг ръкав,боди с къс ръкав,чорапки,обувки,шапка и пелена-тънка.
За сутиена-аз си ходя със сутиен навън и без такъв вкъщи така че имат възможност и да дишат гърдите.Аз съм с голям бюст и не мога да си позволя да ходя без сутиен.
За стриите аз се мажа стриктно,но знам че ако ще се получават ще се получават и нищо не може да ги спре .о пък смятам ,че трябва да положа усилие максимално да помогна на кожата в разпъването да е еластична и подхранена така че си се мажа сутрин и вечер.Не са ми кремовете за бременни ,но са доста тежки и мазни и ми омекотяват и омазняват кожата за целия ден без да ми остават по дрехите.
Я да питам има ли още работещи мами и докога мислите да работите.
Петроханка става и с дебитна и с кредитна БГ карта/Виза/,но четох че вече са ти отговорили.
Аз от Некс поръчах дрешки за изписване защото например дънките за новородено са 20 лв а тука са доста по скъпи и материята е хубава.От Мадъркеър съм поръчала едни блузки.Пелени се сдобих от Джъмбо-фланелени и бархетни.От там са ми и кърпичките за лиги и разни подобни и поларените одеала.Комплекта с шишета и стерилизатори ми е от Амазон.

Последна редакция: пн, 25 мар 2013, 10:26 от GVN

# 93
Здравейте и от мен. Честита нова тема,много е хубава.
Аз съм раждала април,имах дрешки 6 ката както се казва,за да има за преобличане. Като се сещам,че имаше дни в които беше напикан от горе до долу през 3 часа  ooooh!...определено 3 чифта няма да ми стигнат.   Аз за сега съм взела дрешки 3-6м,дори бодито (ромпърче) което ще е за изписване  е в този размер. Има само едно боди с късо ръкавче 0-3м. то ще е за изписването като бельо,...ще взема и още с къс ръкав разбирасе,но определено на изписването и известно време след това задължително ще си обличам детето с дълго ръкавче.Новородените нямат никаква терморегулация!!!
Иначе за бременните неразположения,аз направо не се чувствам като бременна.Коремчето ми е малко,дори не ме разбират че съм бременна като съм с яке. Надявам се да ми се разминат неразположенията до минимум. С първата си бременност пак нямах неразположения,като изключим първите 3 месеца в които бях буквално на легло.   Иначе сега направо междодругото ми минава тази бременност.На моменти като се затичам с детето и ми се стяга корема и чак се плаша как може да забравя  ooooh!...луда работа.   Иначе утре съм на преглед и както е нормално-изгарям от нетърпение вече.
За сутиена,аз знам,че задължително трябва да се носи.На мен например тези с банелите вече ми се впиват много кофти и чак имам червени линии под гърдите,боли ме и си взех без банели,но достатъчно стегнат и плътен,разбирасе точния т ми номер,не по-малък! Свалям го само като спя. Пак казвам,достатъчно плътен и добре поддържащ гърдите,но не стегнат!  Иначе аз се мажа през ден,с кокосово масло.Залагам на доброто масажиране.На сутринта усещам кожата си божествена. Да кажа само,че е важно и след като родим да се мажем известно време,защото от свиването на кожата също се получават стрии!

# 94
Цвети, Казвам го от опит, защото аз съм от по-надарените в бюст, но не и на ръст.  Laughing
Ако ходех без сутиен, гърдите ми сигурно щяха да стигнат до пъпа.След 2 бременности и 2 кърмения, за моите 42 год. бюста ми определено е стегнат. А има и 20-годишни, които не се грижат за гърдите си и са буквално увиснали. Сега като си мажа корема с масло против стрии, винаги си мажа и гърдите, за да се поддържа кожата. Зърна ще третирам 1-2 седмици преди секциото, сега още е рано. С каката много малко се кърмихме, но с малкия до 1г.5 мес. и то го отбих, за да го пусна на ясла. Сега с бебка се надявам пак дълго да се кърмим.

# 95
Я да питам има ли още работещи мами и докога мислите да работите.
Аз бях много надъхана да работя до началото на 45те дни, но се предадох и тази седмица ми е последната работна и нямам търпение вече  Crazy    jumpuu

mgamisheva мерси за отговора, а на GVN списъчето ми звучи супер като за начало  Hug

# 96
  • София
Иначе аз за изписването съм взела боди с късо ръкавче и пеленка с лепенки да го омотая.
Без да ми се обиждаш  Peace, но това според мен не е никак удачен вариант, тъй като когато е омотано бебето с пеленка няма да могат да се закопччаят коланите на столчето при транспорта, а сигурността на бебето трябва да е на 1во място. Освен това новородено бебе не е хубаво да се разсъблича от първия ден, това трябва да стане псотепенно, все пак то излиза от доста по-топло място, а май и юни не е толкова топло колкото август например.
Макар че моя син е роден август в най-голямата жега беше облечен така: боди с къс ръкав, отгоре ромпърче, шапка и пеленка. В колата му махнахме пеленката, закопчахме го и метнахме пеленката отгоре.

За броя на дрешките не мога дам отговор, не си спомням, имам спомен че бях накупила мнооооого неща, но някои ми бяха 0-3, други 3-6 та си ги ползвах много време. Освен това зависи и кой с какво иска да си облича детето. Аз за лятото предпочитам бодита с къс ръкав, за по-хладни дни и вечер - ромпърчета с дълъг ръкав, не харесвам ританки и камизолки, затова и не съм купувала такива. Сега съм накупила няколко панталончета (но не ританки, ами истински панталончета като анцуг с ластик отдолу) и мисля младежа да го обличам с боди и тези панталонки.

# 97
  • София
Аз и още нещо се сетих - дрешките които са 0-3 месеца, стават ли им на бебчетата плътно до 3ти месец? Имам в предвид, като купя сега дрешки с този размер, дали да смятам че до септември ще си ги ползваме? Знам, че няма как да се каже точно от сега, но да предположим, че ще родя горе долу около термин и бебка ще е с предполагаемите размери Simple Smile
Това е строго индивидуално, някои бебета като моя син наддаваха по 1300г на месец, друг бебенца наддават по 600г на месец, някои се раждат по-едри, други по-дребни. Абе в най-стнадартния случай, ако всичко ви е като по книга би трябвало да си ги носите до 3-4м, спокойно.

# 98
аз си мисля , че имам плоски зърна и следващия път на консултация задължително ще попитам така ли е. Но като чета това всъщност не се оказва чак такъв проблем. Може ли вече кърмили мами да дадат мнение?

# 99
adelina_bg ясно, мерси Simple Smile Аз затова не искам от сега да купувам дрешки, ами чак в последния момент, когато горе долу имам някаква представа колко голямо бебче ще родя, и съответно ще взема първоначално по 2-3 бройки от всичко, според мен няма смисъл от презапасяване, след като магазини има много и навсякъде и нищо не пречи както е хубаво времето да си се разхождаме до тях Simple Smile Simple Smile

# 100
  • София
adelina_bg Благодаря за инфото за магазините, аз също харесвам турските, но все пак си начесах крастата с една онлайн поръчка  Mr. Green Ако ми хареса още нещо пак бих си взела Simple Smile повече от 3 пъти надали ще облече една дрешка, така че и да се разтегли ми е все едно. Третото е планирано, но живот и здраве след 10-тина годинки Simple Smile
Оооо не ме разбирай погрешно - аз съм човека, който най-много пазарува онлайн, предимно от английския Ебей и разни английски сайтове. Просто бодитата не ми харесват, за всичко друго което съм купила на малчо смея да кажа че са били  много добри попадения.
И в тази връзка да кажа че Бабалуно ми е една от любимите английски марки, имат невероятно сладки нещица.

# 101
  • София
ОФ днес съм много досадна, но да кажа нещо, което все забравям - за третата ФМ.
На втората бях при Марков - той ми каза че изобщо няма нужда да ходя на 3 ФМ и да си давам парите (не че парите ми нямаше пак при него да отидат), човека каза че карам прекрасна бременност и няма изобщо смисъл да се виждаме още веднъж. Човека е корифей в тази област и му се доверявам напълно.

# 102
Така си и мислех за голите кълки, ама викам да питам!  Heart Eyes Ох, ще трябва да се пазарува! Mr. Green
И аз не обичам камизолки и ританки, та сигурно ще се огледам за някакви дънки. На НМ много ми харесват бебешките панталончета/дънки, които са с ластик. Могат да се носят страшно много време, защото с ластика пасват на доста размери. Баткото има едни джинси 12-18мес, които все още носи.

# 103
Здравейте,

мерси за отговорите, аз също съм купувала дрешки с размер 3-6, 6-9. От размер 0-3 имам само няколко бодита с къв ръкав, нищо друго. Очаквам бебето да е около 4 кг. Аз съм се родила 3 800, а таткото 4 200, малката върви едричка засега. Затова се чудех дали има нужда от повече от примерно 3 пижамки, размер 0-3, и дали ще мога да му обличам и по-големите дрешки? Някак си ми се струва, че бебето много бързо ще израсте дрешките, размер 0-3, а пък нищо не са ми давали, всичко си купувам сама, затова ми се ще да огранича покупките до минимално необходимото.

Иначе ако времето е по-хладно, ще увивам малката в пеленки първите месеци. Юни месец последните години е доста горещ. Ние и на море ходихме в България, водата се беше стоплила.

# 104
  • София
Розинка, това с кърпата и стимулацията на зърната много отдавна е отхвърлено- всяко по-грубо вмешателство в зоната на ареолите предизвиква контракции! Особено на такива като мен, дето си ги имат и без друго. (впрочем напоследък откакто си нося колана са значително по-малко...)
На гърдите не им е нужна абсолютно никаква подготовка за кърмене-затова си я има природата и е естествен процес.
Иначе има някакви машинки за оформяне на зърна(което пак е опасно за контракции сега), а с Ади си бяхме говорили, че става и с тези чудеса,дето са за събиране на кърма- с една дупка за зърното и контейнерче след него, ама аз някак- гледам ги гледам в магазина,но едното е 15 лв и все не ми се ще да дам 30 лв.

Аз вчера се замислих- хубаво значи отивам, раждам, там помагат криво ляво разни акушерки, прибирам се...и какво...малко ме обхвана паника.  Sick

Общи условия

Активация на акаунт