Срастване при момИченцата.

• 233 644
  • 926
  •   1
Отговори
# 345
  Еми оказах се права. Доктор Сираков я разлепи много бързо и доколкото забелязах Ники не усети нищо. Същия ден като пишкаше също не забелязах да недоловства или да дава вид, че я боли.
  Проблема е че не съм открила още аптека в която да ми забъркат онова мехлемче от Дефламол и още нещо и днес като погледнах видях че вече е почнало да се слепва отново. Кажете може ли да мажа само с Дефламол поне докато открия къде да ми го смесят? Мен ме е страх в момента да дръпна малко за да се разлепи , а и като бяхме на лекар таткото я държеше и наистина каза че инструмента изглежда много древен. Та обеща той довечера да погледне и ако успее нещо да направи... Предполагам че като я намажа и омекне ще стане по лесно, затова ще изчакам до довечера поне ...

Когато ни изписаха мехлема , аптекарят в нашата аптека ми каза, че спокойно мога да си го направя сама.Сложих малко Дефламол в една кутийка от крем, прибавих една щипка от прахчето и така я мазах.

# 346
Боже-направо ме побиха тръпки #Shockedсега чакам с нетърпение малката да се събуди- да я погледна.За 1 път чувам за нещо подобно.
 РеНИ-дано всичко се оправи,представям си как се чустваш Cry
Боже и аз ще чакам с нетърпение малката да се сабуди за да я погледна.

# 347
  • Бургас
Айла, спокойно може да я дръпнеш , виж малко по-горе как процедираха при нас  Simple Smile
Може и с леко намазана клечка за уши да пробваш, успех   bouquet

# 348
Мия Йоана само с вода или мокри кърпички.Иначе дупето плакна със сапун.
Д-р Сираков беше достатъчно любезен да ми отговори на писмото, в което му описвам нашия случай. Ето част от него: "vuTaka, kakto mi opisvate situazijata - po-skoro mi izglezhda, che na deteto mu bjama nishto. Pri dezata malkite i golemite sramni ustni izglezhdat po-razlichno ot tezi pri zrastnite." Но, въпреки това, ще заведа малката на преглед при него след 4-ти декември, когато ще е на работа. Имам друг въпрос - с какво подмивате дъщеричките си?
Вери, мирише ли вулвата на твоята щерка?
На мен също така ми отговори Сираков, когато водих Йоана при него.Иначе никаква по-странна миризма не откривам.

И аз се притеснявам по повод големите и малки срамни устни, че малката ми вика от няколко дни, че има ух там. За другото срастване- аз не забелязвам , педито не я е поглеждало, а преди 2-3 дни я водих , че беше болна и настоях да я види. Погледна я без даже да се наведе и каза да я кисна в лайка или смрадлика, сигурно малко се било възпалило. Как трябва да изглеждат бебешките малки срамни устни. Нашите(на 2г. и 4 мес.) са съвсем мънички там където започват и надолу към влагалището няма нищо, само големите са там. Така ли е и при вас?

# 349
  • Пловдив
Здрасти Рени, отдавна не съм писала. Последно видях че при вас и след махането на памперса пак е започнало да се сраства. Да ти кажа и при нас е така. За първи път се срастна на 6м. а сега е на 2 годинки и започва наново, но много по бавно, сега е само към 1 мм. А памперси не ползваме от миналата година юли месец. И започваме пак с крема. Говорих с лекаря, каза да мажа 2 седмици без значение колко бързо ще се отвори. Нашият крем го забъркват в аптеките и съдържа: Риванол, Сулфитиацол, Нистатин, Вит. А, Вазелин, Ланолин и още 1 нещо, което не разчитам. Успех на всички мами с този проблем.

# 350
Аз също имах този проблем

# 351
mami sno6ti sam 4ela do 5h .iz4etoh vsi4ko sas svito sarce. edva do4akah sutrinta da se sabudi malkata. Do sega ne sam obrahtala vnimanie . uvi i nie imame tozi problem. obadih se ha GP i dnes sme na pregled. Malkata dori ne mi dava da e pipna. taka reve az s 300zora uspqh da vida. mnogo mi e pritesneno. Spomenah na GP za srastvane, a tq mi kaza 4e vseki pat q preglegda. Samo 4e za posledno hodihme pri neq predi 6mes.
6te pi6a kakvo e stanalo sledobed.

# 352
  • София
  Ние засега нямаме проблем отново и се надявам да не се повтори. То и малките рядко са вече с памперс така че се надявам това да е било  Simple Smile

# 353
слава богу нямаме срастване .така ни каза вчера GP, само че ни откриха гъбична инфекция. Та сега ще се мажем с Клотримазол /1%/. Малко останах изненадана, че ни предписа това кремче.

# 354
И как я откриха тази гъбична инфекция?

# 355
Като е пригледа видя че е много зачервена. Но пък не ни направи никъкви изследвания. Аз си мисля ,че поне трябваше нещо да вземе секрет ли незнам. Както при нас като имаме проблем. Просто констатира силно зачервяване и по думите, които и бях казала, че малката реве като и сменям памперса и недава да я бърша. Та си мисля дали да не отида на консултация и при друг лекар. Все пак GP не е тесен спициалист. Въпреки ,че ми каза че нямаме срастване днес като я мажа не забелязвам никъква дупчица и виждам че малките срамни устни са долепени една до друга. GP каза ,че това е нормално тъй като те са все още много малки. Мами  къде е тази дупчица.Дали имаме проблем? Споделете Thinking

# 356
Аз затова те и питах. Много странно поставят диагнози. При Маги също понякога е зачервено. Срастването представлява една прозрачна ципичка, видима е, между малките срамни устни.
Според мен момиченцата не се различават кой знае колко от нас, така че може да прецениш. И по- добре отиди на специалист. Педиатърката на Маги също каза, че няма нищо, но се оказа, че има.

# 357
  • София
  Определено не мисля че само от зачервяване би могло да се поставя такава диагноза. А малките момиченца наистина не се различават много от нас. При срастването си личеше само една малка дупчица а надолу беше ципичка и малките срамни устни изобщо не можеше да се разделят, сега вече може така че наистина се забелязва.

# 358
Здравейте, момичета! Моето момиченце беше на 8 месеца, когато получи това слепване. Уверявам ви ,че не е от липса на хигиена или от памперси. Прлеминах много премеждия и изчетох много докато открих истината. Сега дъщеря ми е на почти 8 години и понякога , когато е болна има опасност от срастване. Това се получава при белите , пухкави момиченца, особено когато са болни/слепването/. Сега вече не изпадам в паника , а няколко вечери и правя топличка вана в стерилно корито/леген/ и след това, намазана с боров вазелин, тя сама разтяга леко срамните устни докато се раздели ципата. Въпреки добрата хигиена и редовното наблюдение,понякога се случва да се появи ципата.Спокойно! Просто бъдете по-мнителни при боледуване на детето/особено от гърло/. Интересно ,но и аз съм пила Дуфастон точно преди да забременея?!

# 359
  • Варна
Здравейте!
И моята дъщеря имаше пълно срастване на влагалището, но моята гинеколожка го премахна много леко и нежно.
Използва наподобяващите клечки за уши тампони, с които се взима секрет за изследване. Мария дори и не разбра , че нещо и правят, не капна и капчица кръв. След това мазах 3 дена с Фусидин /антибиотично кремче /.
Надявам се да няма рецидив, но знам ,че е напълно възможно  Peace

Бях на 5-6 год. и имам бегли спомени, но майка ми е разказвала че съм имала такова срастване и процедурата беше точно като цитата който съм показала .Не са ме мазали с нищо.Помня че много ми щипеше когато ходех по малка нужда,затова майка ми напълваше леген с вода - кляках вътре и ходех и не ми смадеше.
Не е толкова страшно не се притеснявайте , ще се оправят децата  Hug Hug
Аз съм вече на 20 и нищо ми няма , няма и спомен от това срастване .  Stop Stop
Ако мога да бъда полезна с нещо - питайте  Hug

Общи условия

Активация на акаунт