Срастване при момИченцата.

• 233 644
  • 926
  •   1
Отговори
# 375
И при нас е около 2мм, но това е само месец след края на мазането. Много се боя да не напредва с тази скорост, дано спре и остане така.

# 376
  • Варна
Здравейте мами!
Днес и моето момиченце не ми даваше да почистя устничките като сменям памперса. Зачервено и я боли, но ми се струва че има прилепване между малките и големите устнички, а не между малките устни само. Утре сутрин ще я водя на лекар, но в момента много се притеснявам. Какво е това чудо?

# 377
  • София
  И при нас е почнало пак да сраства... Засега мисля да не пипам!

# 378
Искам да кажа,че и ние имаме същия проблем.Благодарение на това,че темата е закована  прочетох  за срастването при момиченцата.Естествено се загледах в моята мома и ми се стори,че имаме макар и минимално такова слепване.Водя я аз на преглед при педи,а тя ами то така си е нормално и нищо и няма.Ще продължим да я следим при следващите консултации.Аз естествени издивях,защото ми стана ясно,че нищо не видя и не разбра.А и самата тя си каза"ами аз не ги гледам толкова детайлно". Ами нали това ти е работата! Вбесих се.Съобщавам на татито,че трябва да ни води да МД за преглед,а той да не съм ръчкала детето и да не съм четяла толкова,че се вманиачавам. Аз обаче днес бях на преглед при моята гинеколожка и естествено понесох и Теди. Не се спирам докато не разбера има или няма проблем. Естествено оказа се ,че имаме слепване. Добре,че знаеше как да решим проблема и сега сме добре,а беба дори не разбра какво и се случи.
 Препоръча ни да направим изследване на урина за да видим дали няма инфекция. Сега ще ходя да и скъсам перушината на педиатърката и да ми изследва детето за наличие на инфекции. Моля се да няма и всичко да ни е наред. Според моята гинеколожка не би трябвало да се слепи отново,но аз естествено ще я следа много внимателно.

# 379
Да се разпиша и аз,че отдавна не съм писала в тази тема!Мина 1год от разлепването,и да чукам на дърво Praynig,не се е подновявало срастването.Всяка вечер обаче подръпвам леко.Незнам дали е от от това не се подновява,но не мисля скоро да спра да го правя!Ще следя темата!Успех на всички!

# 380
Ето какво се случи с нас до момента. Ходихме при гинеколог(макар и не детски).Повтори ехографията, потвърди срастването и препоръча да направим хормоналните и генетичните изсл. По скоро за да отхвълим евентуален проблем. Доста ме поуспокои, защото се видя добре, че има матка, тръби и, че е кръвоснабдено мястото(т.е. всичко функционира). Това, че не се виждат яйчници е напълно нормално за 11 месечно бебе. Относно малкия размер на матката- всичко търпи развитие. След пубертета могат да се пият хормони, за да нарастне.
 Генетичните изследвания са пуснати, но стават бавно. Ще имам резултат след 2-3 седмици. При снемането на анамнеза доцентката ме разпита за родата до трето коляно и каза, че е много вероятно да няма никакъв проблем детето.
 Посещението при ендокринолог ме обнадежди най-много. Д-р Йотова (едно от светилата в детската ендокринология) разгледа беба отвсякъде, разпита ме обстойно отново за болести в рода, за раждането и най-важното-имала ли е хормонална криза първите дни. Това, че е имала е много добре. Обясни ми,че има два варианта за справяне с проблема-хирургичен и с естрогенен крем( което знаех вече от вас). Хирургичния не го препоръчва, заради "ефектите", които вие сте споменали по-горе. Хормоналния метод- след първите признаци за настъпващ пубертет. За момента оставяме нещата така. Възможно е също и с настъпването на пуб. организма сам да си произведе нужния естроген и ципата да се размекне и разкъса сама. Когато я попитах за евентуалните бъбречни или урологични възпаления, тя ми отговори, че те не следват от срастването. Всъщност първо се появява бъбречен проблем и срстването идва в последствие(това също беше написано от някоя от вас). В случая няма бъбречно заболяване(видя се в първата ехография) и  срастването на влагалището само по себе си не е проблем и не изисква намеса. Ако изникнат въпроси, питайте ме, сигурно пропускам нещо. Не съм очаквала толкова благоприятно развитие на събитията, изпотроших страшно много нерви.  Grinning  И отново Ви благодаря за подкрепата!

# 381
А в какво се изразява хормоналната криза първите дни? Не съм знаела, че има такова нещо и съответно не съм наблюдавала.

# 382
Подуване в областта на гениталиите и гърдите, течение подобно на менструално. Дължи се на по-голямото количество хормони, предадени от майката по време на бременността. Ако ти се е случило да правиш компреси с реванол на гърдичките, защото са били подути, значи сигурно сте имали. Също мисля, че не е задължително да има всички изброени симптоми наведнъж.

# 383
  • София
  При моите мадами имаше такова подуване на гърдичките първите дни.
  А сега да се похваля. При Ники се беше  появила отново ципичката и си нарастваше. Бях решила обаче този път да изчакам и да не пипам. Е вчера открих че самичка  си се е разкъсала и съм много доволна  Simple Smile

# 384
  • Sofia
И аз да се разпиша Simple Smile
Последният път Сираков прегледа Яна и каза, че няма нужда от цепване пак, само сме тормозели детенце. Тъй като по принцип е предразположена към възпаления, редовно правя промивки с лайка или смрадлика, мажа и с крем здраве, засега ципичката не е пораснала, да чукна на дърво, някъде 2-3 мм е. Thinking
Само се притеснявам да не направи гъбична инфекция от тези АБ, които много често пие заради болестите в яслата. И една торба сиропи покрай третата сливица...Хайде че се отплеснах  Hug

# 385
Искам да ви питам, каква годност има кремчето, което предписва д-р Сираков за мазане след цепването?
Тия дни поръчах да ми направят ново кремче и в аптеката ми казаха, че е 3 месеца, а предишното го ползвахме почти година и изглеждаше нормално. Rolling Eyes

# 386
  • София
  Еми значи е три месеца... Мерси за информацията.

# 387
попаднах тази сутрин на темата и ужасно много се притесних.едвам изчаках бебка да се събуди за да проверя.не съм сигурна обаче къде да гледам.като че ли нямаме срастване.в долната част на малките срамни устни се вижда съвсем малък отвор.ще попитам педито следващия път.но момичета ,моля споделете как миете вашите бебета?на мен педито ми беше казал да не разтварям големите срамни устни,а да измивам с кърпичка с вода само отвън.вулвата била самопочистваща се.но забелязвам ,че вътре се събира бяло като течение.това нормално ли е?дали не способства за развитие на бактерии.от друга страна се пробвах да я изчистя днес но ми се струва,че ще я разраня.споделете какво правите вие?

# 388
  • Linz
Не знам защо педиатрите винаги съветват да се почиства само отвън, а секрета от вътрешната страна на срамните устни да се оставя. От съвети на по-опитни майки, а впоследствие и от личен опит се убедих, че не е правилно. По гънките се задържа по малко секрет и ако седи така с години... Sick

# 389
Момичета, не влизам често в Здравния форум, но преди време бях попаднала на тази тема. Тогава огледах Дима добре- всичко си беше нормално.
От няколко месеца махнахме памперсо, но съвпадение или не, оттогава тя плаче като я мия. Все набързо я вършехме тая работа. Днес случайно и огледах дупето(пак с много реф) и  Shocked се оказа че има срастване- точно каквото описвате. Останала е съвсем малка дупчица откъм клиторчето.
Утре ще я заведа при педиатърката, но искам да съм подготвена.
На тази възраст(тя е на 1г. и 7м.) пращат ли децата на гинеколог?
Чета че някои от вас са ползвали кремче. Надявам се да не се стига до оперативна намеса...
Ще пиша и след прегледа с педиатърката.

Последна редакция: пн, 23 апр 2007, 12:26 от мимиту с кирилизация

Общи условия

Активация на акаунт