Срастване при момИченцата.

• 233 644
  • 926
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, момичета! Благодарение на вас открих този проблем при малката ми дъщеричка. За сега не сме пристъпили към цепване или мазане, защото педито ни препоръча първо ехография, детски гинеколог и чак тогава цепване. Минахме ехографията- новините са притеснителни. Не се виждат точни очертания на матката, а структура с подобна форма и мн. малък размер. Доктора е написал и термин- "вероятно- хипоплазия". Някой от вас сблъсквал ли се е с това? Ще чуя и мнението на гинеколога, но дотогава има доста време, а аз нямам търпение да разбера какво значат тези неща.

# 361
Мисля, че досега никой не е писал, че е водил детето на ехограф. Това за мен е нещо ново и притеснително- връзката между срастването и вътрешните органи.
На предито какви й бяха опасенията, че ви прати на ехограф?

# 362
  • София
  Ох сега и аз се притесних.... Между другото в тази темичка също вече беше споменато ехограф, може би дори от Д-р Оги че не е лошо да се направи и такъв преглед. Една мама беше казала че по-скоро е нужно ако освен срастването има и други външни козметични дефекти и когато са няколко се търси и друг вътрешен по-сериозен...

# 363
Писала съм в тази тема, защото и дъщеря ми имаше такъв проблем. Първо аз се усъмних, педиатъра не беше сигурен. Също ни прати на коремен ехограф...мисля, че търсят евнт. проблем с бъбреците. Нищо не откриха. Оставихме нещата без манипулативна намеса. С течение на времето ципата изтъня доста и съвсем наскоро сама се разкъса, вероятно от израстването на детето.

# 364
При Маги ми прави впечатление, че е по- силно окосмена по гръбчето и ръцете. Не знам дали това се брои за козметичен дефект на този етап.
Срастването и аз го оставих т.е. не мажа с крем. А тя е без памперс 1 година вече.

# 365
Малко повече инфо. На ехограф отидохме за да видят има ли някакви аномалии. Док. я прегледа и даде снимки на: бъбреци, надбъбречни жлези, пикочен мехур, слезка, панкреас, жлъчен мехур и черен дроб(до тук всичко в норма). Но! Матката е (няма да цитирам термини) малка и не се вижда някаква тъкан(за яйчниците), което не изключва наличието им. От тук нататък тръгваме на хормонални и ДНК изследвания.Стискайте ми палци.

# 366
  • София
  Дано всичко е наред  Praynig Praynig

# 367
Покрай преместването нямах нет и не съм писала. Направих 16 дневен курс на мазане с Овестин-а, ципата изчезна, но само 2-3седмици след това забелязах 1мм срастване, отново.  Бях решила да не мажа с нищо след разлепването, но започнах пак цинковата маз, въпреки това виждам как за отрицателно време ципата расте нагоре. Нали уж колкото порастват децата толкова по- бавно и рядко ще се срастват? Не знам защо при нас се получава така.
Разбрах че не е добре да се маже повече от 20 дни и не по - често от 6 месеца. Обаче ние с тия темпове няма да издържим 6мес мисля.

galll стискам ви палци! Praynig
mama_Blue не разбрах как е изтъняла ципата от самосебе си, не си мазала с нищо ли? И ако е така до каква степен беше затворено влагалището? И колко време беше срастнало детето? Замислям се дали да не я оставя на самотек и само да наблюдавам за евентуални проблеми.
Ние се преместихме в провинцията и работата с хомеопатията за сега дреме.

# 368
Благодаря за подкрепата!  Heart Eyes Когато приключим с останалите изследвания, ще пиша отново.

# 369
  • Linz
Нали уж колкото порастват децата толкова по- бавно и рядко ще се срастват? Не знам защо при нас се получава така.
Това не съм го чувала, кой го казва?
Аз разбрах, че за да спре срастването, организмът трябва да започне да произвежда естрогени, което става в пуберитета.

# 370
организмът трябва да започне да произвежда естрогени, което става в пуберитета.
Да, така каза и хомеопатът. Затова вече не пипам там, а и при Маги си седи на едно положение, не нараства; влагалището не е затворено.

# 371
mama_Blue не разбрах как е изтъняла ципата от самосебе си, не си мазала с нищо ли? И ако е така до каква степен беше затворено влагалището? И колко време беше срастнало детето? Замислям се дали да не я оставя на самотек и само да наблюдавам за евентуални проблеми.
С нищо не съм мазала. Влагалището не се виждаше. Започна да се разкъсва откъм дупето..появи се малка дупчица и после тръгна нагоре. Самото срастване го забелязах доста рано, но си мислех, че си внушавам. След това се успокоих след преглед при специалист като ми казаха, че всичко е наред, но пък си бяха залепнали устничките. Бяхме пускали изследвания и всичко беше наред.Наскоро се роди втората ми дъщеря и сравнявайки вече бях решила да заведа детето ръчно да я махнат ципата. Малко след това забелязах как се разкъса....първо изтъня и след това се разкъса..в момента е на година и половина, а го забелязах когато беше около 7-8 мес.

# 372
mama_Blue благодаря за отговора!
Рени и СИраков и доцентката при която ходих го казват, просто с възрастта нивото на хормона се повишава, макар и малко, за това и срастванията би трябвало да се забавят и да станат значително по редки.

Момичета а вие разтягате ли мястото/ципата, правите ли въобще някакви масажи или друго.Ива не ми дава да я намажа дори, дърпа се, плаче и стиска крака, не и е приятно изобщо, камо ли да разтягам и да се мъча да разделя ципата.

# 373
Не. Изобщо не пипам вече. 1-2 пъти се опитах т.е. разделих ципата, но Маги много плака. А и полза видях, че няма; тя после пак се възстановява. Боя се да не я травмирам нещо.

# 374
  • Linz
И аз не пипам... срастването сега е 2-3 мм.

Общи условия

Активация на акаунт